Birmingham – West Bromwich 1:1 (kon.)
koniec
Birmingham City
1:1 (1:1)
West Bromwich Albion
cz Piatok 14.09.2018, 20:45 • St Andrew's, Birmingham • Anglická Championship
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu předehrávky sedmého kola anglické Championship. Od dvaceti hodin a pětačtyřiceti minut se můžeme těšit na střetnutí mezi týmy Birmingham City a West Bromwich Albion!
     
    Birmingham City

    Tradiční klub ze stadionu St Andrew's v minulých dvou sezónách skončil těsně nad sestupovým pásmem, kde se nachází i po šesti kolech stávajícího ročníku. Birmingham je jedním ze tří týmů, který stále čeká na první vítězství. Zároveň ale prohrál jen dva zápasy, z těch zbylých vždy získal alespoň bod. Tak se stalo i před reprezentační přestávkou, kdy svěřenci Garryho Monka na svém hřišti přivítali podobně se trápící QPR a vybojovali bod za bezbrankovou remízu. Do sedmého kola tak celek s druhým nejslabším útokem v lize vstupuje z dvacátého místa, přičemž od poslední příčky ho dělí jen dva body.
     
    West Bromwich Albion

    Albion se nechtěně vrátil do druhé nejvyšší soutěže po osmi letech strávených v elitní Premier League. Začátek Championship pro něj nebyl rozhodně jednoduchý, neboť v prvním kole doma prohrál s Boltonem a pak remizoval na stadionu Nottinghamu. Obrat k lepšímu přišel až po divoké výhře 4:3 v Norwichi, po které West Bromwich přejel QPR 7:1. Pak svěřenci Darrena Moorea klopýtli s Middlesbrough, ale hned na to si zlepšili náladu vítězstvím 2:1 nad Stoke. V tabulce tak má Albion deset bodů a z devátého místa má na dohled pozice zajišťující účast v play-off. S patnácti góly má West Bromwich nejlepší útok v lize, nejúspěšnějším střelcem je se čtyřmi zásahy Jay Rodriguez.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se v minulých letech setkávaly jen ojediněle, neboť působily v odlišných soutěžích. Poslední vzájemný zápas se odehrál v lednu 2015, kdy v boji o osmifinále FA Cupu zvítězil West Bromwich 2:1. Albion byl úspěšnější i v sezóně 2010/11, kdy vyhrál oba zápasy v rámci Premier League.
     
    Úvodní sestavy:

    Birmingham City: Camp – Colin, Morrison (C), Dean, Pedersen – Maghoma, Kieftenbeld, Gardner, Jota – Jutkiewicz, Adams.
    Náhradníci: Trueman – Bogle, Harding, Lakin, Mahoney, Roberts, Solomon-Otabor.

    West Bromwich Albion: Johnstone – Dawson, Hegazy, Bartley – Phillips, Livermore, Barnes, Brunt (C), Towsend – Rodriguez, Gayle.
    Náhradníci: Myhill – Adarabioyo, Barry, Burke, Edwards, Gibbs, Robson-Kanu.

    Rozhodčí: Madley – Meredith, Venamore.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v zelenožlutých, zatímco domácí v modrobílých dresech.
     
    3
    Na první střelu jsme moc dlouho nečekali, Jota si navedl míč na levačku a zkusil štěstí z nějakých sedmadvaceti metrů. Johnstone ale měl všechno pod kontrolou a poměrně snadno zasáhl.
     
    4
    Hosté vhazovali napravo od pokutového území. Míč do vápna ale nedostali a museli se rychle vracet. Vše vyřešil Johnsone výběhem několik desítek metrů před vápno.
     
    5
    Jutkiewiczův pas dopředu letěl do prostoru nikoho a pokračovat se bude pouze odkopem od branky Sama Johnstonea.
     
    6
    Towsend hodil míč Bartleymu a ten zvolil zpátečku až na obrannou polovinu West Bromwiche.
     
    7
    Hostující fotbalisté se chtěli přesunout na levou stranu, jenže kvůli nepřesnosti umožnili vhazovat Colinovi.
     
    8
    Jota ztratil míč, on i další hráči Birminghamu ale ihned začali aktivně napadat a balón získali ještě na útočné polovině.
     
