Třinec – Chomutov 4:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 1:2 (1:2 po s.n.) | K. Vary – Pardubice 4:3 (kon.)
Liberec – Vítkovice 4:0 (kon.) | Hradec Králové – Mladá Boleslav 2:1 (po pr.) | Olomouc – Zlín 2:1 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 07.12.2018, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga (ČR) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Přeji pěkné páteční odpoledne. Vítám vás u textového přenosu z hokejové extraligy, dnes se proti sobě v atraktivním souboji pětadvacátého kola postaví tým Bílí Tygři Liberec a HC Vítkovice Ridera.
     
    HC Vítkovice Ridera

    Umístění v tabulce: 5.
    Počet bodů: 41
    Skóre: 61:60
    Poslední utkání: Vítkovice vs. Mladá Boleslav 2:3
    Nejproduktivnější hráč: Ondřej Roman (8+16)

    Ridera v posledních kolech přenechávala body soupeřům. Nejprve padla v Brně, kde byla Kometa o gól lepší a vyhrála 3:2. Vítkovičtí poté byli na nejlepší cestě k tomu, aby si spravili chuť v domácím prostředí. Nad Hradcem vedli během třetí části 4:2, Mountfield ovšem dokonale zvládl závěr základní hrací doby, ve kterém dvakrát skóroval a posléze zvládl i samostatné nájezdy.

    Svěřenci kouče Jakuba Petra vyzvali ještě v úterý Mladou Boleslav. Ta si zřejmě dobře pamatovala předchozí vzájemné utkání na vítkovickém ledě, ve kterém padla 2:3 gólem z poslední minuty. Tentokrát se totiž scénář odehrál ve zcela opačném gardu, a ačkoliv Ridera vstupovala do závěrečné periody ve vedení, nebrala ani bod.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Umístění v tabulce: 3.
    Počet bodů: 43
    Skóre: 83:67
    Poslední utkání: Liberec vs. Brno 5:2
    Nejproduktivnější hráč: Marek Kvapil (12+24)

    Minulý víkend zažili Tygři dva zcela rozdílné duely. Nejprve se v pátek vydali do Litvínova, kde sice nebyli herně nikterak výrazně horším týmem, avšak domácí předvedli lekci z produktivity a vyhráli 6:2.

    V neděli už to byla v Home Credit Areně jiná písnička. Nádherný zápas s Kometou totiž ovládli poměrem 5:2, a bylo se na co dívat! V utkání se prosadili hned dva premiéroví střelci z obranných řad. Přesilovou hru zužitkoval na pravém kruhu střílející Matěj Stříteský a ještě před ním se ranou od mantinelu zaskvěl Taylor Doherty.
     
    Liberec vs. Vítkovice

    Počet vzájemných zápasů: 65

    Bilance: 30 – 3 – 3 – 5 – 23

    Skóre: 178:174

    Obě mužstva se spoléhají na své zástupce v nejvyšších patrech kanadského bodování soutěže. Celému pořadí, jak je dobře známo, kraluje fantom Marek Kvapil. Útočník s číslem 16 bodoval už ve dvaceti zápasech v řadě! V této sezóně se tak může pyšnit už bilancí 12+24. Druhý Petr Holík ztrácí propastných jedenáct bodů.

    O další bodík zpět se nachází právě vítkovický Ondřej Roman, a už podle skóre 8+16 je jasné, že stejně jako Kvapil plní roli hlavního tvůrce hry svého týmu.

    Utkání bude velmi důležité z pohledu tabulky, neboť Vítkovice ztrácí na Liberec pouhé dva body. Tygři však na svém ledě prohráli letos pouze dvakrát a Ridera to tak nebude mít vůbec jednoduché. Kdo se nakonec bude radovat?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar – Jeník.

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Bartošák) – D. Krenželok, Výtisk (C), Šidlík, Gregorc, Baranka, Mrázek, Černý – Schleiss, Lev (A), Dej – Tybor, O. Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera – Szturc (A), Baláž, Toman.

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Komárek, Pešek.
     
    V bráně hostujícího celku se nám urodilo menší překvapení. Svatyni Vítkovic totiž dnes nebude hájit Patrik Bartošák, nýbrž Daniel Dolejš.
     
    Tygři dnes ctí svou barvu a nastoupí v bílých dresech, Vítkovice se oblékly do červené.
     
