Kometa Brno – Sparta Praha 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
HC Kometa Brno
3:4 (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)
HC Sparta Praha
cz Štvrtok 06.12.2018, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga (ČR) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:46 Andrej KUDRNA - 3:4
     
    60:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané ovšem z první útočné akce v prodloužení rozhodují o osudu dnešního utkání! Pavelka vyvezl kotouč do útočného pásma a připravil střeleckou pozici v mezikruží pro ANDREJE KUDRNU, jeho střelu dokázal Kašík nejprve vyrazit, ale tentýž hráč se dostal k dorážce a uklidil kotouč do branky. Asistence: Tomáš Pavelka.
     
    57:57
    Kometa bude mít příležitost rozhodnout dnešní utkání v přesilové hře. Menší trest za sekání pro Jeremieho Blaina.
    55:24 Erik de la Rose - 3:3
     
    55:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají druhou přesilovou hru v utkání a srovnávají stav! Přihrávku od Lukáše Pecha zužitkoval nejlepším možným způsobem ERIK DE LA ROSE, když z hranice pravého kruhu vymetl pravý růžek v Kašíkové brance. Asistence: Lukáš Pech,Tomáš Dvořák.
     
    54:51
    Sparta bude mít nyní možnost srovnat stav utkání. S obrannou aktivitou to přehnal Leoš Čermák, když fauloval Vránu a odsedí si dvě minuty za faul kolenem.
     
    49:35
    Zmatek před brankou Sparty! Brankář Machovský už byl položen na zádech a zakončit se snažil Hruška a hned po něm Mueller, kotouč však pouze prosvištěl brankovištěm Pražanů!
     
    48:27
    Tentokrát se bude bránit Sparta, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Jan Piskáček.
     
    45:26
    Kometa se nyní bude bránit početní výhodě pražské Sparty, dvě minuty za krosček fasuje Michal Barinka, k tomu navrch osobní trest za nesportovní chování.
    36:14 Tomáš PŠENIČKA - 3:2
     
    36:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se dostává na kontakt! Akce Pražanů byla velmi pohledná a začala už v obranném pásmu, Novák poslal kotouč do středního pásma, kde Piskáček dokázal propasírovat puk na TOMÁŠE PŠENIČKU a sparťanský útočník elegantně prošel skrz brněnskou obranu a přesnou střelou snižuje na rozdíl jediné branky. Asistence: Martin Novák, Jan Piskáček.
     
    28:52
    Sparta se může dostat zpět na dostřel, dvě minuty za sekání fasuje Michal Barinka.
    28:33 Tomáš PLEKANEC - 3:1
     
    28:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se podruhé v krátkém čase prosazuje! Ihned po vhazování rozjeli útočnou akci osvědčení matadoři českého hokeje, Erat zavezl kotouč po levém křídle do útočného pásma a na zlatém podnose naservíroval branku pro TOMÁŠE PLEKANCE. Asistence: Martin Erat.
    28:16 Martin ZAŤOVIČ - 2:1
     
    28:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Branka platí a Kometa jde zpět do vedení! Mezi kruhy si s kotoučem najel Petr Holík, vypálil a jeho střelu Machovský vyrazil pouze do vzduchu, odkud kotouč sklepl MARTIN ZAŤOVIČ. Sparťané marně reklamovali vysokou hůl brněnského útočníka. Asistence: Petr Holík.
     
    28:16
    Kometě se nyní podařilo vstřelit branku, situace je ovšem nyní posuzována prostřednictvím video rozhodčího!
    22:53 Tomáš PAVELKA - 1:1
     
    22:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají přesilovou hru! Hosté dokázali zcela rozhodit domácí obranu a toho nejlépe využil Pech, když přihrávkou vybídl ke skórování TOMÁŠE PAVELKU, sparťanský bek nekompromisně zavěsil. Asistence: Lukáš Pech, Jan Buchtele.
     
    20:58
    První přesilovou hru v utkání si vyzkouší pražská Sparta, dvě minuty za podražení to je verdikt pro Michala Gulašiho za hákování.
     
    19:41
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Malec – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Steven Delisle – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    13:17
    Sparta se bude muset znovu bránit početní výhodě Komety. Dvě minuty za vysokou hůl vyfasoval Jan Piskáček.
     
    10:39
    Kometa nyní dokázal rozebrat bráníci čtveřici Sparty, Mueller posla kříznou přihrávku přes celé pásmo Hruškovi, ten si okamžitě všiml osamoceného Erata před brankou Sparty, brněnský borec se snažil kotouč usměrnit za záda Machovského, ten se musel v brankovišti položit, aby situaci zachránil.
     
    08:44
    První vyloučení dnešního utkání má na svědomí hráč Sparty, konkrétně Petr Vrána, jenž si při odzbrojování Štencela musel pomoci faulem, čeká ho dvouminutový pobyt na trestné lavici za podrážení.
     
    08:10
    Dočekal prověřil pozornost Machovského střelou z levého křídla, ten pouze vyrazil a ke kotouči se dostali aktivní útočníci Komety, následně Dočekal připravil slibnou příležitost pro Köhlera, jenž zakončoval z bezprostřední blízkosti Machovského, trefil však připraveného brankáře přažského celku.
    06:44 Karel Plášek ml. - 1:0
     
    06:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa otevírá skóre zápasu a musíme říct, že je to vskutku stylový otvírák! Martin Erat se s kotoučem dostal po pravé straně do útočného pásma, poslal do mezikruží přihrávku Tomáši Plekancovi, jenž elegantní přihrávkou vyzval ke skórování KARLA PLÁŠKA, mladíček v brněnském dresu nedal Machovskému šanci a rozjásal DRFG arenu. Asistence: Tomáš Plekanec, Martin Erat.
     
    04:05
    Petr Holík byl nyní velmi blízko k úvodní brance v utkání, z bránících Sparťanů Voráčka a Veselého si doslova udělal kužely a zakončoval v tváří v tvář Machovskému, sparťanského brankáře překonal, ale kotouč se zastavil o brankovou konstrukci. Nápor Komety pak umocnil prudkou ránou Gulaši, obrana Sparty zatím odolává.

    Jan Tajzler

    Góly a asistencie: 7. Plášek ml. (Plekanec, M. Erat), 29. Zaťovič (P. Holík), 29. Plekanec (M. Erat) – 23. T. Pavelka (Pech, Buchtele), 37. Pšenička (M. Novák, Piskáček), 56. de la Rose (Pech, Tomáš Dvořák), 61. Kudrna (T. Pavelka)


    HC Kometa Brno: Kašík (Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Schaus, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Plášek ml., Plekanec, M. Erat – R. Zohorna, Hruška, Mallet – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler.
    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Piskáček (A), Delisle, T. Pavelka, Blain, Tomáš Dvořák, de la Rose, T. Voráček – Jarůšek, Sill, Forman – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Kumstát, Pech (A), J. Veselý – Pšenička, M. Novák.

    Rozhodca: Hribik, Jeřábek – Jindra, Zíka.

    Diváci: 7700