St. Louis – Edmonton 2:3 (1:2 po s.n.) | Anaheim – Chicago 4:2 (kon.) | San Jose – Carolina 5:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
St. Louis Blues
2:3 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Edmonton Oilers
cz Štvrtok 06.12.2018, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od dvou hodin se můžeme těšit na utkání mezi St. Louis Blues a Edmontonem Oilers!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    St. Louis Blues

    Už je to nějaký ten týden, co po špatném vstupu do základní části organizaci St. Louis opustil někdejší hlavní trenér Mike Yeo. Že by se od té doby konal nějaký strmý vzestup tabulkou se však říci nedá, Blues jsou s bilancí devíti výher a šestnácti porážek na předposledním místě Západní konference, přičemž hůře je na tom už jenom patnácté Los Angeles. Předposlední příčka patří Bluesmanům i v tabulce venkovních zápasů, těch do této chvíle odehráli jedenáct a připsali si jen tři výhry. Naposledy St. Louis hrálo na ledě Arizony, kde po bídném výkonu zaslouženě prohrála 1:6. I dnes mu budou chybět zraněné opory Fabbri, Schwartz, Gunnarsson a kapitán Pietrangelo. Nejistý je také start švédského útočníka Steena.

    Nejproduktivnější hráči:
    • R. O´Reilly – 28 bodů (12+16)
    • V. Tarasenko – 20 bodů (9+11)
    • D. Perron – 15 bodů (8+7).
     
    Edmonton Oilers

    Tradiční kanadský klub v předminulé sezóně po dlouhých letech postoupil do play-off a zdálo se, že ho čeká zářná budoucnost. Postupem času se však ukázalo, že lídr Connor McDavid na všechno nestačí. Oilers v předchozím ročníku skončili mimo nejlepší osmičku Západní konference a příliš slavně to s nimi nevypadá ani v těchto dnech. Edmonton disponuje bilancí třinácti výher a čtrnácti porážek a před dnešními zápasy se v patnáctičlenné konkurenci nachází na jedenáctém místě se ztrátou tří bodů na osmé San Jose. Mužstvo vedené novým trenérem Kenem Hitchcockem na přelomu listopadu a prosince vyhrálo tři zápasy v řadě o jediný gól. O tuto sérii přišlo na ledě Dallasu, kde před dvěma dny padlo 1:4.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. McDavid – 35 bodů (14+21)
    • L. Draisaitl – 30 bodů (13+17)
    • R. Nugent-Hopkins – 24 bodů (6+18).
     
    Vzájemné zápasy

    22.12.2017 Edmonton – St. Louis 3:2
    22.11.2017 St. Louis – Edmonton 8:3
    17.11.2017 Edmonton – St. Louis 1:4
    01.03.2017 St. Louis – Edmonton 1:2
    20.12.2016 St. Louis – Edmonton 2:3 pr.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Allen (Ch. Johnson) – Parayko (A), Edmundson, Bortuzzo, Dunn, Ch. Butler, Bouwmeester – Thomas, R. O'Reilly (A), Sanford – Kyrou, B. Schenn, Perron – Tarasenko (A), Bozak, Maroon – Sundqvist, Barbašev, Nolan.

    Edmonton Oilers: Talbot (Koskinen) – A. Larsson (A), Klefbom, K. Russell, Nurse, Benning, Gravel – Draisaitl, McDavid (C), Chiasson – Puljujärvi, Nugent-Hopkins (A), Khaira – Kassian, Brodziak, Lucic – Rattie, P. Russell, Spooner.

    Rozhodčí: StPierre, Rooney – Murphy, Kovachik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Je odstartováno. Oscar Klefbom ihned pálil z levého konce modré čáry, ale Allenovu branku o nějaký ten metr přestřelil.
     
    00:43
    Blues pokazili hned první střídání a kvůli příliš velkému počtu hráčů na ledové ploše budou čelit přesilové hře. Na trestnou lavici usedl David Perron.
     
    01:20
    Bozak z velké dálky vyhodil puk do Talbotovy náruče. Gólman Oilers raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    01:59
    Draisaitl dostal od McDavida přihrávku do prostoru vedle branky odkud z první přihrával do ohně, ale další hráči Edmontonu už se ke střele nedostali.
     
    02:17
    St. Louis odpálilo puk do bezpečí a z jeho úvodního oslabení zbývá už jen poslední půlminuta.
     
    02:43
    Domácí v plném počtu.
     