    Obě mužstva jsou na ledě, zazní státní hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Ridera vyhrála úvodní buly a zakládá první útok.
     
    00:43
    Ten byl ale bez větších problémů zlikvidován libereckou defenzivou. Vzápětí se na druhé straně dostal k nebezpečné střele Ladislav Šmíd, jehož pokus vyrazil Daniel Dolejš mimo tři tyče.
     
    01:19
    Marek Kvapil opět ukázal své kvality. Pěkným pasem vyzval k zakončení mezi kruhy číhajícího Radana Lence, jenž však mířil přímo do náruče hostujícího gólmana.
     
    01:54
    První minuty jsou zatím zcela v režii Bílých Tygrů.
     
    02:38
    Jakub Valský se v rohu kluziště chopil kotouče a překvapivě se s ním natlačil až do brankoviště. Jeho zakončení ale zamířilo vedle.
     
    03:47
    Marek Zachar do toho v obranné třetině šlápl a raketovou rychlosti se dostal až před Dolejše. Toho však svou bekhendovou střelou nepřekonal .
     
    04:17
    Zatím se opravdu hraje jen na jednu bránu. Vítkovice vůbec nestíhají.
     
    06:40
    Jakub Valský předvedl pěknou kombinaci na hranici útočného pásma s Ladislavem Šmídem. Druhý jmenovaný si následně sjel k levému kruhu a adresoval přihrávku Lukáši Krenželokovi, jenž ovšem svou dělovkou trefil jednoho z hostujících beků.
     
    07:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí zužitkovali svůj tlak z úvodních minut a jdou do vedení! Zakončení Tylera Redenbacha sice Daniel Dolejš vyrazil, jenže kanadský útočník poté ze vzduchu sklepl kotouč k druhé tyči, odkud jej za brankovou čáru poslal LIBOR HUDÁČEK. Asistence: Tyler Redenbach, Michal Birner.
    07:42 Libor HUDÁČEK - 1:0
     
    09:19
    Uvidíme první přesilovku. Za podrážení putuje na trestnou lavici Blaž Gregorc (VIT).
     
    09:30
    Martin Ševc nejdříve naznačil střelu od modré a poté přihrál na vrchol kruhu Tomáši Filippimu, který vypálil z první. Daniel Dolejš se ale stihl přesunout a jeho pokus vyrazil do rohu.
     
    10:22
    Marek Kvapil našel parádním pasem před bránu najíždějícího Michala Birnera, který měl před sebou odkrytou klec. Puk však netrefil ideálně a jeho projektil skončil mimo.
     
    11:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je to 2:0! Marek Kvapil přihrál přes celou šířku pásma na pravou stranu Tomáši Filippimu. Ten poslal kotouč do brankoviště, kde jej za záda Daniela Dolejše šikovně tečoval RADAN LENC. Asistence: Tomáš Filippi, Marek Kvapil.
    11:14 Radan LENC - 2:0
     
    11:40
    Hosté se dostali do protiútoku, jenže obrana Tygrů si s ním poradila a Roman Will nemusel zasahovat.
     
    12:59
    Patrik Zdráhal se dostal mezi kruhy ke střele. Ta ovšem neměla moc velkou razanci a Romanu Willovi nenadělala žádné problémy.
     
    13:54
    Marek Kvapil zkoušel přihrát před bránu Radanu Lencovi, jenže jeho pas byl zblokován.
     
    14:22
    Na druhé straně se po zaváhání liberecké obrany ocitl sám před Romanem Willem útočník David Květoň. Ten však z bezprostřední blízkosti trefil beton domácího strážce svatyně.
     
    15:15
    Jan Ordoš se natlačil do brankoviště, zamířil ale do hrudníku Daniela Dolejše. Následně jej ovšem Blaž Gregorc zasáhl hokejkou do obličeje, bude se vylučovat.
     
    15:15
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Blaž Gregorc – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:44
    Ridera se osvobozuje. Šelmy musí začít ve svém obranném pásmu.
     
    16:41
    Tato přesilovka se zatím Liberci vůbec nedaří.
     
    17:15
    Hosté v plném počtu.
     
    17:21
    Petr Šidlík (VIT) se provinil sekáním. Vítkovice se musí opět bránit.
     
