Jekaterinburg – Barys 1:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Ufa 1:2 (po pr.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 2:1 (3:1 po s.n.)
Riga – Chabarovsk 0:1 (kon.) | Kazaň – Helsinki 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Red Star Kunlun 3:4 (kon.)
Dinamo Minsk – D. Moskva 1:3 (kon.) | HC Slovan – Vladivostok sk 4:3 (kon.) | Viťaz – Čerepovec 4:1 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Amur Chabarovsk
cz Utorok 16.10.2018, 18:00 • Arena Riga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Kolář (CHA)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 20:17
    Michal Jordán (CHA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:44 (20:09:16)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 34:22.
    Zblokované střely – 8:15.
    Vyloučení – 6:6.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/3.
    Vhazování – 18:25.
     
    Je konec! Kdo by to řekl, že dnešní utkání nakonec rozhodne jediná branka, o kterou se už ve třetí minutě postaral hostující Dědunov. Od té doby měla navrch Riga, avšak lotyšský celek nedokázal prostřelit velmi dobře chytajícího Alikina. Od druhé periody jsme navíc viděli pouze jedno vyloučení, domácí mužstvo se tak nedokázalo dostat k žádnému tlaku. Poslední perioda nám nenabídla moc brankových příležitost, Dinamo to ještě v závěru zkusilo bez brankáře, kýžené branky se ale nedočkalo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Sotnieks zavezl puk do útočného pásma, tam před brankou tečoval střelu Videll, avšak vedle brány. Chabarovsk následně vyhodil puk do bezpečí.
     
    58:17
    Gudlevskis se vydal na střídačku, Dinamo hraje v šesti!
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:04
    Hostující brankář Alikin měl velké štěstí, kotouč totiž poslal ven z hrací plochy, jenomže puk se dotkl ochranné sítě. Vylučovat se tedy nebude.
     
    57:28
    Opět se hraje dlouho dobu bez přerušení. U mantinelu bojoval domácí Redlihs, který se sice dostal k puku, poté ho ale snadným způsobem odzbrojil Ruděnkov.
     
    56:14
    Jordánovi se podařilo zachytit hrací předmět přímo ze vzduchu, poté rozehrával na vedle stojícího Gorškova, který mířil mimo čepel Ušenina.
     
    55:47
    Hodně šikovně to nyní zamýšlel Vorobjov, jehož střílená přihrávka málem našla hokejku Faizullina. Poté Gudlevskis zasahoval proti nájezdu zprava.
     
    54:13
    Hlavní sudí signalizoval ofsajd lotyšského celku, domácí hráči tak museli ven ze třetiny. Amur se k ničemu nebezpečnému nedostal, hra se otáčí na druhou stranu.
     
    53:33
    Videll sice zavezl puk do útočné třetiny, tam už ale číhal mohutný blok protihráčů, který chytrou žabičkou poslal puk do středního pásma.
     
    52:01
    Redlihs si šikovně zpracoval těžkou přihrávku, ránu z otočky ale poslal těsně nad branku. Alikin střelu moc neviděl, nakonec může děkovat "nešikovnosti" protihráče.
     
    51:23
    Aťušov chtěl vyvézt puk, jenomže do dráhy letu puku se postavil jeden z protihráčů, který tak zažehnal nebezpečí. Vzápětí je tu další icing Amuru.
     
    49:22
    Gillies si počkal na přihrávku u modré čáry, zbytečné nahození logicky neslavilo úspěch, nýbrž pouze puk skončil ve středním pásmu, což si Riga určitě nepřála.
     
    48:15
    S pukem si zahrál také Gudlevskis, který konstruktivně rozehrál do strany na Meiju. Chabarovsku se ale podařilo u modré čáry odpálit puk do bezpečí.
     
    47:33
    Je tu další zakázané uvolnění, kterého se tentokráte dopustil hostující obránce Vorobjov. Zároveň budeme sledovat další komerční přestávku.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 3. Dedunov (Železkov, Jordán)


    HC Dinamo Riga: Gudlevskis (Biljalov) – Maione, Mamcics, Ališauskas, Sotnieks (A), Zanetti, Šulenin, Gimajev, Berzinš (A) – Rēdlihs, Videll (C), Dārziņš – Gillies, Myttynen, Clark – Gegeris, Džerinš, Meija – Dzierkals, Pavlovs, Marenis.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Kašík) – Kondratěv, Kolář (A), Koriagin, D. Vorobjov, Aťušov (C), Jordán – T. Zohorna, Pjanov, Fajzullin – Rudenkov, Železkov, Dedunov – Gorškov, Vj. Ušenin (A), Vl. Ušenin – Kuznecov, Rasskazov, Potěchin.

    Rozhodca: Kulakov, Birin – Goljak, Dědulja