Rayo Vallecano – Vigo 4:2 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
4:2 (2:2)
Celta Vigo
Piatok 11.01.2019, 21:00 • Campo de Fútbol de Vallecas, Madrid • Španielska LaLiga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vitajte pri zápase 19. kola španielskej Primera Division, v ktorom sa stretnú Rayo Vallecano a Celta Vigo.
     
    Rayo Vallecano

    Domáci sú prakticky od začiatku sezóny v zostupovej zóne a i pred dnešným zápasom sú na predposlednej priečke. Pozitívom pre Vallecano ale je, že jeho forma sa v posledných kolách výrazne zlepšila a po troch výhrach z posledných piatich zápasov sa domáci dotiahli na tímy pred sebou. Obrovským problémom domácich sú ale veľmi slabá obrana, keď horšiu obranu má len posledná Huesca a vzhľadom k dnešnému zápasu i pomerne slabá bodová úspešnosť v zápasoch doma – v 9 domácich zápasov získalo Vallecano len 9 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Vallecano – Eibar 1:0
    Real Betis – Vallecano 2:0
    Real Madrid – Vallecano 1:0
    Vallecano – Levante 2:1
    Valladolid – Vallecano 0:1
     
    Celta Vigo

    Hostia určite očakávali lepší priebeh sezóny, zatiaľ sú až na 14. mieste a na zostupovú 18. pozíciu majú náskok len 4 body. Forma Celty nie je dobrá – z posledných 8 zápasov vyhrali len dva a z posledných troch zápasov získali len bod. Hlavne dve domáce straty s Leganés (0:0) a Bilbaom (1:2), čo sú tímy bojujúce o záchranu, boli citeľným zásahom do pozície Celty v ligovej tabuľke. Tím, na súpiske ktorého sú i dvaja Slováci – Stanislav Lobotka a Róbert Mazáň, tak potrebuje body ako soľ, ak sa nechce namočiť do priameho boja o záchranu. Avšak, tak ako Vallecano doma, ani Celta vonku nie je hrozivý súper – z ôsmich zápasov vonku vyťažila Celta len osem bodov. Hosťom navyše bude v dnešnom zápase chýbať zranený Iago Aspas, ktorý je s 10 strelenými gólmi štvrtým najlepším strelcom súťaže.

    Posledných 5 zápasov:
    Celta Vigo – Huesca 2:0
    Villarreal – Celta Vigo 2:3
    Celta Vigo – Leganés 0:0
    Barcelona – Celta Vigo 2:0
    Celta Vigo – Athletic Bilbao 1:2
     
    Tieto dva tímy sa v Primera Division stretli naposledy v sezóne 2015/2016 a v oboch prípadoch sa domáci tím tešil z výhry 3:0. Posledných 5 vzájomných zápasov sa skončilo víťazstvom domáceho tímu a remíza sa medzi týmito tímami v najvyššej súťaži zrodila naposledy ešte v januári 2002. V najvyššej súťaži Vallecano od sezóny 1999/2000 doma vždy zvíťazilo nad Celtou Vigo. Uvidíme teda, či táto séria bude pokračovať a domáci sa budú radovať z troch bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Velázquez, A. Ba, Amat – Advíncula, Imbula, Comesaña, Trejo, Á. Moreno – Embarba (C), De Tomás.
    Náhradníci: Alberto García – Gálvez, Bébé, Pozo, Á. García, Medrán, Tito.

    Celta Vigo: Blanco – Mallo (C), Cabral, N. Araujo, Juncà – Beltrán, Yokuşlu, Jozabed – Méndez, Gómez, Boufal.
    Náhradníci: S. Álvarez – Eckert, Roncaglia, Lobotka, Mor, K. Vázquez, Sisto.

    Rozhodca: J. A. Rojas.
     
    Oba tímy už sú na ihrisku a zápas sa o chvíľu začne. Domáci budú hrať v bielych dresoch s červeným pruhom cez hruď, hostia vo fialových.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí zakladajú svoju prvú útočnú akciu na ľavej strane.
     
    2
    Prvý strelecký pokus vyslal hosťujúci Méndez, strela z uhla sa mu ale vôbec nevydarila a brankár Dimitrievski si s pokojom dokráčal pre loptu na odkop od brány.
     
