Slovácko – Alkmaar 1:1 (kon.) | Dortmund – Feyenoord 2:1 (kon.)
koniec
1.FC Slovácko
1:1 (0:1)
AZ Alkmaar
cz Piatok 11.01.2019, 12:00 • Turecko • Prípravný zápas
     
    Dnešní přípravné utkání je u konce a nakonec končí remízou 1:1. V prvním poločase se Alkmaar dostal do vedení a ve druhém poločase byl lepším celkem. Nakonec se z ojedinělé šance dočkalo Slovácko vyrovnání, o které se zasloužil mladý David Machalík.

    Ode mě je to pro tuto chvíli vše a u dalšího onlajn přenosu na počtenou. (13:51:13)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Další akci Slovácka zastavuje ofsajd.
    88. MACHALÍK - 1:1
     
    88
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Nakonec však přišlo vyrovnání. Akce byla tažena po pravé straně a míč se nakonec dostal na hranici vápna k DAVIDU MACHALÍKOVI, který přízemní střelou k levé tyči z pohledu gólmana srovnává na 1:1.
     
    83
    Ve druhém poločase je to stále stejná písnička. Slovácko se dostane na chvilku k míči, ale Alkmaar ho ihned odzbrojí.
     
    82
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Rotariu, přichází Fitz-Jim.
     
    75
    Nyní se tým z Uherského Hradiště dostal až k pokutovému území, ale ohrozit branku se mu nepodařilo.
     
    74
    Když už se Slovácko dostane k balonu, má ho ve vlastních obranných řadách, ale většinou se dostane pouze ke středovému kruhu a následně o něj přijde.
     
    73
    Alkmaar je stále aktivnější a nepouští Slovácko téměř k ničemu. Českému týmu se ve druhém poločase nedaří dostat do tempa.
     
    71
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Johnsen, přichází Goudmijn.
     
    66
    Po delší době bylo na útočné polovině také Slovácko, ale příliš se tam neohřálo.
     
    65
    Převaha nizozemského týmu je nyní jasně patrná a AZ mohl jít do dvoubrankového vedení. Po levé straně se opět prosadil jeden z jejich hráčů individuálně a narýsoval přihrávku na penaltový puntík. Tam však jeden z jeho spoluhráčů netrefil vůbec míč.
     
    64
    Další standardní situace Alkmaaru. Tentokrát byl centr přetažený a ve svých rukavicích ho v pohodě skryl brankář Daněk.
     
    63
    Jenže střelec AZ si s ní vůbec neporadil a trefil pouze dobře postavenou zeď.
     
    62
    Po faulu na jednoho z hráčů Alkmaaru se hráč svíjí na hrací ploše. AZ bude mít standardku z velmi dobré pozice.
     
    61
    Rohový kop Alkmaaru obrana Slovácka odvrátila. U míče je však stále celek z Nizozemska.
     
    59
    Hra se nyní přesouvá ze strany na stranu. Ani jeden z týmů se nebojí útočit a vidíme zatím atraktivnější fotbal než v prvních 45 minutách.
     
    58
    Velká šance českého týmu na vyrovnání. Útok byl veden po levé straně, odkud také přilétl centr. Na zadní tyči se z první opřel do míče jeden z českých hráčů, ale branku přestřelil.
    56. Neproměněná penalta.
     
    56
    K pokutovému kopu se postavil Vejinovic. Zvolil přízemní střelu k pravé tyči z pohledu brankáře. Daněk se však natáhl a penaltu lapil.
    54. Penaltový zákrok.
     
    54
    Penalta pro Alkmaar!
     
    50
    Slovácko zahrávalo přímý kop z dobré vzdálenosti a dostalo se i k zakončení. Velthuizen se prolétl vzduchem, ale nakonec to ani nebylo zapotřebí.
     
    48
    Ale Alkmaar se nenechal zahanbit a také se řítil do rychlého útoku. Slovácko se ubránilo a stále tak ztrácí jednu branku.
     
    47
    Slovácko vstoupilo do druhé půle aktivně a hned se snažilo ohrozit branku soupeře. Zatím bez úspěchu.
     
    46
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Weigelt, přichází Bergsma.
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Reijnders, přichází Mihálik.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi prvních 45 minut přípravného zápasu mezi Slováckem a Alkmaarem. Slovácko bylo v úvodu zápasu aktivnější a více drželo balon. Jenže skóroval Alkmaar, za který se pěknou technickou střelou prosadil Johnsen. Od té doby AZ přebralo otěže a je lepším celkem. Uvidíme, v jakých sestavách oba týmy nastoupí do druhé půle a co nám oba celky předvedou.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Další centr nizozemského týmu z pravé strany, který prolétl malým vápnem. Nikdo ho však nezasáhl a míč tak skončil v zámezí.
     
    44
    Alkmaaru to dnes vychází především individuálně. I nyní se jeden z jejich hráčů dostal až do šestnáctky, kde si poradil s jedním z obránců, ale následně mu míč odskočil a Daněk ho v klidu pokryl.
     
    43
    Slovácko se momentálně drží na míči, ale jen s velkými problémy se dostává na polovinu soupeře. Alkmaar brání zatím na výbornou.
     
    40
    Alkmaar mohl jít do dvoubrankového vedení. Se štěstím se dostal míč k jednomu z hráčů AZ a z hranice vápna minul pravou tyč Daňkovy branky jen o pár centimetrů.
     
