Košice – Budapešť 4:5 (2:3 po s.n.) | Žilina – Nitra 4:6 (kon.) | Miškovec – Poprad 3:2 (kon.)
Detva – B. Bystrica 1:4 (kon.) | Zvolen – Trenčín 3:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 2:5 (kon.)
koniec
MsHK Žilina
4:6 (0:2, 1:0, 3:4)
HK Nitra
Piatok 11.01.2019, 17:30 • ZŠ Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:47 Judd BLACKWATER - 4:6
     
    59:47
    Nitra dala gól!
    Aby tých chýb nebolo málo, Barta chybuje pri rozohrávke a poslal puk len na hokejku JUDDA BLACKWATERA. Legionár v službách Nitry nezaváhal a strelou zo stredu ihriska uzatvára na konečných 6:4!
     
    59:27
    Žilina dala gól!
    Chyba strelca posledného zásahu, je to opäť o jednom góle! RICHARD JENČÍK ťažil z napádania Rudolfa Hunu a zo strednej vzdialenosti ešte raz znižuje na rozdiel jediného gólu!

    Asistencia: Rudolf Huna.
    57:03 Samuel BUČEK - 3:5
     
    57:03
    Nitra dala gól!
    Prostá akcia, Bortňák nahadzoval puk na Fučíka z veľkej vzdialenosti z útočného pásma. Pred domácim brankárom stál osamotený SAMUEL BUČEK, ktorý nemal problém vyrazený puk betónmi doklepnúť do siete!

    Asistencia: Dalibor Bortňák.
    52:30 Richard JENČÍK - 3:4
     
    52:30
    Žilina dala gól!
    No ale pozor! Ďalší kiks hostí, Lukáš Hvila svojím napádaním získal puk v útočnom pásme po laxnej rozohrávke. Posunul ju na RICHARDA JENČÍKA, ktorý zabudnutý za bránou prešiel pred bránkovisko a bekhendom zasunul puk pomedzi betóny riadne nahnevaného Šimbocha.

    Asistencia: Lukáš Hvila.
    51:45 Martin PODEŠVA - 2:4
     
    51:45
    Žilina dala gól!
    Je znížené. Hrúbky v defenzíve Nitry využíva MARTIN PODEŠVA krásnou vzťahovačkou a následnou ranou švihom do protipohybu Šimbocha. Tomu na gól nezištne nahrával Dubeň po prenesení hry od Beránka.

    Asistencie: Petr Beránek, Lukáš Dubeň.
    46:34 Lukáš HRUŠÍK - 1:4
     
    46:34
    Nitra dala gól!
    Dovolím si tvrdiť, že je rozhodnuté. Buček pod tlakom od naskakujúceho Dubeňa nahodil puk od bránu. Odrazený puk doputoval ku korčuľujúcemu LUKÁŠOVI HRUŠÍKOVI, ktorý z pokľaku zvyšuje na 4:1.

    Asistencia: Samuel Buček, Miroslav Pupák.
    44:13 Samuel BUČEK - 1:3
     
    44:13
    Nitra dala gól!
    Vlci doplatili na nevyhodenie puku a je to z ich pohľadu 1:3. SAMUEL BUČEK bol na konci akcie, keď náprahom z prvej k tyči prekonáva Mikoláša, ktorý sa už nestihol presunúť od jednej žŕdke k druhej,

    Asistencie: Róbert Lantoši, Lane Scheidl.
    36:45 Lukáš HVILA - 1:2
     
    36:45
    Žilina dala gól!
    Presilovka piatich na troch využitá, LUKÁŠ HVILA sa nemýlil pri náprahu z vrchu ľavého kruhu a vymietol ľavý horný roh brány Šimbocha. Pekná kombinácia pozdĺž celej útočnej tretiny, primárnu asistenciu si pripísal Kučný.

    Asistencie: Jiří Kučný, Martin Podešva.
    09:57 Miroslav PUPÁK - 0:2
     
    09:57
    Nitra dala gól!
    Presilovka využitá. Pupák prenechal puk Lantošimu a presunul sa pred Mikoláša. Lantoši naznačil strelu, vďaka čomu vytrel ľad so súperom. Strela švihom na teč, MIROSLAV PUPÁK odviedol pri clonení dokonalú robotu a pripisuje si zásah na svoje konto.

    Asistencie: Róbert Lantoši, Graeme McCormack.
    06:50 Judd BLACKWATER - 0:1
     
    06:50
    Nitra dala gól!
    Corgoni vo vedení po práci JUDDA BLACKWATERA. Ten najprv získal puk pre Lantošiho, nakorčuľoval si pred bránu a po prudkom švihu práve od Lantošiho tečoval puk pred Mikolášom do siete!

    Asistencie: Róbert Lantoši.

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 37. Hvila (Kučný, Podešva), 52. Podešva (Beránek, Dubeň), 53. Jenčík (Hvila), 60. Jenčík (Huna) – 7. Blackwater (Lantoši), 10. Pupák (Lantoši, McCormack), 45. Buček (Lantoši, Scheidl), 47. Hrušík (Buček, Pupák), 58. Buček (Bortňák), 60. Blackwater


    MsHK Žilina: Mikoláš (Fučík) – Kučný, Turian, Piegl, Matejka, Dubeň, Bagin, Mendrej, Hudec – Ru. Huna, Jenčík, Hvila – Milý, Surovka, Rehák – Beránek, Podešva, Barta – Ondruš, Hrazdíra, Valášek
    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – Mezei, McCormack, Korím, Morrison, Pupák, Versteeg, Sloboda, Hvizdoš – Blackwater, Slovák, Lantoši – Fominykh, Kollár, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Pätoprstý, Čaládi, Hrušík

    Rozhodca: Adamec, Kalina – Smrek, Gajan – Kontšek