    3
    Celta pokračuje v útočnej aktivite. Boufalov center bez problémov chytil domáci brankár.
     
    3
    Prvý útok domácich. Embarbov center bol zablokovaný na rohový kop.
     
    4
    Embarbov center odhlavičkovali hosťujúci obrancovia, následne ale tesne pred pokutovým územím fauloval Advínculu jeden z hosťujúcich hráčov. Domáci budú mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    4
    Rayo Vallecano dalo gól!

    Skvelý vstup domácich do zápasu! RAÚL DE TOMÁS zakrútil priamy kop nechytateľne cez múr a od pravej tyče Blancovej brány sa lopta odrazila do brány.
    4. Raúl De Tomás (VLL) - 1:0
     
    6
    Celta musí zareagovať na inkasovaný gól. Od neho drží loptu na polovici domácich a domáci sa napriek rýchlemu pristupovaniu zatiaľ nedokázali dostať k lopte.
     
    7
    Už sa to však domácim podarilo, individuálna akcia Morena po ľavej strany bola zastavená Mallom. Po následnom aute centroval práve Moreno a tesne pred De Tomásom loptu odkopol na roh Juncà.
     
    8
    Tento rohový kop ale už nebol tak úspešný ako predošlý a hostia loptu bez problémov dostali do bezpečia.
     
    9
    Po odpískanom ofsajde De Tomása sa hostia dostali k lopte, zatiaľ ale kombinujú len na svojej polovici.
     
    10
    Boufal si elegantne obhodil Velázqueza a už to vypadalo, že pôjde sám zľava do pokutového územia, loptu si však predkopol priďaleko, a tak končí za bránkovou čiarou.
     
    11
    Hostia ale opäť získali loptu a zľava poslali do šestnástky nebezpečný center. K lopte sa dostal Boufal, ktorý si prehodil obrancu a po súboji s ním spadol. Situáciu rieši videorozhodca.
     
    12
    Tribúny nadšene tlieskajú, videorozhodca totiž rozhodol, že zákrok na Boufala nebol faulom. Hra tak pokračuje ďalej rohovým kopom Celty.
     
    13
    Celta Vigo dalo gól!

    Je vyrovnané! Center z rohového kopu sa po skrumáži v šestnástke odrazil ku Gómezovi, ktorého strelu zrazil jeden z obrancov na ľavú stranu k NÉSTOROVI ARAUJOVI a ten z prvej poslal loptu pod brvno brány domácich.
    13. Néstor Araujo (CVG) - 1:1
     
    15
    Hostia mali ďalšiu príležitosť. Po faule na polovici domácich získali priamy kop a po centri z neho hlavičkoval Cabral, avšak nepresne.
     
    16
    Brankár hostí Blanco daroval domácim obrovskú príležitosť. Advínculov center vyrazil slabo a hlavne priamo k Morenovi, ktorý ale z prvej prestrelil bránu.
    16. Álex Moreno (VLL)
     
    16
    Méndez trafil svojou strelou z hranice pokutového územia ruku Abdoulayeho Ba. Domáci obranca dostáva žltú kartu a hostia penaltu!
    16. Abdoulaye Ba (VLL)
     
    18
    Celta Vigo dalo gól!

    MAXI GÓMEZ poslal loptu k pravej tyči a aj keď si brankár Dimitrievski na loptu siahol, tak sa dostala so šťastím predsa len do brány. 2:1 pre Celtu Vigo!
    18. Maxi Gómez (CVG) - 1:2
     
    19
    Zatiaľ sledujeme výborný zápas. Neprešlo ešte ani 20 minút a už sme videli tri góly.
     
    19
    Žltú kartu za držanie Advínculu za dres dostáva Brais Méndez (Celta Vigo).
    19. Brais Méndez (CVG)
     
    20
    Advíncula sa uvoľnil na pravej strane a nacentroval do pokutového územia, kde po súboji s Cabralom spadol kapitán domácich Embarba. Tentokrát rozhodca okamžite ukazuje, že penalta sa pískať nebude.
     
    22
    Celta sa snaží o upokojenie hry dlhšou kombináciou. Loptu si hostia posúvajú buď na vlastnej polovice alebo okolo stredovej čiary.
     
    23
    Vallecano sa pokúsilo o bleskový útok po zisku lopty. De Tomás sa ale k lopte nedostal včas a Cabral ju odkopol do autu.
     
