Real Betis – Sociedad 1:0 (kon.) | Girona – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Barcelona – Villarreal 2:0 (kon.)
Alavés – Sevilla 1:1 (kon.)
koniec
Real Betis
1:0 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 02.12.2018, 12:00 • Estadio Benito Villamarín, Sevilla • Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (13:53:58)
     
    Druhý polčas, narozdiel od toho prvého, ponúkol skvelý futbal. Domáci Betis bol aktívnejší, hostia si ale i tak boli schopní vytvárať veľké gólové príležitosti. Ani jednu ale nepremenili a tak si domov neodvezú ani bod. Betis sa týmto víťazstvom bodovo doťahuje vo vyrovnanom strede tabuľky na svojho dnešného súpera.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hostia konečne získali loptu a snažia sa ešte dostať do gólovej príležitosti. Ich akcia ale končí faulom Januzaja a domáci sa s rozohrávkou nijak neponáhľajú.
     
    90+1
    Domáci držia loptu a nechcú ju dať hosťom, ktorý by ešte mohli zaútočiť. Teraz sú nasťahovaní pred pokutové územie hostí.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Center Boudebouza z rohového kopu odvrátili obrancovia hostí len na hranicu pokutového územia k Tellovi, ktorého strela z prvej letí nad bránu Moyu.
     
    88
    Tello sa pekne uvoľnil na ľavom krídle do samostatného úniku. Namiesto strely ale zvolil prihrávku na pravú stranu, kde na jeho prihrávku nemohol nikto zo spoluhráčov dosiahnuť.
     
    87
    Domáci sa snažia kontrolovať loptu a ťahať trochu čas svojou postupnou kombináciou.
     
    86
    Lo Celso sa snažil o individuálny prienik po ľavej strane a už takmer z bránkovej čiary prihrával pred bránu. Tam ale nebol nikto z domácich hráčov.
     
    85
    Betis teraz po striedaní Moróna prechádza na hru bez klasického hrotového útočníka. Carvalho si narazil pekne loptu s Lo Celsom a chcel si nabehnúť za loptou do pokutového územia, k lopte sa ale priplietol Tello a akciu zbrzdil.
     
    84
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Lorenzo Morón, prichádza Javi García.
     
    83
    Domáci sa asi minútu točili okolo pokutového územia hostí a hľadali nejaký voľný priestor. Ten ale nenašli a tak to zobral na seba Lo Celsa, ktorého strela do stredu brány nebola problém pre brankára Moyu.
    81. Adnan Januzaj (RSC)
     
    81
    Januzaj dostal prihrávku od Juanmiho do pokutového územia a z pravej strany strieľal cez obrancu. Jeho strela minula bránu len o centimetre!
     
    80
    Žltú kartu za úder do tváre Guerrera dostáva Willian José (Real Sociedad San Sebastian).
     
    79
    Žltú kartu dostáva William Carvalho (Real Betis).
     
    78
    Po prieniku Tella strieľal Morón asi z piatich metrov, brankár Moyà ho vychytal a následné dve dorážky jeho spoluhráčov zblokovali obrancovia hostí.
     
    76
    Žltú kartu za ťahanie protihráča za dres dostáva Aïssa Mandi (Real Betis).

    Michal Sadlek

    Góly: 33. Firpo

    Karty:   46. Lo Celso (RBE), 59. Firpo (RBE), 76. Mandi (RBE), 79. W. Carvalho (RBE) – 62. Hernández (RSC), 80. José (RSC)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:18.
    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra, Sidnei – Guerrero, Lo Celso, W. Carvalho, Guardado (19. Boudebouz), Firpo – Joaquín (C) (67. Tello) – Morón (84. Javi García).
    Náhradníci: Robles – Feddal, Javi García, Tello, Inuj, Boudebouz, A. Sanabria.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Gorosabel, Le Normand, H. Moreno, Hernández – Oyarzabal (69. Juanmi), Illarramendi (C), Zubeldia (75. Januzaj), Zurutuza (60. Merino) – Sandro Ramírez, José.
    Náhradníci: Rulli – Zaldúa, Juanmi, Merino, Januzaj, Pardo, Rodrigues.

    Rozhodca: Cuadra Fernández

    Diváci: 46 562