Košice – Budapešť 4:5 (2:3 po s.n.) | Žilina – Nitra 4:6 (kon.) | Miškovec – Poprad 3:2 (kon.)
Detva – B. Bystrica 1:4 (kon.) | Zvolen – Trenčín 3:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 2:5 (kon.)
koniec
HKM Zvolen
3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 11.01.2019, 18:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:16
    Marek Šimko odvolaný z brány, hosti hrajú power play v šestici. Vabank hostí!
     
    54:32
    Hosťujúce mužstvo HK Dukla Trenčín v obrovskej šanci. Peter Sojčík sám pred bránou ale v páde nedokázal dobre zakončiť a Tomek puk vyráža.
     
    49:47
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Bohunický – 2 min., sekanie).
     
    49:32
    Domáci kolektív HKM Zvolen v ďalšej obrovskej šanci. Prečíslenie dvoch na jedného, Michal Chovan prihrával Chlepčokovi, tomu ale prešiel puk cez hokejku a ani nezakončil.
     
    48:56
    Domáci kolektív HKM Zvolen v obrovskej šanci. Petr Obdržálek v ďalšom samostatnom nájazde, mieril na lapačku a v nej nakoniec aj puk skončil.
     
    46:53
    Tak nakoniec puk narazil iba do brvna Šimkovej brány, gól to nie je. Stále 3:2.
     
    46:42
    Rýchly prienik domácich hráčov, Michal Chovan tesne pred bránkou zavesil puk pod brvno, puk veľmi rýchlo vyletel. Domáci kapitán síce dvíha ruky nad hlavu ale hlavný rozhodca ponechal hrať a ukazuje, že bude telefonovať.
     
    43:45
    Zvolen dal gól!
    LUKÁŠ HANDLOVSKÝ po prvý krát posúva Zvolen do vedenia. Opäť v plnej rýchlosti vošiel do pásma, vystrelil z pravého krídla. Šimko puk iba vyrazil pred seba, domáci útočník sa okamžite dostal aj ku dorážke a puk zavesil pod brvno. Asistovali Marko Pöyhönen a Mark Fraser.
     
    40:34
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Pöyhönen – 2 min., podrazenie).
     
    37:50
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Fraser – 2 min., hákovanie).
     
    35:47
    Teraz vyrobili chybičku v rozohrávke aj domáci, Radivojevič už prihrával Sojčíkovi do prázdnej brány, prihrávka ale vypichol Milan Kytnár.
     
    30:29
    Hostia v obrovskej šanci. Prečíslenie dvoch na jedného. Švec prihrávka Sádeckému, ale k puku mu chýbal asi krok. Domáci akciu ustáli.
     
    29:38
    Domáci kolektív HKM Zvolen v obrovskej šanci. Špirko sa obtočil a v otočke prihral pred bránku voľnému Mitchellovi, ale ten triafa puk iba do Šimka. HKM už mohol vyhrávať.
     
    25:56
    Zvolen dal gól!
    Krásna individuálna akcia Michala Chovana, kľučkou sa zbavil obrancu a z dobrej pozície sa neulakomil a ponúkol gól MARKOVI PÖYHÖNENOVI, ktorý prekonal Šimka pomedzi betóny – 2:2. Asistencia Michal Chovan.
     
    24:30
    Tlak Zvolena na jedinú lajnu hostí trval neskutočných 160 sekúnd !!!
     
    24:29
    Zverenci Petra Oremusa pod tlakom iba vyhadzujú puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie. Malá výhoda pre HKM Zvolen pretože hostia nemôžu striedať. Tréner Oremus si pochopiteľne vyžiadal time out.
     
    22:45
    Obrovský tlak Zvolena, Dukla totálne nevie kde je sever, Fraserova strela končí na brvne Šimkovej brány.
     
    20:39
    Zvolen dal gól!
    Marko Pöyhönen vystrelil do modrej, Šimko puk iba vyrazil pred seba a SAMUEL PETRÁŠ ho síce na dva tri krát ale prekonal. Využitá presilovka – 1:2. Asistovali Marko Pöyhönen a Lukáš Handlovský.
     
    19:35
    Zvolen zviera svojho súpera a Dukkla je pod obrovským tlakom. Delovka Vandana od modrej Šimkov roštep a puk vyráža betónom mimo brány. Gól visel na vlásku.
     
    18:40
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Sojčík – 2 min., podrazenie).
     
    18:39
    Vandane prešiel obranou hostí, zakončil v páde, bol faulovaný, napriek tomu trafil pravú tyčku.
     
    17:47
    Milan Bartovič dostal pekný puk do jazdy a za modrej zvolil spoza obrancu strelu švihom a skoro bol z toho tretí Trenčiansky gól. Vynikajúci Tomek.
     
    16:59
    Petr Obdržálek vypichol puk obrancom Dukly, smeroval úplne sám na Šimka, ale gólman Dukly jeho strelu vyráža vyrážačkou. Následne český útočník neuspel ani v dorážke.
     
    16:07
    Veľký tlak Zvolena po nepresnej Šimkovej rozohrávke, nahodenie Vandana pred bránu a teč Petráša, no puk míňa bránu.
     
    14:34
    Trenčín dal gól!
    Neprehľadná situácia pred Tomekom nakoniec končí druhým gólom Dukly. Pred bránou sa k dorážke dostal PETER SOJČÍK a prekonal Tomeka, ktorý bol mimo brány.Asistencie: Lukáš Bohunický a Dmitri Obukhov.
     
    11:50
    Neskutočné...Traja domáci útočníci šli sami v útočnom pásme na samotného Šimka, výborne zakombinovali, ale tá posledná prihrávka bola naviac a Špirko musel do blafáku a nakoniec minul.
     
    02:21
    Trenčín dal gól!
    Takže gól platí, puk prudko trafil konštrukciu a okamžite vyletel z brány von, preto si nik gólom nebol istý. Strelec sa teda nemení DANIEL KREJČÍ, samostatne.
     
    02:21
    Hostia sa radujú Daniel Krejčí nahodil puk od modrej puk zrejme skončil v sieti. Ani rozhodcovia si nie sú istí a tak situáciu konzultujú s videorozhodcom.

    Števo Lasab

    Góly a asistencie: 21. S. Petráš (Pöyhönen, Handlovský), 26. Pöyhönen (Michal Chovan), 44. Handlovský (Pöyhönen, Fraser) – 3. Krejčí, 15. Sojčík (Bohunický, Obukhov)


    HKM Zvolen: Tomek (Babik) – Pöyhönen, Fraser, Pufahl, Růžička, Vandane, Zeleňák, Roman – Handlovský, Kytnár (A), Mich.Chovan (C) – Mitchell, Špirko (A), Šišovský – Chlepčok, S.Petráš, Obdržálek – P.Halama, Holovič, Andrisík (tréner A.Podkonický)
    HK DUKLA Trenčín: Šimko (Kostelný) – Rýchl, Krejčí, Gula, Frűhauf, Bokroš, Bohunický, Cebák – Radivojevič (C), Sojčík, Obukhov – Bartovič (A), Ölvecký, Hecl – T.Varga, Dlouhý (A), Sádecký – Hudec, Švec, O.Mikula – Pardavý ml. (tréner P.Oremus)

    Rozhodca: Műllner, Novák – Durmis, M.Orolín (Majling – video)

    Diváci: 1528