Barys – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Omsk 3:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Novgorod 3:6 (kon.)
Petrohrad – Kazaň 5:1 (kon.) | Viťaz – Nižnekamsk 3:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Avangard Omsk
cz Štvrtok 06.12.2018, 17:30 • Ledový sportovní komplex CSKA, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (20:03:18)
     
    V ruské metropoli je dohráno, CSKA přetlačilo svého soupeře a připisuje si na své konto už osmnácté vítězství v řadě! Omsk dnes na ledě moskevské haly nechal duši a zasloužil by si za svůj sympatický výkon získat aspoň bod, vyrovnat se mu ale přes veškerou snahu nakonec nepodařilo.
     
    Československá stopa
    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 22 – 26
    Vhazování: 35 – 19
    Bodyčeky: 23 – 16
    Trestné minuty: 14 – 33
    Využití přesilovek: 2/3 – 1/5
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    David Desharnais (OMS) dostává za zákrok na Robinsona, který byl pouzen jako vražení na hrazení, pětiminutový trest a "osobák" do konce utkání. Sergej Andronov (MOS) pak dvě minuty za hrubost.
     
    59:38
    Ostrý souboj u mantinelu vedl k hromadné rvačce, Robinson leží v bolestech na ledě! Dvacet sekund před koncem se ještě bude vylučovat.
     
    59:27
    Nadějná akce nakonec skončila zákrokem Ilji Sorokina, k vyrovnání moc nechybělo! Omští si následně berou oddechový čas.
     
    58:53
    Je to tady, Bobkov spěchá na střídačku! Avangard už nemá co ztratit a zkusí své štěstí v power-play!
     
    57:48
    CSKA drží kotouč před Bobkovem, hostující gólman tak nemůže opustit své stanoviště. Vše nasvědčuje tomu, že domácí zvítězí už po osmnácté v řadě.
     
    56:51
    Závada byla opravena, můžeme pokračovat. Tři minuty a devět sekund před koncem základní hrací doby uvidíme buly po pravici Igora Bobkova.
     
    56:51
    Nějakou dobu se teď nebude hrát. Ohnul se totiž kolík, který držel hostující klec na svém místě. Rozhodčí už do kluziště přivolávají ledaře.
     
    55:39
    Už přes tři minuty se nepřerušovalo, více ze hry mají momentálně hokejisté armádního klubu. Těm se ale nedaří vymyslet nějakou nebezpečnější akci.
     
    54:44
    Grigorenko ztečoval střelu ze zadní hranice kruhu těsně mimo branku, kotouč jen orazítkoval mantinel za svatyní Igora Bobkova.
     
    53:49
    Bitva u mantinelu skončila vítězstvím domácích, kteří se na chvilku dostali před Sorokina. Avangard ale jejich výlet velmi rychle utnul.
     
    52:58
    Linden Vey rychle dohnal vyhozený kotouč, bývalá opora Astany se teď snaží najít cestu do útoku skrz pevnou omskou defenzívu.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 200 diváků (vyprodáno).
     
    51:53
    Moskvané se usadili v útočném pásmu, odkud se je neodbytní protihráči snaží co nejrychleji vyštípat. Uvidíme, jestli se CSKA dostane do šance.
     
    50:57
    Jakoby oběma celkům došla munice. Hraje se nahoru dolu, Bobkov se Sorokinem moc vytěžováni nejsou. Kvalitní střelu jsme už nějakou dobu neviděli.
     
    49:51
    Desharnais vyhrál souboj s protihráčem a poslal kotouč do útočného pásma, kde se nyní hokejisté Avangardu snaží zuby nehty udržet.
     
    48:59
    Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, ani jeden celek momentálně nemá na ledě převahu. Dění na ledě doprovází excelentní atmosféra v ochozech.
    47:56 Denis ZERNOV - 3:2
     
    47:56
    Avangard právě vstřelil branku!
    Defenzíva CSKA zaváhala, kontaktní trefa je na světě! Jaremčuk vyslal od mantinelu na klec slabší projektil, který za záda moskevského gólmana doklepl z prostoru před brankovištěm nikým nehlídaný DENIS ZERNOV – 3:2! Asistence: Alexandr Jaremčuk, Jegor Martynov.
     
    46:44
    Momentálně se bojuje hlavně o střední pásmo, ani jednomu celku se nedaří pořádně protlačit za modrou čáru. Obrany obou týmů odvádí dobrou práci.
     
    45:37
    Domácí mají oslabení plně pod kontrolou, Sorokin nemusel likvidovat ani jednu nebezpečnější ránu. Dahlbeck se na led vrátí za několik málo sekund.
     
