Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Detva 5:2 (kon.) | Poprad – Miškovec 4:5 (po pr.)
Trenčín – Zvolen 2:1 (kon.) | Budapešť – Košice 3:5 (kon.) | Nitra – Žilina 9:3 (kon.)
koniec
HK Nitra
9:3 (2:1, 4:2, 3:0)
MsHK Žilina
Piatok 07.12.2018, 18:00 • Nitra aréna, Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nitry zvíťazili v piatkovom zápase 30. kola najvyššej slovenskej súťaže nad Žilinou vysoko 9:3. V gólovo bohatom stretnutí boli od druhej tretiny jasne lepším tímom a zaslúžene získavajú tri body. Dvakrát sa do streleckej listy zapísali Judd Blackwater a Juraj Šiška. Vlci začali dobre, v prvej časti mali viac z hry, no zápas si prehrali vlastnými zbytočnými chybami. V závere boli Nitre odovzdaným súperom a keby sa hralo trošku dlhšie, tak by ich zrejme neminul ani desiaty inkasovaný gól. To je odo mňa všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. (20:27:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Nitra dala gól!
    Žilinčania si o ďalší gól doslova koledovali. Ten deviaty prichádza 34 sekúnd pred záverečnou sirénou. Po vyhranom vhadzovaní strieľal od modrej čiary Karol Korím, hosťujúci brankár puk len vyrazil, čo zužitkoval JURAJ ŠIŠKA. Asistencia: Karol Korím.
     
    58:28
    Do otvorenej obrany si to namieril jeden z domácich hokejistov, ale akciu pokazil nepresnou prihrávkou. Vadiť mu to ale rozhodne nemusí, čo potvrdil aj trošku úsmevným gestom.
     
    57:58
    Záverečné dve minúty sa odohrajú vo formáte štyroch proti štyrom. Hlavní rozhodcovia po vzájomnej potyčke posielajú na trestnú lavicu Róberta Lantošiho a tiež Lukáša Dubeňa. Obaja dostávajú trest za hrubosť.
     
    56:31
    Nitrania sa usadili v útočnom pásme, kde bez väčších problémov kombinujú. Žilinčania pripadajú veľmi odovzdane a vlečú nohy za sebou. Statickým pohybom si koledujú o ďalší inkasovaný gól.
     
    55:08
    Záverečná pätminútovka sa bude už len dohrávať. Už v predstihu je jasné, že Nitrania po nešťastnej prehre pod Urpínom 2:3 po predĺžení znovu vyhrajú a svoje bodové konto vylepšia o ďalšie tri body.
     
    54:42
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti pridávajú ôsmy presný zásah. KALE KERBASHIAN zaviedol puk do útočného pásma, prihrávkou do pravej strany hľadal osamoteného Laneho Scheidla, no jeden zo žilinských hráčov si smolne zrazil puk do vlastnej brány. Bez asistencie.
     
    54:26
    Tomáš Fučík zachránil svoj tím od ďalšej gólovej pohromy. Róbert Lantoši sa dostal do samostatného nájazdu, zvolil blafák do forhendovej strany, ale žilinský brankár predviedol veľmi dobrý zákrok betónom.
     
    53:46
    Domáci hokejisti sa dostali do brejku dvoch proti jednému, ale krížna prihrávka do priestoru pravého kruhu nebola presná. Každopádne, rozhodne väčšiu chuť hrať majú v záverečných minútach domáci.
     
    52:25
    Nitrania dnes skutočne potvrdzujú slová o vynikajúcej ofenzíve. Presadili sa všetky štyri formácie, z toho tá elitná hneď trikrát. Naopak, vlci aj z dnešného duelu odídu bez získaných bodov.
     
    51:39
    Na hráčoch Žiliny teraz bola jednoznačne vidieť veľká frustrácia. Niektorí hráči len viezli nohy za sebou a pohybom rozhodne nehýrili. Možno to predznamená obraz záverečných minút za rozhodnutého stavu.
     
    50:23
    Domáci hokejisti vyhodili puk cez všetky čiary. Dnes nedostali veľakrát možnosť hrať presilovku, no dvakrát skórovali počas oslabenia. Uvidíme, či zaútočia na skutočne nevídaný hetrik.
     
