Winnipeg – St. Louis 0:1 (kon.) | Dallas – San Jose 3:2 (kon.) | Edmonton – Minnesota 7:2 (kon.)
Anaheim – Carolina 1:4 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 2:6 (kon.) | LA Kings – Vegas 5:1 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
5:4 (2:3, 2:0, 1:1 - N 0:1)
HC Litvínov
cz Sobota 08.12.2018, 18:30 • Home Credit Arena, Liberec (kapacita: 7 500) • ELIOD Extraliga dorostu (CZ)
Partner:
     
    To už je ode mne vše, z Liberce se loučím a přeji příjemný večer! Někdy příště se budu těšit znovu na počtenou. (20:40:35)
     
    Liberec ve velice pěkném utkání vítězí 5:4, rozhodující branku vstřelil kapitán Jakub Šedivý!

    V naprosto vyrovnaném zápase si zasloužily vyhrát oba týmy, i když to samozřejmě není možné. Férovým kompromisem tak dnes je nadstavba, díky které se Litvínov nebude vracet domů s prázdnou.
     
    60:13
    Nadstavba skončila.
     
    60:13
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté si domů odvezou nadstavbový bod, a to velice rychlým a šťastným způsobem! Dominik Brouček oslovil na pravém kruhu MARKA SLAVÍKA, jehož střelu tečoval liberecký obránce tak smolně, že se padáčkem snesla až za Vopravila. Asistence: Dominik Brouček.
     
    60:01
    Začala nadstavba.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Tomáš Trunda vypálil švihem z levého kruhu, Petr Herkommer jeho pokus nachází v lapačce. Základní hrací dobra je téměř u konce, nicméně ještě nás bude čekat nadstavbová část.
     
    58:56
    Liberečtí hrají přesilovku velmi dobře. Hosté se doposud nedostali k vyhození a zůstávají pod tlakem.
     
    58:27
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Adámek – 2 min., pozdní dohrání).
     
    58:27
    Liberec mohl zřejmě rozhodnout, ale nestalo se tak! Po rychlém brejku měl před sebou prázdnou branku Martin Böhm, avšak poslal kotouč pouze do tyčky!
     
    57:45
    Martin Adámek vystřelil z velké vzdálenosti. Zakončení bylo navíc sraženo mimo tři tyče, Štěpán Vopravil tak mohl zůstat v klidu.
     
    56:48
    Na Herkommera mířilo hned několik střeleckých pokusů za sebou. Halou se jen rozléhaly zvuky betonů a vyrážečky, gólman Litvínova si pořádně zachytal.
     
    56:13
    Pro Chemiky to je bezesporu tvrdý direkt, a zatím se z něj úplně nevzpamatovali, stále totiž zůstávají pod domácím náporem.
     
    54:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šelmy se ve velmi zajímavém čase dostávají znovu do vedení! Petr Gajda přihrál na pravý kruh najíždějícímu JAKUBOVI ŠEDIVÉMU, který se s tím nepáral a parádní ranou pod horní tyčku přibližuje domácí k výhře. 5:4! Asistence: Petr Gajda, Tomáš Trunda.
     
    54:23
    Jakub Masař se na konci zajímavého průniku po pravém křídle snažil o zasunutí puku za betony, ty měl ale Herkommer přitisknuty pevně k ledu.
     
    53:50
    Měchura měl za domácí brankou problémy se zpracováním skákavého puku, nicméně napadajícího hráče si dobře odmítl zády a zakládá útok Liberce.
     
    53:20
    Liberečtí se dostali do přečíslení tři na dva. Sehráli jej na Jakuba Hujera, který mohl dovršit hattrick, přesouvající se Herkommer byl ale u tyčky včas a střelu z levého kruhu udržel ve výstroji!
     
    52:36
    Matěj Hora byl na útočné modré lajně vystaven trošku pod tlak, ale poradil si a poslal kotouč na zadní mantinel, kde o něj bojuje David Skuhrovec.

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 1. Hujer (Masař, Dvořák), 12. Měchura (Putz, Trunda), 33. Hujer (Dvořák), 36. Měchura (Šedivý), 55. Šedivý (Gajda, Trunda) – 6. Slavík (Brouček, Krocker), 9. Brouček (Slavík), 20. Brouček (Krocker), 44. Slavík (Hocelík), 61. Slavík (Brouček)


    Bílí Tygři Liberec: Vopravil (Franc) – Damašek, Böhm, Hladík (A), Šedivý (C), Dvořák, Tůma – Hujer, Putz, Měchura (A), Vodlan, Leden, Trunda, Jenčovský, Kříž, Plos, Masař, Polák, Gajda.
    HC Litvínov: Herkommer (Čermák) – Werner, Cimrman, Hocelík, Kuchař, Novotný, Hora – Beran, Dej, Postl, Adámek, Kočárek, Slavík (A), Špaček, Brouček, Krocker, Skuhrovec (C).

    Rozhodca: Wagner – Grundler, Serbus.