    24
    Následne získavajú domáci po zablokovanom centri i rohový kop.
     
    26
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil De Tomás! Advíncula ho po rýchlom protiútoku našiel krásnym centrom z pravej strany a namiesto strely z blízkosti sa pokúsil De Tomás ešte obísť vybiehajúceho brankára, ktorého však trafil do nohy.
    26. Raúl De Tomás (VLL)
     
    28
    Domáci majú v týchto chvíľach iniciatívu a po ďalšom zablokovanom centri získavajú rohový kop.
     
    29
    Embarbov center odhlavičkoval Méndez, následne ale strieľal z prvej spoza šestnástky Imbula. Blanco skvelým zákrokom vyrazil strelu na rohový kop.
     
    30
    Ďalšia akcia domácich. Advíncula kľučkoval na pravej strane a prešiel cez dvoch hráčov, Boufal sa však s ním poctivo vrátil dozadu a o loptu ho obral.
     
    31
    Morenovi sa podaril center a takmer sa k lopte dostal De Tomás, tesne pred ním loptu odkopol na ďalší domáci roh Cabral.
     
    32
    De Tomás dostal krásny center za obranu a z voleja ho poslal presne k pravej tyči Blancovej brány. Gól ale neplatí, pretože domáci útočník bol v dobe prihrávky v ofsajde.
    32. Raúl De Tomás (VLL)
     
    34
    Lopta teraz veľmi rýchlo mení majiteľa v strede poľa. Ani jeden z tímov ju nie je schopný podržať na svojich kopačkách.
     
    35
    De Tomás zasiahol Malla lakťom do hrude. Kapitán hostí je na zemi a ani po ošetrení sa zatiaľ nedvíha.
     
    36
    Už je však ošetrovaný za autovou čiarou a zápas tak môže pokračovať. Lopta je pod kontrolou obrancov hostí, ktorí sa snažia založiť postupný útok.
     
    37
    Rayo Vallecano dalo gól!

    Tentokrát už to domácim vyšlo! Advíncula dostal krásny pas za obranu od Embarbu a poslal ho presne na nabiehajúceho RAÚLA DE TOMÁSA, ktorý už tentokrát nevymýšľal hlúposti a hneď strieľal. Brankár Blanco síce loptu zasiahol, jej ceste do brány už ale nezabránil.
    37. Raúl De Tomás (VLL) - 2:2
     
    41
    Imbula bol po tvrdom zákroku v strede poľa dlho ošetrovaný, keďže je však už za autovou čiarou, tak zápas môže pokračovať.
     
    42
    Gómez si spracoval pas zo stredu poľa, jeho center ale neprešiel do pokutového územia. Následná prihrávka na Méndeza šla do ofsajdu.
     
    43
    Beltrán s Boufalom si niekoľkokrát narazili loptu na ľavej strane, ani jeden z nich sa však nepresadil a následne Beltrán fauloval.
     
    44
    Embarba sa pretlačil popri bránkovej čiare do šestnástky a prihral pred bránu. K lopte sa nedostal nikto z domácich, len hosťujúci obranca Mallo, ten ale úplne nepochopiteľne prihral priamo na strelu Trejovi. Ten hneď vystrelil a skvelý zákrok predviedol brankár Blanco, ktorý loptu vyrazil.
    44. Óscar Trejo (VLL)
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45+2
    Advíncula fauloval Beltrána. Hostia získali loptu a okamžite ju nakopli dopredu, kde si ju spracoval Gómez. K Méndezovi ju už ale nepretlačil a po teči obrancu Vallecana končí u brankára Dimitrievského.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou skvelý prvý polčas, ktorý bude určite patriť medzi najlepšie polčasy tejto sezóny Primera Division. Okrem červenej karty, zranenia a striedania sme v ňom videli asi úplne všetko – gól z priameho kopu, gól z penalty a veľké množstvo ďalších šancí na oboch stranách. Domáci sa už v 4. minúte dostali do vedenia zásluhou De Tomása, už v 18. minúte to ale bolo 2:1 pre hostí. De Tomás následne strelil dva góly, platil ale až ten druhý, a tak idú oba tímy do šatní za stavu 2:2. Dúfajme, že takýto futbal uvidíme i v druhom polčase.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci, loptu ale okamžite stratili. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    De Tomás spracoval ťažký nákop z vlastnej polovice, a takmer sa cez dvoch obrancov Celty dostal k zakončeniu, napokon mu ale ten druhý loptu odkopol.
     