    49:47
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti strieľajú druhý dnešný gól v oslabení. Pri signalizovanom vylúčení na strane hostí nahodil puk pred bránu Branislav Mezei a druhú desiatku presných zásahov v sezóne načal presným tečom SAMUEL BUČEK. Asistencia: Branislav Mezei.
     
    49:17
    Parádna kombinácia hráčov Žiliny. Po prihrávke Lukáša Hvilu posunul puk do nebezpečného priestoru Jozef Balej, ale tam sa jeden z jeho spoluhráčov snáď ani na trikrát nedokázal presadiť.
     
    48:40
    Domáci hokejisti budú hrať v početnom oslabení. Po faule na obrancu Nikolaja Žilina dostáva menší trest za sekanie kanadský legionár Lane Scheidl.
     
    48:17
    Po aktivite Michala Bartu sa dostal do zakončenia od modrej čiary obranca Ivan Jankovič. Prvá jeho strela bola zblokovaná a následná v takom "polopáde" smerovala mimo domácej bránky.
     
    47:36
    Hrá sa veľmi plynulo, z tretej tretiny ubehlo už takmer osem minút. Pred reklamnou prestávkou nahadzoval puk na bránu súpera Graeme McCormack, ale našiel len pripravenú lapačku Tomáša Fučíka.
     
    46:24
    Teraz sme videli pekné akcie na oboch stranách. Najskôr zasahoval domáci brankár po zakončení Michala Bartu a o pár sekúnd neskôr sa Tomáš Fučík vyznamenal pri strele Lukáša Hrušíka. Zasiahol svojim ľavým betónom.
     
    45:00
    Od modrej čiary strieľal obranca Nitry Kenney Morrison. Následne sa puk odrazil na hokejku osamoteného Laneho Scheidla, ale jeho pokus z otočky nesmeroval do priestoru žilinskej svätyne.
     
    44:17
    Teraz sa črtala šanca na brejk pre hostí. Prečíslenie troch proti dvom ale pokazil nepresnou prihrávkou Lukáš Hvila. Ten sa dnes strelecky presadil, ale takisto mal veľký podiel na prvom inkasovanom góle.
     
    43:30
    Záverečná tretina zápasu má zatiaľ pomerne vysoké tempo, príliš často sa neprerušuje. Aktívnejší sú rozhodne domáci hokejisti, napriek tomu, že si v prvých dvoch tretinách vytvorili komfortný náskok.
     
    42:49
    Domáci hokejisti mohli pridať siedmy gól. Juraj Šiška naskočil na ľadovú plochu, dostal prihrávku do priestoru pravého kruhu na vhadzovanie, ale ani na dvakrát neprekonal gólmana Tomáša Fučíka.
     
    41:28
    Corgoni sa usadili v útočnom pásme, ale zakončiť svoju útočnú akciu nedokázali. Pochválime zverencov Petra Mikulu, ktorí tentokrát svedomito bránili a nedali domácim prakticky žiaden priestor.
     
    40:39
    Marek Slovák zaviedol puk do útočného pásma a následne ho posunul na modrú čiaru. Odtiaľ pálil zrejme Graeme McCormarck, no jeho strelu po ľade dokázal betónom vyraziť brankár Žiliny.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina ponúkla vynikajúce strelecké predstavenie. Po nej vedú Nitrania nad Žilinou pomerom 6:3, pričom hneď štyrikrát skórovali v prostrednej časti hry. Veľký podiel na tom má elitná formácia domáceho tímu. Po nezištných prihrávkach Mareka Slováka sa dvakrát presadil Judd Blackwater a do streleckej listiny sa zapísal po individuálnej akcii aj Róbert Lantoši. Za hostí skórovali Peter Húževka a Lukáš Hvila. Tretia tretina sa začne o 19:48 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:32
    Ďalšia pekná akcia domácich hokejistov. Tí sa znovu snažili vyšperkovať akciu prihrávkou do prázdnej brány, ale napokon z toho nebolo ani poriadne zakončenie.
     
