Turecko – Bosna 0:0 (kon.) | Irak – Argentína 0:4 (kon.) | Wales – Španielsko 1:4 (kon.)
Francúzsko – Island 2:2 (kon.)
koniec
Wales
1:4 (0:3)
Španielsko
cz Štvrtok 11.10.2018, 20:45 • Principality Stadium (Cardiff) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:6. (22:37:08)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Španělska, které nakonec svému soupeři nasázelo hned čtyři branky. Celek z Pyrenejského poloostrova rozhodl o svém vítězství už v prvním poločase, ve kterém vstřelil tři branky. Druhé dějství nám nenabídlo nic světoborného, naopak se hra dostala do velice nudné pasáže. I tak to bylo opět Španělsko, kdo se radoval ze čtvrté branky, která ale nebyla tou poslední. Wales si totiž minutu před koncem přichystal první trefu, kterou kosmeticky snížil na konečných 1:4.
     
    90
    Konec zápasu.
    89. VOKES - 1:4
     
    89
    Wales právě vstřelil branku!
    Tak alespoň čestná trefa pro domácí hráče! Brooks měl na pravém křídle hodně času na centr, který poslal do velice nebezpečného prostoru. Tam si prostor udělal SAM VOKES, jehož nikterak prudká hlavička skončila u vzdálenější tyče, kam se Kepa marně natahoval.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Španělsko si pohodlně kráčí za vítězstvím, domácí zřejmě nevsítí ani jednu branku.
     
    88
    Na opačné straně se Jonny dostal až k blízkosti velkého vápna, odkud předal Rodrigovi. Prudkou ránu Hennessey vyrazil pouze k prvně jmenovanému, který hlavičkoval slabě do náruče brankáře.
     
    87
    Wales měl k dispozici rohový kop, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Posléze se do zakončení dostal Lawrence, jenž konečně protáhl znuděného Kepu.
     
    86
    Gayá úplně zbytečně riskoval před vlastní šestnáctkou, čehož mohl využít dotírající Ramsey, který svojí přihrávku poslal pouze do nohy protihráče.
     
    84
    Hennessey nepředvedl zrovna jistou rozehrávku, neboť přihrávku na pět metrů poslal daleko od spoluhráče. Španělé se tak dostanou k dalšímu autu.
     
    83
    Chester se ujal autového vhazování od pravé postranní čáry. Následně se do vzduchu dostal nenápadný Vokes, který si ukázkově pohlídal míč před dotírajícím obráncem.
     
    82
    Nyní se Brooksovi podařilo zamotat hlavu Albiolovi, který nakonec odkopl míč z malého vápna. Posléze skončil na zemi Morata, jenž se okamžitě chytil za dolní končetinu.
     
    81
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Suso, přichází Rodrigo Moreno.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Wales by určitě rád vstřelil kontaktní branku, avšak obrana Španělska hraje hodně zodpovědně.
     
    80
    Aspas si gestem ruky řekl o přihrávku za obranu, kterou také obdržel. Současný forvard Celty Vigo se ale v době nahrávky nacházel v těsném ofsajdu.
     
    79
    Richards se pokoušel zastihnout míč na hrací ploše, což se mu nakonec nepodařilo. Aut pro Španělsko, po delší době se probouzejí také fanoušci Walesu.
     
    78
    Domácí hráči se konečně dostali na útočnou polovinu, avšak Chester vrátil míč ke kolegům z obrany. Tohle ke kontaktní brance určitě nepovede.
     
    77
    Lawrence měl na práci s míčem příliš málo času, což málem hrálo do karet Kokemu, který sice balón ustřelil protihráči, avšak mimo dosah Moraty.
     
    76
    Jeho kolmice měla za obranou najít střídajícího Brookse, který měl k míči hodně daleko. Snadná práce pro brankáře Kepu, jenž okamžitě vyhodil do strany.
     
    75
    Wales si nyní pohrává s míčem na vlastní obranné polovině. V tuto chvíli se k organizaci hry přihlásil King, který okamžitě oslovil kapitána Ramseyho.
    74. BARTRA - 0:4
     
    74
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Jenomže záhy je tu už čtvrtá branka Španělska! Suso se tentokráte postaral o exekuci rohového kopu, na který si naskočil MARC BARTRA, jehož náramně přesná hlavička směřovala ke vzdálenější tyči, o kterou se také otřela, aby následně skončila v síti.
     