    48
    Trejo sa nádherným spôsobom prekľučkoval cez štyroch brániacich hráčov do šestnástky a dostal sa až sám pred brankára Blanca, ten ale jeho pokus zblízka z uhla vyrazil a následne loptu spred brány odkopol Cabral.
    48. Óscar Trejo (VLL)
     
    49
    Vallecano pokračuje v aktivite a drží loptu i naďalej na útočnej polovici. Trejo to skúšal podobne, ako pred chvíľou, tentokrát sa však už ani len nedostal do pokutového územia.
     
    51
    Méndez sa dral za obranu za nákopom z vlastnej polovice, Advíncula mu ale telom zabránil, aby sa dostal k lopte.
     
    52
    Moreno si spracoval krásny krížny pas z pravej strany, zasekol si obrancu a vystrelil, jeho strelu ale zablokoval ďalší obranca Celty.
     
    53
    Držanie lopty: 51 % : 49 %
     
    54
    Mallov center z rohového kopu odrazil obranca domácich len k Beltránovi, ktorého strelu k pravej tyči chytá brankár Dimitrievski.
     
    56
    Hostia sa znovu, ako to urobili už niekoľkokrát v dnešnom zápase, snažia hru upokojiť dlhšou kombináciou na útočnej polovici. Táto akcia ale nikam nevedie a k pokutovému územiu sa hostia v podstate nepribližujú.
     
    57
    Yokuşlu vymyslel nádhernú prihrávku za obranu na Gómeza, poslal ale loptu priďaleko a príliš silno, a tak ju útočník hostí nemal šancu dobehnúť.
     
    58
    Presing domácich sa vysúva čoraz vyššie a hostia tak musia s loptou zacúvať až pred vlastné pokutové územie.
     
    59
    Tam loptu stratili a dostal sa k nej kapitán domácich Embarba. Ten nijak neváhal a vystrelil na bránu, Blanco bol pozorný a loptu bez problémov chytil.
     
    60
    Na opačnej strane centroval zľava Boufal, jeho center bol ale lahôdkou pre Dimitrievského.
     
    61
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Adrián Embarba, prichádza Álvaro García.
     
    62
    Celta je v posledných minútach aktívnejšia a drží loptu častejšie na kopačkách. Vyslovenú gólovú príležitosť si ale hostia v druhom polčase ešte nevypracovali.
     
    63
    Mallo centroval z pravej strany a obrancovi Ba spadla lopta na ruku, rozhodca však neodpískal nič.
     
    64
    Boufal obišiel obrancu a mohol bežať sám na bránu domácich, zakopol však a za dobu, kým sa zdvihol zo zeme, sa k nemu stihol dostať obranca domácich. Veľká smola hosťujúceho hráča.
     
    65
    Hostia kombinovali na ľavej strane a Méndez bol faulovaný. Celta bude mať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    66
    Na Méndezov center si ideálne nabehol na prednej tyči Cabral a jeho tečovaná hlavička len tesne minula bránu domácich.
     
    67
    Strely: 10:6
    Strely na bránu: 7:4
     
    68
    Yokuşlu nepochopiteľne prihral protihráčovi pred pokutovým územím. Ten vysunul do šestnástky De Tomása, ktorému sa však lopta zamotal medzi nohami, a tak o ňu prišiel.
     
    70
    Méndez si nabehol ideálne medzi obrancami Vallecana na center z ľavej strany, pri spracovaní mu ale lopta odskočila priamo k brankárovi domácich Dimitrievskému.
     
    71
    Juncà obišiel protihráčov na ľavej strane a popri bránkovej čiare sa dostal do šestnástky, kde hľadal spoluhráčov, Na poslednú chvíľu jeho prihrávku zastavil Trejo.
     
    71
    Žltú kartu za zásah členku Jozabeda sklzom dostáva Luis Advíncula (Rayo Vallecano). Hostia budú mať priamy kop.
     
    72
    Aj keď bol priamy kop z pomerne veľkej diaľky, tak Gómez vypálil priamo na bránu a trafil brvno!
    72. Maxi Gómez (CVG)
    72. Luis Advíncula (VLL)
     
    73
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Óscar Trejo, prichádza Bébé.
     
    74
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Giannelli Imbula, prichádza Álvaro Medrán.
     