    38:52
    Lukáš Dubeň zostal ležať na hracej ploche. Opakované zábery ukázali, že ho domáci Samuel Buček zasiahol hokejkou do tváre. Bola to síce neúmyselná, no poriadna "facka", ktorá spôsobila aj krvavé zranenie. Napriek tomu sa nevylučuje.
     
    37:44
    Obrovský závar pred žilinskou svätyňou. Prvá nitrianska formácia sa akoby snažila dohrať akciu do prázdnej brány. Strela Róberta Lantošiho do odkrytej brány bola zblokovaná a následne neuspel ani Marek Slovák.
     
    37:00
    Nitrania sa dostali do brejku dvoch proti jednému. Strelou z ľavého kruhu zakončoval akciu Erik Čaládi, ale žilinský brankár Tomáš Fučík sa stihol presunúť a predviedol úspešný zákrok lapačkou.
     
    36:26
    Hra je prerušená kvôli ofsajdovému verdiktu čiarových rozhodcov. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme, no buly sa bude musieť zaobísť bez Petra Húževku, ktorý bol vykázaný.
     
    35:36
    Vlci už presilovú hru nedokážu využiť. Nitrania dokázali vyhodiť puk mimo svojho obranného pásma a do skončenia trestu Kenneyho Morrisona zostáva už len niekoľko málo sekúnd.
     
    34:49
    Rudolf Huna už tentokrát nešpekuloval, vystrelil švihom, no tesne minul bránu. Následne sa domácim poradilo dostať puk aspoň do stredného pásma a môžu ísť striedať.
     
    34:18
    Rudolf Huna prenikol do útočného pásma po ľavej strane. Otvoril sa mu aj priestor na strelu, no nevyužil ho a následne nerozohral najlepšie. Hostia tak musia bojovať o udržanie pásma.
     
    33:46
    Domácim fanúšikom sa to síce nepáči, no ich miláčikovia pôjdu do štyroch. Dve minúty za krosček dostáva autor piateho nitrianskeho gólu a obranca druhej formácie Kenney Morrison.
     
    33:23
    Žilinčania sa usadili v útočnom pásme. Od modrej čiary strieľal Ivan Jankovič, pred bránkou podobne ako pri druhom góle veľmi dobre clonil Peter Húževka, no tentokrát z toho presný zásah nebol.
     
    32:08
    Hra je prerušená po úspešnom zákroku Tomáša Fučíka. Ten si na dvakrát poradil so strelou nitrianskeho útočníka, ktorým bol zrejme Samuel Buček. Pokračovať tak budeme vhadzovaním v obrannom pásme Žiliny.
     
    31:26
    Na druhej strane musel zasahovať domáci brankár Juraj Šimnoch. Toho preveril strelou z pravého kruhu skúsený Jakub Ručkay, ale mieril len do pravého betónu nitrianskeho rodáka.
     
    30:44
    Nitra dala gól!
    Domáci znovu vedú trojgólovým rozdielom. Keď to trošku preženiem, tak RÓBERT LANTOŠI skóroval na štýl hviezdneho Connora McDavida. Zobral puk na obrannej modrej čiare, ako víchor sa prehnal cez súperových obrancov a prekonal Tomáša Fučíka. Asistencia: Judd Blackwater.
     
    29:00
    Výborná druhá tretina pokračuje ďalej. Žilinčania sa usadili v útočnom pásme, jeden hráčov v žltom drese dokonca aj zakončoval bekhendom z tesnej blízkosti, ale nepodarilo sa mu skórovať.
     
    28:21
    Žilina dala gól!
    Keď nevieš čo s pukom – vystreľ. Zrejme týmto hokejovým príslovím sa inšpiroval hosťiujúci LUKÁŠ HVILA. Prešiel do útočného pásma, prudko vystrelil a nedal šancu Jurajovi Šimbochovi. Asistencia: Jiří Kučný.
     
    27:45
    Hostia takmer druhýkrát v zápase inkasovali počas vlastnej presilovky. Róbert Lantoši prešiel do útočného pásma po ľavej strane, svojou rýchlosťou vytvoril prečíslenie, no jeho pokus vyrazil Fučík.
     