    44:38
    Ville Pokka sbírá vyhozený kotouč za vlastní brankou a okamžitě jej rozehrává dopředu. Omští hokejisté si nemohou dovolit ztrácet čas.
     
    43:45
    Další trest za podražení, tentokrát jej dostává švédský zadák Klas Dahlbeck (MOS). Avangard si tak opět zahraje hru v početní výhodě.
     
    42:33
    Semjonov vlastní chybou přišel o kotouč, na který se nyní dostávají hokejisté CSKA. Těm se nedaří prorazit do útočné třetiny.
     
    41:22
    Při Sorokinovi teď stáli všichni svatí, chaotická situace před brankou málem skončila kontaktním gólem! Domácí měli z pekla štěstí!
     
    40:53
    Avangardu se konečně podařilo bojovné Moskvany zavřít do jejich pásma, Sorokin teď musel zastavovat první vážnější střelu. Přesilovka potrvá ještě minutu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:21.
     
    Druhá perioda byla divoká. CSKA nejprve v jejím úvodu využilo dlouhou dvojnásobnou početní výhodu a brakami Nestěrova a Tolčinského odskočilo hned do dvougólového vedení, Avangard pak odpověděl v polovině dějství v přesilovce zásahem Jemelina. Omsk však následně nedokázal vyrovnat, a po druhé trefě Tolčinského tak odcházíme do přestávky za stavu 3:1.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 17 – 16
    Vhazování: 27 – 15
    Bodyčeky: 6 – 22
    Trestné minuty: 10 – 8
    Využití přesilovek: 2/3 – 1/3*

    *přesilovka Omsku bude po pauze pokračovat
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Sergej Širokov (OMS) dostává po potyčce dvouminutový trest za hrubost, Mat Robinson (MOS) pak 2+2 za sekání a hrubost. Avangard tedy čeká přesilovka.
     
    39:58
    Závěr druhé třetiny okořenila bitka, do tvrdém hitu u mantinelu se do sebe pustili Mat Robinson a Sergej Širokov! Souboj po zásahu sudích skončil nerozhodně.
     
    39:30
    Přesně třicet sekund před sirénou byl odpískán další ofsajd, tentokrát se jej dopustili hokejisté CSKA. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    38:47
    Scott manévruje za brankou a snaží se najít někoho, komu by mohl předat pryž. Dravá defenzíva Omsku mu teď pořádně znepříjemňuje život.
     
    37:39
    Šalunov se vrací na led, Avangard v přesilovce moc nezahrozil. Do konce druhého dějství zbývá jen kolem dvou a půl minuty.
     
    36:57
    Franson nahrál dozadu Desharnaisovi, kanadská spolupráce ale gólem neskončila – Sorokin střelu druhého jmenovaného bez obtíží vykryl.
     
    35:39
    Maxim Šalunov (MOS) svým sekáním nadělil soupeři příležitost rychle snížit. Využije Avangard další přesilovku, nebo se CSKA tentokrát ubrání?
    34:48 Sergej TOLČINSKIJ - 3:1
     
    34:48
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Krásná souhra domácích vede ke třetí brance! Vey nahrál Marčenkovi, který dále nabídl pryž na pravý kruh SERGEJI TOLČINSKÉMU. Ten se rozhodl rychle vypálit a střelou z vysokého úhlu už podruhé v zápase překonal veterána v omské kleci! Asistence: Alexej Marčenko, Linden Vey.
     
    33:40
    Bobkov předešel nepříjemné skrumáži před brankou a ukryl kotouč pod svou rukavici. Šest a půl minuty před koncem se tak bude vhazovat po jeho pravici.
     
    32:26
    Vstřelená branka Omsku vlila krev do žil, hosté jsou nyní aktivnějším týmem na ledě a snaží se na Sorokinovu klec posílat jednu střelu za druhou.
     
    31:47
    Zernov chtěl vyrovnat, jeho zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště ale nakonec jen projelo těsně kolem pravé tyče moskevské svatyně.
    30:27 Alexej JEMELIN - 2:1
     
    30:27
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omští orli v přesilovce snižují, domácí vedou už jen o gól! ALEXEJ JEMELIN si v mezikruží rychle zpracoval Michejevovu přihrávku a přesnou střelou pod horní tyč zařídil kontaktní gól – 2:1! Asistence: Ilja Michejev, Cody Franson.
     
    29:42
    Maxim Šalunov se ve vlastní oslabení dostal dopředu, jeho slabé nahození z hranice pásma Bobkov zneškodnil rutinním zákrokem betonem.
     
