Košice – Budapešť 4:5 (2:3 po s.n.) | Žilina – Nitra 4:6 (kon.) | Miškovec – Poprad 3:2 (kon.)
Detva – B. Bystrica 1:4 (kon.) | Zvolen – Trenčín 3:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 2:5 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
2:5 (1:2, 0:0, 1:3)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Piatok 11.01.2019, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Liptovského Mikuláša zvíťazili v zápase 41. kola najvyššej slovenskej súťaže nad Novými Zámkami 5:2. Pred záverečným dejstvom bolo všetko otvorené, ale góly Lukáša Žiaka, Róberta Vargu a Andreja Lištiaka rozhodili o jasnom triumfe Liptákov. Domáci hokejisti herne sklamali a ich prehru musíme označiť za zaslúženú. Nič na tom nezmenil ani gól Juraja Juríka, ktorý padol sekundu pred koncom stretnutia. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok večera. (20:58:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    HC Nové Zámky dali gól!
    Záverečné slovo v dnešnom dueli predsa len budú mať domáci. Autorom presného zásahu je sekundu pred koncom JURAJ JURÍK, ktorý využil to, že brankár Juraj Hollý neudržal strelu Petra Ordzovenského od modrej čiary. Asistencie: Peter Ordzovenský a Henrich Ručkay.
     
    59:13
    Postavenie mimo hry. V záverečnej minúte stretnutia tak budeme ešte svedkami vhadzovania v strednom pásme. Na výsledku sa už ale zrejme nič nezmení.
     
    58:31
    Domáci hokejisti to zbytočne prekombinovali. Filip Bajtek mohol strieľať, ale namiesto toho volil nepresný pas na Tomáša Pospíšila. Puk však naďalej zostáva v úročnom pásme Nových Zámkov.
     
    58:03
    Rozhodcovia rozdali aj vzájomné tresty. Za hrubosť dostali 2+2 minúty zhodne Michal Novák a Patrik Števuliak. Obaja zamierili do šatní, a tak sa zápas pre nich predčasne končí.
     
    58:03
    Zbytočná šarvátka v záverečných sekundách stretnutia. Na trestnej lavici hostí vidíme Jakuba Nemca, ktorý dostal dve minúty za krosček. Zverenci Milana Jančušku tak budú mať šancu upraviť skóre.
     
    57:32
    Po reklamnej prestávke sa ešte domáci snažili ohroziť bránku súpera. Myslím, že to bol Andreas Štrauch, ktorý pokračuje v zápase a teraz sa prezentoval nepresným streleckým pokusom.
     
    56:05
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Definitívny klinec do domácej rakvy. Hostia zvyšujú svoj náskok zásluhou štvrtej útočnej formácie. Skvelú prácu odviedol najmä Lukáš Žiak. Zaviedol puk do útočného pásma, podržal ho, presným pasom našiel ANDREJA LIŠTIAKA a ten strieľa svoj štvrtý gól v sezóne. Asistencie: Lukáš Žiak a Michal Uhrík.
     
    55:25
    Hrá sa dlhší čas bez prerušenia. Už aj rozhodcovia sú trošku viac benevolentní a niektoré hraničné zakázané uvoľnenia nechali bez povšimnutia.
     
    54:39
    Adam Zbořil prenikol do útočného pásma po pravej strane. Dostal sa aj do zakončenia, ale jeho pokus skončil iba na bočnej sieti Hollého svätyne.
     
    54:00
    Sledujeme rozháraný úsek hry. Nové Zámky si nevedia vytvoriť nejaký tlak, prípadne gólové šance. Čas hrá proti nim a Liptáci sa blížia k zisku troch bodov.
     
    52:38
    Štvrtý útok hostí sa snažil zaútočiť. Andrej Lištiak dostal dobrú prihrávku do tandemu, ale jeho následná strela bola zblokovaná. Dobrú prácu odviedol, ak sa nemýlim, obranca Michal Novák.
     
