Fenerbahce – Anderlecht 2:0 (kon.) | Astana – Jablonec 2:1 (kon.) | Akhisarspor – Sevilla 2:3 (kon.)
Limassol – Frankfurt 2:3 (kon.) | Borisov – Chelsea 0:1 (kon.) | D.Kyjev – Rennes 3:1 (kon.)
Genk – Besiktas 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Liége 2:1 (kon.) | Lazio – Marseille 2:1 (kon.)
Malmö – Sarpsborg 1:1 (kon.) | Fehérvár – Solún 1:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Villarreal 0:0 (kon.)
S. Moskva – Rangers 4:3 (kon.) | Arsenal – Lisabon 0:0 (kon.) | Real Betis – AC Miláno 1:1 (kon.)
Bordeaux – Zenit 1:1 (kon.) | Celtic – Lipsko 2:1 (kon.) | D. Záhreb – Trnava sk 3:1 (kon.)
Leverkusen – Zürich 1:0 (kon.) | Razgrad – Larnaca 0:0 (kon.) | Olympiakos – Dudelange 5:1 (kon.)
Rosenborg – Salzburg 2:5 (kon.) | Slavia – Kodaň 0:0 (kon.) | Vorskla Poltava – Karabach 0:1 (kon.)
koniec
Akhisarspor
2:3 (0:2)
FC Sevilla
cz Štvrtok 08.11.2018, 18:55 • Spor Toto Akhisar Stadium • Európska liga • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:13. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:15. (20:46:08)
     
    To byl zápas! Sevilla si sice vytvořila dvoubrankové vedení, avšak domácí celek vstoupil do druhého poločasu patřičně aktivně, za což si vysloužil kontaktní branku. Belediyespor dokonce byl blízko vyrovnávací branky, avšak Vural pokutový kop neproměnil. Turecký celek se přeci jenom dočkal vyrovnání, nicméně Sevila se tři minuty před koncem rovněž dočkala pokutového kopu, který narozdíl od svého soupeře proměnila. Belediyespor tak zůstane i po tomto zápase bez bodu, naopak Sevilla slaví další vítězství.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na druhé straně se Banega dostával za posledního obránce, který mu nakonec nechal v cestě nohu. Sevilla si vyzkouší ještě jeden rohový kop.
     
    90+1
    Belediyespor nyní zmáčkl svého soupeře. Na malém vápně musel zasahovat Amadou, který odhlavičkoval míč daleko ze šestnáctky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    88
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Quincy Promes, přichází Daniel Carriço.
    Střídání v týmu Akhisar Belediyespor: ze hřiště odchází Hélder Barbosa, přichází Bilal Kisa.
    87. Éver BANEGA - 2:3
     
    87
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Španělský celek si bere vedení zpět! K exekuci pokutového kopu se postavil ÉVER BANEGA, který si v podobných situací ví rady. Jeho patřičně důrazná rána směřovala po zemi k levé tyči, kam se Lukač sice natahoval, na míč si ale nakonec vůbec nesáhl.
    86. Penaltový zákrok.
     
    86
    Penalta také pro Sevillu!
     
    85
    Žlutou kartu dostává Josué (Akhisar Belediyespor).
     
    84
    Bylo tomu skutečně tak, padající míč nakonec skončil na hlavě Amadoua, který ještě prodlužoval na Escudera, jenž hlavičkoval přímo do náruče brankáře.
     
    83
    Také Sevilla bude mít k dispozici standardní situaci, a to z levé strany. U balónu se nachází Sarabia, který to zřejmě zkusí centrem k zadní tyči.
     
    82
    Celkem vydařený centr nakonec směřoval ke vzdálenější tyči, kde se Manu ocitl v ofsajdovém postavení. Na druhé straně si čistým způsobem poradil Vršajević.
     
    81
    Nakonec si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Gnagnon, který zcela evidentně zatáhl Cevikera za dres. Následovat bude další standardka pro domácí.
     
    80
    Vural si prostřednictvím autového vhazování vybral Manua, který ale neuspěl proti přesile protihráčů. Akhisar se ale hodně rychle dostal zpět k míči.
     
