Košice – Budapešť 4:5 (2:3 po s.n.) | Žilina – Nitra 4:6 (kon.) | Miškovec – Poprad 3:2 (kon.)
Detva – B. Bystrica 1:4 (kon.) | Zvolen – Trenčín 3:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 2:5 (kon.)
po s.n. (2:3)
HC Košice
4:5 (1:1, 1:1, 2:2 - 0:0)
MAC Budapešť
Piatok 11.01.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priatelia, Tipsport ligu čaká už jej 41. tohtosezónne kolo, v rámci ktorého je naplánovaný aj zápas medzi HC Košice a MAC Budapešť. Vďaka nášmu online prenosu vám z neho neunikne nič podstatné.

    HC Košice neprežíva vôbec vydarené obdobie. Doterajší líder súťaže prehral ostatné dva zápasy v rade, keď postupne nestačil na Banskú Bystricu a Poprad. Košičanov to stálo miesto v tabuľke, klesli totiž až na priebežné štvrté miesto. Bodový stav je pritom mimoriadne vyrovnaný, okrem Košíc totiž majú 82 bodov aj tretí Zvolen a druhá Nitra. Ak sa tak Oceliari chcú posunúť smerom nahor, musia BUdapešť zdolať a veriť, že niektorý z ich rivalov zaváha.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC Košice – HK Poprad 3:5
    HC Košice – HC 05 Banská Bystrica 3:5
    HK Poprad – HC Košice 1:3

    Fanúšikovia Košíc však ešte majú nepochybne v pamäti zápas z 2. novembra 2018, keď Budapešť na domácom ľade Košíc zdolala svojho súpera 8:4. Išlo vôbec o najvyšší počet gólov, aký Oceliari na ľade Steel Arény od jej otvorenia inkasovali.

    MAC Budapešť predvádza vo svojej premiérovej sezóne v slovenskej Tipsport ligy sympatické výkony a aj keď stále neboduje, stačí jej to na to, aby sa v tabuľke nachádzala pred Liptovským Mikulášom i Žilinou. Hokejisti z hlavného mesta Maďarska sú na 10. priečke, a to s 5-bodovou stratou na deviatu Detvu. Niet však azda žiadnych pochýb o tom, že bude chcieť Budapešť Košičanov opäť prekvapiť a víťazstvom zo tabuľkovej straty ukrojiť. Mimochodom, MAC má 144 inkasovaných gólov, čo je po Žiline (158) druhý najvyšší počet v rámci slovenskej Tipsport ligy.

    Posledné tri zápasy Budapešti:
    MAC Budapešť – MHK 32 Liptovský Mikuláš 6:5
    HK Nitra – MAC Budapešť 6:1
    MHK 32 Liptovský Mikuláš – MAC Budapešť 2:3
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Pulli, Šedivý, Koch, Michalčin – Spilar (A), Suja, L. Nagy (C) – Klíma, Ignatuškin, Hričina – Kafka, Brophey, Netík – Lušák, Galamboš, Petráš – Žitný

    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai (C), Macaluay (A), Negrin, Dudás (A), Garát, Burt, Vokla, Szabad – Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Majoross, K. Nagy, Terbócs – Odnoga, Pápa, Szigeti

    Rozhodca: Snášel, Orolin – Bogdaň, Šoltés.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Zápas medzi Košicami a Budapešťou sa začal. Ako prví sa k puku dostali Oceliari, ktorí už smerujú k bránke svojho dnešného súpera. Zdá sa, že Bence Bálizs sa bude musieť mať na pozore.
     
    00:27
    A skutočne, Ladislav Nagy teraz vymýšľal zaujímavú spätnú prihrávku, našťastie pre hostí na ňu ale defenzíva dokázala zareagovať a puk zastavila.
     
    01:40
    Úvod sa nesie v pokojnom tempe. Budapešť sa niekoľkokrát pokúsila preniknúť pred Habala, s pukom sa jej to ale nepodarilo ani raz.
     
    02:49
    Teraz sa ale maďarský celok pred gólmanom súpera predsa len usadil. Bola z toho strela z pravej strany, Habal zasahovať nemusel. Puk letel len k mantinelu.
     
    03:05
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Evan Brophey – 2 min., podrazenie).
     
