Kometa Brno – Sparta Praha 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
HC Kometa Brno
3:4 (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)
HC Sparta Praha
cz Štvrtok 06.12.2018, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga (ČR) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Předehrávka 25. kola Tipsport extraligy mezi Kometou a Spartou je minulostí. Spokojenější je nyní hlouček pražských fanoušků, kteří slaví export dvou bodů do hlavního města, Sparta se tak díky dnešnímu vítězství udržela v elitní šestce. Naopak Kometa může být dnes zklamaná, Brňané předvedli v první polovině základní hrací doby skvělý výkon, dostali se do dvoubrankového vedení, ale ani to jim k potřebnému tříbodovému zisku nestačilo. Svěřenci hlavního kouče Zábranského se o nápravu pokusí v neděli v rámci moravského derby na zlínském ledě. Pražané pak míři na led libereckých Bíých tygrů. Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. (20:49:05)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    Tomáš Pavelka (SPA)

    Tomás Plekanec (KOM)
     
    Konec zápasu.
    60:46 Andrej KUDRNA - 3:4
     
    60:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané ovšem z první útočné akce v prodloužení rozhodují o osudu dnešního utkání! Pavelka vyvezl kotouč do útočného pásma a připravil střeleckou pozici v mezikruží pro ANDREJE KUDRNU, jeho střelu dokázal Kašík nejprve vyrazit, ale tentýž hráč se dostal k dorážce a uklidil kotouč do branky. Asistence: Tomáš Pavelka.
     
    60:03
    Kometa nasadila do prodloužení kompletní trojici útočníků z první formace, domácí se usazují v útočném pásmu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Brněnská Kometa nedokázala v základní hrací době udržet dvoubrankový náskok. Pražané trpělivým výkonem ve třetí třetině docílili vyrovnání a z jižní Moravy si do hlavního města povezou minimálně jednobodový zisk. O tom, kdo si připíše bonusový bod navíc se rozhodne v prodloužení, pokud však ani nastavený čas nepřinese rozuzlení o dnešním vítězi, budou následovat samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Rozhodnutí měl na holi brněnský kapitán Čermák, ten po přihrávce od Zaťoviče pálil z voleje, ale ve stejnou chvílí se blýskla i lapačka brankáře Machovského.
     
    59:15
    Erat směřoval přihrávku na Muellera a bránící hráč Sparty Piskáček si málem srazil kotouč do vlastní branky, naštěstí pro Pražany Machovský předvedl skvělý postřeh.
     
    58:41
    Kometa v útočném pásmu opět přichází o kotouč a Tomáš Dvořák nejprve vyhodil a poté hlubokým forčekingem zajistil vhazování před brněnskou brankou.
     
    58:19
    Piskáček osvobozuje Spartu.
     
    57:57
    Kometa bude mít příležitost rozhodnout dnešní utkání v přesilové hře. Menší trest za sekání pro Jeremieho Blaina.
     
    57:55
    Erat nyní směřoval přihrávku do jízdy Hruškovi, ten však kotouč ze vzduchu nedokázal zpracovat.
     
    57:25
    Útočná snaha Komety přerušena pro postavení mimo hru.
     
    57:09
    Tomás Malec se nyní snažil vzít situaci na sebe a s kotoučem se snažil prodrat skrz sparťanský obranný val, to se mu sice nepodařilo, ale následně se k němu kotouč odrazil zpět a brankář Machovský musel vytáhnout svou lapačku.
     
    56:22
    Leoš Čermák si nyní najel s kotoučem do mezikruží, odkud střelou zápěstím skrz obránce zkoušel zaskočit Machovského, hostující brankář vyrazil puk do ochranné sítě.
    55:24 Erik de la Rose - 3:3
     
    55:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají druhou přesilovou hru v utkání a srovnávají stav! Přihrávku od Lukáše Pecha zužitkoval nejlepším možným způsobem ERIK DE LA ROSE, když z hranice pravého kruhu vymetl pravý růžek v Kašíkové brance. Asistence: Lukáš Pech,Tomáš Dvořák.
     
