Toronto – LA Kings 4:1 (kon.) | Montreal – Detroit 7:3 (kon.) | Ottawa – Dallas 4:1 (kon.)
Nashville – Minnesota 4:2 (kon.)
koniec
Nashville Predators
4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Minnesota Wild
cz Utorok 16.10.2018, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Kyle Turris (NSH) 0+1
    2. Filip Forsberg (NSH) 1+0
    3. Craig Smith (NSH) 1+0 (04:53:42)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 28-31; Zablokované střely: 12-17; Vhazování: 48%-52%; Hity: 9-20; Přesilové hry: 1/3-1/4; Trestné minuty: 13-11.

     
    Pekka Rinne odchytal v dresu Nashvillu další fantastický zápas a pomohl svému týmu ke čtvrtému vítězství během úvodních pěti utkání nové sezóny NHL 18/19. Vítězný gól vstřelil Filip Forsberg, fantastický zápas ovšem odehrál Ryan Johansen, který zaznamenal dva kanadské body za dvě asistence. Dva body na opačné straně zaznamenali také Zach Parise a Mikko Koivu, jenže Wild vyšli bodově naprázdno. Predators vyhráli potřetí v řadě a jsou na čele Centrální divize. Alex Stalock si odbyl v bráně Minnesoty v letošní sezóně debut, úspěšný ovšem nebyl. Konečný výsledek v městě hudby. Nashville Predators 4 Minnesota Wild 2.
     
    Konec zápasu.
    59:49 Miika SALOMÄKI - 4:2
     
    59:49
    Nashville právě vstřelil branku!
    MIIKA SALOMÄKI se nespokojil s vyhozením v podání P.K. Subbana z pravé strany obranného pásma a okamžitě vystartoval za pukem, který po odrazu od hrazení za bránou zametl z blízkosti do prázdné sítě! Nashville udělal tečku za dnešním zápasem. Asistence: P. K. Subban.
     
    59:18
    Nick Bonino z obranného pásma vyhodil puk těsně vedle vzdálenější pravé tyče prázdné brány! Zakázané uvolnění se pískat nemůže, protože domácí jsou v oslabení.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:40
    Ryan Johansen na levé straně obranného pásma dobruslil puk a poté ho z otočky podél střídaček vyhodil.
     
    57:43
    Miika Salomäki vyfasoval po dalším a tentokrát snadném zákroku Pekky Rinneho dvě minuty za podražení a Bruce Boudreau si vzal oddechový čas předtím, než jeho svěřenci rozehrají přesilovou hru. Alex Stalock už je na střídačce a už na ní také zůstane!
    57:20 Rinne v závěru zápasu rozbil samostatný únik Wild!
     
    57:20
    Nino Niederreiter měl na holi vyrovnávací gól, jenže jeho samostatný únik rozbil úžasným zákrokem Pekka Rinne, když jeho puk vyrazil v rozštěpu vyrážečkou!
     
    56:56
    Ryan Johansen podél hrazení osvobodil svůj tým a po diagonální přihrávce od střídaček v podání Filipa Forsberga na vrcholu pravého kruhu napřáhl k prudké střele s příklepem Viktor Arvidsson, jenže našel pouze náruč Alexe Stalocka.
     
    56:15
    Predators vyhodili puk podél střídaček na zakázané uvolnění a brankář Alex Stalock zatím zůstává ve své brance.
     
    56:05
    Eric Staal nedokázal na levém křídle zpracovat puk po prudké přihrávce z pravého křídla a poté se ho snažil nahodit za bránu, kde našel pouze P.K. Subbana.
     
    55:35
    Puk se od ochranné skla odrazil do ochranné sítě a po přerušení hry v obranném pásmu domácích hokejistů Nashvillu následuje krátká komerční přestávka.
    53:59 Wild touží po vyrovnání, Preds ale drží nad vodou Rinne!
     
    53:59
    Jordan Greenway se dostal v mezikruží ke střele bekhendem, kterou Pekka Rinne vkleče neudržel, a k dorážce se dostal Nino Niederreiter, jenže ani on neuspěl!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 7. C. Smith (P. K. Subban, Johansen), 24. Ekholm (Johansen), 33. F. Forsberg (Turris), 60. Salomäki (P. K. Subban) – 14. Dumba (M. Koivu, Parise), 36. M. Koivu (Mikael Granlund, Parise)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi (C), Ellis (A), Ekholm (A), P. K. Subban, Hamhuis, Y. Weber – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Turris, C. Smith – Järnkrok, Bonino, Hartman – Rinaldo, Sissons, Salomäki.
    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Suter (A), Dumba, Brodin, Spurgeon, Seeler, Pateryn – Zucker, E. Staal, Greenway – Parise (A), M. Koivu (C), Mikael Granlund – Niederreiter, Fehr, Coyle – M. Foligno, Hendricks, J.T. Brown.

    Rozhodca: Eric Furlatt, Chris Rooney. Čároví: Devin Berg, Ryan Daisy

    Diváci: 17165