    03:40
    Úvod oslabenia patrí Košičanom, ktorí sa dokázali dvakrát oslobodiť. Jesse Dudás tak cúva s pukom na čepeli až k Bálizsovi.
     
    03:45
    Navyše sa Budapešť dopustila zakázaného uvoľnenia, a tak sa bude hrať pred jej bránkou.
     
    04:15
    Budapešť dáva gól! Nuž ale, ani to Budapešti nebránilo v tom, aby sa predsa len ujala vedenia. Od modrej priletela bomba Dudása, ktorú Habal len zrážal. Ku gólovej dorážke sa napokon dostal CAMERON BURT. Asistencie: Jesse Dudás, Brance Orban.
     
    04:54
    Košičania vyrukovali s protiútokom. Brophey si pýtal puk v kruhu, napokon ale prišla strela od obrancu. Bálizs všetko videl, nemal najmenší dôvod zaváhať.
     
    05:40
    Habal videl, že Martin Dudáš v rýchlostnom súboji nestíha, preto radšej hokejkou sám rozohral. Košičania tak po jeho práci môžu pokračovať smerom dopredu.
     
    06:29
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Chris Bodó – 2 min., sekanie).
     
    07:06
    Suja bol blízko k bránke, mohol strieľať. Volil ale ešte krížnu prihrávku na korčuľujúceho Spilara, krorý si puk nestihol spracovať. Košičania to teraz prekombinovali.
     
    07:45
    Puk je pri Habalovi, oba celky striedajú.
     
    08:20
    Dudás teraz pozabudol na Bropheyho, ktorý už chcel vyslať prihrávku pred bránku. V rozhodujúcom momente mu však maďarský obranca puk predsa len ukradol.
     
    08:56
    Budapešť hrá s piatimi mužmi, táto presilová hra ostane nevyužitá.
     
    09:14
    Košice dali gól!
    Už je však vyrovnané. Z rohu klziska sa puk dostal pred bránku, kde bol osamotený PETER GALAMBOŠ. Ten to skúsil strelou z otočky, na čo Bence Bálizs nezareagoval. Maďarský gólman sa teraz ospravedlňuje striedačke. Asistencie: Tomáš Hričina, Patrik Lušňák.
     
    10:02
    Ladislav Nagy posunul puk na modrú čiaru, obranca mu ho chcel šikovne vrátiť. V rozhodujúcej chvíli však košický kapitán minul. Ak by sa tak nestalo, pravdepodobne by trafil odkrytú časť Bálizsovej svätyne.
     
    10:15
    Brophey sa snažil s pukom zrýchliť, chýbal mu však krok na Kafku. Košičania sa tak dostali do postavenia mimo hry, tá je vykázaná do stredného pásma.
     
    11:04
    Veľmi dobre zahral Orbán, ktorý si telom odstavil hráča a s pukom následne sám prekorčuľoval pred Habala. Maďarský celok tam ešte krátko kombinoval a prinútil českého gólmana zakročiť.
     
    11:48
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Christian Michalčin – 2 min., podrazenie).
     
    12:28
    Košičania vytlačili súpera po krátkej kombinácii do stredného pásma, následne aj pred gólmana Bálizsa. Oceliari tak mohli prestriedať.
     
    12:54
    Sujovi sa navyše podarilo z uhla zakončiť. Bence Bálizs si nebol istý, či má puk pod kontrolou, preto sa radšej nehýbal a hlavného arbitra nechal hru prerušiť.
     
    13:20
    Ďalšie vyhodenie puku. Táto početná prevaha hokejistom Budapešti nevychádza podľa predstáv.
     
    13:51
    Michalčin je na ľade, Košičania pokračujú v plnom počte. Hostia sú stiahnbutí za Bálizsom, keďže potrebujú striedať.
     
    14:36
    Košice sa mohli ujať vedenia. Po rane od modrej čiary puk Bálizsovi vypadol, čo sa snažili využiť Brophey i Nagy. Defenzíva hostí však zapracovala na výbornú a svojmu brankárovi pomohla.
     
    15:02
    Ďalšia kombinačná akcia, na konci ktorej bolo zakončenie Netíka. Ten to skúšal z pravej strany, no ani tento puk sa do siete nedostal.
     