    27:22
    Domáci hokejisti veľmi dobre zvládajú vlastné oslabenie. Za pomerne krátky čas sa im už trikrát podarilo vyhodiť puk za všetky čiary, respektíve za bránu striedajúceho Tomáša Fučíka.
     
    26:42
    Po reklamnej prestávke budú mať hostia šancu na strelenie tretieho gólu. Na lavicu hanby totiž odišiel Dalibor Bortňák, ktorý si u hlavných rozhodcov vykoledoval menší trest za podrazenie.
     
    25:23
    Sledovali sme útočnú akciu hostí dvoch proti dvom. Adresátom prihrávky bol Jozef Balej, no tomu chýbala rýchlosť, a tak nemal veľa šancí na úspech. Veľmi dobre si s ním poradila dvojica nitrianskych obrancov.
     
    24:48
    Domáci útočník Erik Čaládi sa natlačil pred bránu súpera. Z tesnej blízkosti už ale nedokázal kvalitnejšie zakončiť, a tak si úspešný zákrok pripisuje na konto aj žilinská brankárska dvojka Tomáš Fučík.
     
    24:23
    V Nitra Aréne je vynikajúca nálada. Niet sa čomu čudovať, veď za necelé štyri minúty druhej tretiny padli štyri góly. Na radosť väčšiny fanúšikov sa až trikrát presadili hokejisti v špeciálnych mikulášskych dresoch.
     
    23:40
    Po piatich inkasovaných góloch odchádza na hráčsku lavicu brankár Maroš Mikoláš. Ťažko ho viniť za nejaký gól, skôr by si pár ostrejších slov zaslúžili obrancovia Žiliny. Každopádne, na ľad sa dostáva Tomáš Fučík.
     
    23:40
    Nitra dala gól!
    Aby tých gólov v druhej tretine nebolo málo, tak sa parádnou strelou od modrej čiary presadil KENNEY MORRISON. Ten mal dostatok priestoru, potiahol si puk trošku bližšie k bráne a prestreli všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Lane Scheidl a Kale Kerbashian.
     
    23:19
    Nitra dala gól!
    Ďalšia parádna kombinácia prvého domáceho útoku. Prakticky ako cez kopírak sa dokázal znovu presadiť JUDD BLACKWATER. Róbert Lantoši zaviedol puk do útočného pásma, Marek Slovák ho poslal Kanaďanovi presne na hokejku a ten už vedel, ako skórovať. Asistencie: Marek Slovák a Róbert Lantoši.
     
    22:53
    Dlhší časový úsek sme hrali bez prerušenia. Individuálne sa snažil presadiť Jozef Balej, oklamal aj skúseného Branislava Mezeia, ale z tesnej blízkosti sa mu nepodarilo usmerniť puk do siete.
     
    21:35
    Druhá tretina sa nám ešte ani nestihla rozbehnúť a už sme videli po góle na oboch stranách. Žilinčania dokonca mali možnosť aj vyrovnať, no prihrávka na osamoteného Michala Bartu nebola presná.
     
    20:59
    Žilina dala gól!
    Vlci expresne rýchlo reagujú na presný zásah súpera. René Piegl nahodil puk na bránu a trošku aj sám zostal prekvapený, že puk skončil v bráne. Veľmi dobrú prácu odviedol pred bránkoviskom PETER HÚŽEVKA, ktorému je podľa oficiálneho zápisu gól pripísaný. Asistencia: René Piegl.
     