    51:23
    Vhadzovať sa bude v strednom pásme, pretože puk skončil na hráčskej lavici. Na domácich nevidno nejakú veľkú aktivitu a možno v podvedomí už dnešné stretnutie takpovediac zabalili.
     
    50:45
    Zápas sa prehupol do svojej záverečnej desaťminútovky. Pred zápasom boli síce favoritom domáci hokejisti, no vyzerá to tak, že si pripíšu na konto už piatu prehru po sebe. Tešiť ich môže aspoň prehra Trenčína.
     
    49:30
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Hostia spravili možno rozhodujúci krok k víťazstvu. Strela domáceho kapitána Adama Zbořila bola zblokovaná, následne faulovaný Maroš Piatka prikopol puk vracajúcemu sa RÓBERTOVI VARGOVI a ten v nájazde nezaváhal. Asistencie: Maroš Piatka a Filip Mezovský.
     
    48:29
    Opäť sa Liptáci dokázali oslobodiť. Zatiaľ zvládajú presilovku novozámockých hokejistov na jednotku. Dokonca ešte Richard Huna nazbieral niekoľko cenných sekúnd.
     
    47:55
    Domáci hokejisti premrhali vyše 30 sekúnd svojej presilovky. Nedokázali sa usadiť v útočnom pásme, o ohrození brankára nemusí byť ani reči.
     
    47:21
    Domáci hokejisti si zahrajú presilovú hru. Dve minúty za krosček dostáva Róbert Varga. Rozhodcovia sa však nezachovali práve šalamúnsky, po roztržke by sa skôr hodilo vzájomné vylúčenie.
     
    46:41
    Posunutá bránka hostí. Táto situácia pramenila z aktivity Juraja Juríka, ktorý sa snažil natlačiť pred Juraja Hollého. Domáci "ľadári" využijú reklamnú prestávku na úpravu bránky mužstva z Liptova.
     
    46:22
    Domáci hokejisti sa síce na dlhší čas usadili v útočnom pásme, ale puk bol väčšinu času v okolí mantinelov. Liptáci veľmi dobré bránia, v čom musia zotrvať ešte niečo vyše trinástich minút.
     
    45:46
    Andreas Štrauch zostáva ležať na hracej ploche a nevyzerá to s ním dobre. Zrejme dostal pukom do nejakých menej chránených miest. Vylučovať sa nebude a vhadzuje sa pred Andrejom Košarišťanom.
     
    44:45
    Martin Jakúbek zakončoval z dobrej pozície, ale Juraj Hollý opäť ukázal rýchlosť svojho pravého betónu. Zatiaľ to vyzerá tak, že sa skončí negatívna séria mužstva pod vedením Antona Tomka.
     
    44:13
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Hostia odskakujú súperovi na rozdiel dvoch gólov. Michal Novák stratil puk v obrannom pásme, získal ho útočník LUKÁŠ ŽIAK a vydarenou strelou z pravého kruhu na vhadzovanie zaskočil Andreja Košarišťana. Asistencia: Michal Uhrík.
     
    43:53
    Patrik Števuliak sa presadil po ľavej strane, prihrávkou pod seba sa snažil nájsť svojich spoluhráčov, ale napokon brankár Andrej Košarišťan zasahovať nemusel. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    43:19
    Juraj Hollý tentokrát musel zasahovať. Andreas Štrauch nečakane a šikovne vystrelil spoza brániaceho hráča, ale brankár Liptovského Mikuláša predviedol rýchlosť pravého betónu.
     
    42:24
    Tomáš Pospíšil sa po pravej strane dostal do útočnej tretiny. Následne zakončiť individuálny prienik strelou z takmer nulového uhlu, ale trafil le bočnú sieť bránky, v ktorej stojí Juraj Hollý.
     