    73
    V posledních minutách nesledujeme zrovna atraktivní podívanou, spíše to vypadá na vycházkové tempo. Jakoby se domácím nechtělo vstřelit ani branku.
     
    72
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Iago Aspas.
     
    69
    Wales nám toho ve druhém poločase zatím moc nepředvedl, za zmínku stojí pouze zakončení v podání Ramseyho. Španělsko jednoznačně diktuje tempo hry.
     
    68
    Dnes hodně nevýrazný Ceballos se nám připomněl chytrým manévrem, po kterém uvolnil kolegu Rodriga. Ten pro změnu hledal Moratu, který ani tentokráte nezalepil balón.
     
    67
    Tentokráte se Moratovi nepodařil první kontakt s míčem, což ale nemuselo příliš vadit. Richards totiž nezaložil akci, nýbrž přišel o kulatý nesmysl.
     
    66
    Až nyní se do malého vápna snesl nadýchaný centr, na který se pokoušel vyhoupnout Morata. Španělský forvard se nakonec dostal k hlavičce, která ale skončila vedle brány.
     
    65
    Suso opět potvrdil výborné technické předpoklady, jeho pas našel na druhé straně Gayu, který se ani v tomto případě neodvážil k centru do šestnáctky.
     
    64
    Máme za sebou něco málo před hodinu hry, druhý poločas je zatím hodně nezáživný. Španělé sice neustále drží balón, zatím to ale vedlo pouze k jedné střele.
     
    63
    Na hrací ploše je velká řada nových tváří, což se ale dalo očekávat. Pokračuje se rozehrávkou Španělska, kterou obstaral záložník Rodrigo.
     
    62
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Joe Allen, přichází Matthew Smith.
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Declan John, přichází Tom Lawrence.
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Ben Davies, přichází Jazz Richards.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Cesar Azpilicueta, přichází Jonny.
     
    61
    Hennessey zariskoval s rozehrávkou, nakonec do ní namočil také Chestera, který si počínal zkušeně. Nakonec domácí vybojovali autové vhazování.
     
    60
    Až nyní jsme se dočkali střeleckého pokusu, který obstaral domácí kapitán Ramsey. Jeho rána směřovala k tyči, kde byl také pozorný brankář Kepa.
    59. Suso napálil pouze břevno.
     
    59
    Rodrigo úspěšně otočil hru k pravé čáře, kde se nacházel aktivní Suso. Hostující záložník si navedl míč na levačku a poté obstřelem trefil pouze břevno.
     
    58
    Wales se už delší dobu nedostal k souvislejší práci s míčem, což se ale dalo očekávat. Španělsko je králem v držení balónu, což dnes potvrzuje.
     
    57
    Tentokráte měl Suso mnohem více prostoru, i tak mu přihrávka na Moratu příliš nevyšla. S tímto záměrem totiž počítala hned dvojice bránících protihráčů.
     
    56
    Gayá se ani tentokráte neodhodlal k ničemu individuálnímu, naopak poslal míč ke Kokemu, který možná trochu zbytečně přihrával až na Bartru.
     
    55
    Suso se musel pro přihrávku stáhnout hodně hluboko k půlící čáře, nakonec ho napadala smečka protihráčů, která se nakonec k míči nedostala.
     
    54
    Nakonec to bývalý zadák Barcelony zkusil nákopem na druhou stranu, kde ale jako první zasahoval King, který okamžitě oslovil lépe postaveného Allena.
     
    53
    Poprvé se s míčem seznámil nový muž v brance Španělska. Kepa si hned několikrát vyměnil balón s Bartrou, poté raději rozehrál na druhou stranu.
     
    52
    Jen info k předchozímu střídání. Ampadu se nejspíše zranil, proto musel být výstřídán. Tento mladičký záložník tak bude několik dní léčit zranění.
     
    51
    Španělé rozehráli volný kop urychleně, Koke vysunul do vyložené šance Moratu, který ale neměl na zakončení patřičný klid. Naopak včas z branky vyběhl Hennessey.
     
