Fenerbahce – Anderlecht 2:0 (kon.) | Astana – Jablonec 2:1 (kon.) | Akhisarspor – Sevilla 2:3 (kon.)
Limassol – Frankfurt 2:3 (kon.) | Borisov – Chelsea 0:1 (kon.) | D.Kyjev – Rennes 3:1 (kon.)
Genk – Besiktas 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Liége 2:1 (kon.) | Lazio – Marseille 2:1 (kon.)
Malmö – Sarpsborg 1:1 (kon.) | Fehérvár – Solún 1:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Villarreal 0:0 (kon.)
S. Moskva – Rangers 4:3 (kon.) | Arsenal – Lisabon 0:0 (kon.) | Real Betis – AC Miláno 1:1 (kon.)
Bordeaux – Zenit 1:1 (kon.) | Celtic – Lipsko 2:1 (kon.) | D. Záhreb – Trnava sk 3:1 (kon.)
Leverkusen – Zürich 1:0 (kon.) | Razgrad – Larnaca 0:0 (kon.) | Olympiakos – Dudelange 5:1 (kon.)
Rosenborg – Salzburg 2:5 (kon.) | Slavia – Kodaň 0:0 (kon.) | Vorskla Poltava – Karabach 0:1 (kon.)
koniec
FC Astana
2:1 (1:1)
FK Jablonec
cz Štvrtok 08.11.2018, 16:50 • Astana Arena, Astana • Európska liga • Skupina K
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:50.
     
    Vítám vás u dalšího utkání skupinové fáze Evropské ligy, v němž se představí FC Astana a český zástupce FK Jablonec.
     
    FK JABLONEC

    Ačkoliv se Severočeši prezentují v Evropské lize dobrým fotbalem, mají na svém kontě pouhé dva body. Svěřenci Petra Rady jsou tak na poslední příčce, ale pouze tři body od postupu. Sám trenér Jablonce ví, že jeho tým by už dnes potřeboval zvítězit. Český zástupce ve třech duelech pětkrát inkasoval. Nejlepším střelcem klubu ze severu Čech je Michal Trávník, jenž se prosadil dvakrát.

    Jablonec – Astana 1:1
    Jablonec – Kyjev 2:2
    Rennes – Jablonec 2:1

    V posledním utkání české nejvyšší soutěže zajížděl Jablonec na Duklu, kde vsítil soupeři šest branek. Aktuálně najdeme tým Petra Rady na šesté příčce, když získal šestadvacet bodů. Severočeši tak ztrácejí na čelo tabulky osm bodů, ale třeba za třetí Spartou jsou v závěsu jediného bodu. V posledních pěti případech získali Jablonečtí třináct bodů z patnácti možných. Se sedmi góly je na tuzemské úrovni nejlepším střelcem taktéž Michal Trávník. Jen o dva zásahy méně má urostlý útočník Martin Doležal.
     
    FC ASTANA

    Je asi překvapením, že Astana vládne skupině K, když má na kontě stejně jako Kyjev pět bodů. S menším odstupem je za ní Rennes a právě Jablonec. Je tedy jasné, že tato skupina bude zamotaná až do konce. Kazašský celek ve třech duelech nasázel soupeřům ve vyrovnané skupině už pět branek. Domácí celek má velmi dobře rozloženou ofenzivní sílu, když o pět zásahů se postaralo pět různých hráčů.

    Jablonec – Astana 1:1
    Astana – Rennes 2:0
    Kyjev – Astana 2:2

    V posledním kole Premier League zvítězila Astana na vlastním hřišti, když porazila Almaty 3:2. Právě oba celky se vyhřívají na prvních dvou pozicích. Ovšem daleko lépe je na tom Astana, která získala čtyřiasedmdesát bodů, čímž si zajistila postup do příštího ročníku kvalifikace o Ligu mistrů. S jedenácti zásahy je nejlepším střelcem klubu Marin Tomasova o jedinou branku méně má Aleksej Ščetkin.
     
    Vzájemné zápasy:

    Oba kluby se až do letošního utkání nikdy nesetkaly. Jediný vzájemný duel tedy datujeme ke konci října, kdy Jablonec Na střelnici s Astanou remizoval 1:1. Už ve čtvrté minutě poslal český klub do vedení Jakub Považanec, ale po sedmi minutách bylo vyrovnáno, když se prosadil Pedro Henrique. Poté se hrála otevřená partie, ale ani jeden z celků misky vah na svou stranu nepřevážil.