    15:31
    Po Klímovej prihrávke prišla nádherná strela švihom, ktorá zapadla až do siete. Gól ale padol až po odpískaní. Darmo sa teraz košickí fanúšikovia hnevajú, veľmi správne tam bolo odpískané postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    15:39
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Cameron Burt – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    16:20
    Sujova aktivita pri kruhu a následné prenesenie hry na pravú strany. Nagy sa na puk len nepochopiteľne pozeral a súpera nechal odpáliť ho.
     
    16:50
    Košičania sa však do pásma rýchlo vrátili a predviedli zaujímavú kombinačnú akciu. Na jej konci bola strela od modrej, ktorú defenzíva zblokovala do ochrannej siete.
     
    17:06
    Jesse Dudás posiela puk do stredného pásma, Oceliari musia korčuľovať za pukom.
     
    17:13
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Krisztián Nagy – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    17:20
    Opäť aktívny Jesse Dudás, opäť rýchle vyhodenie puku cez všetky čiary. Habal bude chcieť spoluhráčom s rozohrávkou pomôcť.
     
    18:10
    Posledné dve minúty, Budapešť hrá so štyrmi hráčmi.
     
    18:36
    Bence Bálizs poslal puk preč z hracej plochy. Poriadne si ale vydýchol, keďže sa tak udialo až po dotyku s plexisklom. Vylučovať sa preto nebude.
     
    19:01
    Obrovská šanca Petra Kafku! Puk sa k nemu odrazill, preto to skúšal strelou z prvej. Každopádne, Bálizs sa ku svojej pravej žrdi výborne presunul a zakončenie vytlačil k mantinelu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa úvodná tretina zápasu medzi Košicami a Budapeštou. Prvých 20 minút prinieslo niekoľko zaujímavých momentov, do šatní sa odíde za priebežného stavu 1:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 13:6

    Druhá tretina sa začne približne o 18:26.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:07
    Hlavný arbiter vhodil puk na ľadovú plochu, prostredná časť riadnej hracej doby tak začala plynúť. Oba celky sa formujú v strednom pásme, odkiaľ sa budú chcieť dostať k súperovmu gólmanovi.
     
    21:02
    Košice dali gól!
    Úvod prvej tretiny patrí Košiciam. Aj keď ešte Oceliari z prvej šance neskórovali, z tej druhej sa im to podarilo. Do šance teraz prikorčuľoval MARTIN DUDÁŠ, ktorý krížnou strelou prepálill Bálizsa. Asistencie: Ladislav Nagy, Jimmy McDowell.
     
    22:01
    Na pozore sa však museli mať aj Oceliari! Habal totiž vyrazil Klempovu strelu len ku svojej žrdi. Domáci tak mali šťastie, že tade práve nekorčuľoval nik z maďarských hokejistov.
     
    22:57
    Hra je prerušená, Košičania sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    23:58
    Habal zahral svojou hokejkou, oba celky môžu v tejto chvíli prestriedať. Budapešť toho počas druhej tretiny zatiaľ veľa nepredviedla.
     
    24:40
    McDowell prihral na stredovú čiaru, odtiaľ hráč puk posunul k Bálizsovi. Bude z toho ďalšia rotácia, Oceliari sa zatiaľ zbytočne vyčerpávať nechcú.
     
    25:58
    Jesse Dudás nabral v strednom pásme rýchlosť, puk ale na jeho čepeľ nesmeroval. Navyše, Budapešť bude čeliť ďalšiemu vhadzovaniu pred vlastnou bránkou.
     
    27:06
    Koch chcel puk odpáliť pred, Dansereau mu ho vrátil. Košický obranca mohol byť v konečnom dôsledku rád, následne totiž kombinoval so svojimi spoluhráčmi.
     
    27:48
    To vyzeralo nádejne. Puk letel na pravú stranu, kam už korčuľoval osamotený Majoross. Napokon ale bola prihrávka na spracovanie až príliš ťažká.
     
    28:42
    Na opačnej strane sa Košice dostali do prečíslenia troch proti dvom, no nebolo z toho nič vážne.
     
    30:00
    Uplynula presná polovica z riadnej hracej doby. Košičania vedú 2:1, to ale stále nie je výsledok, ktorý by mal rozhodnúť o víťazovi dnešného zápasu. Zdá sa preto, že nás ešte čakajú zaujímavé minúty.
     
    30:58
    Pulli prihrával spoluhráčovi, ten o puk vlastnou chybou prišiel. Košičanov to však príliš mrzieť nemusí, v kombinácii totiž budú pokračovať pred Bálizsom.
     