    17:49
    Tomáš Filippi to poněkolikáté zkoušel z levé strany. Do jeho pokusu si však obětavě lehl Jan Výtisk.
     
    18:21
    Moravskoslezský celek se zatím úspěšně brání.
     
    18:49
    Libor Hudáček přihrál zpoza brány napřahujícímu se Ladislavu Šmídovi, jenže ten trefil pouze Daniela Dolejše.
     
    19:21
    Vítkovice se ubránily.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou velmi zajímavou první třetinu. Mnohem lépe do zápasu vstoupili Bílí Tygři, kteří využili dvě ze svých mnoha šancí a zaslouženě vedou. Vítkovice se dostaly do útoku jen výjimečně, přičemž veškeré jejich pokusy zneškodnil Roman Will. Uvidíme, zda se hosté v prostřední dvacetiminutovce dostanou k nějakým větším šancím.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:52.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Bílí Tygři Liberec: 13
    HC Vítkovice Ridera: 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Michal Birner vybídl ke střele Libora Hudáčka, jehož tvrdý projektil zamířil vysoko nad břevno.
     
    21:21
    Po pěkné nahrávce Ondřeje Romana mohl do odkryté klece pálit Radoslava Tybor, jenže netrefil bránu.
     
    22:17
    Po srážce s jedním z Libereckých zůstal na ledě ležet Lukáš Kucsera. Po chvíli se však zvedl a sám odjel na střídačku.
     
    23:19
    Marek Kvapil zavezl puk za modrou a tandemem jej přenechal Radanu Lencovi. Ten se prokličkoval až před bránu a chtěl ještě přihrát Jaroslavu Vlachovi. Do přihrávky ale vložil hůl Jan Výtisk.
     
    23:58
    Nyní se už ale Vlach k zakončení dostal. Jan Ordoš mu totiž přihrál zpoza brány, liberecký bijec však trefil Daniela Dolejše, od kterého se puk odrazil vysoko nad.
     
    25:00
    Lukáš Krenželok vybojoval touš v rohu kluziště a okamžitě jej poslal do brankoviště. Tam číhal Jakub Valský, jenž se ale neprosadil.
     
    25:46
    Na druhé straně pálil zpoza obránce Lukáš Kucsera, jehož pokus vyrazil Roman Will do rohu.
     
    26:33
    Druhá perioda už nemá takový spád jako ta první. Hokejové krásy jsme zatím moc neviděli.
     
    28:10
    Nyní Jakub Valský přihrával před bránu najíždějícímu Lukáši Krenželokovi, tomu se ale kvůli důslednému obránci Vítkovice nepodařilo zakončit a puk získal do své moci Daniel Dolejš.
     
    28:57
    Domácí jeli dva na jednoho! Petr Jelínek vybídl ke střele Jakuba Valského, proti jehož zakončení se však stihl Daniel Dolejš přesunout.
     
    29:33
    Ridera rozjela slibnou protiakci, kterou ale zastavil hvizd rozhodčího, jenž signalizuje postavení mimo hru.
     
    31:19
    První formace Severočechů nyní zamkla Vítkovice v jejich obranné třetině. Ridera se ovšem s vypětím všech sil ubránila.
     
    32:06
    Nyní se pro změnu dostali do tlaku Vítkovičtí. Tvrdou střelu Jaroslava Mrázka tečoval kdosi ze clonících hráčů do protipohybu Romana Willa. Gólman domácích nicméně stačil na poslední chvíli vytasit svůj pravý beton a zachránil svůj tým.
     
    33:24
    Lukáš Derner chtěl poslat do samostatného úniku Radana Lence, jenže jeho pas byl nepřesný.
     
    33:41
    Následně je Lukáš Derner (LIB) vyloučen za držení. Vítkovice si zahrají první početní výhodu.
     
    33:57
    Tygři vyhráli vhazování v obranné třetině a okamžitě vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    34:14
    Ofsajd v podání Ridery.
     
    34:40
    Hostům zatím přesilovka nevychází podle představ.
     
    35:41
    Domácí se bez větších problémů ubránili.
     
    37:59
    Jakub Valský se proháčkoval až před Dolejše, na kterého si ale nepřišel.
     