    50
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Ethan Ampadu, přichází Andy King.
     
    50
    Ceballos si nyní dával s přihrávkou hodně načas, nakonec ho vysvobodil nedovolený zákrok napadajícího Ramseyho, který se výroku sudího hodně diví.
     
    49
    Rodrigo se nejlépe zorientoval v oblasti středového kruhu, odkud posílal míč na levou stranu. Nakonec v pokutovém území zasahoval Brooks
     
    48
    Hned v úvodu se k míči dostal Ramsey, který se pokoušel sklepnout naběhnuvšíhmu Vokesovi, kterého včas dokázal zastavit střídající Bartra.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou hrát pro změnu zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Ashley Williams, přichází James Chester.
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Harry Wilson, přichází David Brooks.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Sergio Ramos, přichází Marc Bartra.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Saúl, přichází Koke.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází David de Gea, přichází Kepa Arrizabalaga.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned tři branky. Španělsko se dostalo do brzkého vedení, což přineslo patřičný klid na kopačkách. Obrana Walesu se ale posléze nejevila zrovna přesvědčivým dojmem, neboť soupeř si přichystal další dvě přesné trefy. Reprezentace z Pyrenejského poloostrova tak využila všechny nabídnuté příležitosti, naopak Wales toho směrem dopředu moc nepředvedl. Za zmínku stojí pouze hlavička Ampadua do bližší konstrukce.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Wales se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, proti dobře hrajícímu soupeři to ale není příliš možné.
     
    42
    Na malý moment se Wilson dostal do volnějšího prostoru, odkud zkoušel vyprodukovat kolmici na nevýrazného Vokese, který k ní měl hodně daleko.
     
    41
    Wales se přeci jenom dostává častěji k míči, nyní si s ním pohrává v oblasti středového kruhu. Soupeř ale neúnavně napadá rozehrávku.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Saúl se snažil vymodlit nedovolený zákrok, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Wilson se i tak daleko nedostal, výborně zakročil Ramos.
     
    38
    Španělsko výborně zavřelo prostor ve středu hrací plochy, Allen tak musel přihrávat na obrannou polovinu. Ze slibné protiakci Walesu tak není vůbec nic.
     
    37
    Wilson vybojoval rohový kop, o který se postaral tentýž hráč. Vzdušná nabídka padala do malého vápna, kde hlavičkoval Ampadu. Jeho hlavička se nakonec otřela o bližší konstrukci, de Gea toto zakončení hodně podcenil.
     
    36
    Allen chyboval v rozehrávce, avšak Morata nadějnou akci zazdil špatnou přihrávkou na Saúla. Druhý jmenovaný to ještě zkoušel centrem, který se ale neujal.
     
    35
    Paco tentokráte pobíhal na levém křídle, odkud raději zvolil zpětnou přihrávku na Saúla. Španělsko se opět přibližuje k opačné šestnáctce.
     
    34
    Nyní se mohl dostávat do šance Saúl, který si ale nedokázal zpracovat padající balón. V opačném případě by se zjevil sám před brankářem Walesu.
    29. ALCÁCER - 0:3
     
    29
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak tady se schyluje k pořádnému debaklu! V pokutovém území zůstal ležet Morata, avšak akce Španělska pokračovala. Nejprve Saúl uspěl v hlavičkovém souboji, poté využil chyby domácí obrany PACO ALCÁCER, který opět nekompromisně prostřelil welšského brankáře.
     
    28
    Po delší době se Wales podíval s míčem na útočnou polovinu, Roberts ale možná trochu zbytečně přenášel hru na Johna, u kterého byl důrazný Azpilicueta.
     
    27
    Logicky se tak konal další rohový kop, který byl nejméně povedený. To hosty nemuselo příliš mrzet, brzy se totiž dostali zpět ke kulatému nesmyslu.
     
    26
    Sledovali jsme další rohový kop, který tentokráte plachtil k přední tyči, kde si na něj naskakoval Morata. Před ním ale odvrátil nebezpečí Davies.
     