    79
    Na druhé straně se před protihráče natlačil Vidal, jehož rána pravou nohou směřoval zhruba dva metry vedle branky. Lukač okamžitě rozehrál po zemi.
    78. Onur AYIK - 2:2
     
    78
    Akhisarspor právě vstřelil branku!
    Domácí přeci jenom srovnávají na 2:2! Do pokutového území přiletěl velice povedený centr, na který si naskočil střídající ONUR AYIK, jehož hlavička směřovala k pravé tyči, kam se Vaclík nedokázal natáhnout. Akhisar je na koni, nyní bude sahat po překvapivém obratu.
     
    77
    Belediyespor si přichystal standardku z velké vzdálenosti od branky. Barbosa zkoušel zakroutit míč směrem do brány, načež vedle brány hlavičkoval Lopes.
     
    76
    Vzápětí se do pokutového území pokoušel dostat Escudero, kterého ale čistým zákrokem odstavil od míče Lopes, který ihned vyvezl balón na druhou stranu.
     
    75
    Sevilla je v posledních vteřinách o poznání aktivnější. Hosté to většinu času zkouší přes pravou stranu, kde operuje dnes velice aktivní Vidal.
     
    74
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Luis Muriel, přichází Pablo Sarabia.
     
    73
    Logicky se tak konal další roh, který tentokráte našel Amadoua, jenž ale hlavičkou trefil pouze svého soupeře, který ale dokázal odklidit míč do bezpečí.
     
    72
    Na druhé straně se Belediyespor dostal k rohovému kopu, po kterém hodně nešikovně zasahoval Mesa, jenž poslal míč nekompromisním způsobem nad vlastní branku.
     
    72
    Střídání v týmu Akhisar Belediyespor: ze hřiště odchází Eray Ataseven, přichází Onur Ayık.
     
    71
    Navíc se pravý křídelník Sevilly dostal k dalšímu autu, se kterým si dával hodně načas. Nakonec si chtěl narazit s Promesem, který ale nepřihrál přesně.
     
    70
    Český brankář si zahrál s míčem také o několik desítek vteřin později, tentokráte raději přihrál do strany na volného Vidala, který očividně nikam nespěchá.
     
    69
    Sevilla se konečně dostal k souvislejší práci s míčem, za což se zapříčinil velezkušený Banega, který byl donucen ke zpětné přihrávce až k Vaclíkovi.
     
    64
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Nolito, přichází Roque.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, ve druhém poločase sledujeme velice zajímavé okamžiky. Akhisar vycítil šanci na bodový zisk, sám se dostal ke kontaktní brance.
     
    63
    Vázquez si celkem zbytečně zkomplikoval situaci u postranní čáry, kde ale jeho kolega Escudero dokázal vybojovat další autové vhazování.
     
    62
    Posléze musel Vaclík opět zasahovat, tentokráte to levačkou zkoušel Sissoko, který nemířil vůbec špatně. Hostující brankář ale dokázal míč vyrazit před sebe.
     
    61
    Obrana Sevilly nyní nezachytila náběh Barbosy, který z velice dobré pozice zamířil vysoko nad branku. Vaclík nemusel zasahovat, naopak bude vykopávat.
     
    60
    Vzápětí se Akhisar dostal k volnému kopu z levé strany, který obstaral aktivní Vural. Ve vzdušném prostoru ale zakročil Amadou, jenž poslal míč do bezpečí.
     
    59
    Španělský celek tak přečkal velice krušné vteřiny, nicméně stále platí, že zápas dohrává bez vyloučeného Gómeze, který šel do souboje s Manuem hodně ledabyle.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Quincy Promes (Sevilla FC).
    57. Penalta
     
    57
    Jenomže domácí nesrovnávají krok! K exekuci pokutového kopu se postavil Vural, jehož střela orazítkovala pouze levou konstrukci, kam se vydal také český reprezentační brankář.
    56. Červená karta po 2. žluté
     
    56
    Tak pozor, je tu pokutový kop pro Akhisar! Navíc druhou žlutou, a tedy červenou kartu vyfasoval Gómez.
     
    56
    Belediyespor absolutně nezvládl bránění akce soupeře. Vidal to zkoušel velice šikovnou přihrávkou na Muriela, který z dobré pozice trefil obětavého Lopese.
     
    55
    Domácí obrana signalizovala ofsajdové postavení Nolita, nicméně praporek pomezního zůstal v klidu. I tak se střelec úvodní branky daleko nedostal.
     
