Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Detva 5:2 (kon.) | Poprad – Miškovec 4:5 (po pr.)
Trenčín – Zvolen 2:1 (kon.) | Budapešť – Košice 3:5 (kon.) | Nitra – Žilina 9:3 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
5:2 (0:1, 1:1, 4:0)
HK Detva
Piatok 07.12.2018, 17:30 • ZŠ Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme tu koniec stretnutia, z ktorého si plný bodový zisk odnesie Banská Bystrica, ktorá otočila nepriaznivý stav stretnutia z 0:2 na 5:2. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (19:46:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Domáci hokejisti si záver stretnutia užívajú. Vo vlastnom oslabení sa vybral smerom dopredu Gábor, ktorý sa však po zákroku Jozefa Sládoka k zakončeniu nedostal.
     
    58:09
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Karol Sloboda – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú posledné dve minúty.
     
    57:08
    Hostia vyhodili puk z obranného pásma až do toho útočného. Zakázané uvoľnenie z toho nebude, a tak bude mať puk na svojej hokejke domáci hráč.
     
    56:30
    Hráči Detvy sa dlho motajú vo vlastnej tretine a vyzerá to tak, že sa zápas viacmenej dohráva. Hostia nejavia takmer žiadny záujem smerom dopredu.
     
    55:10
    Puk v obrannom pásme získal Hraško, ktorý ho okamžite posunul do stredného pásma, aby sa jeho tím dostal z domáceho tlaku.
     
    53:38
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci gólostroj sa nezastavil a je z toho ďalšia využitá presilová hra. O ďalší kúsok sa postaral GUILLAUME ASSELIN, ktorý po prihrávke Benjamina Marshalla vyslal na Romana Petríka tvrdý projektil, na ktorý sa mohol len prizerať. Stav stretnutia je 5:2! Asistencia: Benjamin Marshall.
     
    52:58
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Zdeněk Král – 2 min., sekanie).
     
    52:34
    Priebeh hry sa nám troška upokojil. Puk má na hokejke Kabáč, ktorý s ním vyčkáva za vlastnou bránou.
     
    51:57
    Puk sa nachádza v útočnom pásme Banskej Bystrice, kde sa domácim hokejistom podarilo na dlhšiu dobu usadiť.
     
    50:51
    Banská Bystrica dala gól!
    Ladislav Ščurko nepresne rozohrával z vlastnej tretiny. Puk zachytil BENJAMIN MARSHALL, ktorý sa priblížil bližšie k bráne a následne poslal puk až za chrbát bezmocného Romana Petríka. Stav stretnutia je 4:2! Bez asistencie.
     
    50:24
    Detvania zvýšili útočnú aktivitu. Je vidieť, že z dnešného duelu nechcú odísť bez bodu.
     
    50:08
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Martin Ďaloga, ku ktorému sa dostal odrazený puk. Ten sa snažil doraziť do úplne odkrytej brány, ktorú však nedokázal ideálne trafiť. Puk napokon Stephon Williams zachytil.
     
    49:36
    Puk sa nachádza za bránou Detvy, kde Viktor Fekiač čaká, kým jeho spoluhráči stihnú prestriedať.
     
    47:49
    Banská Bystrica dala gól!
    Guillaume Asselin našiel v útočnom pásme lepšie postaveného ÉRICA FAILLEHO, ktorý vyslal smerom k bráne tvrdú strelu z prvej. Tá si našla voľný priestor a smerovala až do siete Romana Petríka. Banská Bystrica otočila priebeh stretnutia – 3:2! Asistencia: Guillaume Asselin.
     
    46:23
    Banská Bystrica dala gól!
    Radovan Puliš si v súboji počínal nedovolene za čo hlavný rozhodca avizoval vylúčenie pre tohto hráča. Domáci hrali v šestici, čo aj dokázali využiť. K puku sa v útočnom pásme po prihrávke Érica Failleho dostal ANDREJ ŠŤASTNÝ, ktorý svojou strelou vyrovnal nepriaznivý stav na 2:2. Asistencie: Éric Faille, Branislav Kubka.
     
    45:11
    Sýkora prihral puk pred bránu, kde sa k zakončeniu dostal Varga. Roman Petrík si na svoje konto pripíše dôležitý zákrok.
     
    44:40
    Asselin sa pokúsil o individuálny prienik, ale mal už okolo seba príliš veľa brániacich hráčov, ktorí mu zakončiť nedovolili.
     
    43:44
    Benjamin Marshall sa zbavil brániaceho hráča a dokonca aj zakončil. Na jeho pokus musel Roman Petrík reagovať a puk vytesniť mimo brány.
     