    03:15
    Bozakova rozehrávka zůstala nezachycena, ovšem čárový rozhodčí zakázané uvolnění nepískal. Blues můžou bojovat v útočném pásmu.
     
    03:58
    Benning nahodil puk sám pro sebe. U zadního mantinelu se k němu už nedostal a domácí ho vrátili na druhý konec kluziště.
     
    04:09
    Teď už je to icing, ovšem ze strany Edmontonu, takže Nugent-Hopkins a O´Reilly si to rozdají na buly po levici Talbota.
     
    04:39
    O´Reilly ze zadního mantinelu nabíjel stojícímu Sanfordovi, který chtěl střílet bez přípravy, ale bohužel pro Blues úplně promáchl.
     
    05:24
    McDavid vrátil puk k modré čáře, kde měl mnohem více času a prostoru Kris Russell. Allen si se střelou zpoza pravého kruhu poradil a přerušil hru.
     
    05:36
    Ještě jednou minisouboj mizi Russellem a Allenem, který jeho střelu švihem z velké dálky viděl a vyrazil ji do rohu kluziště.
     
    06:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí se v sedmé minutě dostávají do vedení! Debutant Jordan Nolan poslal nahozený puk po prknech zpět za branku, odkud ho Sundqvist pohotově poslal na trestuhodně nepokrytého IVANA BARBAŠEVA. Ten se své příležitosti nezalekl a zblízka zvedl puk nad pravou ruku brankáře Talbota, kterému spoluhráči vůbec nepomohli. Asistence: Oscar Sundqvist, Jordan Nolan.
    06:05 Ivan BARBAŠEV - 1:0
     
    07:30
    Málem to bylo už o dva góly! Tarasenko posunul puk před levý kruh, kde mohutně napřahoval obránce Parayko a tvrdou ranou napálil brankovou konstrukci!
     
    08:24
    Nezachycená přihrávka zpoza Allenovy branky vyhnala OIlers do středního pásma. K puku se pak dostal Butler a ten má více času na rozehrávku.
     
    09:06
    McDavidův prudký pas z levého kruhu Draisaitl neměl šanci zachytit. Hráči v modrém rychle přecházeli do útoku, ovšem Sanford příliš brzy přejel útočnou modrou a zavinil ofsajd.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:41
    Nurse na modré čáře nezpracoval prudkou zpětnou přihrávku Milana Lucice a Edmonton kvůli tomu musel vyklidit prostory před brankářem Allenem.
     
    10:23
    Larssonova přihrávka za obranu hledala Chiassona, jenž si nedokázal puk zpracovat bruslí a z nadějné pozice vůbec nevystřelil.
     
    11:13
    Maroon objel hostující branku a zpoza ní přihrál mezi kruhy na Roberta Thomase, jenž střelou švihem vyprášil Talbotův beton.
     
    11:36
    Jujhar Khaira táhl puk v situaci dvou na jednoho. Po ulehnutí posledního peka přece jenom přihrával Puljujärvimu, ale ten už byl příliš blízko branky a v těžké pozici pro zakončení.
     
    12:05
    Bouwmeester zachyboval na kraji vlastního pásma. Málem toho využil Ty Rattie, jenž bekhendem dovezl puk do Allanova brankoviště, ale nikoliv za jeho záda. Uklidnění přišlo až po střele Russella a jistém zákroku domácího gólmana.
     
    12:37
    O´Reilly prokázal dobrý přehled a z pravého mantinelu nečekaně přihrál přesně na hůl Thomase, jenž střílel z první a přízemním pokusem narazil na Talbotův pravý beton.
     
    13:01
    Draisaitl si počkal na podporu a posunul puk doleva Zacku Kassianovi. Ten jen slabě hodil puk k Allenovi a to brankáře Blues nemohlo zaskočit.
     
    13:32
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues odskakují do dvougólového náskoku! BRAYDEN SCHENN dal kotouč za sebe na modrou čáru Butlerovi, jehož nepřesná dělovka se od zadního mantinelu odrazila zpět k Schennovi a ten z přetěžkého úhlu trefil přesně k vzdálenější tyči. Asistence: Chris Butler, VInce Dunn.
    13:32 Brayden SCHENN - 2:0
     
    14:03
    Další práce pro dvakrát překonaného Cama Talbota. Tarasenkovu střelu z pravého křídla však precizně zastavil a počkal si na hvizd hlavního arbitra.
     
    14:30
    Hned čtveřice hostů v jedné lajně vjela do útočného pásma. Khaira trefil jen brusle Bortuzza a Oilers měli štěstí, že se kotouč neodrazil do přečíslení St. Louis.
     
