Bournemouth – Huddersfield Town 2:1 (kon.) | Brighton – Crystal Palace 3:1 (kon.) | West Ham – Cardiff 3:1 (kon.)
Watford – Manchester City 1:2 (kon.)
koniec
West Ham United
3:1 (0:0)
Cardiff City FC
Utorok 04.12.2018, 20:45 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:45:37)
     
    Zlomovým momentom dnešného zápasu bol prvý gól domácich. Od tohto momentu bolo v druhom polčase na ihrisku už len jedno mužstvo a West Ham úplne ovládol tento zápas. Čestný gól Murphyho už prišiel v úplnom závere a v situácii, keď sa už domáci hráči asi videli v šatni. Víťazstvo West Hamu je však asi i tak úplne zaslúžene.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Cardiff dal gól!

    Hostia strieľajú aspoň čestný, ale veľmi kuriózny gól. Center z rohového kopu nadvihol Morrison do výšky a pri každom Fabiańského pokuse chytiť loptu ju nadvihol Gunnarsson alebo Morrison, až do chvíle, kedy ju konečne dohlavičkoval asi z polmetrovej vzdialenosti do brány JOSH MURPHY.
     
    90+4
    Diangana si podobne zasekol loptu na pravej strane a nacentroval presne na nabiehajúceho Andersona, ten ale tesne pred bránou loptu netrafil dobre a tak skončila v rukách brankára Etheridgea.
     
    90+3
    Carroll si zasekol obrancu a strieľal spoza pokutového územia, jeho strela letí na tribúnu.
     
    90+2
    Následný rohový kop hostí nepriniesol žiadne nebezpečenstvo a lopta skončila mimo pokutové územie domácich.
     
    90+1
    Mendez-Laing dostal peknú prihrávku z pravej strany od Camarasu, jeho tvrdú strelu zablokoval Antonio.
     
    90
    V druhom polčase sa bude hrať ešte päť minút.
     
    89
    Tentokrát bol Dianganov center presnejší a tak ho hlavou zasiahol Andy Carroll. Jeho hlavičku ale bez problémov chytil Etheridge.
     
    88
    Diangana jednoducho chce dnes streliť gól. Jeho rohový kop sa nevydaril, ale opäť to skúšal individuálne. Lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    87
    Anderson našiel presnou kolmicou nabiehajúceho Dianganu, ktorý strieľal z ostrého uhlu cez obrancu. Etheridge opäť skvele zasiahol a loptu vyrazil na rohový kop.
     
    86
    Diangana sa individuálne uvoľnil cez dvoch obrancov na pravej strane, posunul si loptu na stred a vystrelil po zemi. Strela ale pre brankára Etheridgea nebola nebezpečná a v pohode ju chytil.
     
    84
    Harris si pekne obhodil Masuakuho, toho ale zastúpil na jeho poste Ogbonna a Harrisa o loptu pripravil. Domáci sa však s loptou už nikam neponáhľajú, keďže zápas je prakticky rozhodnutý.
     
    83
    Murphy vybojoval loptu v strede poľa a hneď bol faulovaný Andersonom. Hostia sa snažia pretlačiť k centru, zatiaľ sa im to ale nedarí.
     
    82
    A opäť Andersonov kolmý pas, tentokrát na Péreza. Tomu však chýbali dva kroky, aby ho spracoval a tak lopta skončila u brankára Etheridgea.
     
    80
    Anderson ďalším pekným pasom vysunul Dianganu, ktorý sa i so šťastím dostal k lopte. Napokon mu ale odskočila za bránkovú čiaru, a tak z tejto možnosti nebude nič.
     
    79
    Cardiff od prvého gólu nepredviedol v druhom polčase vôbec nič a len sa bráni. Hostia výrazne poľavili i v presingu, akoby sa už prakticky zmierili s porážkou v dnešnom zápase.

    Michal Sadlek

    Góly: 49. Lucas Pérez, 54. Lucas Pérez, 61. Antonio – 90+5. Josh Murphy

    Karty:   36. Arnautović (WHU) – 40. Ralls (CDF), 65. Bamba (CDF)

    Nepremenená penalta: 35. Ralls (CDF), brankár Fabiański zneškodnil


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 10:10.
    West Ham United: Fabiański – Antonio, Diop, Ogbonna, Masuaku – Snodgrass (76. Diangana), Rice, Noble (C), Anderson – J. Hernández (64. Carroll), Arnautović (40. Lucas Pérez).
    Náhradníci: Adrián – Balbuena, Zabaleta, Obiang, Diangana, Carroll, Lucas Pérez.

    Cardiff City FC: Etheridge – Ecuele Manga, Morrison (C), Bamba, J. Bennett – Gunnarsson – Camarasa, Ralls (64. Mendez-Laing), Arter, Hoilett (64. Josh Murphy) – Paterson (73. Harris).
    Náhradníci: Smithies – Peltier, Josh Murphy, Reid, Harris, Mendez-Laing, Madine.

    Rozhodca: Scott – Bennett, Davies

    Diváci: 56 811