    54
    Opět se do ní zapojil také Manu, kterého ale zradilo zpracování neposedného míče. Ten se tak dostal za čáru, o autové vhazování se ihned postaral Vidal.
     
    53
    Ihned po obdržené brance se Sevilla dostala k opačné šestnáctce, kde se ale Nolitovi nepodařilo přejít přes Sissoka. Domácí zakládají rychlou protiakci.
    52. Elvis MANU - 1:2
     
    52
    Akhisarspor právě vstřelil branku!
    Domácí se vracejí zpět do zápasu! Za dalekonosným nákopem se řítil ELVIS MANU, který dokázal přetlačit nedůrazného Amadoua, posléze si hodil míč do volného prostoru, načež střelou přesně ke vzdálenější tyči překonal stojícího Vaclíka.
     
    51
    Právě argentinský špílmachr to zkoušel centrem do pokutového území, kde ale zasahoval střídající Keles, jenž odpálil míč pouze do míst, ve kterých se nacházel Vidal.
     
    50
    Prudká přihrávka našla kopačku Vázqueze, který si s ní poradil znamenitě. Posléze se do kombinace zapojil také Gnagnon, který oslovil naběhnuvšího Banegu.
     
    49
    Nyní se k autovému vhazování dostal Vidal, který chtěl celé provedení příliš uspěchat. Hlavní sudí ho nakonec zastavil, posléze ale proběhlo autové vhazování.
     
    48
    Hned v samotném úvodu se Escudero dostal k autovému vhazování, po kterém se k míči dostal Promes, jenž ale nedokázal přetlačit obránce Vurala.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Akhisar Belediyespor: ze hřiště odchází Caner Osmanpaşa, přichází Kadir Keleş.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl hned dvě branky, o které se postaral hostující celek. Sevilla měla od úvodních vteřin výraznou územní převahu, úvodní branku se jí podařilo vsítit po necelých deseti minutách hry. Posléze se k útočným výpadům dostával také Belediyespor, který si nakonec nedokázal vypracovat žádnou slušnější šanci. Ještě před odchodem do kabin se hosté dostali k další brance, tentokráte se o ní postaral aktivní Muriel.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Nakonec to vypadá na něco vážnějšího, Osmanpasa totiž ulehl na hrací plochu, ihned k němu přispěchal lékařský personál, který se ho snaží dát dokupy.
     
    43
    Snadná práce pro českého reprezentačního brankáře, který do své náruče sevřel padající míč. Na opačné straně si Osmanpasa způsobil nějaké menší poranění.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Franco Vázquez (Sevilla FC).
     
    40
    Tohle bude pro Akhisar pořádný oříšek, proti favoritovi zápasu prohrává už o dvě branky. I po rozehrávce je mnohem aktivnější právě celek ze Španělska.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
    38. Luis MURIEL - 0:2
     
    38
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení! Zdánlivě nenápadná akce Sevilly putovala přes Promese, který se fantastickým způsobem dostal až do malého vápna, kde ještě dokázal v pádu zakončit. Pomalou střelu ještě doběhl LUIS MURIEL, který zasunul míč do prázdné brány.
     
    38
    Vzdušným prostorem to dnes prostě nejde. Na nadýchanou nabídku se zkoušel vyhoupnout Barbosa, před kterým na poslední chvíli zakročil Amadou.
     
    37
    Domácí obrana odrazila i další útok soupeře, který se následně vrátil až ke středovému kruhu. Momentálně nesledujeme zrovna pohlednou podívanou.
     
    36
    Nedovolených zákroků neustále přibývá. Tentokráte se na zemi ocitl domácí Manu, který se ale marně dožadoval faulu, sudí nakonec nechal pokračovat ve hře.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Sergi Gómez (Sevilla FC).
     
    34
    Posléze si to po pravé straně namířil Vršajević, který ale nedokázal odcentrovat přes Escudera, od kterého se míč odrazil za postranní čáru.
     
    33
    Escudero se dostal k autovému vhazování od levé postranní čáry. Jeho nabídka směřovala zpět na obrannou polovinu, kde v tuto chvíli operuje Banega.
     
    32
    Gómez nezakročil zrovna přesvědčivě, Akhisar z následného rohu nic nevymyslel. Posléze to Lopes zkoušel nákopem na Manua, který k němu měl daleko.
     