    25
    Španělsko rozjelo velice sympatickou akci, na jejíž konci byl Suso. Jeho přihrávka směřovala do malého vápna, kde jí nakonec zastavil Williams.
     
    24
    K oné rozehrávce se nakonec postavil středopolař Wilson, který to zkoušel přímo na bránu. Jeho projektil proletěl nad bránou, de Gea nemusel zasahovat.
     
    23
    Ramos na chvíli zaspal při bránění, nakonec za záchrannou brzdu zatáhl právě hostující kapitán. Wales bude mít k dispozici podobnou standardní situaci.
     
    22
    Posléze sudí objevil drobný faul, kterým si pomohl napadající Alcácer. Na zeleném pažitu skončil Gunter, který se záhy postará o rozehrávku.
     
    21
    Dalekonosný nákop z kopačky Guntera měl na druhé straně najít Vokese, který se ale nacházel tak trochu někde jinde. Míč doskákal až k de Geovi.
     
    20
    Na druhou branku jsme opět nemuseli dlouho čekat, nyní to bude mít Wales hodně složité, proti favoritovi utkání prohrává už o dvě branky.
    19. RAMOS - 0:2
     
    19
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Je tu druhá branka v hostující síti! Španělsko mělo k dispozici volný kop zhruba z pětadvaceti metrů od branky. Odpovědnost nakonec na sebe vzal Suso, jehož centrovaný balón našel hlavu SERGIA RAMOSE, který zamířil mimo dosah stojícího Hennesseyho.
     
    19
    Španělsko se nyní nikam netlačí, naopak se snaží vytáhnout staticky stojící protihráče. Aktivní Gayá nyní vybojoval autové vhazování zleva.
     
    18
    Celkem kostrbatá akce hostů nakonec přinesla další přenesení hry, Ceballosovi se ale tentokráte nepodařilo najít rychlonohého Gayu.
     
    17
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, který z pravé strany obstaral technicky vybavený Suso. Jeho centr ale skončil pouze na kopačce Guntera.
     
    16
    Roberts pocítil, jak těžké je bojovat proti napadajícím protihráčům. Domácí hráč nakonec může děkovat Gayovi, jenž odpálil míč za postranní čáru.
     
    15
    Rodrigo přenesl hru k levé autové čáře, kde se nacházel Gayá. Současný hráč Valencie si vybral naběhnuvšího Moratu, který ale operoval zády k brance.
     
    14
    V tuto chvíli opět sledujeme zdlouhavou kombinaci v podání Španělska. S míčem se seznámila kompletní obrana, načež Albiol nepřesně hledal Ceballose.
     
    13
    De Gea musel jednat hodně rychle, neboť ho při odkopu napadala dvojice protihráčů. Nakonec výkop od branky poslal přesně k Moratovi.
     
    12
    Nedovolených zákroků přibývá, i tentokráte skončil na zemi Ramos, kterého nepříjemně fauloval talentovaný Ampadu, který se za svůj čin ale omluvil.
     
    11
    Tentokráte to s agresivitou přehnal napadající Wilson, jenž zezadu poslal k zemi kapitána Ramose. Sudí neváhal ani chvíli a okamžitě odpískal faul.
     
    10
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl Morata, který před půlící čárou fauloval Ampadua. Wales okamžitě rozehrál standardní situaci.
     
    9
    Současný hráč německého Dortmundu jednoznačně potvrzuje, že se nachází ve vynikající formě. To je nejlepší zprávou pro Borussii a také pro Barcelonu.
    8. ALCÁCER - 0:1
     
    8
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla hodně rychlá branka tohoto zápasu! Do šestnáctky přiletěl centr, který Hennessey vyrazil pouze před sebe. Za pokutovým územím se nacházel Gaya, jenž poslal míč zpět do ohně, kde se nejlépe zorientoval PACO ALCÁCER, jehož rána pravačkou směřovala pod břevno.
     
    8
    Najednou se hosté probojovali až do šestnáctky. Konkrétněji to byl Morata, který si pravačkou potáhl míč do většího úhlu, odkud vykouzlil prudkou přihrávku do náruče brankáře.
     
    7
    John se po levém křídle daleko nedostal, k míči se tak dostal Saúl, jehož přenesení hry našlo zcela osamoceného Gayu, který se k výpadu podél čáry zatím moc nemá.
     
