Fenerbahce – Anderlecht 2:0 (kon.) | Astana – Jablonec 2:1 (kon.) | Akhisarspor – Sevilla 2:3 (kon.)
Limassol – Frankfurt 2:3 (kon.) | Borisov – Chelsea 0:1 (kon.) | D.Kyjev – Rennes 3:1 (kon.)
Genk – Besiktas 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Liége 2:1 (kon.) | Lazio – Marseille 2:1 (kon.)
Malmö – Sarpsborg 1:1 (kon.) | Fehérvár – Solún 1:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Villarreal 0:0 (kon.)
S. Moskva – Rangers 4:3 (kon.) | Arsenal – Lisabon 0:0 (kon.) | Real Betis – AC Miláno 1:1 (kon.)
Bordeaux – Zenit 1:1 (kon.) | Celtic – Lipsko 2:1 (kon.) | D. Záhreb – Trnava sk 3:1 (kon.)
Leverkusen – Zürich 1:0 (kon.) | Razgrad – Larnaca 0:0 (kon.) | Olympiakos – Dudelange 5:1 (kon.)
Rosenborg – Salzburg 2:5 (kon.) | Slavia – Kodaň 0:0 (kon.) | Vorskla Poltava – Karabach 0:1 (kon.)
koniec
Real Betis
1:1 (1:0)
AC Miláno
cz Štvrtok 08.11.2018, 21:00 • Estadio Benito Villamarín • Európska liga • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Betis a AC Milán.
     
    Real Betis

    Španělský Betis neprožívá zrovna povedený vstup do letošního ročníku, v domácí soutěži se nachází až na čtrnácté pozici, na sestupové pásmo má náskok pouze čtyř bodů. Aby toho nebylo málo, tak Betis v lize nezvítězil už ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech, naposledy se to povedlo proti Leganés, což ale více než měsíc stará záležitost. Minulé kolo navíc nabídlo divokou přestřelku, Betis v ní vedl už 2:0, avšak nakonec mohl být rád, že proti Celtě Vigo nakonec srovnal na konečných 3:3. Úplně jiný scénář píše základní skupina Evropské ligy, v ní Betis okupuje první pozici, přičemž ještě neucítil hořkost porážky. V minulém kole navíc porazil právě AC, v dnešním utkání bude chtít tuto výhru zopakovat.
     
    AC Milán

    Na opačné straně se nachází milánský AC, který se konečně dostává do té správné herní pohody. AC se v italské lize posunulo až na čtvrtou pozici, momentálně na vedoucí Juventus ztrácí deset bodů. Hostující tým dnešního utkání neztratil body v posledních třech zápasech, poslední ligová porážka přišla v milánském derby proti Interu, přičemž jediná branka přišla až v nastaveném čase. Italský celek je společně s Betisem hlavním aspirantem na postup ze základní skupiny Evropské ligy, AC se v tuto chvíli nachází "až" na druhé příčce, nicméně na vedoucí Betis ztrácí pouze jeden jediný bod. Právě dnešní utkání by mohlo napovědět, kdo z těchto celků bude mít blíže k postupu.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra, Feddal – Tello, Lo Celso, W. Carvalho, Canales, Firpo – Joaquín (C), A. Sanabria.
    Náhradníci: Robles – Guardado, Barragán, Sidnei, Inuj, Morón, León.

    AC Milán: Reina – Musacchio, C. Zapata (C), Ricardo Rodríguez – Borini, Kessié, Bakayoko, Çalhanoğlu, Laxalt – Suso, Cutrone.
    Náhradníci: G. Donnarumma – Abate, Bertolacci, Halilović, J. Mauri, A. Romagnoli, Montolivo.

    Rozhodčí: Pawson – Betts, Hussin (všichni Anglie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu se milánský AC dostal ke své klasické kombinaci, do které se zapojil také brankář Reina, který ale dalekonosným odkopem nenašel Cutroneho.
     
    4
    Posléze se hosté přesunuli s míčem na útočnou polovinu, kde ale moc dlouho nevydrželi. Laxalt totiž neviděl vhodného adresáta, nakonec přihrál až k Zapatovi.
     