    54:51
    Sparta bude mít nyní možnost srovnat stav utkání. S obrannou aktivitou to přehnal Leoš Čermák, když fauloval Vránu a odsedí si dvě minuty za faul kolenem.
     
    54:17
    Brńané se nyní příliš nikam neženou, odehrají si svoje ve středním pásmu a čekají s čím se vytáhne Sparta.
     
    53:16
    Sparta marně hledá prostor pro kombinace, domácí obránci velmi rychle přistpují k hráčům soupeře a jakákoliv kreativita Pražanů je eliminována hned za modrou čárou.
     
    52:38
    Na druhé straně se prudkou střelou prezentoval Piskáček, Kašík ztlumil ve své výstroji a po komerční pauze se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    51:58
    Štencel nyní připravil střeleckou pozici pro Köhlera, ten však trefil pravý beton brankáře Machovského.
     
    51:51
    Dnešní utkání sleduje 7700 diváků.
     
    51:22
    Plášek se nyní dostal ke kotouči v obranném pásmu a snažil se obhodit Pavelku, díky čemuž by zamířil do samostatného úniku, sparťanský obránce však dokázal na poslední chvíli puk srazit mimo ledovou plochu.
     
    50:27
    Sparta hraje v plném počtu.
     
    50:26
    Slibná souhra v podání elitní formace Komety, po přihrávce Muellera zakončoval Holík, ovšem svou střelu natahoval příliš dlouho a Machovský se stačil včas přesunout a kotouč zachytit.
     
    49:35
    Zmatek před brankou Sparty! Brankář Machovský už byl položen na zádech a zakončit se snažil Hruška a hned po něm Mueller, kotouč však pouze prosvištěl brankovištěm Pražanů!
     
    49:03
    Sparta se osvobozuje, oslabení zatím zvládá dobře.
     
    48:43
    Brněnskou souhru však nyní vystihl Buchtele a rozjel se střemhlav brněnské brance, mohl ještě vylepšit pozici pro Kumstáta, ale nakonec zvolil zakončení, jeho rána měla potřebnou razanci, avšak trefila pouze připraveného brankáře Kašíka.
     
    48:27
    Tentokrát se bude bránit Sparta, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Jan Piskáček.
     
    47:41
    Čermák vyvezl kotouč do útočného pásma, objel s ním branku a připravil střeleckou pozici pro obránce Němce, ten se snažil přesně zamířit, ale branku minul.
     
    47:26
    Kometa kompletní, Sparta se k přímému ohrožení Kašíka nedostala.
     
    47:05
    Malec opět vyhazuje, Kometa se zatím brání velmi dobře.
     
    46:44
    Do Vránovy přihrávky vložil svou hůl Erat a Kometa se díky tomu osvobodila.
     
    46:04
    Nyní už kotouč sviští z brněnské třetiny až k Machovskému.
     
    45:46
    Blainovu střelu zblokoval Zaťovič, ale Kometa se osvobodit nedokázala, Sparta kombinuje.
     
    45:26
    Kometa se nyní bude bránit početní výhodě pražské Sparty, dvě minuty za krosček fasuje Michal Barinka, k tomu navrch osobní trest za nesportovní chování.
     
    45:10
    Sill nyní dělá vítr v obranném pásmu Kometu, signalizovanou výhodu zakončoval Jarůšek, ale mezírku mezi tyčou a Kašíkem hledal marně.
     
    44:12
    Piskáček napálil kotouč ve středním pásmu a docílil vhazování před Kašíkem, neboť brněnský brankář puk poslal do ochranné sítě.
     
    43:14
    Po vhazování vedl kotouč v útočném pásmu Blain a vyzval ke střele Buchteleho, na jeho pokus měl však Kašík pohodlný výhled a bez problému střelu pražského útočníka zneškodnil.
     
