Fínsko – Švajčiarsko 9:3 (kon.) | Česko – USA 2:5 (kon.)
koniec
Fínsko
9:3 (3:0, 3:1, 3:2)
Švajčiarsko
cz Štvrtok 08.11.2018, 15:00 • Buly Aréna Kravaře • Turnaj piatich krajín (U18)
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:09:03)
     
    Utkání sledovalo 358 diváků.
     
    Střely na branku: 57 – 23
     
    Je dobojováno. Finové v prvním utkání na turnaji v Kravařích deklasovali Švýcary 9:3 a zapisují první tři body do tabulky. Švýcarský celek po prohře s českým týmem nenašel recept ani na výborně hrající Finy a na svém kontě tak nemají zatím ani bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Švýcaři to ještě zkusili před brankou Finů, žádnou korekci skóre už ale finský celek nepovolil.
    59:25 Patrik PUISTOLA - 9:3
     
    59:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Také tato přesilová hra je využita. Krásnou zpětnou přihrávkou zpoza švýcarské branky našel mezi kruhy volného PATRIKA PUISTOLU Henri Nikkanen a Puistola pak zblízka propálil Wysse – 9:3. Asistence: Henri Nikkanen a Kalle Loponen.
     
    59:15
    Dlouho se drželi Finové v útočném pásmu, až nyní se Švýcaři osvobodili.
     
    58:10
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Jannik Canova – 2 min., podrážení).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:31
    Miettinen střílel z pravé strany, ale trefil jen boční síťku švýcarské branky. Po něm to zkusil ještě také Puistola, ale i ten byl nepřesný.
     
    57:10
    Další útočná snaha Finů, kteří nemají dost a ještě se pokusili o střelu, která by branku soupeře ohrozila. Wyss byl ale pozorný mezi třemi tyčemi.
    55:53 Antti SAARELA - 8:3
     
    55:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové svou přesilovku využívají. ANTTI SAARELA dostal na pravou stranu přihrávku od Nikkanena a poté trefil odkrytou část Wyssovy branky – 8:3. Asistence: Henri Nikkanen a Patrik Puistola.
     
    55:22
    Střelu švihem z levého kruhu vyslal Henri Nikkanen, Wyss ale jeho pokus kryje sklapnutím svých betonů. Hra je přerušena a vhazuje se po pravé ruce švýcarského brankáře.
     
    54:50
    Finové jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra. Mají kotouč na svých holích a jdou do další útočné akce.
     
    54:37
    Finský celek se uhnízdil ve švýcarském pásmu a kombinuje před Wyssem.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 10. Aaltonen (Nikkanen, Tuomisto), 14. Aaltonen (Tuomisto, Tieksola), 15. Puistola (Loponen), 34. Saarela, 36. Intonen (Tieksola, Mäntykivi), 39. Mäntykivi (Tieksola, Lehtinen), 45. Koskenkorva (Loponen, Nikkanen), 56. Saarela (Nikkanen, Puistola), 60. Puistola (Nikkanen, Loponen) – 22. Fuss (Vouardoux), 44. Marchand, 45. Marchand (Knak)


    Fínsko: Taponen (Randelin) – Hatakka, Räsänen (C), Tuomisto, Holtinkoski, Loponen, Koskenkorva, Lehtinen – Simontaival, Saarela, Puistola – Petman, Nikkanen (A), Aaltonen (A)- Räty, Pärssinen, Miettinen – Tieksola, Intonen, Mäntykivi – Hakanen
    Švajčiarsko: Wyss (Ruppelt) – Delémont, Villa (A), Rubanik, Baragano, Schweizer, Landolt, Vouardoux – Dähler, Burkhalter, Stoffel (A) – Schmid, Salzgeber, Knak (C) – Andersson, Zimmermann, Baumann – Marchand, Canova, Russo – Fuss

    Rozhodca: Hribik, Veselý – Kis, Lučan

    Diváci: 358