    29:02
    Berezin se teď pokusil kotouč za Sorokina doslova procpat, moskevský gólman byl ale připraven i tentokrát a zakončení vykryl bez větších obtíží.
     
    28:31
    Hosté mají šanci se vrátit do zápasu. Jednoho z protihráčů teď před omskou brankou dost zákeřně podrazil Maxim Mamin (MOS).
     
    27:31
    Po delší době musel teď zasahovat zase Sorokin, který prudký projektil z modré čáry vyrážečkou vytěsnil do ochranné sítě. Hra je tak přerušena.
     
    26:50
    Dvě inkasované branky s Omskem pochopitelně dost zamávaly. CSKA si nyní na ledě dělá, co se mu zlíbí a čelí při tom naprosto minimálnímu odporu.
     
    25:48
    A mohlo to být 3:0! Zničehonic se sám před brankou zjevil Slepyšev, kterému ale nakonec nesedlo zakončení a hostující klec minul.
    24:37 Sergej TOLČINSKIJ - 2:0
     
    24:37
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A rázem trestnou lavici opouští i Desharnais, domácí takřka okamžitě rozšiřují svůj náskok! Střelou z voleje tentokrát bezmocného Bobkova překonal SERGEJ TOLČINSKIJ, jenž vymetl pravý horní roh svatyně. Avangard to teď bude mít hodně těžké... Asistence: Konstantin Okulov, Linden Vey.
    24:21 Nikita NESTĚROV - 1:0
     
    24:21
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Rána jako z děla! Domácí využívají dvojnásobnou přesilovou hru a v pětadvacáté minutě otevírají skóre! Grigorenko našel na kruhu nikým nehlídaného NIKITU NESTĚROVA, který střelou z první propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:0! Asistence: Michail Grigorenko.
     
    23:39
    Tak pozor, Avangard jde do tří! David Desharnais (OMS) za brankou podrazil Slepyševa a jede dělat Galimovovi společnost.
     
    23:06
    Ansel Galimov (OMS) míří na trestnou lavici za podražení, domácí si tak podruhé v zápase vyzkouší hru v početní výhodě. Využijí ji tentokrát?
     
    22:35
    Slepyšev střílel z kruhu, jeho rána ale omskou klec úplně minula. Za brankou se ke kotouči dostali hosté, kteří se nyní snaží vyjet vpřed.
     
    21:50
    Kirill Semjonov se uvolnil v mezikruží a vypálil, připravený Sorokin projektilu nastavil do cesty pravý beton. V Moskvě tak stále platí bezbrankový stav.
     
    20:49
    Medveděv bere kotouč na svou hůl a vyráží rychle dopředu. Vyloučení domácí bek se velmi brzy vrátí na led, z přesilovky už moc nezbývá.
     
    20:22
    Oslabení neoslabení, CSKA začalo druhou třetinu aktivně. Bobkov teď musel likvidovat Kalininovu ránu z pravého kruhu pro vhazování.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    První třetina sice nabídla půvabnou podívanou, na gól si ale budeme muset ještě počkat. V úvodních minutách k němu měli blíže hosté, CSKA s nimi ale postupně srovnalo krok a místy mělo na ledě i mírnou převahu. Uvidíme, jak se bude dosud atraktivní duel vyvíjet dál.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 6 – 8
    Vhazování: 8 – 9
    Bodyčeky: 3 – 13
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/0*

    *přesilovka Omsku bude po pauze pokračovat
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Bobkov odjíždí z branky, Avangard zariskuje a dvě sekundy před koncem vyzkouší hru v šesti! Za chvilku se bude vhazovat před Sorokinem.
     
    19:32
    Hosté se usadili před Sorokinem a snaží se kombinovat, domácí ale velmi aktivně brání a nenechávají soupeři na ledě prostor pro delší přihrávky.
     
    18:56
    Přesilovka pro Avangard! Minutu před koncem jde na trestnou Arťom Blažijevskij (MOS), který u mantinelu zasáhl Manukjana hokejkou do hlavy.
     
    17:43
    Výpad Omsku byl připravenou obranou CSKA zastaven už na modré čáře, moc úspěšný ale nebyl ani následný domácí protiútok. Defenzívy nyní hrají prim.
     
    16:38
    Sorokin se rozhodl před najíždějícími protihráči raději schovat kotouč pod rukavici, čímž na chvilku přerušil průběh hry. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    15:59
    Do konce první části zbývá něco málo přes čtyři minuty, na úvodní trefu stále čekáme. Převahu má nyní na ledě CSKA, které pravidelně ostřeluje soupeřovu klec.
     
    14:41
    Rychlý moskevský protiútok zakončoval z prostoru pro vhazování Čudinov, jehož ránu připravený Bobkov vykopl betonem. V hale panuje výborná atmosféra.
     
