Jekaterinburg – Barys 1:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Ufa 1:2 (po pr.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 2:1 (3:1 po s.n.)
Riga – Chabarovsk 0:1 (kon.) | Kazaň – Helsinki 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Red Star Kunlun 3:4 (kon.)
Dinamo Minsk – D. Moskva 1:3 (kon.) | HC Slovan – Vladivostok sk 4:3 (kon.) | Viťaz – Čerepovec 4:1 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Jokerit Helsinki
cz Utorok 16.10.2018, 18:30 • TatNeft Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    A jak si vedl náš sledovaný hráč Antti Pihlström?
    V utkání nebodoval a příliš moc na ledě vidět nebyl. Prezentoval se však dvěma střelami a jeho čas na ledě činil 10:16. Dané střelecké pokusy zaznamenal v první a třetí třetině. (21:06:48)
     
    Česká stopa v zápase
    Jiří Sekáč – dal jednu branku a měl pět střel na branku. V zápase se dostal do dvou dalších dobrých příležitostí, kdy mohl dát další branku na své konto. Jeho čas na ledě činil rovných 16 minut. Jiří Sekáč se tedy drží stále na svém prvním místě v kanadském bodování svého týmu.
     
    Po svém druhém utkání si tak Jokerit připisuje další dva body na svém tripu a ve čtvrtek je již čeká další zápas a to s Nižnij Novgorod. Kazaň podstoupí další těžký zápas, kdy na svém ledě přivítá Ufu.
     
    Třetí třetina nám přinesla asi nejzajímavější pasáž celého zápasu. Kazaň dokázala využít svou třetí přesilovku a dostala se do vedení 2:1. Jokerit od té doby tlačil na svého soupeře, ale narážel na pevnou obranu Kazaně a také dobře chytajícího Garipova. Kazaň se následně provinila faulem (jejich první a jediné vyloučení v zápase) a Jokerit toho využil ve vyrovnávací branku! Vše nasvědčovalo tomu, že celkově vyrovnaný zápas půjde zaslouženě do prodloužení, ale Jokerit, tak trochu šťastnou brankou Alexe Granta, dokázal nakonec vedení strhnout opět na svou stranu a následně ubránit tlak při power play Kazaně!
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Justin Azevedo mohl vyrovnat, ale trefil jen boční síť!
     
    59:30
    Buly vyhrála Kazaň...
     
    59:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:25
    ...střela a Kalninš má puk ve své výstroji.
     
    59:10
    Stále branka Jokeritu v obležení...
     
    58:50
    Kazaň před brankou Jokeritu a již bez Garipova v brance!
    57:36 Alex GRANT - 2:3
     
    57:36
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak to jsou věci, Jokerit přidává slepenou branku a po nahození z pravé strany tečuje čepelí puk ALEX GRANT, který skončil v brance. Asistence: Nicklas Jensen.
    56:33 John NORMAN - 2:2
     
    56:33
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A Jokerit svou šanci využívá a po pěkném nahození Mosese tečuje puk před brankou JOHN NORMAN a tento ostrostřelec dává svou další branku v tu pravou chvíli. Asistence: Steve Moses a Alex Grant.
     
    56:20
    Jokerit v pásmu soupeře a snaží se vehementně ohrozit branku soupeře.
     
    55:35
    Velká šance pro Jokerit, neboť je tu první vyloučení Kazaně, kdy na trestné sedí Potapov za sekání.
     
    54:50
    Jokerit se pohybuje v pásmu soupeře, ale nedaří se jim zkrátka puk dostat do branky. Obrana a Garipov se brání vskutku na výbornou.
     
    52:59
    Jokerit v tlaku, ale Kazaň se výtečně brání a blokuje vše co se dá.

    Adam Dořák

    Góly a asistencie: 37. Azevedo (Postma, Lander), 42. Sekáč (Lander, Postma) – 20. Stollery (Platt, O'Neill), 57. Norman (Moses, A. Grant), 58. A. Grant (Nicklas Jensen)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Poďjapolskij) – Judin, Abrosimov, Pedan, Postma, Jarullin, Markov (A) – Galijev, Zaripov (C), Tkačov – Azevedo, Lander, Sekáč – An. Popov, Lukojanov, A. Potapov (A) – M. Gluchov, Kara, Klinkhammer – Burmistrov.
    Jokerit Helsinki: Kalniņš (Zapolski) – Lööv, A. Grant, Stollery, Jensen Aabo, Kivistö, Lepistö (C) – Pihlström, Anttila, Niemi – Manninen, Moses, H. Ikonen – Nicklas Jensen, Platt, Jormakka – Norman, Joensuu (A), O'Neill (A).

    Rozhodca: M. Fraňo, A. Belov – K. Gordenko, A. Susujev