    9
    Po autovém vhazování Pedersena zasáhl Phillips a srazil míč do zámezí. Je z toho premiérový rohový kop.
     
    10
    Centr z levé strany skončil na hlavě obránce, který prodloužil míč zpět do autu. Colin vhodil balón zpět do hry a začal další nápor Birminghamu.
     
    11
    Po lehkém faulu na Jotu se míč dostal ke Colinovi, který sice posílal přízemní pas před vápno, ale tam zrovna nebyl nikdo v modrém.
     
    12
    Matt Phillips to vzal na sebe a jeho průnik po pravém křídle skončil až vedle šestnáctky. Tentýž hráč ještě bude vhazovat.
     
    13
    Rychlou kombinaci na jeden dotek zakončil centr, jenž letěl k vzdálenější tyči, ovšem tam byl jenom Michael Morrison.
     
    14
    Tradičně aktivní Jota se tentokrát zjevil na levém křídle, ale ani jeho centr nebyl nebezpečný. Pedersen pak chtěl taky poslat míč do vápna, ale narazil na Phillipse.
     
    15
    Maxime Colin potáhl míč přes střed hřiště, daleko ale nedošel, protože se mu do cesty postavil Conor Towsend. Od něj šel míč do autu.
     
    16
    Jacques Maghoma se odvážně vydal mezi dva. Do vápna se sice neprodral, ale došel si pro faul. Následuje slibná standardní situace.
     
    17
    Jotův centr se kroutil na zadní tyč, kde zasáhl Craig Dawson a posunul balón na další rohový kop.
     
    18
    Ani z této standardní situace nevzešlo žádné zakončení, které by mohlo zrušit čisté konto Sama Johnstonea. To samé platilo i po autu Colina.
     
    19
    Naopak zahrozilo na druhé straně. Phillips nastartoval své rychlé nohy a zprava přihrál na bližší tyč, kde jeho centr prodlužoval Barnes, ale branku nenašel.
    19. Harvey Barnes (WBA)
     
    21
    Jutkiewicz odmítl přihrát nabíhajícímu Adamsovi a sám vypálil z dálky. Pochvalu za to ale nedostal, balón poslal vysoko nad.
     
    22
    Birmingham se v hojném počtu usídlil na útočné polovině, jenomže všechnu snahu zmařila hodně nepřesná krátká přihrávka od Joty.
     
    23
    Morrison šel do souboje ve středovém kruhu, kde Barnese zastavil jen za pomoci jasného faulu. Hosté mohou rozehrávat proti Campovi.
     
    24
    Tak se sice stalo, nicméně dlouhý nákop z poloviny hřiště proletěl až za koncovou čáru. Lee Camp se chystá k další rozehrávce.
     
    25
    Phillips si pěkně zpracoval pas na pravou stranu, kde si rychlým pohybem navedl míč na levačku, avšak střela přes Pedersena šla vedle Campovy brány.
     
    27
    Birmingham právě vstřelil branku!
    Domácí se na startu sedmadvacáté minuty dostávají do vedení! Bartleyho nákop na zadní tyči sklepl Jutkiewicz do těsné blízkosti brankové čáry a tam se svým důrazem dokázal prosadit JOTA.
    27. JOTA - 1:0
     
    28
    Velmi rychle se Birmingham můžou dočkat i druhého gólu! Kyle Bartley se dotkl míče rukou po centru Maghomy a je z toho penalta!
     
    29
    Nesmírně důležitý moment pro hostující sebevědomí! Jota kopl penaltu do nejhoršího možného prostoru, Johnstone se lehce pohnul doleva a střelu španělského záložníka vyrazil.
    29. Jotova neproměněná penalta
     
    31
    Po půlhodině hry se West Bromwichi konečně podařilo trochu uklidnit hru. Aktuálně probíhá klidná hostující kombinace na vlastní půlce.
     
    32
    Stále jsou u balónu hosté, jenže proti zataženému soupeři se jen velmi pomalu posouvají vstříc brance Campa.
     
    34
    Nakonec je z toho alespoň rohový kop pro Albion.
     
    35
    Ahmed Hegazy se probíjel za centrovaným balónem, přičemž byl těsně bránícím obráncem poslán k zemi. Místo penalty je nařízen jenom další roh.
     