    5
    Před malým momentem se k nakopávanému míči dostával Sanabria, kterému nakonec uskočil balón daleko od kopačky, čehož využil Reina.
     
    6
    Do volného prostoru se nyní dostal Joaquín, který šikovně roztáhl hru na pravou stranu, odkud Canales neuspěl s přenesením hry na Sanabriu.
     
    7
    Borini se celkem snadným způsobem dostal až na útočnou polovinu, kde ale nadějnou protiakci zbrzdil. Navíc následovala další zpětná přihrávka.
     
    8
    Suso si gestem ruky řekl o početnější podporu spoluhráčů. Nakonec se k zakončení dostal hostující Çalhanoğlu, jenž ale mířil hodně daleko vedle brány.
     
    9
    Bartra si nyní splnil obrannou povinnost, neboť uspěl v hlavičkovém souboji proti Cutronemu. Volný míč navíc převzal jeho kolega Carvalho.
     
    10
    Stále sledujeme celkem nezáživné tempo zápasu. Betis rozjel kombinaci v oblasti středového kruhu, Carvalho ale nedokázal přesně přihrát vedle stojícímu Lo Celsovi.
     
    11
    Další nepřesnost tentokráte vyprodukoval domácí Lo Celso, který nedokázal přihrát na kopačku Canalese. Posléze se na zemi ocitl Suso.
     
    12
    AC sice rozehrávalo z vlastní poloviny, vlastní zbytečností ale o míč zase přišlo. Betis nikam nechvátá, naopak rozjíždí velice pomalou akci po pravém křídle.
     
    12
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Zdánlivě nenápadná akce Betisu nakonec putovala na levou stranu, kde číhal Firpo. Jeho lahůdkový centr směřoval přesně do prostoru, kde se nacházel GIOVANI LO CELSO, který z první nedal Reinovi sebemenší šanci na reakci.
    12. Giovani Lo Celso - 1:0
     
    13
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, nyní jsou na tahu hosté, kteří mají na vyrovnání ještě dostatek času.
     
    14
    Vzápětí měl Bakayoko kolem sebe celkem dost prostoru, nakonec ho ale stačila doběhnout hned trojice protihráčů, která v tuto chvíli nahání Laxalta
     
    15
    Real Betis se opět usadil s hracím předmětem na útočné polovině, kde ale stojí val protihráčů. Nyní u míče stojí Carvalho, který předává vedle stojícímu Canalesovi.
     
    16
    Jenomže následovala zpětná přihrávka až na Feddala, který zahnal Canalese do těžké pozice, ze které nakonec odešel jako vítěz, neboť zachytil balón.
     
    17
    Firpo dokázal ze vzdušného prostoru sklepnout míč pod sebe, kde se nacházel Canales. Ten naopak rozjel útočnou akci podél postranní čáry.
     
    18
    Stále ten stejný obrázek. Španělský celek se snaží nepustit soupeře k míči, což se zatím sice daří, avšak domácí jsou stále daleko od Reinovy svatyně.
     
    19
    Posléze to Firpo zkoušel dalším centrovaným míčem, který tentokráte odvrátila obrana milánského AC. Aby toho nebylo málo, tak se do šestnáctky natlačil Joaquín, jehož přihrávka na Lo Celsa byla o kousek delší.
     
    20
    Nakonec domácí zahrávali standardku z pravé strany, kterou obstaral záložník Canales. Jeho centr se snášel k penaltovému puntíku, kde zasahoval Musacchio.
     
    21
    AC Milán se už hodně dlouhou dobu nedostalo k opačné šestnáctce, což domácího lodivoda pochopitelně těší. Nyní si s míčem zahrál také brankář López.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí celek, který je i nadále výrazně aktivnější.
     
    23
    Přenesení hry našlo na pravé straně nevýrazného Tella, který toho ale moc nevymyslel. Naopak budeme sledovat další odkop od hostující branky.
     
    24
    Až v tomto okamžiku se Rodríguez dostal na útočnou polovinu, kde nakonec o míč přišel. Velmi dobře zapracovala domácí záložní řada, která to zvládla bez faulu.
     
