Novosibirsk – Metallurg Magnitogorsk 1:0 (2:1 po s.n.) | Jaroslavľ – Chabarovsk 3:0 (kon.) | D. Moskva – Red Star Kunlun 4:3 (kon.)
Soči – Riga 3:2 (4:3 po s.n.) | S.Moskva – Helsinki 5:1 (kon.) | HC Slovan – Ufa sk 2:5 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Amur Chabarovsk
cz Streda 05.12.2018, 17:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:20:32)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Nakládal (JAR) 0+1, 2 střely, čas na ledě 19:42
    Alexander Salák (JAR) 33 zákroků, úspěšnost 100%

    Michal Jordán (CHA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 25:33
    Tomáš Zohorna (CHA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 17:38
    Marek Langhamer (CHA) ve třetí minutě střídal
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině už branka nepadla, domácí hráči pouze kontrolovali hru a nedopustili žádné drama. Hostům se nedá upřít snaha, ale jejich koncovka dnes byla hodně špatná. Brankář Alexander Salák si tak připsal čisté konto a dovedl svůj tým k dalším dvěma bodům.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    A znovu drží domácí puk co nejdále od své branky a vypadá to vypadá, že je opravdu hotovo. Hosté jsou už bez šance.
     
    59:02
    Ruděnkov pálil od modré čáry a Salák musel do zákroku, levým betonem pak dostal puk do bezpečí a domácí míří na druhou stranu.
     
    Utkání sleduje 7 500 diváků.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:16
    Další tlak před jeho brankou domácí ustáli a dostávají puk do své moci. Hosté se tak musejí vracet zpět do obrany, aby zastavili další domácí akci.
     
    56:37
    Gorškov už byl u větší šance, těsně před Salákem zakončoval, ovšem brankář Lokomotivu si připisuje další přesný zákrok!
     
    55:56
    Na chvilku se hosté dostali do útočného pásma a pokusili se o střelu před Salákem, brankář Jaroslavle však vytasil další přesný zákrok, kterým notně tým podržel.
     
    55:05
    Sannikov byl tísněn obráncem hostů, ale podařilo se mu vystřelit. Jeho pokus pak srazila obrana Chabarovsku do ochranné sítě nad Alikinovou brankou.
     
    54:31
    Salák pomohl obraně domácích a kotouč po zisku odpálil do středního pásma. Domácí tak jdou do rychlé protiakce na druhé straně.
     
    54:00
    Domácí hokejisté mají šest minut před koncem třetí třetiny zápas pod kontrolou a zatím to na nějaké drama ze strany hostů nevypadá.
     
    53:34
    Jurtajkin se ocitl v další šanci před hostující brankou. Jeho přízemní střelu zastavil Alikin a hra je opět přerušena. Vhazuje se po levici brankáře Chabarovsku.
     
    52:28
    Za vlastní brankou zariskoval Alikin, který nakonec dostal puk na hokejky spoluhráčů. Clonil tam však Jakub Nakládal, kdyby se dostal ke kotouči, měl by úlohu jednoduchou. Ovšem nestalo se tak.
     
    51:55
    Alexejev svou dělovkou ohrozil Alikina, ten znovu pozorný kryje jeho střelu a posílá puk daleko od své branky.
     
    51:39
    Kajumov dostal přihrávku do jízdy od Ivanova a zakončoval z pravé strany. Alikin tak musel opět do zákroku a po něm hru přerušil. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    51:15
    Valentin Pjanov zblízka pálil na Saláka, český brankář však zasáhl naprosto přesně a stále tak drží náskok svého celku a také své dosavadní čisté konto.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 3. Čerepanov (Ivanov, Kajumov), 3. Jurtajkin (Kontiola), 40. Kontiola (Nakládal)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Salák (Konovalov) – Nakládal, Rafikov, Kronwall (C), Afanasjev, N. Averin, M. Osipov, Čerepanov – Jurtajkin, Kontiola, Loktionov – Sannikov, Iljenko, J. Averin (A) – Kartajev, Alexejev, Apalkov (A) – Kovalenko, Ivanov, Kajumov – Kudrjavcev.
    Amur Chabarovsk: Langhamer (3. Alikin) – D. Vorobjov, Jordán, Koriagin, Šviděnko, Žuravľov, Kuzmin, Lisov, Alexandrov – Fajzullin (A), Pjanov, Gorškov – Rudenkov, Rasskazov, T. Zohorna (C) – A. Lazarev, Vj. Ušenin (A), Vl. Ušenin – Dedunov, Železkov, Popugajev.

    Rozhodca: Kuljov, Odinš – Parikov, Ponamarenko

    Diváci: 7 500