Vigo – Bilbao 1:2 (kon.)
koniec
Celta Vigo
1:2 (1:1)
Athletic Club Bilbao
Pondelok 07.01.2019, 21:00 • Estadio Abanca Balaídos, Vigo • Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je teda odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:04:00)
     
    Držanie lopty: 66 % : 34 %.
    Strely na bránu: 3:4. Strely mimo: 9:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:21.
     
    Bilbao v závere udržalo skóre 2:1 vo svoj prospech a pripisuje si extrémne dôležité tri body. Rozhodujúcim bol napokon gól Williamsa z 54. minúty. Od tohto momentu boli domáci aktívnejší, ich aktivita bola ale väčšinu času úplne jalová a zápas sa zmenil skôr na boj s veľkým množstvom tvrdých zákrokov a žltých kariet. V nadstavenom čase si vypracovala Celta ešte dve veľké príležitosti, gól ale nedala a tak prehráva druhý zápas za sebou. Naopak, Bilbao si pripisuje len tretiu výhru v sezóne a prvú vonku a hlavne sa dostáva mimo zostupové pozície.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Na záver zápasu mali domáci ešte jednu obrovskú šancu! Mallov center predĺžil Yokuşlu za seba hlavou, Gómez ale hlavičkoval z bezprostrednej blízkosti tesne mimo.
     
    90+4
    Cabral poslal ďalší nákop do pokutového územia, kde vyhral hlavičkový súboj Gómez. Pri ňom ale nebol nikto z hráčov Celty, a tak sa lopta následne dostala len k brankárovi Bilbaa Herrerínovi.
     
    90+3
    Konečne prišiel dobrý center od domácich. Kapitán Celty Mallo nacentroval do stredu šestnástky, kde loptu zasiahol hlavou Yokuşlu, poslal ju ale tesne mimo Herrerínovu bránu.
     
    90+2
    Žltú kartu za faul pri napádaní dostáva Iker Muniain (Athletic Club Bilbao).
     
    90+1
    Domáci už sú vo veľkom hernom kŕči a zúfalo nakopávajú loptu dopredu, tam sa k nej ale vždy dostane niekto v červenobielom.
     
    90
    Nadstavovať sa bude až šesť minút.
     
    90
    Domácich dlhá prestávka vyhodila z tempa a nedokážu sa vôbec dostať na útočnú polovicu.
     
    89
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Córdoba, prichádza Mikel Balenziaga.
     
    88
    Za obrovského piskotu divákov sa zdvihol zo zeme po ošetrení brankár hostí Herrerín a súčasne odchádza veľmi pomalým tempom k striedačke Córdoba, pre ktorého tento zápas končí.
     
    86
    Na zemi teraz leží brankár Herrerín, ktorého pri chytaní centru z priameho kopu zasiahol Gómez.
     
    85
    Žltú kartu za faul na Yokuşluho pred pokutovým územím dostáva Aritz Aduriz (Athletic Club Bilbao). Domáci budú mať štandardku.
     
    85
    Hostia opäť získali loptu. Muniain si ju narazil s Adurizom, v pokutovom území ale namiesto strely začal zbytočne kľučkovať a loptu stratil.
     
    84
    Córdoba z ničoho nič poslal za obranu Williamsa, na poslednú chvíľu ale loptu odkopol brankár Blanco, ktorý vybehol pred vlastné pokutové územie.
     
    82
    Juncà poslal krásny center do šestnástky a Eckertovi chýbali centimetre, aby loptu na bližšej tyči zasiahol. To bola veľká šanca...
     
    81
    Bilbao sa snaží trochu naťahovať čas a ešte viac znervózniť domácich. Drží loptu na svojej polovici a domáci tak musia hostí naháňať po celom ihrisku.

    Michal Sadlek

    Góly: 45+2. Beltrán – 19. Muniain, 54. I. Williams

    Karty:   25. Yokuşlu (CVG), 67. Mallo (CVG) – 15. I. Williams (ATB), 40. I. Córdoba (ATB), 58. Dani García (ATB), 85. Aduriz (ATB), 90+2. Muniain (ATB)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:21.
    Celta Vigo: Blanco – Mallo (C), Cabral, N. Araujo, Juncà – Beltrán (80. Hjulsager), Yokuşlu, Lobotka (64. Sisto) – Méndez, Gómez, Boufal (74. Eckert).
    Náhradníci: S. Álvarez – Eckert, Hjulsager, Roncaglia, Jozabed, Sisto, K. Vázquez.

    Athletic Club Bilbao: Herrerín – Capa, Núñez, I. Martínez, Berchiche – Beñat, Dani García (76. San José) – de Marcos, Muniain (C), I. Córdoba (89. Balenziaga) – I. Williams (67. Aduriz).
    Náhradníci: Simón – Aduriz, Balenziaga, Guruzeta, San José, Nolaskoain, Susaeta.

    Rozhodca: Martínez Munuera

    Diváci: 13 266