    41:37
    Henrich Ručkay spadol na ľadovú plochu po strete so súperom. Diváci si samozrejme pýtali vylúčenie, no myslím si, že išlo o nezavinenú zrážku. Následne sa píska ofsajd domáceho tímu.
     
    41:00
    Andrej Košarišťan si vylepšuje štatistiky o ďalší úspešný zákrok. Obranca Mário Kurali vystrelil od modrej čiary, ale jeho pokus nemal veľa šancí na úspech.
     
    40:34
    Róbert Huna zaútočil po ľavej strane. Snažil sa vystreliť spoza obrancu Patricka Kudlu, ale kanadský obranca dokázal jeho pokus zblokovať. Následne Liptáci pokračujú v útočnom snažení.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina zmenu skóre nepriniesla. Možno konštatovať, že sme sledovali vyrovnanú hru. Nové Zámky dostali veľkú šancu na vyrovnanie, ale nevyužili ani štvorminútovú presilovku. Podobne ako v prvej tretine sme videli neuznaný gól, tentokrát pre hru vysokou hokejkou v podaní Richarda Hunu. tretia tretina sa začne o 20:14 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:49
    Tak ešte budeme svedkami jedného vhadzovania v tejto časti. Puk totiž skončil na ochrannej sieti za bránkou Juraja Hollého. Na buly sa skláňa Eduard Šimun, ktorý sa bude snažiť ešte niečo vymyslieť.
     
    38:52
    V závere druhej tretiny je hra rozháraná. Maroš Piatka sa snažil presadiť individuálne, ale proti presile hráčov v bielo-zelených dresoch nemal veľa šancí na úspech.
     
    38:22
    Vyzeralo to na prečíslenie domácich dvoch proti jednému, ale napokon sa píska len ofsajd. Andreasa Štraucha totiž šikovne natlačil do útočného pásma jeden z hráčov v červenom drese.
     
    37:05
    Juraj Hollý kryje strelu Branislava Fábryho, ktorá však smerovala ešte zo stredného pásma. Každopádne, domáci hokejista aspoň získal útočné pásmo, z čoho môžu zeleno-bieli ťažiť.
     
    36:42
    Tomáš Pospíšil sa chcel presadiť individuálne. Dokázal sa zbaviť nedôrazného Maroša Piatku, ale následne bola jeho strela zblokovaná. Pred Jurajom Hollým bolo skutočne veľmi husto.
     
    36:06
    Tomáš Pospíšil zakončoval z priestoru medzi kruhov, ale Juraj Hollý vynikajúco zasiahol ľavým betónom. Následne puk prikryl, a tak bude nasledovať posledná reklamná pauza v tejto časti.
     
    35:37
    Videli sme strelecké pokusy na oboch stranách. Najskôr Andrej Košarišťan vyrazil strelu Richarda Hunu a následne si na druhej strane podaril aj Juraj Hollý s koncovkou kapitána Adama Zbořila.
     
    34:24
    Juraj Hollý sa snažil pomôcť svojim spoluhráčom v rozohrávke, ale za vlastnou bránkou spadol. Boli z toho zbytočné problémy, ale domácim hokejistom sa nepodarilo dostať puk do ohňa.
     
    33:33
    Liptáci opäť prebrali režisérsku taktovku do svojich rúk. Individuálnou akciou sa prezentoval Maroš Piatka, ale jeho strelu spoza obrancu dokázal Andrej Košarišťan vyraziť lapačkou.
     
    32:00
    Hostia dostali puk za chrbát brankára Andreja Košarišťana, ale gól pre hru vysokou hokejkou Richarda Hunu nemohol platiť. Druhýkrát bol v dnešnom dueli v akcii videorozhodca, no znovu bol jeho verdikt negatívny.
     
    31:25
    Martin Kriška strieľal z pravého kruhu na vhadzovanie, ale tiesnený obrancom súpera nedokázal kvalitnejšie zakončiť. Andrej Košarišťan si postrážil priestor pri ľavej žrdi a tretíkrát v zápase neinkasoval.
     