    15:07
    Connor McDavid to vzal v potřebný moment na sebe, v rychlosti vystřelil zápěstím, ale trefil jenom dobře postavenou lapačku Jakea Allena.
     
    15:17
    Ryan O´Reilly skvěle bekhendem přihrál zpoza koncové čáry na Sandorda, kterého si obrana Oilers vůbec nevšimla, ovšem hosty zachránil důležitý zákrok Talbota.
     
    16:27
    Patrick Russell při forčekingu podražením fauloval Dunna a je z toho premiérová přesilová hra pro St. Louis, které může odskočit do ještě většího rozdílu.
     
    16:45
    Tarasenko měl prostor v dobrém palebném prostoru v pravém kruhu. Talbot rychlou střelu vyrazil a zlikvidoval i dorážku Maroona.
     
    17:12
    Domácí vydolovali puk ze souboje v rohu hřiště a vrátili se o několik metrů zpět. Nikým neatakovaný Vince Dunn ale vůbec netrefil branku.
     
    17:47
    Edmontonu se podařilo vyhodit a měl dostatek času na vystřídání. Draisaitl pak zachytil nepřesnou přihrávku a odhodil puk zpět za Allenovu klec.
     
    18:21
    Podařenou kombinaci Bluesmanů ukončila až sražená přihrávka Perrona, která šla do prostoru brankoviště, ovšem Talbot si v něm věděl rady.
     
    18:27
    Hosté v plném počtu.
     
    18:54
    Početní výhoda se přesouvá na stranu kanadského týmu! Brayden Schenn natěsno bránil McDavida, kterému vysekl z rukou hokejku.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:13
    McDavid nabral rychlost a zadovkou nechal puk Nugentu-Hopkinsovi. Ten ještě přihrával na osu Chiassonovi a ten se svou střelou minul zařízení.
     
    19:39
    Blues vyhazují a hostům zbývá už jen málo času na založení nějaké smysluplné přesilovkové akce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, se kterou jsou domácí tribuny naprosto spokojeny. Blues vyslali na branku Cama Talbota už patnáct střel a dvě z nich skončily v síti, když v sedmé minutě otevřel skóre Ivan Barbašev a v čase 13:32 upravil stav do aktuální podoby Brayden Schenn. Edmonton si ani v přesilových hrách nevytvořil žádnou vyloženou šanci a bude se muset hodně zlepšit, aby mohl pomýšlet na nějaký bodový zisk.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 15 – 5
    Zablokované střely soupeře: 3 – 3
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 71% – 29%
    Bodyčky: 5 – 8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    McDavid u pravého mantinelu ztratil kontrolu nad kotoučem, se kterým vyjel do středního pásma O´Reilly a vyhodil jej do bezpečí.
     
    20:54
    Domácí v plném počtu.
     
    21:03
    Connor McDavid zprava centroval před branku, kde se neprosadil Nugent-Hopkins. Kapitán Oilers pak zezadu přijel do brankoviště i s kotoučem ještě jednou, ale na překonání Allena to znovu nestačilo.
     
    21:42
    Bluesmani nemohli hrát kvůli signalizovanému ofsajdu. Lucic na druhé straně přihrál na střed Kassianovi, jehož střelu Allen zlikvidoval betonem.
     
    22:13
    Benningova tvrdá rána od modrá byla nepřesná. Puk se svezl po mantinelu až ke Gravelovi, který to zkusil rovněž, ale ani on branku netrefil.
     
    22:46
    Allen nepřesně rozehrál, puk docestoval na modrou čáru, od které postupně neuspěli hned dva různí obránci Edmontonu, který se drží v útočném pásmu.
     
    23:05
    McDavid si sjel na osu hřiště a roztáhl akci doleva na Larssona. Ten vypálil do připraveného Allena a gólman Blues konečně přerušil hru a s ní i tlak Edmontonu.
     
    23:45
    Špatná volba rozehrávka od Coltona Parayka, jenž poslal puk na zakázané uvolnění a vrátil hru před domácí branku.
     
