Chorvátsko – Anglicko 0:0 (kon.) | Belgicko – Švajčiarsko 2:1 (kon.)
koniec
Chorvátsko
0:0 (0:0)
Anglicko
cz Piatok 12.10.2018, 20:45 • Stadion HNK Rijeka, Chorvatsko • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 4
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14. (22:43:30)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí bez branek. Chorvatsko i Anglie si tak do skupiny 4 připisují po bodu.

    Bez branek, bez šance, bez nasazení, i tak by se dal charakterizovat duel Chorvatska s Anglií. Tempu zápasu rozhodně neprospěly ani prázdné tribuny. V souboji bez diváků diktovali v úvodních minutách tempo domácí fotbalisté. Po rozehrávce rohového kopu pálil do obranné hráze Perišić. Následně do šestnáctky prošel i přízemní pas, ale Andrej Kramarić v nadějné pozici selhal. Také na druhé straně vznikla v prvním poločase jedna branková šance. Po rohu Hendersona hlavičkoval Dier do vzdálenější tyče.

    Druhá půle pokračovala v nastaveném trendu. Angličané se přece jen více zapojovali do útoku a vznikly z toho dvě stoprocentní šance Marcuse Rasforda, ani jednu však útočník Manchesteru United neproměnil. Také Harry Kane hlavičkoval do břevna a když už dostal kapitán The Three Lions míč do sítě, tak byl pískán ofsajd.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Právě od Dominika Livakoviće začínala akce Vatrenů. Kramarić se pokoušel přelobovat obrannou linii hostujícího celku, ale Stones se stačil otočit a ještě odkopl míč před Livajou.
     
    90+2
    Kyle Walker vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Dlouhým autem poslal balon až do vápna, ale jen na hruď Andreje Kramariće. Následný centr už zpracoval Livaković.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Jadon Sancho kouzlil s míčem na pravé straně, do jeho centru ale vložil hlavu Domagoj Vida. Následná akce končí jen faulem Walkera na Pivariće.
     
    89
    Ani se závěrem zápasu se tempo nezvyšuje. Zdá se, že oběma týmům stačí z dnešního souboje bod. Modrić nedokázal zpracovat dlouhý pas od stoperů.
     
    88
    Jedvaj po Modrićově přihrávce obešel bránícího Maguirea, následná nabídka na střelu už ke Kramarićovi nedoputovala a Pickford tak zasahovat nemusel.
     
    87
    Ben Chiwell se snažil vybojovat míč u rohového praporku hned proti dvěma soupeřům. Nakonec si obránce Leicesteru pomohl zatáhnutím za dres protihráče.
     
    86
    Stones se vžil do role rozehrávajícího hráče. Nyní stoper anglické reprezentace hledal Erica Driera, poté se zapojil do hry také Ben Chiwell, ale ani tomu se projít do vápna nepodařilo.
     
    85
    V poslední desetiminutovce zápasu jsou zatím o poznání aktivnější domácí hráči. Modrić nyní zkoušel prostrčit míč na Kramariće, ale do cesty se mu postavil Joh Stones.
     
    84
    Ivan Rakitić spolupracoval s Pjacou, další střídající fotbalista Livaja už ale na přihrávku Modriće nedosáhl. Domácí ale zůstávají v držení balonu.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá týmům do konce utkání. Tentokrát dostal do problémů Modriće nepřesnou přihrávkou Rakitić. Nakonec ale vše z pohledu domácího celku vyřešil Livaković.
     
    82
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Marko Livaja.
     
    81
    Ross Barkley chyboval podobně jako před malou chvílí Sancho, ale domácím se nepodařilo přejít až do útoku na stranu soupeře.
     
    80
    Hostující obrana byla pod tlakem napadajících soupeřů. Stones však zapeklitou situaci vyřešil spoluprací s Pickfordem.
     
    79
    Angličanům se podařilo získat balon u středové čáry. Následně se střídající Sancho dopustil chyby při rozehrávce, ale zachránil ho odpískaný lehký faul Modriće.
     
    78
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Jadon Sancho.

    Vít Schück

    Góly:

    Karty:   26. Kovačić (CRO), 45. Lovren (CRO), 58. Jedvaj (CRO) – 7. Henderson (ENG), 53. Stones (ENG), 72. Sterling (ENG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14.
    Chorvátsko: Livaković – Jedvaj, Lovren, D. Vida, Pivarić – Kovačić (74. Badelj), Rakitić – Kramarić, Modrić (C), Perišić (68. Pjaca) – Rebić (82. Livaja).
    Náhradníci: Sluga – Bartolec, Milić, Mitrović, Rog, Livaja, Bradarić, Pašalić, Santini, Badelj, Pjaca.

    Anglicko: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Sterling (78. Sancho), Henderson, Dier, Barkley, Chilwell – Rashford, Kane (C).
    Náhradníci: Butland, Bettinelli – Trippier, Alexander-Arnold, Dunk, Joe. Gomez, Winks, N. Chalobah, Mount, Maddison, Sancho.

    Rozhodca: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (všichni GER)