    30:35
    Novozámockým hokejistom dlho trvalo, pokiaľ sa dostali do nejakých zakončení. Tie napokon prišli, ale Andreas Štrauch či následne Miroslav Zaťko svojimi strelami trafili iba mantinel.
     
    29:22
    Od modrej čiary strieľal Miroslav Zaťko, ale trafil len obetavého Maroša Piatku. Ten zostáva na ľadovej ploche, hoci je jeho pohyb obmedzený. Dokážu toho domáci hokejisti využiť?
     
    28:54
    Henrich Ručkay vystrelil z prvého kruhu na vhadzovanie. Pomerne dlho si to však chystal na strelu, brankár Juraj Hollý sa stihol presunúť a bez väčších problémov kryje jeho zakončenie.
     
    28:16
    Momentálne je puk až za domácou bránkou, kde si ho berie obranca Peter Ordzovenský. Liptáci sa dokázali oslobodiť a môžu poslať na ľadovú plochu nové brániace sa kvarteto.
     
    27:36
    Nové Zámky zatlačili súpera, ale chýbala tomu väčšia početnosť streľby. Brankár Juraj Hollý bol chvíľu vysunutý zo svojho bránkoviska, ale hráči v bielych dresoch toho nedokázali zužitkovať.
     
    26:53
    Nové Zámky majú veľkú príležitosť na strelenie vyrovnávacieho gólu. Na trestnú lavicu odchádza Tomáš Nádašdi, ktorý dostáva trest 2+2 minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    26:27
    Nové Zámky niekoľkokrát za sebou dostali puk z obranného pásma. Následne sa však doň Liptáci vrátili a strela Tomáša Nádišdiho tentokrát smerovala nad domácu svätyňu.
     
    25:40
    Liptáci zatlačili súpera do obranného pásma a pokračovali v dobrej kombinácii. Andrej Košarišťan síce neudržal strelu Mária Kuraliho, ale následne zakročil pred Richardom Hunom.
     
    25:09
    Martin Kriška krížnou prihrávkou cez útočné pásmo našiel Patrika Števuliaka. Ten vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale Andrej Košarišťan stihol včas zakročiť.
     
    24:37
    Liptovský Mikuláš bude hrať ďalšiu presilovú hru. Henrich Ručkay úplne zbytočne atakoval za bránkou súpera obrancu Tomáša Nádašdiho. Dostáva tak menší trest za napadnutie.
     
    23:25
    Andreas Štrauch zaviedol puk do útočného pásma, následne prihrávkou na modrú čiaru našiel Janisa Andersonsa, ale lotyšský obranca trafil len brániaceho hráča súpera.
     
    22:22
    Juraj Hollý musel zasahovať po strele Eduarda Šimuna. Ten pálil z priestoru medzi kruhov, ale jeho zakončenie smerovalo len do hrude brankára v červenom drese.
     
    21:41
    Hlavní rozhodcovia prerušili hru a vykazujú ju do stredného pásma. Okrem toho vidíme, že domáci tréner sa snaží svojich zverencov nabudiť a udeľuje im taktické pokyny.
     
    21:02
    Brankár Juraj Hollý vyrazil betónmi strelu Patrika Rogoňa. Následne sa k puku dostal Adam Zbořil, ale jeho strela bola zrazená, a tak puk smeroval vedľa pravej žrde brány Liptovského Mikuláša.
     