    43:10
    Puk sa nachádza v obrannom pásme Banskej Bystrice, ale sú to práve hokejisti domáceho celku, kto ho má pevne pod kontrolou.
     
    42:35
    Už to vyzeralo tak, že sa Sýkora dostane do zlatej príležitosti, ale čiarový rozhodca prerušil akciu pre ofsajdové postavenie.
     
    42:00
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie si našlo cestu 2303 platiacich divákov.
     
    41:02
    Domáci sa dostali do prečíslenia traja proti jednému. Éric Faille však v tejto kombinácií zamrzol a nerozhodol sa prihrať a ani zakončiť. O puk napokon za bránou Detvy prišiel.
     
    40:27
    Hostia si teraz nerozumeli pri rozohrávke a puk poslali cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred bránou Romana Petríka.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Je tu koniec druhej tretiny, v ktorej sme mali možnosť vidieť po jednom góle na oboch stranách, a to znamená, že je Detva aj naďalej vo vedení 2:1. My sa vám opäť hlásime približne o 19:13.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:39
    Detva pozvala svojho súpera do vlastnej tretiny po tom, čo Viktor Fekiač poslal puk cez všetky čiary do zakázaného uvoľnenia.
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny ostáva posledná minúta.
     
    37:30
    Banská Bystrica dala gól!
    Éric Faille si pri modrej čiare počkal kým sa JÁN SÝKORA uvoľní, aby mu mohol na hokejku poslať strieľanú prihrávku. Puk napokon skončil za bránkovou čiarou Detvy. Využitá presilová hra a stav stretnutia znížený 1:2. Asistencie: Éric Faille, Benjamin Marshall.
     
    37:05
    Sýkora hľadal pred bránou Failleho, ktorý však jeho prihrávku nečakal. Puk pomaly smeroval až pod lapačku Romana Petríka, ktorý prerušil hru.
     
    36:29
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Jakub Žilka – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    36:02
    Sýkora mohol teraz potrestať chybu defenzívy Detvy po tom, čo ho nechali úplne voľného pred vlastnou bránou. Sýkorovú strelu dokázal Roman Petrík zachytiť.
     
    35:20
    Faille sa dostal do samostatného úniku. Ocitol sa až zoči-voči gólmanovi, ktorého svojou kľučkou neoklamal a neskóroval.
     
    35:03
    Faille tvrdo vypálil z pravého kruhu. Strelecký pokus smeroval na Petríkové rameno, ktorým dokázal tento pokus vytesniť.
     
    34:20
    Pri puku sú hosťujúci hráči, ktorí sa na dlhšiu dobu usadili v útočnom pásme, kde si hľadajú lepšiu streleckú pozíciu.
     
    32:44
    Gachulinec zakončil od modrej čiary, ale svojím tvrdým projektil len trafil pred ním stojaceho spoluhráča.
     
    32:13
    Ďaloga si to chystal na strelu, ale v poslednej chvíli k nemu prikorčuloval brániaci hráč, ktorý mu nedovolil zakončiť.
     
    31:01
    Török sa nikým nestrážený ocitol spoločne s pukom pred bránu Detvy, kde však ho neprepasíroval pomedzi Petríkové betóny.
     
    30:11
    Roman Petrík schoval puk pod svoju lapačku, a tak sa bude vhadzovať v útočnom pásme Banskej Bystrice.
     
    29:53
    Detva dala gól!
    Viktor Fekiač čistým spôsobom vyhral buly, po ktorom sa na modrej čiare dostal k puku JOZEF SLÁDOK, ktorý presnou strelou rozvlnil sieť. Stav stretnutia je 0:2! Asistencia: Viktor Fekiač.
     
    29:01
    Ozýva sa piskot z domácich tribún po ďalšej nepresnej rozohrávke domáceho celku. Puk smeroval cez všetky čiary do zakázaného uvoľnenia.
     
    27:17
    Matúš Chovan zakončil z otočky, ale táto strela nemala potrebnú razanciu, aby vážnejšie ohrozila Stephona Williamsa.
     
    27:00
    Puk sa ocitol mimo hracej plochy, a tak je hra prerušená. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    26:15
    Selleck sa dostal k puku pred bránou Detvy, ale nemal dostatok priestoru. Jeho strelu zblokoval jeden z brániacich hráčov.
     
    25:45
    Peter Valent sa dostal do dobrej príležitosti, po ktorej zazvonila tyč Williamsovej brány. To bola šanca!
     
    25:14
    V druhej tretine sme zatiaľ nevideli takmer nič zaujímavé. Dúfajme, že sa to čoskoro zmení a my sa dočkáme ďalšieho presného zásahu.
     