    36
    K nelibosti publika zůstává míč v blízkosti domácí branky. Těsně vedle vápna fauloval Pedersen a nabídl Albionu standardní situaci.
     
    37
    Zajímavé řešení rozehrávky v podobě nástřelu z rohu pokutového území. U bližší tyče chtěl zakončovat Dawson, ale na poslední chvíli předním zasáhla noha Pedersena.
     
    38
    Na druhé straně po jednom z faulů Jota šikovně rozehrál do volného prostoru na Maghomu. Jeho centr ale neprošel a z celé situace resultuje Towsendovo vhazování vedle praporku.
     
    39
    West Brom právě vstřelil branku!
    Zelenožlutí srovnávají na 1:1! Zásluhu na tom má především MATT PHILILPS, jenž potáhl míč z půlící čáry až do křídelního prostoru. Na pravé straně byl zdvojený a už to vypadalo, že míč ztratí. Po velké chybě Pedersena se k němu ve vápně ale vrátil a po naznačení zasekávačky vypálil na bližší tyč, kde si Camp na míč sáhl, ale gólu už nezabránil.
    39. Matt PHILLIPS - 1:1
     
    41
    Che Adams měl kolem sebe dost prostoru, nahrávka do volného prostoru za obranu mu ale úplně nevyšla a Maghomu navíc zradilo zpracování, takže následuje rozehrávka Johnstonea.
     
    42
    Nepřesnost také od hostujících fotbalistů. Ti se však vrací do držení míče díky faulu u půlící čáry.
     
    43
    Velká šance Birminghamu! Jota odvedl kus práce na pravé straně, jeho následný centr Lukas Jutkiewicz hlavou sklepl na střed vápna, kde měl Adams hodně času, ale i tak vypálil vysoko nad břevno!
    43. Che Adams (BIR)
     
    44
    Znovu v akci rychlík Jota, jenž tentokrát nedostal prostor odcentrovat, ale City díky němu budou rozehrávat rohový kop.
     
    45
    Od nohy Jutkiewicze šel míč před velké vápno, odkud se do něj jeden z domácích opřel vší silou a branku Johnstonea rovněž přestřelil.
     
    45+1
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi velmi zajímavý první poločas, do kterého mnohem lépe vstoupil domácí Birmingham. Ten měl výraznou územní převahu a od 27. minuty zaslouženě vedl 1:0 gólem Joty. Španělský záložník měl hned poté na noze i druhou branku, jenomže nařízenou penaltu po ruce Bartleyho neproměnil. To byl důležitý moment z pohledu hostů, kteří se stále více dostávali do hry a ještě před pauzou srovnali z kopačky skotského křídelníka Matta Phillipse.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů zatím nestáhl do sestavy, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních jedenáctkách.
     
    47
    Hodně nepřesné přenesení hry doleva k Maghomovi. Konžské křídlo nemělo šanci dostihnout míč na hrací ploše.
     
    48
    Ahmed Hegazy byl v souboji o letící nákop faulován a dostal tak možnost rozehrát z poloviny hřiště. Jeho spoluhráči pak ale míč rychle ztratili.
     
    49
    Pedersen vhodil míč k pokutovému území, kde těsně bráněný Jutkiewicz naslepo hledal Adamse a ten si pomohl dalším faulem na egyptského obránce Hegazyho.
     
    50
    Maghoma to udělal velmi chytře a zády brance sklepl Colinovu přihrávku na Adamse, jenž nedal do své střely moc razance a Johnstone se stihl položit na zem, aby přízemní pokus vytěsnil na roh.
    50. Che Adams (BIR)
     
    51
    S jeho bráněním už neměla obrana West Bromwiche žádné problémy a následovat bude rozehrávka Sama Johnstonea.
     
    52
    Phillips zatím hraje vynikající zápas, nyní se stihl vrátit na vlastní polovinu a čistě zbavil míče Jacquese Maghomu.
     
    53
    Brunt dal přihrávku na paty svému spoluhráči, který se úplně nevěnoval hře. Jota rychle otočil hru a v souboji na kraji vápna upadl. Jednalo se však o naprosto čistý souboj.
     