    20:26
    Domáci hokejisti nezačínajú druhé dejstvo práve najlepšie. Dopustili sa zakázaného uvoľnenia, a tak bude musieť zostať na ľadovej ploche elitná formácia s centrom Radimom Hruškom.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Dnešný zápas sa lepšie začal pre domácich, keďže už v piatej minúte šikovným tečom usmernil puk do siete Henrich Ručkay. Zverencom Milana Jančušku ale akoby gól skôr uškodil ako pomohol. Boli nedôrazní, málo strieľali a napokon aj dvakrát inkasovali. V presilových hrách sa v priebehu 37 sekúnd presadili hráči prvej formácie – Róbert Huna a Marek Uram. Druhé dejstvo sa začne približne o 19:27 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:39
    Domáci sa síce dostali do útočného pásma, no puk bol na niekoľko sekúnd doslova prišpendlený na pravom mantineli. Zrejme sa tak už ďalšieho gólu v úvodnom dejstve nedočkáme.
     
    19:05
    Na začiatku poslednej minúty prvej tretiny musel zasahovať brankár Andrej Košarišťan. Strelou spoza obrancu preveril jeho pozornosť i rýchlosť lapačky krídelník prvej útočnej formácie Richard Huna.
     
    18:38
    Domáci sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Trošku so šťastím sa dostal k puku Henrich Ručkay, ale strelou z ľavého kruhu na vhadzovanie nedokázal prekonať brankára Juraja Hollého.
     
    18:07
    Domácim fanúšikom sa to síce nepáči, ale čiarový rozhodca signalizoval ofsajd. Podľa jeho názoru už novozámocký kapitán Adam Zbořil zachytil puk už v strednom pásme.
     
    16:54
    Andrej Hatala to skúsil strelou zo stredného pásma. Brankár Juraj Hollý sa veľmi dobre zorientoval, vytriasol puk z lapačky a neumožnil tak domácim zadarmo získať útočné pásmo.
     
    16:18
    Domáci hokejisti sa dostali do zakončenia. Konkrétne to bol skúsený Branislav Fábry, ktorý tiesnený hráčmi súpera mieril len do brankára Juraja Hollého. Ten zatiaľ nemal veľa práce.
     
    15:00
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hokejisti pykajú za svoju nedisciplinovanosť. Inkasujú aj pri vylúčení Patrika Rogoňa. Po nastrelení puku od Alexa Tamášiho sa dobre zorientoval Jakub Sukeľ, posunul puk na hokejku MAREKA URAMA, na ktorého už zívala prázdna bránka. Asistencie: Jakub Sukeľ a Alex Tamáši.
     
    14:23
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Hostia vyrovnávajú skóre zápasu po skutočne nádhernej presilovkovej súhre. Martin Kriška posunul puk na Mareka Urama, ten krížnou prihrávkou našiel RÓBERTA HUNU, ktorý nemal problém trafiť odkrytú bránku. Asistencie: Marek Uram a Martin Kriška.
     
    13:38
    Obrovská šanca pre Liptovský Mikuláš. Hostia budú hrať takmer sto sekúnd presilovku o dvoch hráčov. Po súboji pri mantineli dostáva menší trest za zovretie puku Patrik Rogoň. Skutočne zbytočné porušenie pravidiel.
     
    13:14
    Domáci hokejisti sa budú musieť brániť v štyroch hráčoch na ľade. Najskôr to síce vyzeralo na faul hosťujúceho Michala Uhríka, ale napokon dostáva dve minúty za sekanie Martin Jakúbek.
     
    12:47
    Dlhší časový úsek sa neprerušovalo a hra sa prelievala z jednej strany na druhú. Napokon sa píska až po akcii jedného z domácich hráčov, ktorého strela bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    11:27
    Sledovali sme veľmi dobrý herný úsek v podaní druhej formácie hostí. Najskôr Marek Uram nezištnou prihrávkou našiel pred bránkou Alexa Tamášiho, ale ten neuspel. Následne strieľal aj prvý menovaný, ale Košarišťan bol na mieste.
     
    10:07
    Opäť sa vhadzovalo v obrannom pásme Nových Zámkov. Po vyhranom vhadzovaní sa oprel do puku obranca Jakub Nemec, ale nastrelil len jedného z obetavých hráčov v červenom drese.
     