    20:33
    Nitra dala gól!
    Domáci podstatne lepšie vstúpili do druhej časti než do tej úvodnej. Po zakončení Róberta Lantošiho sa dostal k puku Marek Slovák. Ten ho ešte posunul na voľného JUDDA BLACKWATERA a ten strelou z ľavej strany upratal puk do siete. Asistencie: Marek Slovák a Róbert Lantoši.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvú tretinu dnešného duelu pod Zoborom máme za sebou. Lepšie začali hostia, ktorí boli strelecky aktívnejší, ale doplatili na zbytočné chyby. Najskôr ľahkovážne stratil puk Lukáš Hvila, vďaka čomu skóroval Juraj Šiška. Žilinčania zásluhou Richarda Jenčíka síce dokázali vyrovnať, ale v 19. minúte inkasovali počas vlastnej presilovky. Branislav Rapáč využil zaváhanie Emila Bagina na modrej čiare a v samostatnom nájazde prekonal Maroša Mikoláša. Druhá tretina sa začne o 18:55 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:28
    Prebieha záverečná minúta prvého dejstva. Po vyhranom vhadzovaní Kala Kerbashiana sa dostal k strele od modrej čiary Branislav Mezei, no jeho nahodenie bolo ľahkou korisťou pre Maroša Mikoláša.
     
    18:38
    Nitrania sa počas oslabenia dostali do ďalšej koncovky. Tentokrát si Maroš Mikoláš dokázal lepšie poradiť a na dvakrát zneškodnil strelu súpera. Nasleduje tak vhadzovanie po jeho pravej ruke.
     
    18:07
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti dokázali skórovať vo vlastnom oslabení. Emil Bagin stratil puk na útočnej modrej čiare, čo využil BRANISLAV RAPÁČ. Ten sa dostal do samostatného nájazdu a hoci bol faulovaný dokázal presnou strelou prekonať Maroša Mikoláša. Bez asistencie.
     
    17:58
    Žilina sa v závere prvej tretiny môže dostať do vedenia. Menší trest za podrazenie dostáva center elitnej domácej formácie Marek Slovák.
     
    17:22
    Hostia sa síce dostali do útočného pásma, ale dlho v ňom boli len v dvojčlennom zložení. Nitrania sa tak bez problémov ubránili a môžu založiť novú útočnú akciu.
     
    16:10
    Žilinčania sa dokázali ubrániť počas vylúčenia Petra Beránka. V ostatnom striedaní mali aj šťastie, pretože vyhodenie Jiřího Kučného bolo tečované, a tak ďalší český hráč nemusel ísť na trestnú lavicu.
     
    15:26
    Šanca na strane domácich. Kanaďan Judd Blackwater prihrávkou spoza brány našiel v nebezpečnom priestore osamoteného Mareka Slováka, ale ten z tesnej blízkosti nedokázal pretlačiť puk za bránkovú čiaru.
     
    14:50
    Maroš Mikoláš po niekoľkých sekundách musel zasahovať, no zaujímavejšie veci sa diali na druhej strane. Lukáš Hvila zachytil rozohrávku Juraja Šimbocha, no ten sa včas stihol vrátiť do brány.
     
    14:07
    Nitra dostáva výhodu presilovej hry. Pôvodne smeroval na trestnú lavicu Jakub Ručkay, ale napokon je potrestaným hráčom jeho spoluhráč Petr Beránek. Ten dúfa, že si odpyká celé dve minúty za podrazenie.
     
    13:26
    Juraj Šimboch si pripisuje na konto zákrok z kategórie ľahších. Po nedôraznej strele súperovho hráča chytá puk do lapačky a prerušuje hru. Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v jeho blízkosti.
     
    12:32
    Možno konštatovať, že konečne herne ožili aj favorizovaní domáci hokejisti. V posledných striedaniach zlepšili pohyb, dokázali sa usadiť v útočnej tretine, no chýba tomu väčšia početnosť streľby.
     
    11:44
    Po dlhšej dobe zasahoval aj žilinský brankár Maroš Mikoláš. Po ľavej strane sa dostal do útočného pásma Erik Čaládi, skúsil to strelou bekhendom, ale nepodarilo sa mu skórovať.
     
    11:17
    Hosťujúcim hokejistom dnešný zápas chutí, o čom svedčí aj ich ďalšie zakončenie. Matej Síkela sa predral cez dvoch hráčov súpera a dokázal strelou švihom ohroziť brankára Juraja Šimbocha.
     
    10:30
    Žilina dala gól!
    Hostia síce presilovku nevyužili, no krátko po jej skončení sa im podarilo vyrovnať. Rudolf Huna prešiel do útočného pásma po pravej strane, vytvoril prečíslenie a po jeho krížnej prihrávke dokázal rozvlniť sieť skúsený RICHARD JENČÍK. Asistencia: Rudolf Huna.
     