    6
    Jenomže Španělsko nehrálo dopředu, nýbrž zpět na vlastní polovinu. Albiol zapojil do kombinace také de Geu, který rozehrál na jistotu do strany.
     
    5
    Azpilicueta se vydal s míčem na druhou polovinu, kde se pokoušel najít Susa, u kterého byl důrazný Davies. Následovat bude autové vhazování.
     
    4
    Rozehrávající Gunter si nechtěl komplikovat život a míč raději přeposlal kopačku brankáře, kterého neúnavně napadala hladová smečka protihráčů.
     
    3
    Ihned v úvodu sledujeme klasickou kombinaci v podání Španělska. K míči se dostal také brankář de Gea, který raději rozehrál balón do strany.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Stadionem zní hymny obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    Wales: Hennessey – Gunter, B. Davies, Williams (C) – Roberts, Allen, Ampadu, John – Wilson, Vokes, Ramsey
    Náhradníci: Ward, A. Davies – Chester, Richards, Rodon, King, Brooks, Smith, Woodburn, T. Lawrence, Thomas, Roberts

    Španělsko: de Gea – Azpilicueta, Ramos (C), Albiol, Gayá – Saúl, Rodri, Ceballos – Suso, Morata, Alcácer
    Náhradníci: Kepa, Pau López – Nacho, Jonny, Alonso, Busquets, Koke, Thiago, Asensio, Aspas, Rodrigo.
     
    Španělsko

    Na opačné straně se nachází zklamaný účastník uplynulého šampionátu, kterým je Španělsko. Španělé sice dokráčeli do vyřazovacích bojů MS, tam ale překvapivě vypadli s domácím Ruskem, což zároveň bylo jedno z největších překvapení celého turnaje. Reprezentace z Pyrenejského poloostrova na tuto blamáž hodně rychle zapomenula, v rámci Ligy národů si v úvodním zápase poradila s Anglií, která sice vedla o jednu branku, avšak Španělsko nakonec otočilo na konečných 2:1. Dosti jasnější průběh mělo utkání proti vicemistrovi z Chorvatska, Španělsko svému soupeři nasázelo hned šest branek, naopak Chorvatsko ani jednu.
     
    Wales

    Fotbalisté Walesu se v posledních zápasech nacházejí v trochu kolísavé formě, neboť po výhře většinou přijde porážka. Wales má za sebou jedno přátelské utkání, a sice proti Mexiku, nicméně tento duel nám nakonec nabídl bezbrankovou remízu, což se určitě neočekávalo. Wales má rovněž za sebou dva zápasy v rámci Ligy národů, v tom prvním si na domácí půdě poradil s Irskem poměrem 4:1, o vítězství se rozhodlo už v prvním poločase, ve kterém Wales nasázel hned tři branky. Druhé klání nám nabídlo souboj s Dánském, které nakonec zvítězilo 2:0, přičemž se o obě branky postaral záložník Eriksen. Wales nám toho v tomto utkání moc nepředvedl, dohromady vystřelil pouze jednou na bránu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Na programu jsou další mezinárodní přátelské zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Walesem a Španělskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Góly: 89. Vokes – 8. Alcácer, 19. Ramos, 29. Alcácer, 74. Bartra


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:6.
    Wales: Hennessey – Gunter, B. Davies (62. Richards), Williams (C) (46. Chester) – Roberts, Allen (62. Smith), Ampadu (50. King), John (62. Lawrence) – Wilson (46. Brooks), Vokes, Ramsey
    Náhradníci: Ward, A. Davies – Chester, Richards, Rodon, King, Brooks, Smith, Woodburn, T. Lawrence, Thomas, Roberts

    Španielsko: de Gea (46. Kepa) – Azpilicueta (62. Jonny), Ramos (C) (46. Bartra), Albiol, Gayá – Saúl (46. Koke), Rodri, Ceballos – Suso (81. Rodrigo), Morata, Alcácer (72. Aspas)
    Náhradníci: Kepa, Pau López – Nacho, Jonny, Alonso, Busquets, Koke, Thiago, Asensio, Aspas, Rodrigo