Toronto – Detroit 4:5 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 6:2 (kon.)
Florida – Colorado 2:5 (kon.) | Ottawa – Montreal 2:5 (kon.) | Tampa Bay – Boston 3:2 (kon.)
Calgary – Minnesota 2:0 (kon.) | Arizona – Washington 2:4 (kon.) | Vancouver – Nashville 5:3 (kon.)
Vegas – Chicago 4:3 (kon.) | LA Kings – NJ Devils 3:6 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
6:2 (2:1, 3:0, 1:1)
New York Islanders
cz Piatok 07.12.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:42
    Tom Kühnhackl a Bryan Rust byli v závěru utkání souběžně vyloučeni na dvě minuty. Oba dva za hrubost.
    55:16

     
    55:16
    Dnešní utkání sleduje 18440 diváků.
    53:00 Sidney CROSBY - 6:2
     
    53:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY si na pravém křídle vyměnil puk v rychlosti s Philem Kesselem, po jehož zadovce z ostrého úhlu napřáhl k nádherné a skvělé střele zápěstím a nad lapačkou Christophera Gibsona, který si nepohlídal dostatečně přední tyč, zamířil do bližšího pravého horního rohu brány! Asistence: Phil Kessel a Jake Guentzel.
    46:21 Sidney Crosby se řítil sám na bránu, kapitán ale neuspěl!
     
    46:21
    Sidney Crosby se řítil sám na bránu a mohl ke dvěma asistencím přidat gól, jenže rychlou střelou zápěstím z mezikruží zamířil vedle vzdálenější pravé tyče! Mohlo to být 6:2.
    44:23 Anders LEE - 5:2
     
    44:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    ANDERS LEE si na přední tyči zpracoval puk zády k bráně po nahození Ryana Pulocka od modré čáry z pravého křídla a bekhendem ho poslal nad lapačkou brankáře Caseyho DeSmitha k přední tyči! Islanders byli za svou snahu odměněni a dokázali snížit na 5:2. Asistence: Ryan Pulock.
     
    40:01
    Střídání v týmu New York Islanders: ze hřiště odchází Thomas Greiss, přichází Christopher Gibson.
    37:37 Phil KESSEL - 5:1
     
    37:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sidney Crosby si v levém kruhu pro vhazování najel na pěknou zadovku od Jakea Guentzela a z ostrého úhlu mohl zkusit vystřelit, nebyl by to ovšem on, kdyby nevymyslel nějakou kulišárnu, když parádní přihrávkou přes šířku brankoviště poslal puk mezi Thomasem Greissem a klečícím Nickem Leddym na vzdálenější pravou tyč, kde podruhé v zápase skóroval PHIL KESSEL! Je to 5:1. Asistence: Sidney Crosby a Jake Guentzel.
    32:09 Phil KESSEL - 4:1
     
    32:09
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins předvedli nádhernou kombinační akci na jeden dotek, na jejímž konci Sidney Crosby zpětnou diagonální přihrávkou od pravé tyče přenesl hru na PHILA KESSELA, který z levého kruhu pro vhazování během přesilové hry zamířil do odkryté sítě! Hosté nevěděli, kde jim hlava stojí. Asistence: Sidney Crosby a Jake Guentzel.
     
    30:30
    Cal Clutterbuck za bránou Penguins fauloval rozehrávajícího Jacka Johnsona a dostal dvě minuty za držení. Třetí přesilová hra pro domácí Pittsburgh.
    27:21 Riley SHEAHAN - 3:1
     
    27:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin u pravé tyče vystřelil z blízkosti z ostrého úhlu a Thomas Greiss vyrazil puk do vzduchu, čehož využil RILEY SHEAHAN, když na úrovni horní tyče čepelí hole sklepl kotouč do odkryté sítě! Rozhodčí gól na ledě neuznali, po přezkoumání videa ale rozhodnutí změnili. Je to 3:1. Asistence: Jevgenij Malkin a Jamie Oleksiak.
    23:26 Casey DeSmith vytáhl proti teči Leeho skvělý semafor!
     
    23:26
    Josh Bailey z pravého kruhu nahodil puk před bránu, kde se od hole Anderse Leeho odrážel do bližšího pravého horního rohu brány, Casey DeSmith se ale překonat nenechal a vytáhl parádní semafor, na kterém zasvítila červená!
     