    43:04
    Nyní se však Brňanům nezdařila rozehrávka a hra se po zakázaném uvolnění stěhuje před Kašíka.
     
    42:50
    První formace Komety usazena v útočném pásmu, akce však končí Barinkovým pokusem který bránící Piskáček srazil do ochranné sítě.
     
    42:04
    Pech nyní ujížděl do útočného pásma a z hranice levého kruhu dokázal vypálit, jeho slibný pokus ovšem zkrotil pozorný Kašík.
     
    41:24
    Sparťané nyní vyhodili kotouč z obranné třetiny a k nevoli brněnského publika se nepíská zakázané uvolnění, Kometa se však dokázala ihned dostat zpět do útočné třetiny.
     
    40:12
    Kometa hned v úvodu třetího dějství byla blízko k návratu ke dvoubrankovému vedení, Holíka poslal přihrávku Muellerovi, jenž byl zcela osamocen před Machovským, avšak ani tentokrát brněnský borec vstřelenou branku neslavil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední dějství zprvu nabídlo vyrovnanější bitvu než úvodní perioda, což také Sparta dokázala využitou přesilovou hrou, ve které se střelecky prosadil Tomáš Pavelka. Kometě se ovšem na výbornou vyvedl závěr první poloviny zákaldní hrací doby, když nejprve Martin Zaťovič usměrnil kotouč za Machovského záda a hned po něm se po přihrávce Martina Erata prosadil Tomáš Plekanec. Kometa následně pár minut na ledě dominovala, ale další branky nepřidala. Sparta se zmátořila v závěru druhé třetiny a zásluhou Tomáše Pšeničky je stále ve hře o cenné body z brněnského ledu. Třetí třetina slibuje dramatickou podívanou, odstartuje přibližně v 19:58.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Jarůšek se snažil svou individuální akcí najít cestu ke srovnání, v momentě zakončení byl však odzbrojen Hruškou. Nyní v přerušené hře si oba aktéři ještě za přítomnosti rozhodčích slovně vyřizuji účty.
     
    38:59
    Dvořák nyní nahazoval kotouč na brněnskou branku, kde byla skrumáž hráčů, Kašík ovšem zachoval klid a puk schoval ve své lapačce.
     
    38:20
    Kometa forčekuje hluboko v útočném pásmu, ovšem také bránící Pavelka odvádí dobrou práci a i pod tlakem dokáže dobře rozehrát.
     
    37:05
    Nyní pohledná útočná akce na straně Komety, Mueller si vyměnil při jízdě vpřed kotouč s Holíkem, aby následně otestoval pozornost brankáře Machovského, brněnský útočník mířil mezi betony, ale dnešní minisouboj s Muellerem zatím hostující brankář stoprocentně ovládá.
    36:14 Tomáš PŠENIČKA - 3:2
     
    36:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se dostává na kontakt! Akce Pražanů byla velmi pohledná a začala už v obranném pásmu, Novák poslal kotouč do středního pásma, kde Piskáček dokázal propasírovat puk na TOMÁŠE PŠENIČKU a sparťanský útočník elegantně prošel skrz brněnskou obranu a přesnou střelou snižuje na rozdíl jediné branky. Asistence: Martin Novák, Jan Piskáček.
     
    35:13
    Sparta se nyní osmělila a její druhá útočná formace se snaží Kometu dostat pod tlak, zatím se však Pražanům nedaří ohrozit Kašíkovu branku.
     
    34:27
    Holík se na modré čáře opřel do prudké rány, kterou dokázal zablokovat bránící Blain, Sparťané však z následného protiútoku nic nevytěžili.
     
    33:41
    Kometa znovu v útočném pásmu, rozjíždí se kombinace domácích hráčů.
     