    Jablonec – Astana 1:1
     
    Utkání severočeského zástupce startuje v netradičních 16 hodin 50 minut. Jablonečtí do Astany jedou s úmyslem získat tři body, ale je jasný, že kazašský celek si bude chtít upevnit vedoucí pozici ve skupině. Duelem, v němž potřebují svěřenci Petra Rady bodovat, vás provede Michal Luxa.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Astana: Jerić (C) – Antonio Rukavina, Postnikov, Aničić, Zajnutdinov – Tomasov, Majevski, Kleinheisler, Henrique – Kabananga, R. Almeida.
    Náhradníci: Mokin – Bejsebekov, Janga, Malij, Murtazajev, Mužikov, Ščetkin.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Jovović, Považanec, Trávník, Sobol – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Břečka, Chramosta, D. Ikaunieks, Janković, Kratochvíl, V. Kubista.

    Rozhodčí: István Vad – Istvan Albert, Balázs Szert (všichni Maďarsko).
     
    Oba celky se již nachází v tunelu, odkud je maďarští rozhodčí za pár okamžiků přivedou na zelený koberec. Ochozy stadionu jsou solidně zaplněné, po pozdravení už vše bude směřovat k úvodnímu výkopu.
    Hráči míří na zelený pažit
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Maďarský rozhodčí pan István Vad zahájil utkání, jako první se balonu dotkli domácí hráči. Kazašský celek zatím kombinuje na vlastní polovině, ale přišel dlouhý pas za obranu, jenž si pohlídal David Hovorka.
     
    2
    Do dnešního utkání nastoupila FC Astana ve světle modrých dresech, naopak český zástupce hraje v zeleném. Martin Doležal dotíral na obranu soupeře a donutil brankáře k zásahu.
     
    3
    Tomáš Hübschman získal míč za půlící čárou a přihrál ho do strany, kde byl rozeběhnutý Vladimir Jovović. Jeho druhý dotek s balonem byl příliš dlouhý, a tak bude útočit Astana.
     
    4
    Pas do pravé části šestnáctky dostal naběhnutý Junior Kabananga, ten zakončil jen do hostujícího brankáře. Ovšem domácí útočník si nepohlídal ofsajdovou past.
     
    6
    Na začátku šesté minuty se píská a mává už druhý ofsajd v podání Astany. U levé postranní čáry byl rozběhnutý Pedro Henrique, ale Brazilec se nacházel v těsném postavení za jabloneckou obranou.
     
    7
    Výborně se poradil s bráněním David Hovorka, který pro českého zástupce získal míč. Ovšem poté dlouho na přihrávku čekal Jakub Považanec, a tak je v kombinaci Astana.
     
    8
    Pedro Henrique přihrál pouze do míst, kde se nacházel pouze Tomáš Hübschman. Jenže zkušený záložník balon pouze odevzdal. Poté pálil zpoza vápna Ivan Majevski, jehož zakončení bylo hodně nepřesné.
     
    9
    Severočeská obrana opět zafungovala na jedničku, když do ofsajdového postavení vběhl Junior Kabananga. Český tým směrem dozadu hraje opravdu zkušeně.
     
    10
    A další ofsajd, když se do něj dostal Pedro Henrique. Astana má obrovské potíže s postavením svých hráčů na hranici s obranou Jablonce.
     
    12
    Hráči ve světle modrých dresech jsou častěji u balonu a opět kombinují. Baktijor Zajnutdinov na levé straně nezpracoval míč a ten mu utekl mimo hrací plochu.
     
    13
    Vladimir Jovović vysunul napadání až k soupeři, kterého donutil k přihrávce na Nenada Jeriće. Do kombinace zasáhl již zmíněný hráč, ale Michal Trávník jeho myšlenku nepochopil.
     
    14
    Po kombinaci na pravé straně byl vysunut Marin Tomasov, jenže u balonu byl mnohem dříve Vlastimil Hrubý. Ten okamžitě rozehrál, ale Jablonec opět rychle přišel o míč.
     