    54
    Snad poprvé o sobě dal výrazněji vědět nejlepší střelec Albionu Rodriguez, jenž přenechal balón Barnesovi. Ten ihned pálil z hranice šestnáctky k prostředku brány, který Camp pokryl dobrým zákrokem.
     
    55
    Colin byl u míče rychleji než Conor Townsend a ten za svůj ostrý skluz vyfasoval první žlutou kartu tohoto zápasu.
     
    56
    Jotův centr ze standardní centr propadl za vzdálenější tyč, odkud míč vracel Morrison, ale našel jenom obránce West Bromwiche.
     
    57
    Che Adams si špičkově zpracoval dlouhý nákop do pokutového území. Proti přesile se ale neprosadil a po chvilce na kraji hřiště fauloval Hegazyho.
     
    58
    Maghoma se zastavil nalevo od pokutového území a z nastalé situace vytěžil asi maximum, když nastřelením Dawsona získal pro Birmingham roh.
     
    59
    Ani prostřednictvím rohového kopu si domácí šanci nevytvořili. Hra se naopak postupně přenáší na útočnou polovinu Albionu.
     
    60
    Dawsonův nákop z hloubi pole byl příliš nízký a putoval ke Gardnerovi. Ten si však míč nezpracoval a víceméně ho odevzdal Rodriguezovi. Toť vše se ale odehrálo daleko od obou branek.
     
    61
    Zdvojený Phillips si tentokrát ukrojil až příliš velké sousto a balón ztratil. O vteřinku později si musel pomoct faulem na rozbíhajícího se Maghomu.
     
    62
    Che Adams dostal míč k pravému kraji velkého vápna. Z blízkosti koncové čáry ještě odcentroval na Maghomu, který se sice odpoutal od dvou obránců, ale vletu míč netrefil.
     
    64
    Adams patičkou propustil balón na osu hřiště k Jotovi, který mohl úplně sám postupovat vstříc hostující brance. Tu se pokusil ohrozit trochu unáhlenou a hlavně nepřesnou střelou zpoza vápna.
     
    65
    Série soubojů uprostřed hřiště končí rychle rozehraným autem Colina. Birmingham má v posledních minutách více ze hry a snaží se toho využít.
     
    66
    Centr z pravé strany přeletěl celé pokutové území, míč si sebral Phillips a rychle otočil hru na útočnou polovinu Albionu.
     
    67
    Obě pravá křídla jsou dnes hodně aktivní. Zpět k brance Johnstonea tentokrát pelášil Jota, ale kvůli podklouznutí se daleko nedostal.
     
    68
    Zasloužená žlutá karta pro domácího středopolaře Maikela Kieftenbelda, který skluzem zezadu zastavil unikajícího Townsenda.
     
    69
    Následovala standardní situace pro West Bromwich a nákop k vzdálenější tyči, ke které spěchal Hegazy. Tomu chyběl půlkrok k tomu, aby mohl z první posílat balón do ohně.
     
    70
    Kristian Pedersen zleva vhodil míč na Maghomu, kterého pár decimetrů před vstupem do vápna jednoznačně podrazil Craig Dawson. Hlavní sudí správně nařizuje standardní situaci z levé lajny ohraničující pokutové území.
     
    71
    Jota nechal rozehrát Maghomu, ovšem jeho přízemní nástřel skončil na noze prvního clonícího soupeře. Domácí se ještě vrátili nákopem na Deana, ale ani z něj se do zakončení nedostali.
     
    72
    Harlee Dean dohrál rozehrávajícího soupeře a po právu viděl žlutou kartu. Opět musíme pochválit hlavního sudího, který citlivě ponechal West Bromwichi výhodu.
     
    73
    Menší nedorozumění mezi dvěma hráči Albionu musel řešit Sam Johnstone, jenž byl naštěstí pro hosty duchapřítomný a zakopl balón do autu.
     
    74
    Střídání v týmu Birmingham City: ze hřiště odchází Che Adams, přichází Omar Bogle.
     
    75
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Jay Rodriguez, přichází Hal Robson-Kanu.
     