    24:04
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers vlétli do druhé třetiny a zaslouženě zmenšili své manko na polovinu! Nurse z levé strany nepřihrál do plánovaného prostoru, puk se k němu odrazil zpět a tentokrát už dostal kotouč před brankoviště. Jake Allen ho na chvíli ztratil z dohledu a všiml si ho až po střele RYANA NUGENTA-HOPKINSE, jenž se prosadil v zahuštěném prostoru a snížil na 1:2. Asistence: Daniel Nurse, Kris Russell.
    24:04 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:1
     
    24:44
    Kotouč nejprve vyletěl do ochranné sítě a posléze i na jednu ze střídaček. A jelikož to bylo z hostujících hokejek, tak Blues dostávají výhodu buly v útočném pásmu.
     
    24:54
    Chiasson nedostal puk do bezpečí. Kus gumy se naopak odrazil k Sanfordovi, který po předchozí akci zůstal za obranu Edmontonu, ale v šanci si vylámal zuby na Talbotovi, díky kterému jsou Oilers stále ve hře.
     
    -75:25
    Centr Nugenta-Hopkinse byl sražen do vzduchu a Larsson na něj nedosáhl. Švédský obránce chyběl v obranném páru, ale žádná protiakce Blues se nekonala.
     
    25:59
    Robert Bortuzzo udělal několik rychlých kroků a zvrcholku pravého kruhu vystřelil zápěstím do vytaseného pravého betonu gólmana Edmontonu.
     
    26:39
    Hosté jenom nahodili puk za Allenovu branku, odkud rozehrávají obránci Blues. Muži v bílém mezitím prostřídali.
     
    26:55
    Tarasenko se rychle zvedl ve středním pásmu a vyslal do úniku O´Reillyho, jenž se neprosadil z bekhendového blafáku. Edmundsonova sražená dorážka skončila u Sanforda, který z mezikruží střílel do prázdné branky, ale to už bylo pískáno.
     
    26:55
    Ze solidní příležitosti St. Louis paradoxně resultuje přesilovka pro hosty! Tarasenko během dorážky atakoval soupeřova brankáře a vysloužil si menší trest za nedovolené bránění.
     
    27:11
    Connor McDavid střílel z pravého kruhu, Allenovi moc práce nepřidělal a domácí hokejisté vyhodili puk ven z obranné třetiny.
     
    27:59
    Klefbomovu dělovku od modré Allen vyrazil a v nekomfortní pozici u pravé tyče čelil i dorážce, která gólové parametry rovněž neměla.
     
    28:27
    Edmundson bolestivě zablokoval další střelu Klefboma. Akce Oilers pokračovala, jenže stejného hráče trefil i McDavid.
     
    28:44
    Sundqvist a Barbašev se utrhli do protiútoku dvou na jednoho. Švédský útočník neriskoval přihrávku přes Klefboma a sám vystřelil do zasahujícího Cama Talbota!
     
    28:55
    Domácí v plném počtu.
     
    29:15
    Hraje se v obrovském tempu, akce střídá akci a diváci ani nestíhají vstřebávat, co všechno se děje! Kassian převzal puk od Brodziaka a přihrál na volnější levou stranu, odkud pálil Nurse, jenomže Allen ho vychytal!
     
    29:39
    Brodziakův centr Kassian nezastavil kvůli obětavému zákroku Tarasenka, který v předchozím kontaktu s Brodziakem utrpěl nějakou bolístku na ramenu.
     
    30:22
    Spoonerův bekhend z bezprostřední blízkosti Allen do sítě nepustil. To samé platilo o Benningově pokusu od modré, který letěl mimo tři tyče, ale stejně ho schoval do lapačky.
     
    30:22
    Adam Larsson přihrál na pravou stranu Nugentu-Hopkinsovi, který se snažil překvapit Allena střelou z ostrého úhlu, ovšem k úspěchu to nevedlo.
     
    30:57
    Z velké šavlovačky ve středním pásmu přišlo nahození Oilers do prostoru nikoho. Blues nerozehráli přesně a zůstávají pod tlakem.
     
    31:22
    Allen si všiml Larssonovy střely z osy kluziště a bezpečně zakročil, aniž by hostům povolil možnost dorážky.
     
    31:54
    McDavid bekhendem přihrál na modrou, kde byl Nurse, ale ten trefil jen Tarasenka, jehož problém s ramenem zřejmě nebude vážného rázu.
     
    32:20
    Křižná přihrávka na Draisaitla byla O´Reillyho hokejkou nadzvednuta a puk vyletěl až mezi diváky. Hra zůstává v útočném pásmu Edmontonu.
     
    32:52
    Perron nedostal puk do bezpečí, puk skončil na hokejce Brodziaka, ale ani Oilers s ním tentokrát dlouho neoperovali.
     