    31:30
    Sledujeme hluchú pasáž zápasu, v ktorej sa síce oba celky snažia dostať do šancí, no finálny efekt je taký, že o puk bojujú skôr v okolí stredového kruhu.
     
    32:11
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ladislav Nagy – 2 min., sekanie).
     
    33:13
    Budapešť dáva gól! Je opäť vyrovnané. Habal teraz vyrážal jeden puk, pri čom stratil stabilitu. Následne ostal ležať, preto hostia puk nahodili na bránku z veľkého uhla a skórovali. Presadil sa CHRIS LANGKOW.
     
    33:13
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jere Pulli – 2 min., krosček).
     
    34:40
    Galambošova formácia pracovala v obrannom pásme aktívne, keď zblokovala niekoľko striel. Napokon puk vyhadzuje cez všetky čiary až k Bálizsovi.
     
    35:10
    Nagyovi prihrávka to úniku nevyšla, no Oceliari získali aspoň niekoľko cenných sekúnd v strednom pásme. Budapešť musí odkorčuľovať od Habala preč.
     
    35:20
    Košičania hrajú s piatimi hráčmi.
     
    36:31
    Domácim teraz veru nebolo všetko jedno. Václav Čížek totiž korčuľou zrážal strelu súpera, no zdalo sa, že nie dostatočne a bude z toho vlastný gól. Napokon ale puk priestor troch žrdí minul.
     
    37:10
    Následne tak prišla aktivita slovenského celku. Po zakončení od modrej čiary však Bálizs veľa práce nemal a náročnejší zákrok si na svoje konto nepripísal.
     
    38:20
    Brophey mal z jednej strany hráča a z tej druhej mantinel. Prihrávku si tak nestihol spracovať. S pukom bude pokračovať Budapešť, sekundy teraz plynú pomerne rýchlo.
     
    39:10
    Po komerčnej prestávke prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel Aréne hlasno zatrúbila, čo znamená jediné – koniec druhej tretiny zápasu medzi Košicami a Budapešťou. Po 40 minútach hry platí stav 2:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 24:14

    Tretia tretina sa začne približne o :.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Začala plynúť záverečná časť riadnej hracej. Nás zaujíma, či pôjde zároveň aj o poslednú časť zápasu, alebo sa dnes dočkáme predĺženia.
     
    40:21
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    40:44
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Lušňák – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    41:05
    Puk letí cez všetky čiary, Košičania sa oslobodzujú.
     
    41:40
    Budapešť kombinovala pred Habalom, no činila tak zbytočne dlho. Napokon neprišlo ani zakočnenie, ďalšie oslobodenie Oceliarov.
     
    42:01
    A je z toho ďalšie odpálenie puku. Absolútne nezvládnutá presilovka z pohľadu hostí.
     
    42:40
    Košice sa oslobodzujú, tentokrát už so štyrmi hráčmi. Aj preto si ešte Brophey dovolil napádať rozohrávku súpera za Bálizsom.
     
    43:01
    Pomer síl sa medzičasom vyrovnal. Začína sa súboj o body.
     
    43:52
    Obrovská šanca Košíc! Petráš nemal stabilitu, napriek tomu to však skúsil. Bence Bálizs sa prezentoval parádnym semaforom, ktorým košického mladíka vygumoval.
     
    43:55
    Košice dali gól!
    Druhý mikrosúboj týchto dvoch mužov už zvládol lepšie ŠIMON PETRÁŠ. Pekné momenty tak ako zo strany maďarského gólmana, tak aj zo strany košického útočníka. Asistencia: Peter Galamboš.
     
    44:42
    Zápas sa často prerušuje, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    44:56
    Budapešť dáva gól! Nuž, dnes je to ako na hojdačke. Nič nenasvedčovalo tomu, že by malo prísť takéto rýchle vyrovnanie, no hostia z Maďarska sa presadili po nenápadnej útočnej akcii. Do listiny strelcov sa zapísal ISTVÁN TERBÓCS. Asistencia: Barnabás Majoross.
     
    45:40
    Scott Macaulay ešte puk do stredného pásma nepretlačil, jeho spoluhráčom sa to už ale podarilo. Budapešť následne volila rýchlu rotáciu hráčov na ľadovej ploche.
     
