Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Detva 5:2 (kon.) | Poprad – Miškovec 4:5 (po pr.)
Trenčín – Zvolen 2:1 (kon.) | Budapešť – Košice 3:5 (kon.) | Nitra – Žilina 9:3 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
5:2 (0:1, 1:1, 4:0)
HK Detva
Piatok 07.12.2018, 17:30 • ZŠ Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme tu koniec stretnutia, z ktorého si plný bodový zisk odnesie Banská Bystrica, ktorá otočila nepriaznivý stav stretnutia z 0:2 na 5:2. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (19:46:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Domáci hokejisti si záver stretnutia užívajú. Vo vlastnom oslabení sa vybral smerom dopredu Gábor, ktorý sa však po zákroku Jozefa Sládoka k zakončeniu nedostal.
     
    58:09
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Karol Sloboda – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú posledné dve minúty.
     
    57:08
    Hostia vyhodili puk z obranného pásma až do toho útočného. Zakázané uvoľnenie z toho nebude, a tak bude mať puk na svojej hokejke domáci hráč.
     
    56:30
    Hráči Detvy sa dlho motajú vo vlastnej tretine a vyzerá to tak, že sa zápas viacmenej dohráva. Hostia nejavia takmer žiadny záujem smerom dopredu.
     
    55:10
    Puk v obrannom pásme získal Hraško, ktorý ho okamžite posunul do stredného pásma, aby sa jeho tím dostal z domáceho tlaku.
     
    53:38
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci gólostroj sa nezastavil a je z toho ďalšia využitá presilová hra. O ďalší kúsok sa postaral GUILLAUME ASSELIN, ktorý po prihrávke Benjamina Marshalla vyslal na Romana Petríka tvrdý projektil, na ktorý sa mohol len prizerať. Stav stretnutia je 5:2! Asistencia: Benjamin Marshall.
     
    52:58
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Zdeněk Král – 2 min., sekanie).
     
    52:34
    Priebeh hry sa nám troška upokojil. Puk má na hokejke Kabáč, ktorý s ním vyčkáva za vlastnou bránou.
     
    51:57
    Puk sa nachádza v útočnom pásme Banskej Bystrice, kde sa domácim hokejistom podarilo na dlhšiu dobu usadiť.
     
    50:51
    Banská Bystrica dala gól!
    Ladislav Ščurko nepresne rozohrával z vlastnej tretiny. Puk zachytil BENJAMIN MARSHALL, ktorý sa priblížil bližšie k bráne a následne poslal puk až za chrbát bezmocného Romana Petríka. Stav stretnutia je 4:2! Bez asistencie.
     
    50:24
    Detvania zvýšili útočnú aktivitu. Je vidieť, že z dnešného duelu nechcú odísť bez bodu.
     
    50:08
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Martin Ďaloga, ku ktorému sa dostal odrazený puk. Ten sa snažil doraziť do úplne odkrytej brány, ktorú však nedokázal ideálne trafiť. Puk napokon Stephon Williams zachytil.
     
    49:36
    Puk sa nachádza za bránou Detvy, kde Viktor Fekiač čaká, kým jeho spoluhráči stihnú prestriedať.
     
    47:49
    Banská Bystrica dala gól!
    Guillaume Asselin našiel v útočnom pásme lepšie postaveného ÉRICA FAILLEHO, ktorý vyslal smerom k bráne tvrdú strelu z prvej. Tá si našla voľný priestor a smerovala až do siete Romana Petríka. Banská Bystrica otočila priebeh stretnutia – 3:2! Asistencia: Guillaume Asselin.
     
    46:23
    Banská Bystrica dala gól!
    Radovan Puliš si v súboji počínal nedovolene za čo hlavný rozhodca avizoval vylúčenie pre tohto hráča. Domáci hrali v šestici, čo aj dokázali využiť. K puku sa v útočnom pásme po prihrávke Érica Failleho dostal ANDREJ ŠŤASTNÝ, ktorý svojou strelou vyrovnal nepriaznivý stav na 2:2. Asistencie: Éric Faille, Branislav Kubka.
     
    45:11
    Sýkora prihral puk pred bránu, kde sa k zakončeniu dostal Varga. Roman Petrík si na svoje konto pripíše dôležitý zákrok.

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 38. Sýkora (Faille, Marshall), 47. Šťastný (Faille, Kubka), 48. Faille (Asselin), 51. Marshall, 54. Asselin (Marshall) – 8. Gašpar, 30. Sládok (Fekiač)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Marshall, Nemčík, Sloboda, Biro, Kubka, Ďatelinka, Petrinec – Asselin, Faille, Selleck – Sýkora, Šťastný, Varga – Kabáč, Češík, Gabor – Török, Sojka, Lichanec
    HK Detva: Petrík (Zalivin) – Kuklev, Chovan Mar., Hraško, Sládok, Gachulinec, Fekiač F., Surový, Šimon – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, Fekiač V., Ďaloga – Král, Gašpar, Tibenský – Giľák, Valent, Chovan Mat.

    Rozhodca: Orolin, Rencz – Šoltés, Kis-Király

    Diváci: 2303