    15
    Jablonec se jen chvíli ohřál na polovině soupeře, ale opět se bude muset bránit. Ovšem ani Astana dlouho míč neudržela, ve hře je hodně nepřesností.
     
    16
    Výborně opět zapracoval David Hovorka, který ve skluzu poslal míč do Juniora Kabanangy, od něhož balon doputoval mimo hrací plochu. Vlastimil Hrubý bude odkopávat od brány.
     
    17
    Po hezké kombinaci se ke střele procpal Vladimir Jovović, jehož pokus mířil ke vzdálenější tyči. Nenad Jerić balon vyrazil před sebe, kde byli jako první hráči Astany.
     
    18
    Po přihrávce do druhé vlny vypálil Marin Tomasov, jehož pokus na první tyč vytěsnil český brankář na rohový kop.
     
    18
    Astana právě vstřelila branku!
    Centr od rohového praporku prodloužil za sebe Baktijor Zajnutdinov, který našel na zadní tyči PEDRA HENRIQUEA. Brazilský hráč posílá Astanu do vedení a Jablonec čeká pořádná porce práce. Asistence: Baktijor Zajnutdinov.
    18. Pedro HENRIQUE - 1:0
     
    20
    Na levé straně se rozeběhl Eduard Sobol, který si to namířil až do šestnáctky. Z její hranice vyslal pěkný střelecký pokus, ale ten rozvlnil pouze boční část sítě.
     
    21
    Tomáš Hübschman vybojoval standardní situaci, kterou rozehrál Michal Trávník. Jeho centr byl odvrácen, ale balonu se zmocnil Jakub Považanec, jehož pokus šel jen kousek nad břevno.
     
    23
    Český zástupce v Evropské lize zvyšuje tempo hry a snaží se rychle vyrovnat. Jenže po ztrátě míče se do kombinace dostává Astana.
     
    24
    Jakub Považanec napadal soupeře s balonem, jenže ho povalil na zelený pažit, a tak se píská nedovolený zákrok. Kazašský celek nikterak nepospíchá a v klidu kombinuje.
     
    25
    Jablonečtí se usadili před šestnáctkou soupeře, kde po kombinaci se Astana osvobodila jen odkopem. Český tým se rychle vrátil do útoku, ale na levé straně vybojoval pouze autové vhazování.
     
    26
    Michal Trávník dlouho vyčkával, co s balonem udělá, až o něj přišel. Ovšem Astana se ho opět jen zbavila a bude se bránit. Tentokrát to ale hráči v zeleném zkoušejí po pravé straně.
     
    28
    Po faulu na Jakuba Považanece rozehrával Jablonec standardní situaci. Centr se snažil prodloužit Martin Doležal, ale míč z jeho hlavy našel jen soupeře.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Vladimir Jovović (FK Jablonec), který zezadu podrazil soupeře. Celou situaci si jde s hlavním sudím vyřídit ještě Tomáš Hübschman, ale nic se měnit už nebude.
     
    30
    Za nákopem po pravé straně běžel Michal Trávník, který trochu naivně čekal na náraz soupeře a upadl. Ovšem jednalo se o čistý zákrok, a tak bude Jablonec opět jen bránit.
     
    31
    Vladimir Jovović viděl nabíhajícího Tomáše Holeše, který byl u balonu později než soupeř. Hostující obránce poté inkasoval ránu balonem do citlivých míst.
     
    32
    Kousek za šestnáctkou byl poražen Martin Doležal, jenž vybojoval standardní situaci. Tu Michal Trávník rozehrál na zadní tyč, kde Jablonec vybojoval pouze rohový kop.
     
    33
    Pro centr od levého praporku si vyběhl Nenad Jerić, jenž míč vyboxoval daleko od branky. Matěj Hanousek míč zachytil a vrací českého zástupce před šestnáctku Astany.
     
    34
    David Lischka dlouho otálel, co s balonem udělá, až se za ním zjevil Marin Tomasov. Domácí hráč šlapákem ale dohrál obránce a hlavní sudí píská správně faul útočníka.
     
    35
    Marin Tomasov potřebuje lékařskou pomoc, ta už míří na zelený pažit. Domácí hráč si při faulu ještě ublížil a kdyby nemohl dohrát, byla by to pro Astanu komplikace.
     
