Düsseldorf – Mainz 0:1 (kon.)
koniec
Fortuna Düsseldorf
0:1 (0:0)
1. FSV Mainz 05
Piatok 30.11.2018, 20:30 • Esprit Arena, Düsseldorf • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:27:54)
     
    Zápas gradoval v nadstavenom čase, kedy sme videli veľké množstvo gólových príležitostí. Z nich už ale gól nepadol a jediným strelcom pomerne vyrovnaného zápasu sa stal Mateta, ktorý rozhodol o víťazstve Mainzu. Domáci tak nepotvrdili cenný bod z Mníchova a i po tomto kole zostanú na zostupovej priečke.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Ešte pred bránou hostí sa dostal k rane z voleja Usami, jeho strela minula tesne Zentnerovu bránu.
     
    90+4
    Hostia bleskovo zaútočili a po narážačke s Donatim sa dostal ku strele z hranice pokutového územia Onisiwo. Skvelým zákrokom jeho pokus vyrazil brankár Rensing.
     
    90+3
    Usami nacentroval do pokutového územia, kde sú takmer všetci hráči Düsseldorfu. Letel ale ideálne pre brankára Zentnera, ktorý ho podržal na zemi a trochu natiahol čas.
    90+3. Benito Raman (DSF)
     
    90+3
    Center z rohového kopu si našiel hlavou úplne voľný Raman, ktorého hlavička len o centimetre minula Zentnerovu bránu.
     
    90+1
    Po ďalšom zrazenom centri strieľal z voleja z ľavej strany Gießelmann. Zentner skvelým zákrokom loptu vyrazil nad brvno.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Lopta sa ale k domácim vrátila a teraz skutočne drvia hostí. Spoza šestnástky strieľal Raman, proti ktorému opäť skvele zasiahol brankár Zentner.
     
    89
    Usami ďalším zrazeným centrom získal rohový kop. Center z neho ale nenašiel nikoho zo spoluhráčov a lopta končí u brankára Zentnera.
    88. Rouwen Hennings (DSF)
     
    88
    Usami centroval dopredu na nabiehajúceho Henningsa, ktorý sa dostal i trochu so šťastím k lopte, a vystrelil po zemi presne k tyči. Brankár Zentner, ktorý už proti nemu vybehol, predviedol fantastický zákrok a jeho strelu vyrazil.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Giulio Donati (1. FSV Mainz 05). Po úplne nevinnom faule totiž predviedol hereckú vložku znázorňujúcu umierajúcu kobylu, pre ktorú nemal rozhodca pochopenie.
     
    86
    Domáci obliehajú pokutové územie hostí. Karamanovi hostia vypichli loptu v skvelej streleckej pozícii na poslednú chvíľu.
     
    85
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Robin Quaison, prichádza Karim Onisiwo.
     
    84
    Tentokrát už bolo spracovanie Usamiho v poriadku a tak mohol nacentrovať z pravej strany, jeho center bol len zrazený na druhú stranu. Z tej zase centroval Zimmermann a jeho center si opäť na vlastnú bránu zrazil Aarón, Zentner bol pripravený a bol včas pri ľavej tyči.

    Michal Sadlek

    Góly: 66. Mateta

    Karty:   44. Bormuth (DSF) – 87. Donati (MAI)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 10:7. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:8.
    Fortuna Düsseldorf: Rensing – Zimmermann, Bormuth, Kamiński, Gießelmann – Zimmer (80. Usami), Stöger, Bodzek, Fink (C) (73. Karaman), Lukebakio (68. Raman) – Hennings.
    Náhradníci: Theissen – Ducksch, Nielsen, Karaman, Morales, Raman, Usami.

    1. FSV Mainz 05: Zentner – Brosinski (59. Donati), Bell (C), Niakhaté, Aarón – Gbamin, Malong, Latza – Mateta, Boëtius (56. Öztunali), Quaison (85. Onisiwo).
    Náhradníci: Dahmen – Donati, Hack, Maxim, Onisiwo, Öztunali, Ujah.

    Rozhodca: Gräfe – Sinn, Achmüller