    33:03
    Po komerční přestávce se ke střeleckému pokusu dostal brněnský kapitán Čermák, Machovský jeho střelu podržel a vhazovat se bude po pravici pražského brankáře.
     
    32:37
    Sparťanská akvizice ze Chance ligy Jan Veselý nyní dokázal podržet kotouč v útočném pásmu, ale marně hledal spoluhráče ve sparťanském trikotu.
     
    31:36
    Elitní formace Komety nyní nepustila Spartu přes střední pásmo, spíš se snaží znovu Pražany dostat pod tlak.
     
    30:52
    Druhé oslabení v utkání tentokrát Kometa přečkala bez úhony.
     
    30:40
    Hruška nyní dokázal dokonce zaměstnat brankáře Machovského, ten musel jeho střelu z levého kruhu podržet a vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    30:22
    Ve vlastním oslabení vyvezl kotouč do útočné třetiny Plekanec, posbíral pár cenných vteřinek pro svůj tým a odjel střídat.
     
    30:02
    A další jedovatý pokus v podání Pavelky, jde vidět, že hostující obránce by rád svému týmu pomohl další brankou, nicméně tentokrát jeho pokus dokázal Kašík ukrýt ve své výstroji.
     
    29:36
    Kometa osvobozena zásluhou Gulašiho.
     
    29:31
    Kudrna nyní připravil příležitost pro Pavelku, jenž se znovu vší silou opřel do své rány, Kašík jeho nebezpečný projektil dokázal vyrazit do ochranné sítě.
     
    28:55
    Kometě se hned po vhazování daří vyhodit.
     
    28:52
    Sparta se může dostat zpět na dostřel, dvě minuty za sekání fasuje Michal Barinka.
    28:33 Tomáš PLEKANEC - 3:1
     
    28:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se podruhé v krátkém čase prosazuje! Ihned po vhazování rozjeli útočnou akci osvědčení matadoři českého hokeje, Erat zavezl kotouč po levém křídle do útočného pásma a na zlatém podnose naservíroval branku pro TOMÁŠE PLEKANCE. Asistence: Martin Erat.
    28:16 Martin ZAŤOVIČ - 2:1
     
    28:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Branka platí a Kometa jde zpět do vedení! Mezi kruhy si s kotoučem najel Petr Holík, vypálil a jeho střelu Machovský vyrazil pouze do vzduchu, odkud kotouč sklepl MARTIN ZAŤOVIČ. Sparťané marně reklamovali vysokou hůl brněnského útočníka. Asistence: Petr Holík.
     
    28:16
    Kometě se nyní podařilo vstřelit branku, situace je ovšem nyní posuzována prostřednictvím video rozhodčího!
     
    27:34
    Pavelka nyní přihrával na modrou čáru Kudrnovi, jenž zkusil vypálit z voleje, jeho rána mu však vůbec nesedla, Sparta ale dál kombinuje v útočném pásmu.
     
    26:38
    Kometa znovu v útočném pásmu, bráníci Sparťané jsou ovšem v pohybu a neumožňují domácím výrazněji ohrozit Machovského svatyni.
     
    26:02
    Další povedené střídaní v podání druhé brněnské formace, kombinaci v útočném pásmu zakončoval střelou z voleje Plekanec, Machovský však dokázal kotouč vyrazit do ochranné sítě.
     
    25:03
    Po přihrávce Voráčka se do slibné střelecké pozice dostal znovu Pavelka, jeho pokus z mezkruží však tentokrát pozorný Kašík dokázal zastavit.
     
    24:45
    Sparta se tentokrát ovšem velmi rychle přizpůsobila a rychlým protiútokem otáčí hru směrem k brněnské brance.
     
    24:11
    Čermák se dostal ke střele z ostřejšího úhlu a trefil horní brankovou konstrukci.
     
    23:53
    Třetí útočná formace Komety nyní dělá Sparťanům problémy.
     