    36
    Centr z levé strany prodloužil Michal Trávník a z hranice vápna vypálil Tomáš Holeš. Jeho zakončení bylo pěknou podívanou, ale zamířilo pouze do boční sítě. Jablonec přidává na tempu a je nyní lepším celkem.
    36. Tomáš Holeš (JAB)
     
    37
    Další krásná akce Jablonce! Jakub Považanec vyslal pěkný pas do šestnáctky, za kterým běžel Vladimir Jovović. Ten balon prodlužoval, ale míč skončil jen vedle pravé tyče.
     
    38
    Vlastimil Hrubý musel rychle z branky, když se na něj hnal Marin Tomasov. Domácí ofenzivní hráč byl už z úhlu, a tak neměl kudy procpat míč do branky Jablonce.
     
    40
    László Kleinheisler si počínal nedovoleně, když poslal podražením na zelený pažit Jakuba Považanece. Jablonec rychle rozehrál a dostal se do šance! Z velké dálky Tomáš Holeš, jehož střelu srazil těsně vedle tyče obránce.
     
    41
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Brankou do šatny Severočeši vyrovnávají! Michal Trávník přesným centrem našel hlavu Davida Lischky. Do zakončení jabloneckého obránce sáhl ještě BAKTIJOR ZAJNUTDINOV, jenž znemožnil Nenadu Jerićovi zasáhnout.
    41. David LISCHKA - 1:1
     
    44
    Po kombinaci na pravé straně směřovala těžká přihrávka na Tomáše Hübschmana, který byl pod tlakem, a tak zprvní poslal balon k soupeři.
     
    45
    V poslední minutě normální hrací doby je k vidění hodně nepřesností. Balon si ve středovém kruhu pokryl Martin Doležal, jenž byl faulován. Na levé straně poté kombinoval Michal Trávník a Vladimir Jovović. Ovšem hráči Jablonce se opět nepochopili.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát pouze šedesát vteřin nad rámec normální hrací doby prvního poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Do utkání lépe vstoupila Astana, která se ale v útočných akcích trápila, jelikož ji třikrát zastavil praporek pomezního sudího. Ovšem poté přišel rohový kop, jenž byl prodloužen a celou akci brankou zakončil Pedro Henrique. Poté se ale hra Jablonce výrazně zlepšila a Severočeši se pár minut před vypršením úvodní pětačtyřicetiminutovky dočkali vyrovnání. Na centr Michala Trávníka si ve vápně naskočil David Lischka, jehož hlavičku usměrnil za bezmocného gólmana Baktijor Zajnutdinov.

    Střely celkem: 4:7.
    Střely na branku: 3:2.
     
    Oba celky se vracejí na zelený koberec, kde se za několik okamžiků bude pokračovat druhým poločasem. Uvidíme, zda v utkání budou pokračovat stejné jedenáctky nebo se trenéři odhodlali ke změnám.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Maďarský rozhodčí dal pokyn k pokračování utkání, nyní byli u balonu hráči Jablonce. David Hovorka poslal dlouhý nákop do šestnáctky soupeře, ale Astana si tentokrát poradila.
     
    47
    Po nedovoleném zákroku na Martina Doležala rozehrál standardní situaci Michal Trávník. Jeho centr do šestnáctky našel ve vzduchu vybíhající Nenad Jerić.
     
    48
    Na zeleném pažitu po vzdušném souboji zůstal ležet Pedro Henrique, který potřebuje lékařskou pomoc. Ovšem po krátkém ošetřování už domácí hráč zamířil za postranní čáru.
     
    49
    Za pasem za obranu Jablonce mířil Marin Tomasov, jenže Vlastimil Hrubý byl pozorný a pro balon si doběhl. Jablonec hraje od konce druhého poločasu velmi dobře.
     
    50
    Ovšem tentokrát útočila Astana. László Kleinheisler posunul míč na levou stranu šestnáctky, odkud vystřelil Pedro Henrique. Do jeho pokusu skočil jeden z obránců Jablonce, jenž celou akci zastavil.
     
    52
    Krásná akce domácího celku skončila nepřesným zakončením. Pedro Henrique si narazil míč se spoluhráčem a poté se prohnal kolem Davida Hovorky. Ovšem to zakončení z úhlu už za nic nestálo.
     