    25
    Canales se dělal prostor ve středu hrací plochy, nakonec ho z operativní pozice vytlačil právě Rodríguez, který se ihned vrátil na své výchozí postavení.
     
    26
    Za pokutovým územím se napřahoval ke střele hostující Suso, který nakonec trefil protihráče do nohy. Rychlý kontr Betisu ale zabrzdil Tello.
     
    27
    Domácí to zkoušeli nákopem na pravou stranu, kde ale Bartrovi uskočil míč daleko od kopačky. Celou situaci ale zachraňoval Tello, jenž udržel balón před čárou.
     
    28
    AC je i nadále bez míče, což musí být frustrující. Naopak Betis nikam nespěchá, někdy zapojí do rozehrávky také Lópeze, který zatím nemá moc práce.
     
    29
    Mohlo to být o dvě branky! Lo Celso si počkal na náběh Joaquína, který ještě předal rychlonohému Firpovi, na jehož přihrávku před prázdnou bránu reagoval Sanabria střelou těsně vedle.
    29. Sanabria nevsítil druhou branku.
     
    34
    Obrázek hry se nikterak dramaticky nemění. Před malým momentem si Tello troufl na riskantní přihrávku křížem, po které se AC dostalo k šestnáctce.
     
    35
    Jenomže akce byla úplně zbytečně zbržděna. Nakonec se na zemi ocitl hostujíc Bakayoko, kterého těsně před pokutovým územím fauloval Mandi.
     
    36
    K rozehrávce přímého kopu se pochopitelně postavil Çalhanoğlu, který to zkoušel přímo na bránu. Jeho technická rána nakonec skončila pouze na zdi.
     
    37
    Konečně se AC dostalo k souvislejšímu držení kulatého nesmyslu. Naopak to velice překvapivou střelou zkoušel právě Çalhanoğlu, který protáhl brankáře Lópeze.
     
    38
    Bartra zkoušel nezištnou přihrávkou nastartovat Sanabriu, který se vydal do jiného prostoru, než bylo zapotřebí. Včas z obrany navíc vystoupil Musacchio.
     
    39
    Tello zřejmě prováhal ideální moment na řešení akce, nakonec přihrávku vedle stojícímu Joaquínovi přečetl Rodríguez, který uklidňuje hru.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Střeleckým pokusem to nyní řešil Lo Celso, kterému to ale v žádném případě nesedlo. Skákavá střela nakonec doskákala hodně vedle branky.
     
    42
    Laxalt se dostal do nepříjemného obležení, které se pokusil vyřešit manévrem k postranní čáře, což v konečném součtu přineslo autové vhazování.
     
    43
    Posléze to velmi dobře udělal Mandi, který dokázal předskočit stojícího Susa. Vzápětí se domácí dostali do slibného kontru, který ale nepřinesl nic nebezpečného.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Zouhair Feddal (Real Betis).
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Lo Celso. Úvodní dějství ale nepřineslo žádnou ofenzivní hitparádu, naopak jsme sledovali celkem nezáživnou podívanou. Betis byl jednoznačně aktivnější, avšak jeho kombinace se uskutečňovaly daleko od soupeřovy branky. Na druhé straně toho moc nevymyslel ani italský celek, který se jen zřídka kdy dostal k opačné šestnáctce. Doufejme, že druhé dějství nabídne ofenzivnější podívanou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu se k rozehrávce rohového kopu postavil hostující Suso, který nakonec rozehrál nakrátko, načež se k hlavičce hodně vedle brány dostal Cutrone.
     
    49
    Nyní se na útočnou polovinu dostali hráči Betisum, avšak krátce poté si Bakayoko pomohl faulem. Na hrací ploše skončil obránce Firpo.
     
    50
    Jenomže domácí nedokázali vymyslet nic nebezpečného, navíc se míč dostal až na kopačku brankáře Reiny, který dlouho váhá s odkopem od branky.
     
    51
    Zkušený brankář nakonec na druhé straně hledal Cutroneho, který se ale v době přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení, což prokázal také opakovaný záběr.
     
    52
    Tello to myslel velice chytře, na zadní tyči si totiž nabíhal kolega Firpo, před kterým dokázal zakročit Musacchio, který odpálil míč za brankovou čáru.
     