    24:53
    Puk sa nachádza za bránou Detvy, kde ho má na svojej hokejke Viktor Fekiač.
     
    24:05
    Puk sa dostal do blízkosti Stephona Williamsa, ktorý ho radšej zachytil, aby nedošlo k nejakému ohrozeniu. Nasledovať bude vhadzovanie pred jeho bránou.
     
    23:11
    Stephon Williams teraz musel po strele domáceho hráča zasahovať, ale bolo to skôr len rekreačné zakončenie, ktoré ho nemohlo vážnejšie ohroziť.
     
    22:40
    Murček získal puk vo vlastnej tretine a okamžite ho poslal do stredného pásma, aby časť jeho spoluhráčov stihla vystriedať.
     
    21:37
    Pozorné oko čiarového rozhodcu si všimlo, že sa Rastislav Gašpar ocitol v útočnom pásme skôr ako puk. Ofsajd.
     
    21:02
    Sýkora sa ocitol s pukom pred bránou Detvy, kde sa prezentoval backhandovým zakončením. Jeho strelu dokázal Roman Petrík vyraziť.
     
    20:41
    Hostia v plnom počte.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Máme tu koniec prvej tretiny. Tú z hľadiska atraktivity možno označiť ako priemernú. mali sme možnosť vidieť jeden presný zásah z hokejky Rastislava Gašpara a zopár ďalších šancí na oboch stranách. Detva vedie nad Banskou Bystricou po prvej tretine 1:0. My sa vám opäť hlásime približne o 18:19.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:32
    Domáci hráči sa usadili v útočnom pásme, kde roztočili svoj presilovkový kolotoč.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva posledná minúta.
     
    18:41
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Viktor Fekiač – 2 min., podrazenie).
     
    17:45
    Roman Petrík si pokryl priestor pri svojej ľavej tyčke po strele Marshalla. Stav stretnutia tak aj po tejto strele ostane nezmenený.
     
    16:40
    Bystričania len vytečovali puk do útočnej tretiny tak, aby z toho nebolo zakázané uvoľnenie. Pri puku je ako prvý Hraško, ktorý čaká na svojich spoluhráčov.
     
    15:55
    Defenzíva domáceho tímu funguje výborne a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru vo vlastnej tretine.
     
    15:04
    Faille sa pokúsil prekvapiť gólmana strelou spoza brániaceho hráča. Táto strela smerovala úplne mimo brány.
     
    14:14
    V zadných radoch teraz skvelo zapracoval Sloboda, ktorý zachytil prihrávku súpera. Banská Bystrica zakladá rýchly protiútok.
     
    13:41
    Radovan Puliš našiel na ľavej strane lepšie postaveného Ščurka, ktorého strelecký pokus tečoval jeden z brániacich hráčov na ochrannú sieť.
     
    12:04
    Asselin sa medzi kruhmi šikovne uvoľnil a následne poslal na bránu backhandové zakončenia. S tým si Roman Petrík hravo poradil.
     
    11:32
    Frederik Fekiač čaká za vlastnou bránou na nových spoluhráčov zo striedačky.
     
    10:34
    Puk skončil mimo hracej plochy, a tak budeme sledovať vhadzovanie v strednom pásme.
     
    09:38
    Puk sa nachádza za bránou Detvy, ale sú to práve hráči hosťujúceho celku, kto ho má pevne pod kontrolou.
     
    09:04
    Domáci hráči si teraz nerozumeli pri kombinácií, vďaka čomu prišli o útočné pásmo. Napriek tomu sú aj naďalej pri puku.
     
    08:27
    Mali sme možnosť sledovať ďalšie ofsajdové postavenie. Tentoraz sa doň dostal Murček. Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    07:44
    Domáci borci sa usadili v útočnom pásme, kde si medzi sebou vymieňajú presné prihrávky.
     
    07:09
    Detva dala gól!
    RASTISLAV GAŠPAR priviezol puk do útočného pásma, kde to zobral na seba. Smerom k bráne poslal štipľavú strelu, ktorej sa síce Stephon Williams dotkol, ale nie dostatočne. Puk si našiel cestu až za jeho chrbát. Stav stretnutia je 0:1! Bez asistencie.
     
    06:11
    Sýkora sa obtočil okolo brány a napokon sa dostal aj do backhandového zakončenia. Jeho strelecký pokus však minul priestor brány.
     
    05:27
    Asselin sa pokúsil ohroziť bránu súpera individuálnym spôsobom, ale proti dvojici obrancov bol prikrátky a o puk prišiel.
     