    23:37
    Hruška vedl útočnou akci Brna a byl i na jejím konci, když prověřil Machovského svižnou střelou zápěstím, hostující brankář ukryl puk ve své lapačce.
    22:53 Tomáš PAVELKA - 1:1
     
    22:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají přesilovou hru! Hosté dokázali zcela rozhodit domácí obranu a toho nejlépe využil Pech, když přihrávkou vybídl ke skórování TOMÁŠE PAVELKU, sparťanský bek nekompromisně zavěsil. Asistence: Lukáš Pech, Jan Buchtele.
     
    22:20
    Po přihrávce od Blaina pálil prudce Kudrna, Kašík dokázal kotouč vyrazit a jeho spoluhráči vyhodil puk do bezpečí.
     
    21:48
    Kometa se zásluhou Dočekala osvobozuje.
     
    21:12
    Pokus v podání De La Rose zblokování, Sparta je však nadále na kotouči.
     
    20:58
    První přesilovou hru v utkání si vyzkouší pražská Sparta, dvě minuty za podražení to je verdikt pro Michala Gulašiho za hákování.
     
    20:16
    Odstartovala druhá třetina, do útočného pásma se řítil Jarůšek, střelu mu však znemožnil bránící Němec.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina extraligové bitvy dvou nesmiřitelných rivalů je za námi. Ve vedení je zaslouženě brněnská Kometa, která měla více ze hry a přinutila Sparťany také faulovat. Kometa však dokázala nejprve udeřit v plném počtu hráčů na ledě, když se po nádherné spolupráci Erata s Plekancem prosadil Karel Plášek. Kometa měla další slibné příležitosti, v přesilových hrách se snažíl všemožnými způsoby prostřelit Machovského Mueller. Závěr úvodní dvacetiminutovky přinesl vyhrocené momenty a po pěstním souboji oslabili svá mužstva obránci Delisle s Malcem. Uvidíme, v jakém duchu se ponese prostřední dějství, které v brněnské DRFG areně odstartuje v 19:01.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Malec – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Steven Delisle – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    19:41
    A nyní jsme dokonce svědky pěstního souboje mezi domácím Malcem a sparťanským Delislem. Těžko říct, který borec získal více bodů, nicmně jistý je jejich prodloužený pobyt na trestné lavici.
     
    19:41
    Před lavičkou brněnské Komety se nyní strhly potyčky.
     
    19:05
    Další skvělá spolupráce druhé útočné formace Komety, Plekanec zavezl puk do útočného pásma a přenechal jej Eratovi, ten posílal do předbrnakového prostoru Pláškovi, brněnský mladíček se pokoušel kotouč usměrnit do sparťanské branky, ale puk si vybral cestu nahoru a skončil na zadním plexiskle.
     
    18:38
    Závěr první části připomíná její úvod, hraje se nahoru dolů, nyní ovšem Kašík musel řešit střelecký pokus v podání Pecha a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    17:53
    Sparta se na konci první třetiny dostává do útočného pásma, střelou zápěstím se z pravého kruhu prezentoval obránce Blain, Kašík dokázal i přes skrumáž hráčů úspěšně zasáhnout.
     
    16:55
    Mueller se znovu po vhazování opřel do prudké rány, která se však tentokrát zastavila v obranné zdi Sparty, Kometa je však stále na puku a snaží se opět kombinovat.
     
    16:51
    Barinka pouze nahodil kotouč ze středního pásma na branku Sparty a získal tím vhazování před brankou soupeře.
     
    16:14
    Další brněnské útočné choutky nyní přerušil ofsajd.
     
    16:05
    Spartě se nyní podařilo šikovně vyhodit tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění, nicméně Kometa okamžitě míři zpět do útočného pásma.
     