    31
    Záhy si faulem pomohl také domácí hráč, konkrétněji to byl Ceviker, který povalil k zemi Vázqueze. Sevilla na nic nečekala a okamžitě rozehrála po zemi.
     
    30
    Posléze se do hry zapojil také hlavní sudí, který odhalil nedovolený zákrok v podání Gómeze. K samotné rozehrávce se staví brankář Lukač.
     
    29
    Domácí se museli bránit dalšímu rohovému kopu. Banega to tentokráte zkoušel cvičeným signálem, na který si naběhl Vázquez, jehož hlavičku dokázal Lukač pokrýt.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Güray Vural (Akhisar Belediyespor).
     
    23
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, zatím jsme se dočkali jediné branky. Akhisar hru ale dokázal vyrovnat, do žádné výraznější šance se ale zatím nedostal.
     
    22
    Posléze se Belediyespor chopil rozehrávky rohového kopu z levé strany, který ale rovněž nepřinesl nic nebezpečného. Navíc si nedovoleným zákrokem pomohl Vural.
     
    21
    Nyní si domácí vybojovali celkem zajímavou standardku, kterou rozehrával Josué. Jeho střílená nabídka nebyla vůbec špatná, nakonec ale zasahoval Amadou.
     
    20
    Vázquez dlouho váhal, co vlastně udělat s míčem. Nakonec se rozhodl přihát vedle stojícímu Amadouovi, který okamžitě oslovil volného Muriela.
     
    19
    Posléze to ani hostujícímu celku nevyšlo po pravém křídle, kde došlo k nepřesnosti. I tak se Sevilla hodně rychle dostala zpět k hracímu předmětu.
     
    18
    Lopes se dostal s míčem za půlící čáru, nicméně přenesení hry na levou stranu neslavilo úspěch. Míč doskákal pouze za brankovou čáru, Vaclík bude vykopávat.
     
    17
    Escudero se snažil spolupracovat s Nolitem, který mu vracel do složité pozice. Hostující kapitán si nedokázal poradit s padajícím balónem, který tak skončil v zámezí.
     
    16
    Sevilla očividně nikam nespěchá, naopak se k míči podívala kompletní obranná trojice, která posléze přenesla hru na pravou stranu, kde číhal Muriel.
     
    15
    Jenomže za obranou soupeře se ocitl domácí Barbosa, který si nepohlídal ofsajdovou linii, což posléze prokázal také opakovaný záběr.
     
    14
    Belediyespor to bude mít o to složitější, neboť prohrává o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času, skóre se klidně může obrátit.
     
    13
    Ani tentokráte jsme nesledovali nic nebezpečného. Navíc z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Escudero, který volejem úplně minul vzdálenější konstrukci.
    12. NOLITO - 0:1
     
    12
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Je tu úvodní branka dnešního zápasu, o kterou se postaral španělský celek! Sevilla to v tomto případě zkoušela přes pravé křídlo, odkud Muriel vyslal přízemní nabídku na zcela osamoceného NOLITA, který tak trochu kostrbatou střelou překonal Lukače.
     
    12
    Hosté se opět celkem poklidným způsobem dostali až do pokutového území, kde se Vázquezovi podařilo vybojovat další rohový kop, tentokráte z pravé strany.
     
    11
    Jenomže na pořadu dne byl rychlý protiútok Sevilly, který nebyl špatný. Vidal měl na pravém křídle hodně prostoru, následnou střílenou nabídku poslal kolem Promese.
     
    10
    Belediyespor rozehrál nabízenou standardku nakrátko, nakonec si útočným faulem pomohl Escudero, který se okamžitě vrátil zpět za kulatý nesmysl.
     
    9
    Nicméně záhy si nedovoleným zákrokem pomohl Banega, který zezadu skolil k zemi Vurala. Celkem zbytečný faul, který mohl být oceněn žlutou kartou.
     
    8
    Gnagnon obdržel přihrávku na levou stranu, kde ještě spolupracoval s naběhnuvším Vázquezem, který pro změnu přiťukl lépe postavenému Vidalovi.
     
    7
    Sissoko se rozhodl nehrát míč, ten tak skončil za postranní čárou. Následovalo autové vhazování pro domácí, které z levé strany obstaral Vural.
     