    04:40
    Pri puku sa nachádzal Murček, ktorý prihral puk Ščurkovi. Ten si to už chystal na strelu, ale v poslednom momente o puk prišiel po zákroku brániaceho hráča.
     
    04:19
    Puk sa dostal až na hokejku Stephona Williamsa, ktorý hral na istotu a radšej ho schoval pod svoju lapačku. Nasledovať bude vhadzovanie po jeho pravici.
     
    03:17
    Török zakončil od modrej čiary, ale svojou strelou nechal vyniknúť gólmana Detvy, ktorý tento pokus bez problémov vyrazil do bezpečia.
     
    03:00
    Zaznel hvizd rozhodcu, po ktorom budeme sledovať vhadzovanie pred bránou Romana Petríka. Radovan Puliš vyhodil puk cez všetky čiary do zakázaného uvoľnenia.
     
    02:07
    Jeden z domácich hokejistov si svoj nábeh do útočného pásma zle načasoval, pretože sa doň dostal skôr ako puk. Ofsajd pre Banskú Bystricu.
     
    01:30
    Frederik Fekiač nahodil puk na zadný mantinel, ale ako prvý bol pri ňom brániaci hráč.
     
    00:51
    Puk sa nachádza za bránou Banskej Bystrice, odkiaľ sa Asselin bude snažiť založiť úspešný útok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Marshall, Nemčík, Sloboda, Biro, Kubka, Ďatelinka, Petrinec – Asselin, Faille, Selleck – Sýkora, Šťastný, Varga – Kabáč, Češík, Gabor – Török, Sojka, Lichanec

    HC 07 Detva: Zalivin (Petrík) – Kuklev, Chovan Mar., Hraško, Sládok, Gachulinec, Fekiač F., Surový, Šimon – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, Fekiač V., Ďaloga – Král, Gašpar, Tibenský – Giľák, Valent, Chovan Mat.

    Rozhodca: Orolin, Rencz – Šoltés, Kis-Király.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na dohrávku 30. kola Tipsport ligy, kde domáca Banská Bystrica privíta na svojom štadióne Detvu. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    HC 05 ICLINIC BANSKÁ BYSTRICA:

    Hokejisti Banskej Bystrice sa po 29. kole nachádzajú na 3. priečke so ziskom 63 bodov. To sa im podarilo dosiahnuť po sedemnástich víťazstvách, štyroch výhrach po predĺžení, štyroch prehier po predĺžení a šesť prehier v riadnom hracom čase. Svojím súperom dovedna nastrieľali 97 gólov a len 67 inkasovali. Aktuálne ťahajú osemzápasovú sériu víťazstiev. Posledné zaknihovali pred zrakmi vlastných fanúšikov v zápase s Nitrou, ktorú zdolali až v predĺžení v pomere 3:2. Víťazný gól vsietil Eric Faille.

    HC 07 DETVA:

    Pozrieme sa aj na opačnú stranu ligovej tabuľky, kde sídli Detva. Hráči tohto celku v aktuálnom ročníku Tipsport ligy figurujú na nepeknom 11. mieste so ziskom 33 bodov. Na svojom konte majú deväť víťazstiev, jednu výhru po predĺžení, štyri prehry po predĺžení a až sedemnásť prehier v riadnej hracej dobe. Ich skóre je taktiež negatívne, a to presne 78:104. Detvania nedokázali zvíťaziť už šesť zápasov, pričom naposledy sa im to podarilo ešte minulý mesiac so Žilinou, ktorú zdolali 4:3. Naposledy na vlastnom ľade privítali silno hrajúci Poprad. Takmer sa im podaril dokonalý obrat, keď v tretej tretine dokázali vsietiť tri kúsky, ale nič to nezmenilo na veci, že si z tohto zápasu neodniesli ani bod po prehre 3:4.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 38. Sýkora (Faille, Marshall), 47. Šťastný (Faille, Kubka), 48. Faille (Asselin), 51. Marshall, 54. Asselin (Marshall) – 8. Gašpar, 30. Sládok (Fekiač)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Marshall, Nemčík, Sloboda, Biro, Kubka, Ďatelinka, Petrinec – Asselin, Faille, Selleck – Sýkora, Šťastný, Varga – Kabáč, Češík, Gabor – Török, Sojka, Lichanec
    HK Detva: Petrík (Zalivin) – Kuklev, Chovan Mar., Hraško, Sládok, Gachulinec, Fekiač F., Surový, Šimon – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, Fekiač V., Ďaloga – Král, Gašpar, Tibenský – Giľák, Valent, Chovan Mat.

    Rozhodca: Orolin, Rencz – Šoltés, Kis-Király

    Diváci: 2303