    33:31
    Na obou stranách se nahromadily nepřesnosti. Trochu víc jich je u St. Louis, které za celou druhou třetinu mělo nanejvýš dvě vážnější návštěvy útočného pásma.
     
    34:21
    Domácí se snaží rozbíjet útoky aktivnějších Olejářů, sami si nejsou schopni dát více přihrávek za sebou a kotouč se jako bumerang vrací k Allenovi.
     
    35:12
    Gravelova střela z levého konce modré čáry byla hodně nepřesná. Vnzikly z ní další souboje v rohu hostující útočné třetiny, hodně aktivní tam je Khaira.
     
    35:42
    Chiasson při neúspěšném krocení centrovaného kotouče vjel do brankoviště a natlačil Allena do branky. Sudí nechávají hru plynout.
     
    36:08
    Larsson zpoza kruhů minul a Bluesmani ihned přepli do protiútoku, ze kterého si konečně vystřelili, ovšem Talbot s pokusem Tarasenka z levého mantinelu moc starostí neměl.
     
    36:27
    Milan Lucic jako první dojel volný puk a přenesl ho zprava doleva, odkud opět pálil Nurse a trefil jen zadní mantinel poblíž Allenovy branky.
     
    37:08
    Allen si ponechal dalekonosné nahození Chiassona a přerušil hru. Předtím nahazoval na zadní mantinel Kyrou, ale Perronovi puk přihrávaný do mezikruží přeskočil hokejku.
     
    37:51
    Larsson jako obránce stál nezvykle vysoko až v mezikruží, jenže tvrdá rána po přihrávce Draisaitla byla nepřesná. Podobná situace byla k vidění i na druhé straně, nicméně se odehrála v mnohem větší rychlosti. Edmundson našel před brankou volného O´Reillyho a ten si vylámal zuby na skvěle chytajícím Talbotovi.
     
    38:21
    Kris Russel trefil zadní mantinel, od něhož se puk nebezpečně odrazil do levé nohy Allena, ale do branky už si cestičku nenašel.
     
    38:49
    Cam Talbot si mimo své brankoviště dal na čas s rozehrávkou a nechybělo moc, aby ji vystihl aktivně napadající Patrick Marron.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Sundqvist zprava přihrál na Schenna, který ještě vracel puk na zadní tyč, ale třetí do party Maroon už nestihl zasunout puk za přesunujícího se Talbota, neboť dostal puk na brusle. Dorážka prvně jmenovaného Sundqvista už byla hodně nepřesná.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    To byl hukot! Edmonton využil toho, že měl na startu druhé třetiny přesilovou hru a prakticky po celých dvacet minut měl velký tlak. Čtyři minuty a čtyři vteřiny po změně stran z toho vytěžil snížení Nugenta-Hopkinse, nicméně v dalším průběhu se musel hned několikrát spolehnout na Talbota, jenž zlikvidoval celou řadu rychlých protiútoků. Z mnoha šancí na obou stranách čtvrtý gól zápasu zatím nepadl, a tak Blues drží těsné vedení 2:1.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 22 – 22 (15:5, 7:17)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 5
    Trestné minuty: 6 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 56% – 44%
    Bodyčky: 10 – 17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Sražený puk vyletěl do hlediště. O pár vteřin dříve měl práci Allen proti bekhendovému zakončení Khairy.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:18
    Klefbom na obranné modré zastavil Sanforda. Do protiútoku vyrazil rychlík McDavid, ale ani on se proti obraně Blues neprosadil.
     
    41:57
    Kassian posunul jen jen k obráncům St. Louis, kteří ho vraceli do útočného pásma, ale Edmonton své protivníky do střely nepustil.
     
    42:34
    Úvod třetí třetiny je přece jenom značně klidnější, ani jeden z týmů si zatím nevypracoval prakticky nic, co by mohlo změnit aktuální skóre.
     
    42:55
    Možná se to v blízké budoucnosti změní, protože hlavní rozhodčí signalizuje trest na straně Edmontonu. Domácí to mezitím zkouší v šesti proti pěti.
     
    43:08
    Na trestné lavici bude pykat Ryan Spooner, který zahákoval ruského útočníka Ivana Barbaševa. Blues se mohou výrazně přiblížit vítězství!
     
    43:36
    Začátek přesilovky však domácím absolutně nevyšel, nepřesnou přihrávku se sami vyhnali na vlastní polovinu.
     
    43:49
    Tarasenko využil Maroona jako clonu a po přihrávce z pravého mantinelu střílel zápěstím do jednoho z betonů brankáře Talbota.
     