    46:13
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    46:19
    Budapešť dáva gól! S Košičanmi to nevyzerá vôbec dobre. Obrovský výbuch radosti na maďarskej striedačke, ktorá sa dočkala štvrtého gólu v Habalovej sieti. Ten nemal absolútne žiaden nárok na zakončenie švihom, ktorým sa prezentoval ISTVÁN TERBÓCS. Asistencia: Krisztián Nagy.
     
    47:48
    Jesse Dudás sa nemal kam ponáhľať, preto puk na svojej čepeli premiešal a poslal ho do útočného pásma. To ale jeho spoluhráči nečakali, a tak pred Habala nenakorčuľovali.
     
    48:58
    Košičania teraz s veľkou útočnou aktivitou, no na gól im nestačila. Oceliari potrebujú vyrovnať, inak sa to s ich tabuľkovým postavením skomplikuje ešte viac.
     
    49:20
    Bence Bálizs zbytočne nepremýšľal a puk sám poslal to bezpečnej vzdialenosti od svojej bránky. Košičania čakajú, chcú totiž prestriedať.
     
    50:02
    Po Galambošovej aktivite sa hostia dostali len k zakázanému uvoľneniu. Hra sa tak presťahuje pred ich bránku.
     
    50:09
    Kafka sa dostal do kontaktu s Bálizsom, hra je vykázaná do stredného pásma.
     
    50:40
    Odnoga to chcel skúsiť po ľavej strane sám, no individuálny prienik mu podľa predstáv nevyšiel. Budapešť ale dostane šancu kombinovať ďalej.
     
    51:15
    Sujova šanca. Jakub to skúšal z bezprostrednej blízkosti, keď sa otáčal aj s obrancom na chrbte. Bálizs jeho puk lapačkou pohladil a vytesnil ho mimo bránky.
     
    52:40
    Budapešť sa už smerom dopredu neženie, maďarský celok sa teraz potrebuje sústrediť na pozornú defenzívu.
     
    53:16
    Petráš síce v súboji padol a aj keď si ešte niektorí fanúšikovia pýtali košickú presilovku, toto sa nemohlo v žiadnom prípade pískať. Pokračujeme tak s piatimi mužmi na oboch stranách.
     
    54:30
    Košická kombinácia poriadne viazne. Domáci teraz chybovali vo vlastnom obrannom pásme, našťastie pre nich to ale súper nevyužil.
     
    54:56
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Keegan Dansereau – 2 min., podrazenie).
     
    55:20
    Razantné odpálenie puku v podaní Jesse Dudása. Maďarský celok sa v úvode svojho oslabenia dobre bráni.
     
    55:33
    Košické zakončenie skončilo v ochrannej sieti, dostalo sa tam bez zapríčinenia hostí. Hra je tak vykázaná do stredného pásma.
     
    55:48
    Veľká šanca Šimona Petráša. Ten zakončoval z kruhu na vhadzovanie, zakončenie z prvej mu ale nevyšlo podľa predstáv. Navyše, lapačka Bálizsa je dnes mimoriadne rýchla, čo sa potvrdilo aj v tejto chvíli.
     
    56:32
    Bence Bálizs schytal Nagyov puk do masky, hra tak bola prerušená, Našťastie sa to zaobišlo bez zranenia hosťujúceho gólmana.
     
    56:47
    Krížna prihrávka mala hľadať Spilara, rýchlonohý útočník Košíc puk nezachytil.
     
    57:06
    Posledné tri minúty, oba celky majú na ľade po päť korčuliarov.
     
    58:01
    Dlho-predlho sa hralo pred bránkou Vladislava Habala. Takéto momenty môžu celku z hlavného mesta Maďarska len vyhovovať.
     
    58:05
    Oddychový čas domácich.
     
    58:45
    Martin Dudáš útočné pásmo pre Košice neudržal. Oceliari sa v závere riadnej hracej doby nevedia dostať k tlaku, ktorý by na gól potrebovali.
     
    59:01
    Navyše sa teraz vhadzovalo pred Habalom. Posledná minúta tretej tretiny.
     
    59:10
    Habal je na striedačke, Košice to skúšajú bez brankára.
     