    09:27
    Lukáš Hvila nahadzoval puk pred bránu súpera. Následne sa ešte črtala šanca na dorážku pre jeho spoluhráčov, ale nitrianski obrancovia si dokázali poradiť a znovu sa oslobodili.
     
    08:55
    Hosťom zatiaľ presilová hra vôbec nevychádza. Po vyhranom vhadzovaní nepresne strieľal Lukáš Hvila a potom sa domácim podarilo dvakrát za sebou vyhodiť puk až za brankára Maroša Mikoláša.
     
    08:23
    V Nitra Aréne nasleduje reklamná prestávka. Po nej sa zrejme bude hra odvíjať v obrannom pásme domáceho tímu, keďže menší trest za nedovolené bránenie dostáva strelec gólu Juraj Šiška.
     
    07:22
    Teraz nesledujeme nejaký pekný kombinačný hokej. Skôr sa bojuje v strednom pásme, pričom najmä hra domácich hráčov zaostáva za očakávaniami. Snáď to nebude v ich špeciálnych dresoch.
     
    06:41
    Nitrania držia puk za vlastnou bránou a čakajú kým sa na ľad dostane čerstvá formácia. Každopádne, napriek horšiemu výkonu sa im podarilo dostať do vedenia – po veľkej chybe skúseného Lukáša Hvilu.
     
    06:13
    Hostia sa snažili reagovať na presný zásah súpera. Pohotovou strelou z medzikružia to skúšal skúsený Peter Húževka, ale Juraj Šimboch sa rýchlo presunul a dokázal vyraziť puk do okolia mantinelu.
     
    05:39
    Nitra dala gól!
    Tak si to predstavte. Žilina vstúpila do zápasu oveľa lepšie, no stačila jedna chyba v rozohrávke a je to z toho inkasovaný gól. Lukáša Hvilu odzbrojil Lukáš Hrušík, naservíroval puk JURAJOVI ŠIŠKOVI a ten trafil odkrytú časť žilinskej svätyne. Asistencia: Lukáš Hrušík.
     
    04:24
    Hostia pokračujú v dobrom výkone. Po aktivite tretieho útoku sa dostal k strele od modrej čiary René Piegl a domáci brankár musel zasahovať. Hra však pokračuje v plynulom tempe ďalej.
     
    03:31
    Nitra sa smerom dopredu zatiaľ veľmi trápi. Vidíme množstvo nepresných prihrávok už v zárodkoch ofenzívnych akcii. Antonín Stavjaňa posiela na ľad tretiu formáciu s centrom Daliborom Bortňákom.
     
    02:42
    Prekvapujúco vstúpila lepšie do zápasu Žilina. Najskôr sa jej hokejistom podarilo udržať na uzde elitnú formáciu súpera a následne aj ohrozili Juraja Šimbocha prostredníctvom strely Jozefa Baleja.
     
    01:29
    Prvýkrát musel zasahovať Juraj Šimboch. Strelou z ľavej strany preveril jeho pozornosť Petr Beránek, ale mieril len do betónov nitrianskeho brankára. O niekoľko sekúnd neskôr sa píska žilinský ofsajd.
     
    00:42
    Zatiaľ čakáme na prvé ohrozenie jednej či druhej brány. Môžeme ešte spomenúť, že domáci hokejisti nastupujú v špeciálnych mikulášskych dresoch, ktoré následne pôjdu do dražby.
     
    00:15
    Prvé prerušenie hry prišlo už po pätnástich sekundách. Lukáš Hvila sa dostal k strele z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale po dobrom bloku nitrianskeho obrancu skončil puk na ochrannej sieti.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, S. Buček – Hrušík, J. Šiška, Čaládi – Pätoprstý.

    MsHK Žilina: Mikoláš (Fučík) – Dubeň, Kučný, M. Hudec, Jankovič, Bagin, Piegl, D. Rehák, Žilin – Balej, Podešva, Hvila – Rud. Huna, Húževka, Jenčík – Beránek, J. Ručkay, Barta – J. Milý, Surovka, Síkela.