    44:21
    St. Louis neúčinně kombinovalo, až si střelu z levého kruhu připravil Tarasenko, ale místo Talbota zasáhl jeden z obránců.
     
    44:50
    Největší šanci v přesilovce Blues měli paradoxně hosté. O´Reilly dal těžkou přihrávku Paraykovi, dopředu vyrazil čerstvý Kassian, nicméně Alen samostatný brejk zkušeně zastavil.
     
    45:08
    Hosté v plném počtu.
     
    45:25
    Chyba Barbaševa, který si nepohlídal své postavení a o pár čísel přejel do útočného pásma ještě před zakládajícím spoluhráčem.
     
    45:39
    Další ofsajd, do kterého se tentokrát vystavil Patrick Maroon. Ten ještě nedávno hájil barvy svého dnešního soupeře, což v opačném případě platí také o Kyleu Brodziakovi.
     
    46:04
    Kyrou vložil hokejku do přihrávky Lucice na Brodziaka a zabránil ohrožení Allenovy branky. Kotouč se během tří vteřin přesunul na druhý konec hřiště.
     
    46:43
    Klefbomovu dělovku od modré čáry nebezpečně přesměroval Thomas. Puk prosvištěl jen kousek vedle Allenovy levé tyčky.
     
    47:07
    Larsson na modré čáře nedosáhl na přihrávku německého spoluhráče Draisaitla. Hosté se vrátili na vlastní polovinu a oba týmy mezitím střídají.
     
    47:52
    Oskar Sundqvist napadal rozehrávajícího Benninga, kterého při výjezdu zpoza Talbotovy branky poslal k zemi. Dvě minuty za držení jsou v tomto případě hodně zbytečné.
     
    48:09
    O´Reilly vyhodil puk přes všechny čáry, Klefbom se pro něj co nejrychleji vrátil, jenže založení útoku mu a dalším hráčům Edmontonu vůbec nevyšlo.
     
    48:37
    Klefbom dostal přihrávku do druhé vlny. Bohužel pro hosty trefil Edmundsona a Bluesmani znovu vyhodili do bezpečí.
     
    49:06
    McDavid převzal přihrávku na pravou stranu, odkud nastřeloval puk k bližší tyči, ale další z útočníku Oilers se před Allenem nijak neprosadil.
     
    49:32
    Nurse dostal od Benniga přihrávku podél modré čáry. Střela zpoza levého kruhu byla těsně před brankovištěm tečovaná, ale puk mezi tyče neputoval.
     
    49:52
    Domácí v plném počtu.
     
    50:01
    Dnes téměř neviditelný Jesse Puljujärvi přerušil narůstající tlak Oilers neškodnou střelou z pravého kruhu, na kterou si Allen počíhal a zastavil hru.
     
    50:44
    Thomas po přihrávce Tarasenka odložil střelu z levého kruhu a ještě si počkal na Bortuzza, který přijel ze středního pásma, ale ze solidní pozice z osy hřiště Talbota nepřekonal.
     
    51:27
    Z velkého a nepříliš pohledného boje u červené čáry vyletěl puk mimo hrací plochu. Necelých devět minut před koncem třetí třetiny následuje komerční pauza.
     
    51:58
    Klefbom je střelecky hodně aktivní, znovu to zkusil od modré ale kotouč se přes provoz u brankoviště za Allena znovu nedostal.
     
    52:43
    Blues ve třech propadli na útočné modré čáře. Puljujärvi protlačil puk na druhou stranu a znovu se bojuje u mantinelů.
     
    52:58
    Nugent-Hopkins to zkusil z levé strany. Allen puk vyrazil a paradoxně mu škodil vlastní spoluhráč Chris Butler. Jeho počínání v brankovišti trochu zavánělo vlastním gólem, avšak nakonec to pro St. Louis dobře dopadlo.
     
    53:28
    Milan Lucic přihrál přes kompletní šířku útočné třetiny doprava na Brodziaka. Střela zápěstím byla spíše propagační a Allen na ni už čekal u levé tyče.
     
    53:31
    Neutekly tři vteřiny a hra se znovu zastavila. Draisaitl čistě vyhrál buly pro Adama Larssona a okamžitá střela zaplula do Allenovy lapačky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    54:05
    McDavid přihrál z blízkosti branky na Rattieho, který si šikovně nechal odklouzat Tarasenka a po stahovačce jen o kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    54:21
    Od Parayka jakožto posledního hráče Blues se puk nepříjemně odrazil před rozjetého McDavida. Naštěstí pro domácí kanadská hvězda poslala puk do Allena.
     