    39
    AZ to nyní zkouší kombinačně středem hřiště, ale vypadá to, že tudy štěstí nepovede.
     
    37
    Od vstřelené branky je Alkmaar více na míči a Slovácko se k němu dostává jen velmi těžce.
    33. JOHNSEN - 0:1
     
    33
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    AZ se dostává do vedení. Po útoku Slovácka se dostal k míči jeden z hráčů nizozemského týmu, který vymotal u levé lajny dva své soupeře a vyslal do úniku BJORNA JOHNSENA. Ten z hranice vápna technickou střelou obstřelil Daňka a nedal mu žádnou šanci.
     
    32
    Český tým se snaží útočit po své pravé straně. Ta je ovšem přehuštěna.
     
    30
    Po delší době se na polovinu protivníka podíval také holandský celek. Ale jeho pokus skončil jako všechny předchozí. Bez úspěchu a do útoku se žene opět Slovácko.
     
    28
    Tým z HET Ligy stále drží svůj standard a je na míči lepším týmem. Ale stále se nedostal k vážnějšímu ohrožení branky.
     
    25
    Slovácko je zatím stále aktivnější. Nyní se drželo na polovině svého soupeře, ale útočilo to zkonsolidované obrany a míč tak skončil odkopem Alkmaaru do blízkého lesíku.
     
    23
    Oba týmy se zatím snaží projít za obranu soupeře dlouhými nákopy a centry. Jenže defenziva obou celků funguje zatím na výbornou.
     
    21
    Český mančaft měl výhodu volného přímého kopu. Jenže míč nepřeletěl ani zeď a u balonu jsou tak hráči AZ.
     
    19
    Slovácko se pokusilo o rychlý přechod do útoku. Jejich útočné snažení však zastavil praporek pomezního rozhodčího a ofsajd.
     
    18
    Alkmaar rozehrál rohový kop nakrátko. Následoval pěkný centr do vápna Slovácka, se kterým si český celek s menšími problémy poradil a míč dlouhým odkopem poslal na polovinu soupeře.
     
    15
    Nesledujeme zatím příliš pohledný zápas. Jde o klasickou přípravu, kdy se oba týmy zatím spíše hledají. Většina zápasu se odehrává uprostřed hřiště.
     
    12
    Johnsen vypálil směrem na Daňka. Ten však s jeho pokusem neměl žádné problémy a stav zápasu se tak nemění. Stále hrajeme bez branek.
     
    9
    Český celek zatím více drží balon. Nicméně jde pouze o optickou převahu. Zatím se ani jeden z týmů nedostal k přímému ohrožení branky.
     
    6
    Slovácko se dostalo k míči u pravé postranní lajny, ale záloha holanského týmu byla u svého soupeře velmi rychle a celou akci uhasila.
     
    4
    Hra je v prvních minutách plná nepřesností a ani jeden z týmů se zatím nedostal k žádné zajímavější kombinaci.
     
    2
    Alkmaar se poprvé dostal k míči na vlastní polovině. Pravý bek se snažil přenést hru na druhou stranu, ale jeho centr byl příliš dlouhý a skončil v autu.
     
    1
    O výkop utkání se postaralo Slovácko. Hned první balon byl dlouhý nakopávaný, ale obrana nizozemského celku si poradila bez problémů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Daněk – Šimko, Hofmann, Krejčí, M. Čivič – Petr, Sadílek, Anastasopoulos, Kalabiška, Hellebrand – Kubala.

    AZ Alkmaar: Velthuizen – Svensson, Weigelt, Hatzidiakos, Wijndal – Vejinovic, Reijnders, Helmer – Gudmundsson, Johnsen, Rotariu.
     
    AZ Alkmaar

    Na opačné straně stojí nizozemský Alkmaar, kterému se letos zrovna moc nedaří. Alkmaar totiž okupuje až sedmou pozici své domácí soutěže, na vedoucí PSV ztrácí už třiadvacet bodů. Nizozemský celek v posledních pěti ligových zápasech dvakrát zvítězil, v posledním kole ale přišla porážka proti Eindhovenu, jenž na domácím stadionu slavil vítězství 3:1. Alkmaaru se především dařilo na hřištích soupeřů, kde patřil k pětici nejlepších celků. Na druhou stranu se v tabulce domácích zápasů nacházel až na deváté pozici tabulky.
     
    1.FC Slovácko

    Fotbalisté Slovácka se letos prezentují velmi kolísavými výkony, které doposud stačí na průběžnou jedenáctou pozici, která v konečném součtu znamenala skupinu o udržení. Slovácko má na svém kontě jednadvacet bodů, nicméně na vedoucí Slavii ztrácí propastných osmadvacet bodů. Český celek se ale ke konci kalendářního roku herně zvedl, poslední čtyři ligové zápasy přinesly hned tři vítězství. Nešlo o ledajaké výhry, nejprve Slovácko šokovalo na hřišti Baníku Ostrava, kde uspělo poměrem 3:0. Posléze prohrála také pražská Sparta, jenž prohrála výsledkem 1:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zanedlouho začne druhá polovina sezóny, ještě před ní budeme sledovat souboj mezi 1.FC Slovácko a AZ Alkmaar.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Aleš Skok

    Góly: 88. Machalík – 33. Johnsen

    Nepremenená penalta: 56. Vejinovic (ALK), brankár Daněk zneškodnil


    1.FC Slovácko: Daněk – Šimko, Hofmann, Krejčí, M. Čivič – Petr, Sadílek, Anastasopoulos, Kalabiška, Hellebrand – Kubala.
    AZ Alkmaar: Velthuizen – Svensson, Weigelt (46. Bergsma), Hatzidiakos, Wijndal – Vejinovic, Reijnders (46. Mihálik), Helmer – Gudmundsson, Johnsen (71. Goudmijn), Rotariu (82. Fitz-Jim).