    13:32
    Arťom Blažijevskij to zkusil z velké vzdálenosti, gólman Avangardu byl ale připravený i tentokrát. Musí být konstantně ve střehu, teď má poměrně dost práce.
     
    12:42
    Kalinina se u mantinelu pokusil odzbrojit Franson, ruský forvard byl ale silnější a náporu nakonec odolal. Domácí se dostávají do zápasu.
     
    11:32
    Nestěrov ze sebe setřásl protihráče a nahrál dopředu Tolčinskému, který ale o pryž velmi rychle přišel. Akce Moskvy tak skončila předčasně.
     
    10:01
    Postup CSKA nyní přerušuje ofsajd, Scott se při přejezdu modré čáry trochu ukvapil. V polovině periody tak uvidíme buly ve středním pásmu.
     
    09:20
    Popov měl na holi první gól utkání, Bobkov se však zvládl na poslední chvíli přesunout a zakročit betonem! Velká škoda pro domácí!
     
    08:20
    Orli se znovu snaží protlačit do útočného pásma, zatím mají jednoznačně více ze hry. CSKA v první třetině působí podivně opařeně, Bobkov moc práce nemá.
     
    07:10
    Omsk opět vyhazuje, Fisenko bude na trestné ještě zhruba dvacet sekund. Vše zatím nasvědčuje tomu, že hokejisté Avangardu tohle oslabení ubrání.
     
    06:33
    Hosté se zvládají bránit bez větších obtíží, Moskvané většinu přesilovky tráví ve středním pásmu. Zatím jim početní výhoda nevychází dle plánu.
     
    05:31
    Na lavici hanby nakonec odjíždí jen Michail Fisenko (OMS), který dostal menší trest za vražení na hrazení. CSKA si tak vyzkouší hru v početní výhodě.
     
    05:31
    Po souboji u mantinelu zůstává na ledě ležet jeden z domácích borců, po přerušení byla k vidění drobná strkanice. Uvidíme, jak sudí tresty rozdají.
     
    04:59
    Greg Scott pronikl za modrou a okamžitě se rozhodl proklepnout reflexy soupeřova gólmana, nemířil ale přesně a Bobkov tak mohl zůstat v klidu.
     
    04:12
    Desharnais hledal na kruhu volného Michejeva, nabídka ale k původně zamýšlenému adresátovi nedorazila. Pryž u mantinelu vylovil jiný hráč Omsku.
     
    03:16
    Maxim Čudinov se stáhl za vlastní branku a čeká, až jeho spoluhráči dostřídají. Avangard se pak pokusí vrátit zpět před Sorokinovu klec.
     
    02:18
    V rohu za Sorokinem se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou celků. Uvidíme, kdo si pro sebe pryž uzurpuje.
     
    01:23
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se teď nedaří zkrotit neposedný kotouč. Ten tak mění majitele velmi často.
     
    00:29
    Domácí rychle zneškodnili výpad Avangardu a nyní se sami snaží usadit před Bobkovem. Soupeřova obrana je ale pozorná už od prvních sekund.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na věc! Na úvodním vhazování poměří síly Maxim Šalunov a Denis Zernov.
    Domácí dnes obléknou speciální retro dresy.

     
    Oba celky už vyjely na ledovou plochu, domácí dnes nastoupí ve speciálních retro dresech. Za chvilku v hale zazní státní hymna Ruské federace.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemný večer, začínáme za deset minut. Dnešní utkání se nehraje v moderní CSKA Areně, do které se moskevský klub přestěhoval před letošní sezónou, ale ve starším Sportovním komplexu, jehož kapacita je zhruba o polovinu nižší.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: I. Sorokin (Korepanov) – Blažijevskij, Nestěrov (A), Romanov, Marčenko, Dahlbeck, M. Robinson, Naumenkov – Grigorenko, Šalunov, Kaprizov – Slepyšev, Andronov (C), Kalinin – Tolčinskij, Vey, Scott (A) – Al. Popov, Rtiščev, Okulov – Mamin.

    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Pokka, Jemelin, Franson, J. Medveděv (C), Berezin, Martynov, Čudinov – Zernov, Širokov, I. Michejev (A) – Manukjan, Desharnais, K. Petrov – Košelev, Talbot, K. Semjonov – Fisenko, Stas, A. Galimov – Jaremčuk.