    75
    Morenov prízemný center letel medzi obrancami Celty v pokutovom území, Cabral ho ale napokon odkopol.
     
    77
    Rayo Vallecano dalo gól!

    Hetrik! Center z ľavej strany bol zrazený k RAÚLOVI DE TOMÁSOVI, ktorý loptu z voleja ľavačkou poslal nechytateľne pod brvno Blancovej brány. Tento gól bude určite jedným z highlightov sezóny.
    77. Raúl De Tomás (VLL) - 3:2
     
    78
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Fran Beltrán, prichádza Stanislav Lobotka.
     
    79
    De Tomás spadol v pokutovom území po súboji s Cabralom. Domáci fanúšikovia požadajú pokutový kop, ten sa ale nepíska.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Emiliano Velázquez (Rayo Vallecano). Prišiel totiž neskoro do súboja a sklzom zasiahol nohu hráča Celty.
     
    81
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Jozabed, prichádza Dennis-Yerai Eckert.
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Sofiane Boufal, prichádza Pione Sisto.
     
    83
    Eckert dostal loptu na hranici pokutového územia, zasekol si obrancu a vystrelil. Bránu Dimitrievského ale minul.
     
    85
    Méndez našiel v pokutovom území Lobotku, ktorý ešte ďalej hľadal svojich spoluhráčov pasom na zadnú tyč. Pred Gómezom loptu odkopol na poslednú chvíľu Ba.
     
    86
    Celta má od inkasovaného gólu tlak, do veľkej šance sa ale stále nedostala. V posledných minútach je to len jedno veľké nekonečné obliehanie šestnástky.
     
    87
    Méndez skúsil zaskočiť Dimitrievského strelou zo strednej vzdialenosti, brankár domácich si ale dal pozor, a aj keď lopta skákala, tak ju chytil.
     
    88
    Juncà si narazil loptu so Sistom a vletel do pokutového územia, svojím centrom by ale skôr ohrozil vtáky letiace nad štadiónom ako bránu Dimitrievského.
     
    89
    Vallecano po dlhej dobe získalo loptu a drží ju na polovici hostí. Domácim už nejde ani tak o útok, ako skôr o naťahovanie času.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Rayo Vallecano dalo gól!

    Je hotovo! Cabral zaspal a nezachytil pas Garcíu za obranu na nabiehajúceho BÉBÉHO. Ten si loptu ani neskúšal spracoval a hneď vystrelil na bránu. Aj keď si Blanco na loptu siahol, tak cez neho prešla napokon do brány.
    90+1. Bébé (VLL) - 4:2
     
    90+2
    Žltú kartu za vyzlečenie dresu dostáva Bébé (Rayo Vallecano).
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    I v druhom polčase sa hral výborný zápas, po ktorom sa z víťazstva a veľmi dôležitých troch bodov tešia domáci. Asi hlavný hrdina dnešného zápasu De Tomás dokončil svoj hetrik a v nadstavenom čase potvrdil výhru Vallecana Bébé. Celta mala zhruba v posledných tridsiatich minútach viac z hry, do vyložených príležitostí sa ale nedostala a naopak, obrana hostí produkovala často obrovské chyby. Domáci tak viacmenej zaslúžene víťazia a po tretej výhre za sebou sa dostávajú na dosah nezostupových priečok. Celta naopak prehrala už tretíkrát za sebou a namočila sa tak do priameho boja o záchranu.
     
    Držanie lopty: 39 % : 61 %.
    Strely na bránu: 8:4. Strely mimo: 1:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:8.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:59:21)

    Michal Sadlek

    Góly: 4. De Tomás, 37. De Tomás, 77. De Tomás, 90+1. Bébé – 13. N. Araujo, 18. Gómez (pen.)

    Karty:   16. A. Ba (VLL), 71. Advíncula (VLL), 80. Velázquez (VLL), 90+2. Bébé (VLL) – 19. Méndez (CVG)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:8.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Velázquez, A. Ba, Amat – Advíncula, Imbula (74. Medrán), Comesaña, Trejo (73. Bébé), Á. Moreno – Embarba (C) (61. Á. García), De Tomás.
    Náhradníci: Alberto García – Gálvez, Bébé, Pozo, Á. García, Medrán, Tito.

    Celta Vigo: Blanco – Mallo (C), Cabral, N. Araujo, Juncà – Beltrán (78. Lobotka), Yokuşlu, Jozabed (81. Eckert) – Méndez, Gómez, Boufal (81. Sisto).
    Náhradníci: S. Álvarez – Eckert, Roncaglia, Lobotka, Mor, K. Vázquez, Sisto.

    Rozhodca: J. A. Rojas

    Diváci: 11 465