    53
    Eduard Sobol se snažil projít do vápna, ale o míč přišel a Jablonec musí se rychle vracet. Astana šla do rychlého přečíslení, ale Junior Kabananga po centru z levé strany nůžkami nezastříhal.
     
    54
    Zase boční síť! Michal Trávník poslal pas mezi dva soupeře, kteří se nedomluvili, a tak se za nimi zjevil Eduard Sobol. Jeho pokus mířil těsně vedle branky a rozvlnil síť z boku.
    54. Eduard Sobol (JAB)
     
    55
    Žlutou kartu dostává Pedro Henrique (FC Astana), který rukou zasáhl do obličeje Tomáše Hübschmana. V příštím utkání střelec úvodní branky nemůže nastoupit.
     
    57
    Junior Kabananga si opět nepohlídal ofsajdové postavení a zapojil se do hry. Jablonec je opět u balonu a musíme přiznat, že i ve druhém poločase je lepším celkem na trávníku.
     
    58
    Richard Almeida si naběhl na levé straně, odkud odcentroval, ale obrana Jablonce si poradila. Český tým mohl jít do přečíslení, ale přišla nepřesná přihrávka do strany.
     
    59
    Jakub Považanec na hranici vápna dlouho ukazoval, že chce přihrávku. Ovšem celou akci zakončil sám Vladimir Jovović, jehož pokus byl sražen na další rohový kop.
     
    60
    Michal Trávník poslal do šestnáctky přetažený centr, za kterým šel David Hovorka. Obránce Jablonce udržel míč ještě na hrací ploše, ale následný centr Astana odklidila.
     
    61
    Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Junior Kabananga, přichází Rangelo Janga.
     
    63
    Kazašský celek uklidňuje hru, když se stáhl na vlastní polovinu, kde kombinuje. Až po dvaceti vteřinách přišla přihrávka přes půlící čáru, po které Astana přišla o míč.
     
    64
    Střídající Rangelo Janga sice vyhrál hlavičkový souboj, ale balonu se zmocňují Jablonečtí. Český tým vyslal nákop na polovinu soupeře, kde byl faulován Martin Doležal.
     
    66
    Sledujeme horně vyrovnanou partii a oba celky mohou vyhrát. Astana po kombinaci vybíhla k odkupu Nenada Jeriće.
     
    67
    Michal Trávník držel míč u postranní čáry, kde proti němu byli tři bránící hráči. Hostující talentovaný hráč vybojoval faul, a tak Jablonec u balonu zůstane.
     
    68
    Po autovém vhazování už pronikal do pokutového území Tomáš Holeš. Český hráč si ale naběhl do soupeře a balon zamířil mimo hrací plochu. Podle maďarského rozhodčího se jednalo o čistý zákrok.
     
    69
    Další útok po levé straně táhl Michal Trávník, jenž se dostal k povedenému centru. Na hranici si na míč naskakoval Martin Doležal, ale k zasažení míče mu chybělo jen pár centimetrů.
    69. Martin Doležal (JAB)
     
    71
    Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Richard Almeida, přichází Serikžan Mužikov.
     
    72
    Po souboji s Rangelem Jangou zůstal ležet na zeleném pažitu David Hovorka. Hostující obránce bude schopen pokračovat ve hře.
     
    72
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Eduard Sobol, přichází Miloš Kratochvíl.
     
    74
    Matěj Hanousek si zpracoval přihrávku na prsa a poté se vydal podél postranní čáry do útoku. Jenže jeho přihrávka mířila do protihráče a poté znovu do českého hráče. Astana bude vhazovat.
     
    75
    Atmosféra je na stadionu dobrá, i když Jablonečtí mají více ze hry. Asi každý z nás by si přál druhou branku severočeského klubu, který ve druhé části zahodil už tři nadějné šance.
     
    76
    Český zástupce v Evropské lize po chybě pustil soupeře do akce. Z hranice šestnáctky zakončoval Rangelo Janga, jehož pokus mířil jen doprostřed brány.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Marin Aničić (FC Astana), který se nechal předskočit Martinem Doležalem. Český útočník mohl jít sám na branku, ale byl zastaven. Podle mého je žlutá karta hodně málo.
     