    39:17
    Tomáš Filippi objel hostující svatyni a poté přihrál na modrou Taylorovi Dehertymu, jehož pokus byl ovšem tečován do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí. V ní se už dostaly do šancí i Vítkovice, jenže Roman Will je zatím dnes neprůstřelný. Tygři si sice taktéž vypracovali příležitosti, jenže žádnou branku jsme v prostřední dvacetiminutovce neviděli. Uvidíme, zda Ridera utkání v posledním dějství zdramatizuje.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:42.
     
    Střely na bránu ve druhé třetině (celkem):

    Bílí Tygři Liberec: 11 (24)
    HC Vítkovice Ridera: 6 (12)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Hra je zatím plná nepřesností.
     
    41:32
    Matěj Stříteský poslal z otočky kotouč do brankoviště, kde jej šikovně tečoval Petr Jelínek. Daniel Dolejš ale stačil vytasit svou lapačku včas.
     
    43:40
    Vynikající střídání čtvrtého útoku Liberce, který zatlačil Rideru v jejím obranném pásmu. Všechny problémy hostů nakonec vyřešil svým zákrokem Daniel Dolejš.
     
    45:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď už to s Vítkovicemi nevypadá moc dobře. Jakub Valský totiž parádním pasem od modré přihrál najíždějícímu PETRU JELÍNKOVI a ten poslal kotouč za záda marně se přesouvajícího Dolejše. Asistence: Jakub Valský, Martin Ševc.
    45:06 Petr JELÍNEK - 3:0
     
    45:49
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Lukáš Kucsera – 2 min., podrážení).
     
    46:22
    Tygři zatím jen kombinují.
     
    46:28
    Před Dolejšem se strhla tlačenice o kotouč, hostující gólman si nakonec ale puk ve skrumáží našel a přerušil hru.
     
    47:51
    Ridera je kompletní.
     
    48:40
    Petr Jelínek se vydal na útočnou akci, jenže jeho pokus zastavilo postavení mimo hru. Jakub Valský vjel do útočného pásma moc rychle.
     
    49:54
    V závěrečné části už to není moc pohledný hokej. Tygři se soustředí především na obranu, což se jim zatím daří.
     
    50:21
    Hra je nyní plná nepřesností na obou stranách.
     
    51:33
    Vše vrcholí zakázaným uvolněním moravskoslezského celku.
     
    52:07
    V situaci tři na dva přihrál Lukáš Krenželok kotouč Jakubu Valského, jehož svižný projektil těsně minul pravou tyč Dolejšovy klece.
     
    53:40
    Romana Willa teď trochu překvapilo nahození Šimona Stránského. Na poslední chvíli ale stihl zareagovat a ukryl kotouč do své rukavice.
     
    54:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí střílí čtvrtou branku! Daniel Dolejš neudržel střelu od modré čáry, načež se v brankovišti nejlépe zorientoval LIBOR HUDÁČEK, který dotlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Hanousek, Michal Birner.
    54:03 Libor HUDÁČEK - 4:0
     
    55:13
    Tygři už hrají v klidu a kontrolují závěr třetí třetiny.
     
    55:33
    Teď to z ostrého úhlu zkoušel Ondřej Roman, který však mířil vysoko nad a Roman Will nemusel vůbec zasahovat.
     
    57:42
    Halou probíhá mexická vlna, domácí fanoušci se skvěle baví.
     
    59:23
    Utkání se už jen dohrává. O vítězi je rozhodnuto.
     
    59:50
    Marek Zachar v přečíslení dva na jednoho přihrál Jaroslavu Vlachovi a ten trefil tyč!
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Liberečtí měli většinu zápasu pevně pod kontrolou a nakonec zaslouženě vítězí. Roman Will navíc udržel svou třetí nulu v sezóně.
     
    Z mojí strany je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:17:44)

    Jonáš Majtyka

    Góly a asistencie: 8. L. Hudáček (Redenbach, Birner), 12. Lenc (Filippi, M. Kvapil), 46. P. Jelínek (Valský, Ševc), 55. L. Hudáček (T. Hanousek, Birner)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar – Jeník.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Bartošák) – D. Krenželok, Výtisk (C), Šidlík, Gregorc, Baranka, Mrázek, Černý – Schleiss, Lev (A), Dej – Tybor, O. Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera – Szturc (A), Baláž, Toman.

    Rozhodca: Hejduk, Svoboda – Komárek, Pešek