Švédsko – Švajčiarsko 8:0 (kon.) | Fínsko – Česko 4:3 (kon.)
koniec
Fínsko
4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
Česko
cz Sobota 10.11.2018, 19:00 • Buly Aréna Kravaře • Turnaj piatich krajín (U18)
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (21:07:47)
     
    Třetí utkání českého národního týmu na Turnaji pěti národů je u konce, po velké bitvě nakonec na silný finský výběr nestačili. Zítra je čeká poslední střetnutí, ve kterém se postaví proti Švédům. Finy pak čeká přímý souboj o zlaté medaile se Spojenými státy.
     
    Nejlepší hráči
    FIN: Juuso Pärssinen (2+0)
    CZE: Martin Beránek (2+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Bohužel, tohle už Češi nezvládnou. Finové okamžitě po převzetí kotouče ve vlastním pásmu vyhnali soupeře za modrou čáru. Je konec.
     
    58:25
    Škorpík zatím zůstává v brance, Češi se snaží pořádně usadit před svatyní Eety Randelina. Do konce základní hrací doby zbývá minuta a půl.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 098 diváků.
     
    57:21
    Mohlo být rozhodnuto, Finové trefili tyčku! České naděje na bodový zisk teď zachránila branková konstrukce!
     
    56:20
    Aaltonenovi střela z voleje úplně nesedla, ke kotouči se následně dostává národní tým. Jeden z jeho hráčů jej obratem vyhodil ven z pásma.
     
    55:21
    Rozhodčí nyní přistihli Finy v ofsajdu. Češi se zatím výborně brání a vůbec svého soupeře nepouští blíže před Škorpíkovu klec.
     
    54:44
    Komplikace pro národní tým! Kapitán Radek Mužík (CZE) míří na trestnou lavici za sekání, domácí tak čekají dost perné chvíle.
     
    53:58
    Publikum ve Slezsku ožilo a žene domácí k vyrovnávací brance. Momentálně se však hraje hlavně před svatyní Jana Škorpíka.
     
    53:36
    Kotouč končí mezi diváky, šest minut a dvacet čtyři sekund před koncem třetího dějství uvidíme buly před českou modrou čárou. Zvládnou domácí vyrovnat?
     
    52:39
    Z poměrně velké vzdálenosti vyslal na Randelina prudký projektil Jan Klodner, střela se ale zasekla někde v houfu hráčů před brankovištěm.
     
    51:23
    Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, našlapaný zimní stadion v Kravařích se rozhodně nenudí. Hraje se nahoru dolu, akce je na obou stranách dost.
    49:43 Radek MUŽÍK - 4:3
     
    49:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skoro jakoby mne čeští hokejisté slyšeli! Z poměrně nenápadného výpadu se prosazuje RADEK MUŽÍK a Češi se tak v polovině závěrečné dvacetiminutovky opět vrací do zápasu! Bez asistence.
     
    49:34
    Finové teď mají více ze hry, strážce české svatyně musí být v jednom kuse ve střehu. Národnímu týmu se přestává dařit se soupeřem držet krok.

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 2. Pärssinen (Räty), 9. Hakanen (Intonen), 23. Puistola (Nikkanen), 33. Pärssinen – 10. Beránek (Bernovský), 34. Beránek (Peterek), 50. Mužík


    Fínsko: Randelin (Taponen) – Räsänen (C), Hatakka, Holtinkoski, Tuomisto, Koskenkorva, Loponen, Lehtinen – Puistola, Saarela, Simontaival – Aaltonen (A), Nikkanen (A), Petman – Räty, Pärssinen, Miettinen – Hakanen, Intonen, Tieksola – Mäntykivi.
    Česko: Škorpík (Pařík) – Poizl, Volráb, Klodner, Tureček, Homola, Kučeřík (A), Žůrek, Suhrada – Rychlovský, Peterek, Mužík (C) – Koffer, Pytlík (A), Raška – Beránek, Bernovský, Pšenička – Hrubec, Čmiel, Čížek.

    Rozhodca: Hejduk, Vrba – Polák, Rampír.

    Diváci: 1 098