    59:48
    Košice dali gól!
    A to sa im vypláca. Nespočetné množstvo pukov dnes Bence Bálizs povyrážal, ten najdôležitejší ale predsa len končí v jeho sieti. Postaral sa o to PATRIK LUŠŇÁK. Asistencie: Gabriel Spilar, Ladislav Nagy.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Zápas tak pôjde do predĺženia.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:40
    V úvode predĺženia sa Budapešť dostala do prečíslenia dvoch proti jednému, no v gól ho nepretavila. Strelou sa neskončila ani košická útočná aktivita.
     
    61:12
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Jesse Dudás – 2 min., držanie hokejky).
     
    61:20
    V úvode oslabenia posiela Budapešť puk ďaleko od Bálizsa.
     
    61:47
    Brophey chcel zakončenie od modrej najskôr tečovať, potom aj doraziť. Nepodarilo sa im to, hostia sa oslobodzujú.
     
    62:25
    Košická úderka teraz parádnou kombináciou oklamala defenzívu súpera, no Lušňák už pred bránkoviskom nemal dostatok času na lepšie zakončenie.
     
    63:01
    Posledné dve minúty predĺženia.
     
    63:30
    Ladislav Nagy padol v osobnom súboji pri mantineli, Košičania tak prišli o možnosť hrad pred Bálizsom. Budapešť medzičasom už v plnom počte.
     
    64:01
    Plynú posledné sekundy predĺženia.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Ani predĺženie nerozhodlo, nasledujú samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    1:0
    Roman Žitný si vychutnal Bálizsa, zabrzdil tesne pred ním a puk zavesil do siete.
     
    1. séria
    1:1
    Na opačnej strane Brown prepálil Habala a vyrovnal na 1:1.
     
    2. séria
    2:1
    Spilar s veľkým rozbehom, puk posielal k ľavej žrdi. Bálizs ho zachytil rukou až za čiarou, čo potvrdil aj videorozhodca.
     
    2. séria
    2:1
    Bodó nepremieňa, Košice sú na koni.
     
    3. séria
    2:1
    Lušňákovi ušiel puk, nebolo z toho zakončenie.
     
    3. séria
    2:2
    Terbócs premieňa. Je vyrovnané.
     
    4. séria
    2:2
    Nagy gólmana neprepálil.
     
    4. séria
    2:2
    Keegan Dansereau bránku netrafil, v dráme pokračujeme.
     
    5. séria
    2:2
    Čížek zakončoval k žrdi, na Bálizsa, to neplatilo.
     
    5. séria
    2:3
    Chris Langkow rozhoduje o tom, že druhý bod získa Budapešť.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MAC Budapešť.
    Autorom víťazného gólu je CHRIS LANGKOW.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie 41. kola, v rámci ktorého si v Steel Aréne sily merali HC Košice a MAC Budapešť. Spokojnejší sú hostia, tí si na svoje konto po výsledku 5:4 po samostatných nájazdoch pripísali dva body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 44:23

    S týmto konštatovaním a prianím pekného večera sa už s vami pre dnešok lúčim. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:10:56)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 10. Galamboš (Hričina, Lušňák), 22. Dudáš (Nagy, McDowell), 44. Petráš (Galamboš), 60. Lušňák (Spilar, Ladislav Nagy) – 5. Burt (Dudás, Orban), 34. Langkow, 45. Terbócs (Majoross), 47. Terbócs (Krisztián Nagy), rozh. náj. Langkow

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Roman Žitný (KOS)
    1:1   Jared Brown (MAC)
    2. séria:
    2:1   Gabriel Spilar (KOS)
    2:1   Chris Bodó (MAC)
    3. séria:
    2:1   Patrik Lušňák (KOS)
    2:2   István Terbócs (MAC)
    4. séria:
    2:2   Ladislav Nagy (KOS)
    2:2   Keegan Dansereau (MAC)
    5. séria:
    2:2   Vávlav Čížek (KOS)
    2:3   Chris Langkow (MAC)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Pulli, Šedivý, Koch, Michalčin – Spilar (A), Suja, L. Nagy (C) – Klíma, Ignatuškin, Hričina – Kafka, Brophey, Netík – Lušák, Galamboš, Petráš – Žitný
    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai (C), Macaluay (A), Negrin, Dudás (A), Garát, Burt, Vokla, Szabad – Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Majoross, K. Nagy, Terbócs – Odnoga, Pápa, Szigeti

    Rozhodca: Snášel, Orolin – Bogdaň, Šoltés