    53
    Následný rohový kop přiletěl na přední tyč, kde zasahoval urostlý Bakayoko. Jeho celek se ale nedostal k odraženému míči, čehož využil Canales.
     
    54
    Sanabria si to namířil do bloku protihráčů, který nakonec zasáhl čistým způsobem. Posléze Zapata možná trochu zbytečně odklízel míč do zámezí.
     
    55
    AC Milán to opět neudělal úplně přesvědčivě, neboť polovysoký odkop zachytil pouze pozorný Canales, který okamžitě akci zrychlil přihrávkou na Joaquína.
     
    56
    Jenomže domácí kapitán se opět nacházel v ofsajdu, čemuž se ale hodně diví. Vzápětí se na zemi ocitl Mandi, který by ale brzy měl být v pořádku.
     
    57
    Rutinní práci si nyní připsal López, který v poklidu stáhl padající míč ze vzduchu. Domácí brankář ihned vyhodil hrací předmět do strany.
     
    58
    Konečně zakončení. Za pokutovým územím neměl moc času na střelu Lo Celso, který nakonec svůj pokus poslal vysoko na tribunu, Reina nemusel zasahovat.
     
    59
    Posléze se na hrací plochu dostaly dva míče, hlavní sudí tak musel přerušit hru. O pár vteřinek později se Reina skutečně dostal k rozehrávce od branky.
     
    60
    Před domácí branku přiletěl celkem nebezpečný centr, o který se postaral Suso. Nakonec zasahoval Mandi, jenž raději odklidil míč za vlastní branku.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Giovani Lo Celso (Real Betis).
     
    62
    Logicky tak následoval rohový kop, po kterém se konečně předvedl brankář López. Suso to totiž zkoušel parádním technickým obstřelem, který López vyrazil pravou rukou.
    62. López se musel činit.
     
    62
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají krok! Lo Celso totiž fauloval těsně před pokutovým územím, soupeř se tak dostal k přímému kopu. Ten rozehrával SUSO, jehož parádní nadýchaný centr skončil až za bezmocným Lópezem, který zřejmě očekával, že se Bakayoko dostane k hlavčice.
    62. SUSO - 1:1
     
    63
    Skóre tak máme opět srovnané, což domácí určitě netěší. Nutno dodat, že Betis nebyl v posledních vteřinách zrovna zodpovědný, na což doplatil.
     
    64
    Rodríguez hodně riskoval u vlastní šestnáctky, kde to proti napadající přesile zvládl velice zkušeně. Jeho celek se navíc dostal na útočnou polovinu.
     
    65
    Italský celek začíná pořádně zlobit. Bakayoko dokázal na dlouhou nohu přihrát lépe postavenému Borinimu, který ale vypálil přímo doprostřed branky.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, konečně sledujeme trochu ofenzivnější pasáž. V tuto chvíli se Rodríguez postará o autové vhazování.
     
    67
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Joaquín, přichází Andrés Guardado.
     
    68
    Zapata si nebral s volným míčem servítky, naopak ho razantním způsobem odklidil ke středovému kruhu, odkud to z velké vzdálenosti nepřesně zkoušel Canales.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Ricardo Rodríguez (AC Milán).
     
    74
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Antonio Sanabria, přichází Lorenzo Morón.
     
    75
    AC Milán si přichystal další standardku, jenomže ještě před dopadem míče fauloval urostlý obránce Musacchio, který ve vzduchu přistrčil Carvalha.
     
    76
    Po kratší době se dostal k míči také brankář López, který z první přeposlal míč do strany, kde se ale výborným obranným zákrokem prezentoval Bakayoko.
     
    76
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Diego Laxalt, přichází Ignazio Abate.
     
    77
    Tello se konečně dostal k míči, se kterým se dostal až k hranici pokutového území. Tam ale číhal až moc důrazný Cutrone, který si dle sudího nepomohl faulem.
     
    78
    Tak nakonec úplně jinak, nedovoleným zákrokem si u postranní čáry pomohl střídající Morón. Rozehrávky se ujme obránce Zapata.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Mateo Musacchio (AC Milán).
     