    15:34
    Nápor Komety ovšem pokračuje, druhá útočná formace Brna v čele s Plekancem a Eratem nadále motá pražskou obranu, nyní Plekanec znovu posílal kotouč Pláškovi, jenž zakončoval před Machovským, sparťanský brankář dokázal kotouč vyrazit.
     
    15:17
    Sparta přečkala i druhé oslabení a hraje kompletní.
     
    14:55
    Spartě se znovu podařilo vyhodit kotouč, Kometa musí začít od vlastní branky.
     
    14:28
    Neměc napálil kotouč od modré čáry, ve výhledu Machovskému bránil Zaťovič, puk však zamířil nad branku pražského celku.
     
    13:56
    Sparta posílá kotouč do bezpečí.
     
    13:42
    Zaťovič znovu úřadoval za brankou, odkud vyzval ke střele Muellera, ani tentokrát se však brněnský střelec neraduje, i když brankář Machovský měl s jeho pokusem další porci práce.
     
    13:32
    Zaťovič poslal kotouč zpoza branky do vřavy před Machovským, kde operoval Hruška, pozorní obránci Sparty mu však neumožnili zakončit, kotouč se však odráží na brněnské hole.
     
    13:17
    Sparta se bude muset znovu bránit početní výhodě Komety. Dvě minuty za vysokou hůl vyfasoval Jan Piskáček.
     
    12:41
    Plekanec dojel nahozený kotouč v útočném pásmu a z otočky posílal prudkou přihrávku do předbrankvého prostoru, kde číhal Plášek, na poslední chvíli však směr puku změnil brankář Machovský.
     
    12:28
    Obránce Delisle nyní nenápadnou střelou pořádně protáhl brankáře Kašíka, jenž kotouč dokázal zachytit ve své lapačce.
     
    11:48
    Kumstát nyní zavážel kotouč do útočné třetiny po pravém křídle, podařilo se mu dostat za obrannou linii Brna, avšak na přesně zakončení byl už v přílíš ostrém úhlu a kotouč po jeho bekhendu vysoko přeletěl brněnskou branku.
     
    11:23
    Sparta se v plném počtu hráčů snaží otupit nápor Brna a snaží se hledat cesty do útočného pásma.
     
    10:44
    Sparťané kompletní.
     
    10:39
    Kometa nyní dokázal rozebrat bráníci čtveřici Sparty, Mueller posla kříznou přihrávku přes celé pásmo Hruškovi, ten si okamžitě všiml osamoceného Erata před brankou Sparty, brněnský borec se snažil kotouč usměrnit za záda Machovského, ten se musel v brankovišti položit, aby situaci zachránil.
     
    10:10
    A do třetice rána v podání Muellera, tentokrát byla opravdu jedovatá a brankář Machovský měl co dělat, aby ji dokázal zkrotit, nakonec to však sparťanský brnkář zvládl a drží Spartu v jednobrankovém manku.
     
    09:42
    Spartě se podařilo vyhodit kotouč až k brankáři Kašíkovi.
     
    09:33
    Další střelecký pokus Muellera, kterému tentokrát asistoval Holík, brněnský kanonýr mířil mezi betony brankáře Machovského, ten si však na jeho úmysl počíhal a udržel kotouč ve své výstroji.
     
    09:02
    Němec poslal kotouč na levý kruh, kde z první pálil Mueller, rána mu celkem sedla, ale postrádala přesně parametry a po odrazu od zadního mantinelu se svezal až do středního pásma.
     
    08:44
    První vyloučení dnešního utkání má na svědomí hráč Sparty, konkrétně Petr Vrána, jenž si při odzbrojování Štencela musel pomoci faulem, čeká ho dvouminutový pobyt na trestné lavici za podrážení.
     
    08:10
    Dočekal prověřil pozornost Machovského střelou z levého křídla, ten pouze vyrazil a ke kotouči se dostali aktivní útočníci Komety, následně Dočekal připravil slibnou příležitost pro Köhlera, jenž zakončoval z bezprostřední blízkosti Machovského, trefil však připraveného brankáře přažského celku.
     