    09:30
    Teraz sa nám hra trošku kúskuje. V priebehu možno jednej minúty sme videli hneď trojicu zakázaných uvoľnení na strane domácich. Hra sa tak presťahuje znovu pred Andreja Košarišťana.
     
    08:43
    Domáci hokejisti sa už tešili z druhého gólu, ale ten napokon neplatí. Eduard Šimun síce krásne našiel osamoteného Tomáša Pospíšila, no ten evidentne nohou kopol puk do siete. Juraj Konc st. situáciu veľmi rýchlo vyriešil.
     
    08:22
    Po zakázanom uvoľnení Nových Zámkov sa vhadzovalo pred Andrejom Košarišťanom. Po vyhranom vhadzovaní sa dostal do zakončenia obranca Matej Bača, ale jeho pokus skončil iba na betónoch.
     
    07:36
    Hostí teraz musíme pochváliť za veľmi dobré a agresívne napádanie. Síce sa im nepodarilo donútiť domácich ku chybe, ale na druhej strane im ani nedovolili založiť súvislú útočnú akciu.
     
    06:57
    V Nových Zámkoch nasleduje prvá reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať v útočnom pásme hostí, pretože Andrej Košarišťan zneškodnil strelecký pokus Andreja Lištiaka z ľavej strany.
     
    06:08
    Dobrá šanca aj na strane Liptovského Mikuláša. Prihrávku do priestoru pravého kruhu na vhadzovanie dostal Martin Lenďák, ale jeho strieľaná prihrávka skončila na betónoch Andreja Košarišťana.
     
    05:00
    Krátko po strelenom góle mohli domáci hokejisti pridať ďalší presný zásah. Tomáš Pospíšil sa cez Mareka Urama dostal do výbornej pozície, ale z tesnej blízkosti mieril len do betónov Hollého.
     
    04:46
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. Adam Zbořil šikovne posunul puk na obrancu Filipa Dundáčka. Ten namiesto strely zvolil prihrávku pred bránku a presným pasom našiel nastrčenú hokejku HENRICHA RUČKAYA. Asistencie: Filip Dundáček a Adam Zbořil.
     
    03:19
    Prvý zákrok si pripisuje na konto aj Juraj Hollý. Bez väčších problémov si poradil so strelou od pravého mantinelu. Dnes dostal prednosť pred Antonom Kislicynom, ktorému predošlý duel nevyšiel.
     
    02:54
    Opäť sme videli závar pred domácou bránkou. Po strele Samuela Feretu sa snažil dostať k dorážke Marek Uram, ale zatiaľ nenadviazal na predošlý úspešný zápas na ľade MAC Budapešť.
     
    02:15
    Ešte vo vlastnom oslabení sa dostali hostia do veľkej šance. Prakticky dvaja išli sami na Andreja Košarišťana. Alex Tamáši prihral puk Róbertovi Vargovi, ale jeho zakončenie skončilo v lapačke domáceho brankára.
     
    01:26
    Mathieu Henderson strieľal od modrej čiary, ale bránu tesne minul. Následne sa dostali k puku Liptáci a poslali ho až za bránu reprezentačného gólmana Andreja Košarišťana.
     
    00:42
    Domáci hokejisti sa zatiaľ k ničomu nedostali. Najskôr prišli o výhodu útočného pásma a následne sa viac-menej odvíjala hra v okolí mantinelov. Juraj Hollý zasahovať nemusel.
     
