Toronto – Detroit 4:5 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 6:2 (kon.)
Florida – Colorado 2:5 (kon.) | Ottawa – Montreal 2:5 (kon.) | Tampa Bay – Boston 3:2 (kon.)
Calgary – Minnesota 2:0 (kon.) | Arizona – Washington 2:4 (kon.) | Vancouver – Nashville 5:3 (kon.)
Vegas – Chicago 4:3 (kon.) | LA Kings – NJ Devils 3:6 (kon.)
koniec
Calgary Flames
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Minnesota Wild
cz Piatok 07.12.2018, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:17
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Ryan Lomberg – 2 min., napadení + 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Ryan Lomberg – osobní trest do konce utkání, bitka).
     
    59:17
    A Lomberg se vydal pomstít Backlunda a napadl Dumbu, který předtím hráče Calgary sundal opravdu ostrým zákrokem. A jak Lomberg, tak otřesený Backlund míří do kabin. No, opakované záběry jasně ukazují Dumbův zákrok přímo na hlavu Backlunda. Další hodně špatný rozhodnutí rozhodčích v tomto zápase.
     
    56:40
    A je to tu, hosté v šesti!
     
    54:33
    Skvělá práce Gaudreaua! Ten se nejprve vrátil až do svého pásma, kde hosty mazácky připravil o puk. Následně zavezl hru do útočné třetiny, kde sice o puk přišel, aby ho pak zase k nadšení tribun vybojoval.
     
    46:17
    Hodně ostrý faul Girodana, který u mantinelu nastavil koleno. Mikko Koivu spílá kapitánovi Calgary i přes skleněnou výplň mantinelu u trestné lavice.
    41:13 Elias LINDHOLM - 2:0
     
    41:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    A domácí odskakují do vedení 2:0! Znovu rychlá branka na úvod třetiny, znovu v podání ELIASE LINDHOLMA! Ten dostal přihrávku do volného prostoru a se šancí si skvěle poradil! A nebýt neuznané branky z první třetiny, mohl to být krásný hattrick. Asistence: Johnny Gaudreau a Mark Giordano.
     
    39:59
    Ještě obrovská šance pro Brodieho, ke kterému se dostal kotouč! Ale Stalock podržel hosty!
     
    37:29
    Samu Bennettovi odpískáno sekání, k velké nevoli publika. Nicméně sekání v podání hráče Flames se opravdu v souboji s Mikko Koivu konalo.
     
    33:46
    Skvělý zákrok Smithe, který vychytal v těžké pozici Matta Dumbu!
     
    33:07
    A naopak, Noah Hanifin si pomohl nedovoleně v souboji s Jasonem Zuckerem, který tak podruhé v utkání získal pro svůj tým přesilovou hru. Hanifin dostává dvě minuty za podrážení.
     
    31:46
    Velký závar kolem Stalocka, ale Minnesota situaci i se štěstím a s přispěním svého brankáře ustála!
     
    30:42
    A tak pozor, domácí si zahrají početní výhodu. Mimo hlavní pozornost a dění fauloval J. T. Brown a za faul loktem oslabuje svůj tým na dvě minuty.
     
    25:32
    Anderson měl na holi další gól domácích, v brejku dvou na jednoho ale trefil jen tyč Stalockovy branky! Teď opravdu moc nechybělo.
     
    24:21
    Hned vzápětí měl ale Smith plné ruce práce po teči rány od modré, ale nakonec se Calgary ubránilo, byť i za cenu zakázaného uvolnění.
    20:50 Elias LINDHOLM - 1:0
     
    20:50
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Teď už se skóre měnit bude! ELIAS LINDHOLM dostal po rychlém přechodu kluziště přihrávku do ideální pozice a trefil přesně k tyči. Asistence: Johnny Gaudreau a Mark Giordano.
     
    19:01
    Dva kohouti Backlund a Staal si v souboji jeden na jednoho počínali vzájemně nedovoleně a je z toho trest pro oba za hrubost. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    16:32
    Mark Giordano si počínal nedovoleně v souboji s Jasonem Zuckerem, krosčekoval soupeře u branky Mikea Smithe a dostává dvě minuty.
    12:59 Ofsajd - Johnny Gaudreau (Calgary)
     
    12:59
    Gól neplatí! Opravdu šlo o ofsajdovou situaci a sudí tedy dávají za pravdu hostům! Čas se vrací na hodnotu 12:59 a pokračuje se za nerozhodného stavu 0:0, k velké nevoli publika.
     
    13:16
    Hosté celou situaci rozporují v rámci trenérské výzvy, když signalizují ofsajd, který se měl odehrát v celé situaci chvíli před trefou Lindholma. Dle záběrů je jasné, že jde o nesmírně těsnou situaci a těžko říci, zda Gaudreau udržel puk v útočném pásmu. Čároví rozhodčí teď dlouho řeší situaci u tabletu.
    13:16 Neuznaný gól - Elias Lindholm (Calgary)
     
    13:16
    Domácí jdou do vedení! Skvělou práci v útočném pásmu odvedl Johnny Gaudreau, který dlouho povodil puk. Poté dostal na modrou přihrávku ELIAS LINDHOLM a trefil přesně.
     
    10:09
    Staal předal puk na Granlunda, který měl dost času, zamířil, ale Smith vytáhl parádní zákrok betonem! Zatím největší šance hostů v utkání.
    06:47 Tyč - Tkachuk (Calgary)

    via Gfycat

     
    06:47
    Domácí byli blízko, velmi blízko úvodnímu gólu zápasu! Jenže Tkachuk tečoval kotouč ve vzduchu jen na tyč Stalockovy branky, ten měl i v dalších momentech obrovské štěstí. Ale veškerý závar na brankovišti ustál.
     
    06:31
    Dočkáme se po komerční přestávce první přesilovky dnešního utkání, dvě minuty za nenápadné zahákování Ryana za brankou Minnesoty dostává obránce Jonas Brodin.
     
    01:40
    A další obrovská šance pro domácí, tentokrát se sám před Stalockem ocitl Andrew Mangiapane, ale trefil jen tyč branky!
     
    01:04
    Johnny Gaudreau se hnal do brejku a hned v úvodu druhé minuty obrovská šance pro domácí, ale útočník Calgary nevyzrál na Alexe Stalocka!

    Jaroslav Svoboda

    Góly a asistencie: 21. E. Lindholm (J. Gaudreau, Giordano), 42. E. Lindholm (J. Gaudreau, Giordano)


    Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – Giordano, Brodie, Hanifin, Hamonic, Kylington, R. Andersson – J. Gaudreau, Monahan, E. Lindholm – Tkachuk, Backlund, S. Bennett – Mangiapane, Jankowski, Neal – Lomberg, D. Ryan, Hathaway.
    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Suter, Spurgeon, Brodin, Dumba, Seeler, Pateryn – Zucker, E. Staal, Mikael Granlund – Parise, M. Koivu, Coyle – Greenway, J. Eriksson Ek, Niederreiter – M. Foligno, Fehr, J.T. Brown.

    Rozhodca: O'Halloran, Lambert – Nagy, Daisy

    Diváci: 17690