    55:09
    Na Bozakovu střelu zpoza levého kruhu byl Talbot připraven a hra se velmi rychle otáčí zase do útočného pásma Edmontonu.
     
    55:27
    Chiassonovu střelu z první Allen zlikvidoval betonem. Puk odrazil na Nurseho, který také neváhal i hned pálil, ovšem výsledek byl stejný.
     
    56:11
    Brodziak pokazil rozehrávku Bortuzza, domácí se museli spolehnout jenom na částečné vyhození, které skončilo u soupeřových obránců.
     
    56:49
    Connor McDavid z pravého kruhu značně přestřelil. Tarasenko otočil hru a přihrál k levému mantinelu O´Reillymu, jehož pozdrav skončil v Talbotově lapačce.
     
    57:03
    Nugent-Hopkins prodloužil rozehrávku Oilers k Allenovi, který se sám postaral o rozehrávku a domácí díky tomu nemuseli trpět v obranném pásmu.
     
    57:32
    Talbot už byl skoro na střídačce, ale na poslední chvíli ještě otočil, protože Allen po chycení Benningovy střely rychle rozehrál. Pro hosty to bylo velké štěstí, O´Reilly se totiž dostal do brejku dvou na jednoho a Sanford po jeho pasu trefil pravou tyč!
     
    58:06
    Nurse to udělal nejlépe jak mohl, ze středního pásma nahodil puk do Allenovy lapačky a tentokrát už získal buly v útočné třetině. Oilers si navíc mohou vzít time-out.
     
    58:16
    Cam Talbot už se na led nevrátil. Edmonton zkusí štěstí v šesti proti pěti, přičemž po icingu Blues se znovu vhazuje u Allena.
     
    58:48
    O´Reilly potvrdil roli nejlepšího hráče na vhazování v celé soutěži a Blues díky němu několikrát dostali puk ven z obranné třetiny.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:04
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté se necelou minutu před koncem radují z vyrovnání! OSKAR KLEFBOM poslal tvrdou střelu mimo tři tyče, Khaira s McDavidem k němu kotouč ale vrátil na modrou a další rána švédského obránce už prosvištěla za Jakea Allena, který toho přes několik clonících hráčů nemohl moc vidět. Puk mu mu v osudný moment proletěl nad lapačkou. Asistence: Connor McDavid, Jujhar Khaira.
    59:04 Oscar KLEFBOM - 2:2
     
    59:55
    Hosté ještě ucítili šanci na rozhodnutí před nastaveným časem. Jejich útok ale nebyl v takové intenzitě a naopak musel zasahovat Talbot proti Paraykově slabé střele od modré.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Hned po několika vteřinách se utrhli O´Reilly a Edmundson, který po nabídce od domácího centr vypálil do Talbotova betonu.
     
    60:45
    Na druhé straně to individuálně zkusil McDavid. Zakončení mu obrana Blues zablokovala a oba týmy střídají, zatímco za brankou drží puk Parayko.
     
    61:34
    Draisaitl byl pod menším tlakem Dunna a raději vybruslil pryč z útočného pásma. Nakonec dobře udělal, protože Schenn mezi modrými čarami podrazil Nurse a daroval hostům přesilovku čtyři na tři.
     
    61:51
    Leon Draisaitl si vyměnil pár přihrávek s Klefbomem a opřel se do střely golfákem z pravého kruhu. Ta zamířila do Allenovy lapačky.
     
    62:06
    Ryan O´Reilly vyhrál buly v obranném pásmu a po hře vysokou holí i v tom středním. Oilers musí zakládat nový útok z vlastní poloviny.
     
    62:35
    Draisaitl znovu střílel z první po přihrávce McDavida. Napálil nohu Bortuzza, kterého vyřadil ze hry a Blues mají de facto jen dva použitelné hráče!
     
    63:06
    O´Reilly vyhodil a díky důrazu se protlačil skoro až do zakončení. K němu nedošlo kvůli důraznému zákroku obrany, jenž zůstal nepotrestán.
     
    63:27
    Blues stále žijí! McDavid míchal s pukem a poslal ho před branku na Nugenta-Hopkinse, jenž z bezprostřední blízkosti trefil bekhendem břevno!
     
    63:34
    Domácí v plném počtu.
     
    64:05
    Darnell Nurse centroval neúspěšně, Schenn vyrazil do protiútoku, ale stahovačkou na svého strážce nevyzrál.
     