    00:18
    Ani sa nám zápas poriadne nerozbehol a už tu máme prvý nedovolený zákrok. Menší trest za nedovolené bránenie dostáva hosťujúci obranca Matej Bača, fauloval Patrika Rogoňa.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Košarišťan – Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, Ordzovenský, M. Novák, Henderson, Hatala – Rogoň, Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Bajtek, Šimun, T. Pospíšil – Jakúbek, Fábry, Ondrušek

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý – J. Nemec, Kurali, M. Bača, Nádašdi, Mezovský, Lenďák, Fereta – Rich. Huna, Rób. Huna, Kriška – R. Varga, Tamáši, Uram – J. Sukeľ, Piatka, Števuliak – Lištiak, Uhrík, Žiak – Nechaj

    Rozhodcovia: Peter Lokšík, Gábor Juhász – Martin Krajčík, Dániel Vincze – Juraj Konc st.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. V zápase 41. kola sa pozrieme do Nových Zámkov, ktoré na domácom ľade privítajú Liptovský Mikuláš.

    NOVÉ ZÁMKY

    Hokejisti Nových Zámkov mali veľmi dobrý vstup do súťaže, istý čas boli na čele tabuľky, ale postupne ich výkony majú klesajúcu tendenciu. Momentálne ťahajú sériu štyroch prehier a naposledy bodovali ešte 28. decembra pri vysokej výhre 6:0 nad Žilinou. V utorok sa zverenci Milana Jančušku predstavili pod Pustým Hradom. Vo Zvolene doplatili na nedisciplinovanosť a 33 sekúnd pred koncom sa o jediný gól duel postaral domáci Rastislav Špirko. V tom čase sedeli na lavici hanby Michal Novák a Radim Hruška. V domácom prostredí vyhrali Novozámčania trinásť z 20 zápasov. Na čele produktivity mužstva je 26-bodové duo Adam Zbořil a Andreas Štrauch, no zdatne im sekunduje aj kanadský obranca Patrick Kudla. Predošlý duel vynechal brankár Andrej Košarišťan, ktorý patrí k najlepším gólmanom súťaže. Jeho úspešnosť zákrokov je 93,5%.

    LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

    Liptovský Mikuláš je momentálne mimo pozícii, ktoré zaručujú účasť v play off. Podobne ako Nové Zámky prehral ostatné štyri stretnutia, v novom roku dokonca všetky rozdielom jedného gólu. Naposledy sa predstavil na ľade MAC Budapešť, ktorému v gólovej prestrelke podľahol 5:6. Liptákom nepomohol ani hetrik Mareka Urama. Göteborský majster sveta ho dosiahol vo veku 44 rokov a 122 dní, čím sa stal najstarším strelcom hetriku v histórii najvyššej slovenskej súťaže. Bodovo však mužstvo ťahajú najmä bratia Hunovci, z ktorých sa o niečo lepšie darí Róbertovi – 16 gólov a 12 asistencii. V aktuálnom ročníku si Liptovský Mikuláš zmerali sily s Novými Zámkami trikrát, no nezískal ani bod. Postupne prehral 0:1, 1:3 a 1:2. V porovnaní tzv. špeciálnych tímov majú zverenci Antona Tomka horšie oslabenia a v presilovkách zaznamenali o deväť gólov menej.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 5. H. Ručkay (Dundáček, Zbořil), 60. J. Jurík (Ordzovenský, H. Ručkay) – 15. Rób. Huna (Uram, Kriška), 15. Uram (J. Sukeľ, Tamáši), 45. Žiak (Uhrík), 50. R. Varga (Piatka, Mezovský), 57. Lištiak (Žiak, Uhrík)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan – Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, Ordzovenský, M. Novák, Henderson, Hatala – Rogoň, Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Bajtek, Šimun, T. Pospíšil – Jakúbek, Fábry, Ondrušek
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý – J. Nemec, Kurali, M. Bača, Nádašdi, Mezovský, Lenďák, Fereta – Rich. Huna, Rób. Huna, Kriška – R. Varga, Tamáši, Uram – J. Sukeľ, Piatka, Števuliak – Lištiak, Uhrík, Žiak – Nechaj

    Rozhodca: Peter Lokšík, Gábor Juhász – Martin Krajčík, Dániel Vincze – Juraj Konc st.