    79
    Guardado zachytil riskantní přihrávku do Reiny, následně se pokusil hostujícího brankáře šikovně přehodit. Míč se stáčel směrem od branky, nakonec skončil těsně vedle.
     
    80
    Také Betis si hodně zahrával ve vlastním pokutovém území, odkud se nakonec domácí dokázali dostat. Vzápětí ale skončil na zemi jeden z hostů, ke kterému okamžitě přispěchali lékaři.
     
    81
    Tohle nevypadá vůbec dobře, Musacchio stále leží na hrací ploše, nakonec bude odvezen na pojízdných nosítkách. Za postranní čárou se připravuje střídání.
     
    82
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Mateo Musacchio, přichází Alessio Romagnoli.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Stále sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, avšak v posledních vteřinách je o něco aktivnější AC.
     
    84
    Na centrovanou nabídku si na zadní tyči nabíhal Borini, kterému ale míč nepříjemně skončil. Nakonec z toho bylo zakončení vysoko nad branku.
     
    85
    Firpo ještě dokázal zachytit míč na hrací ploše, posléze to na jistotu vyřešil Zapata, který nártem poslal kulatý nesmysl na druhou stranu hrací plochy.
     
    86
    Nyní se Firpo dokázal natlačit až před brankáře, kterého se snažil šikovně přehodit. Lob se nakonec moc nepovedl, Reina ale výborně zmenšil střelecký úhel.
     
    87
    Obrovská šance domácích! Tello uháněl po pravém křídle sám na bránu, nicméně místo přihrávky volnému spoluhráči vypálil, Reina ale podržel svůj celek.
     
    89
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Andrea Bertolacci.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Tiemoué Bakayoko (AC Milán).
     
    90+1
    Bakayoko dokázal prodloužit míč na střídajícího Bertolacciho, který ale neuspěl proti přesile protihráčů. Betis okamžitě spěchá k opačné šestnáctce.
     
    90+2
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Guardado, kterému se střela absolutně nezdařila. Míč vyletěl vysoko nad břevno, Reina nemusel zasahovat.
     
    90+4
    Firpo se postaral o autové vhazování od levé postranní čáry. Domácí obránce si vybral Moróna, který dokázal ustrážit balón před Rodríguezem.
     
    90+5
    Vypadá to, že se žádné další branky už nedočkáme. Oba celky se dopouštějí celé řady nepřesností, o pohledných akcí ani nemůžeme mluvit.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Andrea Bertolacci (AC Milán).
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Betis sice vstupoval do druhého poločasu za příznivého stavu, avšak úvod druhého dějství lépe vyšel AC, které srovnalo díky Susově standardní situaci. Druhý poločas byl z hlediska atraktivnosti o poznání lepší, směrem dopředu byl sice nebezpečnější Betis, avšak k žádné další brance se už nedostal. Španělský celek byl blízko rozhodující brance v samotném závěru utkání, AC se ale spolehlo na zkušeného brankáře Reinu.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 19:12. (22:55:57)

    David Suchý

    Góly: 12. Lo Celso (Firpo) – 62. Suso

    Karty:   45. Feddal (RBE), 61. Lo Celso (RBE) – 73. Ricardo Rodríguez (ACM), 78. Musacchio (ACM), 90. Bakayoko (ACM), 90+5. Bertolacci (ACM)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 19:12.
    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra, Feddal – Tello, Lo Celso, W. Carvalho, Canales, Firpo – Joaquín (C) (67. Guardado), A. Sanabria (74. Morón).
    Náhradníci: Robles – Guardado, Barragán, Sidnei, Inuj, Morón, León.

    AC Miláno: Reina – Musacchio (82. A. Romagnoli), C. Zapata (C), Ricardo Rodríguez – Borini, Kessié, Bakayoko, Çalhanoğlu (89. Bertolacci), Laxalt (76. Abate) – Suso, Cutrone.
    Náhradníci: G. Donnarumma – Abate, Bertolacci, Halilović, J. Mauri, A. Romagnoli, Montolivo.

    Rozhodca: Pawson – Betts, Hussin (všichni Anglie)