Tisková konference Lucie Šafářové (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Lucie Šafářové v O2 Areně

cz Sobota 10.11.2018, 12:30Tlačové konferencie
     
    Tisková konference s usměvavou Lucií Šafářovou končí. Brněnská rodačka na ní oznámila konec tenisové kariéry, kterou definitivně ukončí až po lednovém Australian Open.

    Děkuji za pozornost a přeji hezký den. (12:45:46)
     
    A co když v Melbourne vyhrajete?

    (smích) "To budu řešit, až to nastane... Ale já na každém z posledních grandslamů čekala, že bude ten poslední. Ráda jsem se vracela a všechny jsem si užila naplno."
     
    Splnilo se Vám všechno?

    "Máme grandslamový tituly ve čtyřhře, máme olympijskou medaili s Bárou Strýcovou. Čeho může tenista v kariéře dosáhnout, toho jsem docela dosáhla. Proto jsem to chtěla ukončit teď a ne, že bych někde hrála kvaldy a trápila bych se. Takhle by to být nemělo."
     
    Vypadáte smířeně...

    "Největší krizi jsem měla na US Open, po zápase s Bartyovou jsem brečela, ale to nikdo neviděl. To jsem věděla, že už je konec. Cesta zpátky by byla hodně náročná, už na to zdravotně nemám. Po US Open jsem začala žít jinak: poznávací cestování, kurz baristy... Vnitřně jsem se s tím koncem smířila, ale není to jednoduché rozhodnutí. Tenis mi chybí a bude chybět. Asi by mě naplnilo předat někomu mé zkušenosti, třeba mým neteřím, nebo někomu mladšímu. Myslím si, že umím poradit."
     
    "Ale důvod, proč ukončuji kariéru, je i to, že hodně cestuji a z toho plynuly zdravotní komplikace. Chci skončit hezky a teď je ten čas."
     
    Co bude po kariéře?

    "Chtěla bych si dát čas se rozhlédnout, co dál dělat. Mám nabídky v tenisovém prostředí: agentku, manažerku... Ale chtěla bych si odpočinout. Mám takový seznam, co bych ještě chtěla vidět. Procestovala jsem s tenisem celý svět, ale jinak. Teď chci poznat nové věci, třeba Nový Zéland. Ten mám hodně vysoko na listu. S batůžkem. A raftování v Grand Canyonu. A také mám sen – kavárničku. Už jsem s udělala kurz baristy, takže jsem vzdělaná. Teď se to rýsuje už reálně."
     
    "V loži budu fandit s Petrou Kvitovou. Byla jsem i v šatně, byla jsem se pozdravit s holkami. Viděla jsem spící Bárou Strýcovou a nechtěla jsem ji rušit, tak jsem tam dlouho nepobyla..."
     
    "Australian Open mám ráda, chtěla bych tam ukončit kariéru, na grandslamu."
     
    "Přihlásila jsem se na francouzkou ligu, kterou hraji příští týden. Chtěla jsem si ještě zahrát nějaký zápas. Uvidíme, jestli si ještě zahraju českou extraligu. Nepoletím nikám na Floridu, budu trénovat normálně v Česku. Snad žádnou ostudu neudělám!"
     
    "Přemýšlela jsem hodně dlouho, kariéra byla krásná. A nechci se trápit na malých turnajích. Rozhodla jsem se, že to ukončím v hezkém."
     
    Jak je to s Vaší tenisovou kariérou?

    "Dlouho jsem se rozmýšlela, co bude a nebude. S Robem (trenérem) jsem přemýšlela, že tato sezona bude poslední. Bohužel to zkomplikovaly zdravotní problémy a sezona nedopadla tak, jak bych si představovala. Komplikace byly velké a bylo to velké vodítko, jak se rozhodovat. Ještě jsem se s Bethanií Mattek-Sands rozhodovala, zdali pokračovat ve čtyřhře, ale ani to nevypadá. Chystám se ještě na Australian Open, na jeden singl a debl, a tím ukončit tenisovou kariéru."
     
    Lucie dnes přiletěla z Ameriky, prý bojuje s jet lagem.
     
    Tiskový mluvčí Karel Tejkal na úvod předává Šafářové týmové tričko, neboť bude fandit v české loži.
     
    Lucie Šafářová už přichází do sálu a pronese významný verdikt ohledně své tenisové budoucnosti.
     
    Také tenistka Lucie Šafářová se tento víkend ukáže divákům v pražské O2 areně. Ovšem ne jako hráčka, sezonu totiž kvůli zdravotním komplikacím předčasně ukončila už v polovině září, nýbrž jako fanynka. Před začátkem finálového souboje s Američankami si ještě naplánovala tiskovou konferenci, co se chystá prozradit?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

    Václav Baumann