    Rozhodcovia: Róbert Müllner, Gábor Juhász – Peter Šefčík, Botond Pálkövi – Ivan Beneš.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Spoločne sa pozrieme pod Zobor, kde domáca Nitra bude jasným favoritom v dueli proti poslednej Žiline. Úvodné buly zápasu 30. kola bude vhodené o 18:00 hod.

    HK NITRA

    Hokejistom Nitry patrí v tabuľke piata priečka s osembodovým mankom na vedúci Zvolen. Po trošku rozpačitom úvode sezóny sa výsledkovo chytili a donedávna ťahali osemzápasovú víťaznú sériu. Tá sa skončila v utorok, keď Corgoni nedotiahli do úspešného konca dobre rozbehnutý zápas proti Banskej Bystrici. Prehrali s ňou už dvanásťkrát po sebe, hoci ešte v 39. minúte stretnutia viedli 2:0. Za smoliara zápasu možno označiť obrancu Kenneyho Morrisona, ktorý zahodil dve veľké šance a pri jednom z jeho vylúčení súper skóroval. Napriek prehre má Nitra naďalej druhú najlepšiu ofenzívu, keď dosahuje v priemere 3,7 gólu na zápas. Produktívny je najmä prvý útok v zložení Róbert Lantoši, Marek Slovák a Judd Blackwater – táto trojica nazbierala dokopy 87 kanadských bodov. Z ostatných hráčov sa v dobrom svetle ukazuje 10-gólový Samuel Buček, ktorý na vlaňajších MS U20 zažiaril najmä víťazným gólom do siete USA. Nitrania dnes nastúpia v špeciálnych mikulášskych dresoch, ktoré neskôr poputujú do dražby.

    MSHK ŽILINA

    Hokejisti Žiliny figurujú v tabuľke na dvanástej priečke so ziskom 29 bodov. To je presne polovica z toho, čo nazbierala v doterajšom priebehu Nitra. Vlci si naposledy poradili s MAC Budapešť 4:2, čo bolo ich prvé trojbodové víťazstvo od 25. októbra. Hrdinom stretnutia bol Jakub Ručkay, ktorý ku góle pridal aj dve asistencie. Dnes ho čaká špeciálny duel, keďže spolu s bratom Henrichom niekoľko sezón pôsobil práve pod Zoborom. V neprospech Žiliny hovorí bilancia na ľade súperov. Zo štrnástich duelov až 12-krát nebodovala a inkasuje priemerne štyri góly na zápas. Na druhej strane, v Nitra aréne vyhrala dva z predošlých štyroch súbojov. Pozitívne je aj zlepšenie zdravotnej situácie. Ostatný zápas vynechal len obranca Lukáš Matejka. Domáci sú na tom o niečo horšie, keďže okrem dlhodobo absentujúcich hráčov nie je fit ani brankár Nathan Lawson. Dobrou streleckou formou sa môže pochváliť český útočník Petr Beránek, ktorý v 24 zápasoch v žilinskom drese dosiahol bilanciu 10+9.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 6. J. Šiška (Hrušík), 19. Rapáč, 21. Blackwater (M. Slovák, Lantoši), 24. Blackwater (M. Slovák, Lantoši), 24. Morrison (Scheidl, Kerbashian), 31. Lantoši (Blackwater), 50. S. Buček (Mezei), 55. Kerbashian, 60. J. Šiška (Korím) – 11. Jenčík (Rud. Huna), 21. Húževka (Piegl), 29. Hvila (Kučný)


    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, S. Buček – Hrušík, J. Šiška, Čaládi – Pätoprstý.
    MsHK Žilina: Mikoláš (24. Fučík) – Dubeň, Kučný, M. Hudec, Jankovič, Bagin, Piegl, D. Rehák, Žilin – Balej, Podešva, Hvila – Rud. Huna, Húževka, Jenčík – Beránek, J. Ručkay, Barta – J. Milý, Surovka, Síkela.

    Rozhodca: Róbert Müllner, Gábor Juhász – Peter Šefčík, Botond Pálkövi – Ivan Beneš