Litvínov – Hradec Králové 1:2 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:1 (kon.)
Liberec – Olomouc 5:1 (kon.) | Pardubice – Chomutov 2:3 (1:3 po s.n.) | Sparta Praha – Zlín 3:2 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Berani Zlín
cz Piatok 11.01.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga (ČR) • 34. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:08
    Menší komplikace pro sparťanské plány na dnešní tříbodové vítězství. Útočník Jan Buchtele (SPA) totiž vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za zdržování hry.
     
    52:49
    Sparťané budou mít možnost trochu se srovnat ve své další přesilové hře. Útočník Jakub Herman (ZLN) totiž dostal menší trest od rozhodčích za hákování.
     
    45:32
    A právě zlínský útočník Tomáš Fořt je dalším, kdo si dvě minuty posedí na trestné lavici. Zlínský hráč vyfasoval dvouminutový trest od rozhodčích za pozdní dohrání.
     
    39:07
    Na ledě se trošku přiostřilo. Piskáček dostal naloženo u zlínské střídačky a mstít se ho vydal Forman. Menší potyčku rozhodčí vyřešili vyloučeními. Pavel Sedláček (ZLN) společně s Dominikem Lakatošem (ZLN) vyfasovali dvě minuty za hrubost, na opačné straně Miroslav Forman (SPA) dostal čtyři minuty. Bude se pokračovat v klasickém počtu v pěti na obou stranách.
     
    35:23
    První hru v početní převaze si vyzkouší také Zlínští. Kanadský útočník Blair Jones (SPA) se provinil podrážením a už putuje na trestnou lavici.
     
    30:54
    Hosté z Moravy se budou muset znovu bránit. Edgars Kulda (ZLN) totiž vyfasoval od sudích dvě minuty za podrážení. Sparťany tak čeká další přesilová hra.
     
    22:43
    První přesilovku si v tomto utkání vyzkouší sparťané. Hostující útočník Štěpán Fryšara (ZLN) míří na dvě minuty na trestnou lavici za zásah do nohou.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 8. Klíma (Sill, Košťálek), 8. Pech (Kumstát), 53. Kudrna (Blain, P. Vrána) – 37. Fořt (Kubiš, J. Ondráček), 59. Lakatoš (Nosek, Freibergs)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Piskáček, Delisle, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Pavelka – Buchtele, P. Vrána, Kudrna – Smejkal, Klimek, Forman – Kumstát, Pech, Rousek – Jones, Sill, Klíma.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek, Žižka, Řezníček, Valenta, Zbořil, Padrnos – Kubiš, Fořt, J. Ondráček – Lakatoš, P. Sedláček, E. Kulda – Herman, Honejsek, Okál – Popelka, Fryšara, Šlahař.

    Rozhodca: Šír, Horák – Frodl, Lederer