    07:44
    Kometa se snaží zařadit vyšší rychlostní stupeň a využít vstřelené branky k dalšímu náporu, Sparta vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění.
    06:44 Karel Plášek ml. - 1:0
     
    06:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa otevírá skóre zápasu a musíme říct, že je to vskutku stylový otvírák! Martin Erat se s kotoučem dostal po pravé straně do útočného pásma, poslal do mezikruží přihrávku Tomáši Plekancovi, jenž elegantní přihrávkou vyzval ke skórování KARLA PLÁŠKA, mladíček v brněnském dresu nedal Machovskému šanci a rozjásal DRFG arenu. Asistence: Tomáš Plekanec, Martin Erat.
     
    06:11
    Při pobytu elitních formací obou týmu je k vidění svižný útočný hokej, pozorné obrany však nechtějí připustit soupeři tutovou příležitost.
     
    05:09
    Novák se ihned po vhazování opřel do prudké rány, kterou obětavě zblokoval brněnský útočník Köhler, Kometa se následně vymanila z obranného pásma.
     
    05:01
    Hra se nyní kouskuje, další přerušení má na svědomí Kometa, která zahrála kotouč na zakázané uvolnění.
     
    04:53
    Opakovaný ofsajd pražského týmu.
     
    04:35
    Pokus Pražanů o rychlý přechod do útočného pásma končí ofsajdem.
     
    04:05
    Petr Holík byl nyní velmi blízko k úvodní brance v utkání, z bránících Sparťanů Voráčka a Veselého si doslova udělal kužely a zakončoval v tváří v tvář Machovskému, sparťanského brankáře překonal, ale kotouč se zastavil o brankovou konstrukci. Nápor Komety pak umocnil prudkou ránou Gulaši, obrana Sparty zatím odolává.
     
    03:36
    Forman udržel kotouč v útočném pásmu a připravil střelecký pokus pro Voráčka, jeho nepříjemnou střelu Kašík vyrazil.
     
    03:08
    Gulaši poslal kotouč Čermákovi, jenž nahodil kotouč na brankáře Machovského, ten však puk vyrazil a k ostré palbě se dostal Barinka, Machovský dokázal úspěšně zasáhnout a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    02:20
    Kometě ani Spartě se nyní nedaří přechod přes střední pásmo a hráči svádějí souboje o kotouč ve střední třetině.
     
    01:25
    V útočném pásmu nyní úřaduje duo Plekanech – Erat, oba borci se zkušenostmi z NHL se snaží Spartu uzamknout v jejím obranném pásmu.
     
    00:54
    Kašíkovou pozornost prověřil svižnou střelou z levého kruhu obránce Blain, brněnský brankář kotouč zkrotil ve své výstroji a bude se znovu vhazovat před jeho brankou.
     
    00:42
    Kašík nyní nepřesně rozehrál a z toho mohl těžit Jarůšek, ten však marně hledal výhodněji postaveného spoluhráče, jenž by mohl ohrozit brněnskou branku.
     
    00:03
    Předehrávka 25. kola naší nejvyšší soutěže a česká klasika mezi Kometou a Spartou byla zahájena, na úvodním buly úspěšnější hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Při pohledu na tribuny brněnské DRFG arény není pochyb, že dnešní utkání bude vyprodáno. Není divu, utkání se Spartou a navíc návrat Martina Erata nebo příchod Tomáše Plekance, to jsou ingredience, které by dnes měly přispět k vytvoření skvělé atmosféry.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Kašík (Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Schaus, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Plášek ml., Plekanec, M. Erat – R. Zohorna, Hruška, Mallet – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler.

    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Piskáček (A), Delisle, T. Pavelka, Blain, Tomáš Dvořák, de la Rose, T. Voráček – Jarůšek, Sill, Forman – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Kumstát, Pech (A), J. Veselý – Pšenička, M. Novák.

    Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – Jindra, Zíka..
     
    HC Sparta Praha: Sparta v letošní sezóně hraje pod taktovkou německého trenéra Uwe Kruppa, který týmu nastavil novou filozofii a snaží se jej vrátit zpět do vítězných časů. Úvodní část sezóny vyšla Pražanům skvěle, nicméně reprezentační pauza celek z hlavního města zastavila v rozletu. Výsledkem jsou jen dvě výhry z posledních šesti duelů a tabulkový propad na již výše zmíněné šesté místo. Vůbec poslední soutěžní duel sehrála Sparta minulou sobotu v Karlových Varech, odkud si nakonec odvezla tři body za vítězství 3:1.

    Celkově ale Pražané počítají množství šrámů a zraněných hráčů, na marodce se finalistovi play-off z roku 2016 objevilo v jednu chvíli hned deset hráčů, z toho čtyři obránci ze základní sestavy. Bodově se nejvíce daří útočníku Petru Vránovi, který má na svém kontě 19 kanadských bodů (6+13) a závěsu za ním jsou jeho spoluhráči Pech, Forman a Kudrna. Velmi produktivní je i kanadský obránce Jeremie Blain s 13 kanadskými body (6+7), v brance se mohou Pražané spolehnout na výkony Matěje Machovského.
     
    HC Kometa Brno: Čtvrteční duel proti pražské Spartě je v Brně už několik dní i dokonce týdnů tématem číslo jedna a důvodů je hned několik. Jižní Morava se těší na první domácí souboj sezóny proti odvěkému rivalovi, velmi blízko je pak start hvězdné dvojice Martin Erat – Tomáš Plekanec. První jmenovaný, dvojnásobný mistr s Kometou, by se měl představit v modrobílém dresu poprvé od dubna, Plekanec by se měl v dresu obhájce představit vůbec poprvé v kariéře. „S Tomášem a Martinem jsme předběžně domluveni, že budou hrát. Pokud budou po zdravotní stránce v pořádku, počítám s nimi,“ komentoval situaci okolo obou hvězd kouč Komety Libor Zábranský.
     
    Hezký den z Brna. Netradičně ve čtvrtek budeme svědky utkání 25. kola hokejové Tipsport extraligy. Proti sobě nastoupí odvěcí rivalové v rámci české klasiky se utká tým Komety Brno se Spartou Praha. Domácí Brňané mají Pražanům co vracet, při první letošní konfrontaci prohráli modrobílí v hlavním městě 2:4. Oba celky patří mezi hlavní favority letošního ročníků, nicméně ani jednomu z nich se v posledních kolech zrovna nedaří. V rámci dnešního utkání půjde také o postavení v elitní šestce. Fanoušci Komety pak netrpělivě očekávají nástup dvou výrazných osobností do brněnského kádru. Návrat do sestavy by měl zaznamenat Martin Erat a debut v brněnském dresu čeká na Tomáše Plekance.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Jan Tajzler

    Góly a asistencie: 7. Plášek ml. (Plekanec, M. Erat), 29. Zaťovič (P. Holík), 29. Plekanec (M. Erat) – 23. T. Pavelka (Pech, Buchtele), 37. Pšenička (M. Novák, Piskáček), 56. de la Rose (Pech, Tomáš Dvořák), 61. Kudrna (T. Pavelka)


    HC Kometa Brno: Kašík (Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Schaus, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Plášek ml., Plekanec, M. Erat – R. Zohorna, Hruška, Mallet – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler.
    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Piskáček (A), Delisle, T. Pavelka, Blain, Tomáš Dvořák, de la Rose, T. Voráček – Jarůšek, Sill, Forman – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Kumstát, Pech (A), J. Veselý – Pšenička, M. Novák.

    Rozhodca: Hribik, Jeřábek – Jindra, Zíka.

    Diváci: 7700