    Rozhodčí: Naumov, Fraňo – Ivanov, Černyšjov.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    7. října – Jurij Ljapkin Arena, Balašicha
    AVANGARD OMSK – CSKA MOSKVA 2:4
    Třetiny: 1:0, 1:1, 0:3
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 8. Galimov (Čudinov, Semjonov), 34. Michejev (Širokov, Zernov) – 32. Kaprizov (Vey), 46. Grigorenko (Vey, Nestěrov), 50. Grigorenko (Kaprizov), 60. Tělegin (Kalinin).
    Střely na branku: 22 – 26
    Vhazování: 21 – 29
    Bodyčeky: 22 – 16
    Trestné minuty: 6 – 4
    Využití přesilovek: 1/2 – 1/3
    --------------------------------------------------------------------
    Avangard Omsk: Bobkov – Medveděv, Pokka, Emelin, Čudinov, Martynov, Franson, Bondarev – Širokov, Zernov, Michejev – Pěrežogin, Semjonov, Manukjan – Košelev, Fisenko, Galimov – Talbot, Desharnais, Petrov.
    --------------------------------------------------------------------
    CSKA Moskva: Sorokin – Dahlbeck, Robinson, Marčenko, Naumenkov, Romanov, Nestěrov, Pašnin – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Kalinin, Andronov, Slepyšev – Šalunov, Popov, Tolčinskij – Tělegin, Světlakov, Scott.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Oskirko, Sidorenko – Otmachov, Palej.
    Počet diváků: 5 587 (91,7% kapacity).
     
    AVANGARD OMSK
    2. místo ve Východní konferenci
    36 Z, 18-6-3-9, 103:72, 51 b.

    Avangard sice letošní ročník tráví v exilu na moskevském předměstí Balaščicha, stále však patří do Východní konference. V té se momentálně nachází na druhém místě s šestibodovou ztrátou na vedoucí Jekatěrinburg, kterou se mu moc nedaří stahovat. Aktuálně totiž předvádí spíše vlažné výkony – zvládl vyhrát jenom polovinu z posledních deseti odehraných utkání. Zvedne se dnes a překvapí jasného favorita?

    Nejproduktivnější hráči
    Sergej ŠIROKOV – 28 b. (15+13)
    Ilja MICHEJEV – 27 b. (13+14)
    Denis ZERNOV – 20 b. (8+12)

    Brankářské statistiky
    Igor BOBKOV
    – 1821 min. | 92,0% úsp. | prům. 1,81
    Ivan NALIMOV
    – 61 min. | 83,3% úsp. | prům. 2,97
     
    CSKA MOSKVA
    1. místo v Západní konferenci
    35 Z, 25-6-0-4, 111:38, 62 b.

    Omsk dnes rozhodně nemá lehký úkol. Na souboj totiž vyzve suverénního lídra celé KHL, který už sedmnáct zápasů v řadě neprohrál. Talentem napěchované CSKA po loňském neúspěchu ve finále chce letos už konečně získat vůbec první Gagarinův pohár v klubové historii, přičemž cestou ke splnění tohoto snu válcuje jednoho soupeře na druhým. Prodlouží dnes své vítězné tažení?

    Nejproduktivnější hráči
    Michail GRIGORENKO – 32 b. (11+21)
    Kirill KAPRIZOV – 25 b. (15+10)
    Linden VEY – 25 b. (7+18)

    Brankářské statistiky
    Ilja SOROKIN
    – 1306 min. | 94,1% úsp. | prům. 1,19
    Lars JOHANSSON
    – 807 min. | 96,3% úsp. | prům. 0,82
     
    Příjemný čtvrteční podvečer! Nezastavitelné CSKA míří po dvou dnech opět do akce, jeho dnešním soupeřem bude omský Avangard. Pojďme si oba celky představit o něco podrobněji.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 25. Nesterov (Grigorenko), 25. Tolčinskij (Okulov, Vey), 35. Tolčinskij (Marčenko, Vey) – 31. Jemelin (Michejev, Franson), 48. Zernov (Jaremčuk, Martynov)


    CSKA Moskva: Sorokin (Korepanov) – Blažijevskij, Nesterov (A), Romanov, Marčenko, Dahlbeck, M. Robinson, Naumenkov – Grigorenko, Šalunov, Kaprizov – Slepyšev, Andronov (C), Kalinin – Tolčinskij, Vey, Scott (A) – Popov, Rtiščev, Okulov – Mamin.
    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Pokka, Jemelin, Franson, Medvedev (C), Berezin, Martynov, Čudinov – Zernov, Širokov, Michejev (A) – Manukjan, Desharnais, K. Petrov – Košelev, Talbot, Semionov – Fisenko, Stas, A. Galimov – Jaremčuk.

    Rozhodca: Naumov, Fraňo – Ivanov, Černyšjov.

    Diváci: 5 200