    23:07
    Marcus Pettersson dostal dvě minuty za držení poté, co za vlastní bránou fauloval Mathewa Barzala.
    19:31 Kris LETANG - 2:1
     
    19:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    KRIS LETANG napřáhl po přihrávce Bryana Rusta z pravé strany na ose útočného pásma od modré čáry bez přípravy k milimetrově přesné střele s příklepem, která našla malou mezeru mezi levým betonem a lapačkou Thomase Greisse a zamířila k pravé tyči! Druhý gól Krise Letanga v zápase. Asistence: Bryan Rust a Brian Dumoulin.
    17:43 Brock NELSON - 1:1
     
    17:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tom Kühnhackl předvedl v levém rohu útočného pásma skvělý forčeking, když vypíchl puk jednomu z hráčů Penguins a zpětnou přihrávkou vpádu našel BROCKA NELSONA, který před bránou rychle zamíchal s kotoučem a poté bekhendem v oslabení zasunul puk mezi betony Caseyho DeSmitha! Islanders vyrovnali na 1:1. Asistence: Tom Kühnhackl a Scott Mayfield.
     
    15:49
    Mathew Barzal byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a Pens si po reklamní přestávce zahrají druhou přesilovou hru. První využít ke gólu nedokázali.
    14:51 Tanner Pearson se z ostrého úhlu prosadit nedokázal
     
    14:51
    Olli Määttä z vrcholu pravého kruhu nahodil puk těsně nad ledem před bránu, kde ho skvěle sklepl k pravé tyči Jake Guentzel a Tanner Pearson z ostrého úhlu trefil hruď Thomase Greisse, který kotouč dokázal podržet v náručí!
     
    12:57
    Leo Komarov dostal dvě minuty za hákování poté, co fauloval pronikajícího Jevgenije Malkina. Penguins si po reklamní přestávce zahrají první přesilovou hru.
    12:57 Jevgenij Malkin předvedl parádní průnik před bránu
     
    12:57
    Jevgenij Malkin se mezi dvěma protihráči parádně protáhl před bránu, jenže už si nedokázal včas přehodit hůl a na dlouhou ruku zasunout puk do sítě! Byl ovšem faulován.
     
    09:53
    Derek Grant napadal za bránou hostů a dopustil faulu, za který dostal dvě minuty za sekání. Islanders si po komerční přestávce zahrají první přesilovou hru.
    08:34 Kris LETANG - 1:0
     
    08:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    KRIS LETANG si na pravém křídle po kolmé přihrávce vyměnil puk s Derickem Brassardem a krásnou střelou zápěstím z pravého kruhu pro vhazování zamířil nad lapačkou Thomase Greisse do bližšího pravého horního rohu brány – 1:0 Pens! Asistence: Derick Brassard a Phil Kessel.
    03:50 Thomas Greiss špičkou levého betonu vyrazil střelu Pens
     
    03:50
    Brian Dumoulin na levém křídle vystřelil od modré čáry a jeho střela těsně nad ledem mířila po drobné teči přesně ke vzdálenější pravé tyči, Thomas Greiss ale předvedl skvělý postřeh a levým betonem puk vykopl! První ostrý zákrok.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 9. Letang (Brassard, Kessel), 20. Letang (Rust, Dumoulin), 28. Sheahan (Malkin, Oleksiak), 33. Kessel (Crosby, Guentzel), 38. Kessel (Crosby, Guentzel), 53. Crosby (Kessel, Guentzel) – 18. B. Nelson (Kühnhackl, Mayfield), 45. Lee (Pulock)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, Oleksiak, M. Pettersson, J. Johnson – Guentzel, Crosby (C), Rust – Pearson, Malkin (A), Hörnqvist – Aston-Reese, Brassard, Kessel – Sheahan, D. Grant, G. Wilson.
    New York Islanders: Greiss (41. Gibson) – Leddy, Boychuk, Hickey, Pulock, Pelech, Mayfield – Lee (C), B. Nelson, Eberle – Beauvillier, Barzal, Jo. Bailey (A) – Kühnhackl, Filppula, Komarov – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

    Rozhodca: Steve Kozari, Francis Charron. Čároví: Lonnie Cameron, Kiel Murchison

    Diváci: 18440