    80
    Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Pedro Henrique, přichází Roman Murtazajev.
     
    81
    Astana útočí po levé straně, kde spoluhráče vysouval Serikžan Mužikov. Ovšem za balon první doběhl Tomáš Holeš, který ho jen vrátil soupeři. Tlak Jablonce trochu otupil.
     
    82
    Domácí hráči kombinovali na vlastní polovině, až díky napadání Jablonce přišla přihrávka k brankáři. Vypadá to, že Astaně bod z dnešního duelu bude stačit.
     
    83
    Z levé strany odcentroval Miloš Kratochvíl, který ale poslal balon jen mimo hrací plochu. Nenad Jerić už rozehrál od branky a Astana se hnala do útoku. Jenže pro pas za obranu Jablonce si vyběhl Vlastimil Hrubý.
     
    84
    Michal Trávník přepustil míč na Matěje Hanouska, který si obhodil prvního soupeře a druhého předběhl. Ovšem poslední bránící hráč Astany napálil míč do krajního obránce, a tak se bude jen odkopávat od branky.
     
    85
    A další centr mířil do vápna, kde si na zadní tyči přes bránícího hráče naskakoval Marin Tomasov. Ovšem tomu pár centimetrů k zasažení balonu scházelo.
     
    86
    Po zisku míče před vlastní šestnáctkou vyvezl míč David Lischka, který ho předal na Vladimira Jovoviće. Ten na nic nečekal a hnal se do pokutového území, kde ale střela nepřišla, jelikož si hostující hráč šlápl na balon.
     
    88
    Z pravé strany odcentroval Marin Tomasov. jenž na zadní tyči našel Marina Aničiće. DOmácí hráč se pokoušel vracet míč do ohně, ale skvěle zasáhl David Lischka.
     
    88
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak to je obrovská smůla pro Jablonec, který si inkasovat nezasloužil! Přetažený centr vrátil před branku Marin Tomasov, jenž našel na malém vápně osamoceného JEVGENIJE POSTNIKOVA. Domácí hráč udržel nervy na uzdě a poslal balon pod horní tyč.
    88. Jevgenij POSTNIKOV - 2:1
     
    89
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Vojtěch Kubista.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Zpoza vápna se stejný moment vypálil Michal Trávník, jenže jeho pokus byl zablokovaný.
     
    90+3
    Po autovém vhazování se k centru dostal Miloš Kratochvíl, ovšem pro balon si vyběhl Nenad Jerić. Jablonci už moc času nezbývá, to je škoda ztraceného bodu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Nezaslouženě Jablonec prohrává s Astanou, čímž se cesta českému klubu do vyřazovacích bojů hodně komplikuje. Hostující tým si ve druhém poločase vypracoval hodně šancí, ale všechny zahodil, a tak přišel závěr zápasu, kdy Astana rozhodla. V duelu byla Jablonec lepším celkem ale doplatil na produktivitu. Bohužel český zástupce musí doufat v příznivý výsledek druhého dnešního utkání ve skupině K.
     
    S konstatováním, že si Jablonec zkomplikoval cestu do vyřazovacích bojů se s vámi loučím a přeji vám příjemní zbytek čtvrtečního večera. (18:45:30)

    Michal Luxa

    Góly: 18. Henrique (Zajnutdinov), 88. Postnikov (Tomasov) – 41. Zajnutdinov (vla.)

    Karty:   55. Henrique (ATN), 78. Aničić (ATN) – 28. Jovović (JAB)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 20:6.
    FC Astana: Jerić (C) – Antonio Rukavina, Postnikov, Aničić, Zajnutdinov – Tomasov, Majevski, Kleinheisler, Henrique (80. Murtazajev) – Kabananga (61. Janga), R. Almeida (71. Mužikov).
    Náhradníci: Mokin – Bejsebekov, Janga, Malij, Murtazajev, Mužikov, Ščetkin.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Jovović (89. V. Kubista), Považanec, Trávník, Sobol (72. Kratochvíl) – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Břečka, Chramosta, D. Ikaunieks, Janković, Kratochvíl, V. Kubista.

    Rozhodca: István Vad – Istvan Albert, Balázs Szert (všichni Maďarsko)