    64:33
    Po dlouhé době se přerušuje a hodně divoká hra se může trochu uklidnit. Dunnovu střelu z vrcholku levého kruhu totiž Talbot srazil do ochranné sítě.
     
    64:46
    McDavid byl rozhozen na útočné modré, na které nedokázal zabrzdit a za ním jedoucí Nugent-Hopkins tak vjel do ofsajdu.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    1:0
    Jako první dostal důvěru Tyler Bozak, který odehrál nenápadné utkání, ale teď si to vynahradil, když švihem vypálil do pravého horního rohu!
     
    1. séria
    1:1
    Je srovnáno! Ryan Nugent-Hopkins si položil Allena a zleva ho obloučkem mazácky přehodil.
     
    2. séria
    1:1
    Vladimir Tarasenko jako první neuspěl, špatně umístěná střela zápěstím trefila beton hostujícího gólmana.
     
    2. séria
    1:2
    Oilers otáčí stav nájezdů! Connor McDavid se pomalu rozjížděl, zleva se vydal do mezikruží a střelou do protipohybu Jakea Allena uklidil puk do horního rohu.
     
    3. séria
    1:2
    Druhý bod putuje do Edmontonu! Brayden Schenn to zkusil stejně jako předním Bozak a Tarasenko a Cam Talbot střelu tahem snadno vyrazil.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Edmonton Oilers.
    Autorem vítězné branky je CONNOR MCDAVID.
    Connor MCDAVID - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Edmonton se na ledě St. Louis rozjížděl hodně pomalu, první třetina se mu vůbec nepovedla a zaslouženě ji prohrál 0:2. Další dvě dvacetiminutovky už byly úplně o něčem jiném, hosté byli jasně lepší a všemi možnými způsoby se snažili vyrovnat, což se jim podařilo až v poslední minutě pár vteřin poté, co Sanford z přečíslení dvou na jednoho trefil tyč. Blues byli pod tlakem i v prodloužení, oslabení po faulu Schenna ustáli a dovedli zápas do samostatných nájezdů. V těch byli šťastnější Oilers, za které se prosadili Nugent-Hopkins a Connor McDavid. Hosté za celý zápas ani vteřinu nevedli, ale nakonec odjíždí z Enterprise Center s dvěma body!
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 30 – 36 (15:5, 7:17, 6:11, 2:3)
    Zablokované střely soupeře: 17 – 8
    Trestné minuty: 10 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/5
    Vyhraná vhazování: 60% – 40%
    Bodyčky: 15 – 19.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Connor McDavid (EDM) 0+1
    2. Oscar Klefbom (EDM) 1+0
    3. Jake Allen (STL) 34 zák., 2 góy, 94,4%.
     
    Československá stopa v utkání:
    Andrej Sekera (EDM)
    do utkání kvůli dlouhodobému zranění nezasáhl.
    Cam Talbot vychytal sté vítězství v dresu Edmontonu. Povedlo se mu to jako pátému v historii klubu.

     
    Z tohoto dramatického střetnutí už je to všechno, děkujeme za pozornost. (05:00:51)

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 7. Barbašev (Sundqvist, Nolan), 14. B. Schenn (Ch. Butler, Dunn) – 25. Nugent-Hopkins (Nurse, K. Russell), 60. Klefbom (McDavid, Khaira), rozh. náj. McDavid

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Tyler Bozak (STL)
    1:1   Ryan Nugent-Hopkins (EDM)
    2. séria:
    1:1   Vladimir Tarasenko (STL)
    1:2   Connor McDavid (EDM)
    3. séria:
    1:2   Brayden Schenn (STL)


    St. Louis Blues: Allen (Ch. Johnson) – Parayko (A), Edmundson, Bortuzzo, Dunn, Ch. Butler, Bouwmeester – Thomas, R. O'Reilly (A), Sanford – Kyrou, B. Schenn, Perron – Tarasenko (A), Bozak, Maroon – Sundqvist, Barbašev, Nolan.
    Edmonton Oilers: Talbot (Koskinen) – A. Larsson (A), Klefbom, K. Russell, Nurse, Benning, Gravel – Draisaitl, McDavid (C), Chiasson – Puljujärvi, Nugent-Hopkins (A), Khaira – Kassian, Brodziak, Lucic – Rattie, P. Russell, Spooner.

    Rozhodca: StPierre, Rooney – Murphy, Kovachik

    Diváci: 16 551