    6
    Sevilla si vybojovala úvodní rohový kop tohoto zápasu. K rozehrávce se postavil Banega, jehož prudký centr směřoval na Vidala, který ale trefil pouze pozorného Lopese.
     
    5
    Tureckému celku to nevyšlo kombinací na pravé straně hrací plochy, nakonec na jistotu odehrál míč Gnagnon, který přihrával až k Vaclíkovi.
     
    4
    Posléze Gómez vyvezl hrací předmět na útočnou polovinu, kde Banega chtěl z první přeposlat přihrávku na Muriela, který měl k míči hodně daleko.
     
    3
    Belediyespor to posléze zkoušel po levém křídle, kde pracoval s míčem Sissoko, kterého neúnavně napadal Vázquez, jenž vytlačil protihráče k vlastní bráně.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Akhisar Belediyespor: Lukač – Vršajević, Miguel Lopes, Osmanpaşa (C), Vural – Ataseven, Çeviker, A. Sissoko – Barbosa, Manu, Josué.
    Náhradníci: Öztürk – Keleş, Güler, Ayık, Kisa.

    Sevilla FC: Vaclík – Sergi Gómez, Amadou, Gnagnon – Aleix Vidal, F. Vázquez, Banega, Nolito, Escudero (C) – Muriel, Promes.
    Náhradníci: Soriano – Arana, Lasso, Carriço, Sarabia, Navas, Roque.

    Rozhodčí: Millot – Jouannaud, Pacelli (všichni Francie).
     
    Sevilla FC

    Na opačné straně stojí španělská Sevilla, která v letošním ročníku předvádí sympatické výkony, které momentálně stačí na třetí pozici domácí soutěže. Sevilla má na svém kontě dvacet bodů, avšak tentýž bodový zisk mají na svém účtu další dva celky, Sevilla z nich má nejlepší skóre, přičemž na vedoucí Barcelonu ztrácí pouze čtyři body. Sevilla se v letošním ročníku opírá o velice produktivní útok, který je zároveň druhým nejlepším ve španělské lize. Právě Sevilla patří k hlavnímu aspirantovi na postup ze skupiny Evropské ligy, doposud se jím podařilo nasbírat šest bodů, jediná porážka přišla v zápase proti Krasnodaru.
     
    Akhisar Belediyespor

    Turecký Belediyespor se nenachází v úplně optimální formě, v domácí soutěži mu patří až šestnáctá pozice, avšak na patnácté Fenerbahce ztrácí pouze jeden jediný bod. Akhisar ale v posledních dvou zápasech neucítil hořkost porážky, nejprve si na domácím stadionu poradil s Göztepe, posléze uhrál remízu z posledním Erzurumem. Belediyespor pochopitelně patří k outsiderům skupinové fáze Evropské ligy, což je po třech zápasech znát. Turecký celek ještě nezískal ani jeden bod, logicky mu tak patří poslední pozice, přičemž na druhou Sevillu ztrácí šest bodů. Stále není nic ztraceno, avšak Belediyespor by dnes potřeboval zvítězit.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Akhisar Belediyespor a Sevilla FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

    David Suchý

    Góly: 52. Manu, 78. Ayık (Vural) – 12. Nolito (Muriel), 38. Muriel (Promes), 87. Banega (pen.)

    Karty:   24. Vural (AKH), 85. Josué (AKH) – 35. Sergi Gómez (SEV), 42. F. Vázquez (SEV), 58. Promes (SEV)   56. Sergi Gómez (SEV)

    Nepremenená penalta: 57. Vural (AKH), mimo


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:13. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:15.
    Akhisarspor: Lukač – Vršajević, Miguel Lopes, Osmanpaşa (C) (46. Keleş), Vural – Ataseven (72. Ayık), Çeviker, A. Sissoko – Barbosa (88. Kisa), Manu, Josué.
    Náhradníci: Öztürk – Keleş, Güler, Ayık, Kisa.

    FC Sevilla: Vaclík – Sergi Gómez, Amadou, Gnagnon – Aleix Vidal, F. Vázquez, Banega, Nolito (64. Roque), Escudero (C) – Muriel (74. Sarabia), Promes (88. Carriço).
    Náhradníci: Soriano – Arana, Lasso, Carriço, Sarabia, Navas, Roque.

    Rozhodca: Millot – Jouannaud, Pacelli (všichni Francie)