    76
    Hodně zlá rozehrávka od Hegazyho, který odevzdal balón Maghomovi. Ten se s ním vydal na osu hřiště, jenže tečovaná střela z delší vzdálenosti letěla moc pomalu na to, aby mohla ohrozit Johnstonea.
     
    77
    Phillipsův nadýchaný centr přeletěl jeho kolegu u zadní tyče. Následuje Colinovo vhazování z dosti nevýhodné pozice pro Birmingham.
     
    77
    Jutkiewicz roztáhl hru k pravé postranní čáře, po které pádil Jota, ale už neměl dostatek rychlosti, takže ho Bartley stihl zakřižovat.
     
    78
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Chris Brunt, přichází Gareth Barry.
     
    79
    Matt Phillips po jednom z faulů rozehrál standardku centrem na hlavu Bartleyho, jehož propagační pokus proletěl hodně vysoko nad břevnem Campovy brány.
     
    80
    Craig Dawson ještě udržel míč na útočné poloviny Albionu, jenže následná akce hostů měla velmi krátkého trvání.
     
    81
    Michael Morrison se dostal do nepříjemné situace. Po nákopu Hegazyho byl jako poslední hráč a nemohl si dovolit zaváhat před zraky číhajícího Gaylea.
     
    82
    Dwight Gayle dával křižný pas skrz pokutového území. Před dobíhajícím spoluhráčem zasáhl Pedersen a následný roh už ani nestál za řeč.
     
    83
    Lukas Jutkiewicz sprintoval za balónem, ale ve hřišti už ho nezastavil. Poté ještě nepříjemně přepadl přes reklamní panel a pomoct mu musel až Hegazy.
     
    84
    Zničehonic se West Bromwich málem dostal do vedení! Na konci přímočaré akce byla Barnesova střela z levé strany, kterou zastavilo až břevno. Po nepřehledném závaru ještě došlo k dorážce, kterou stojící Camp s trochou štěstí zlikvidoval.
    84. Barnes trefil břevno, dorážku pak vychytal Camp
     
    85
    Střídání v týmu Birmingham City: ze hřiště odchází Lukas Jutkiewicz, přichází Viv Solomo-Otabor.
     
    86
    Conor Towsend si v pokleku zpracoval balón sám pod sebe. Místo možnosti přihrát doleva nabíhajícímu spoluhráči zvolil vlastní zakončení ze střední vzdálenosti, proti kterému Camp nemusel zasahovat.
     
    87
    Hosté nyní mají více ze hry a cítí šanci na rozhodnutí. K němu ale nedošlo ani po střele Gaylea, který z hranice vápna nepropálil obranný val.
     
    88
    Utkání se velmi rychle blíží ke svému konci. Začíná být stále reálnější, že se Birmingham ani na sedmý pokus nedočká své první výhry v sezóně.
     
    90
    Druhý poločas je prodloužen o další tři minuty.
     
    90+1
    Jeden z hostů po autu Phillipse vrátil míč před pokutové území. Z druhé vlny si pro střelu přiběhl veterán Gareth Barry a jen o kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    90+2
    Gayleův pas zleva propadl až před šestnáctku. Phillipsova prudká střela byla zablokovaná, takže se Barnes musel pokusit o nůžky. Domácích však bylo u brankové čáry dostatek na to, aby nepustili balón za brankovou čáru.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Předehrávka sedmého kola druhé nejvyšší anglické soutěže svého vítěze nepoznala. Birmingham byl v úvodu lepším týmem a ve 27. minutě se dostal do vedení. Domácí hned poté mohli přidat dost možná klíčový druhý gól, jenže brankář Johnstone Jotovu penaltu zlikvidoval. West Bromwich poté vyrovnal hru a zároveň skóre, když se v 39. minutě prosadil Philips. Po změně stran byla hra o něco klidnější, až v závěru mohl hostům zařídit tříbodový zisk Barnes, nicméně trefil břevno.
     
    Utkání tak končí remízou, která je pro domácí tým už pátá v sezóně. Birmingham zůstává bez vítězství a po víkendových zápasech jistojistě zůstane v blízkosti sestupového pásma. West Bromwich si naopak polepšil už na jedenáct bodů a minimálně do zítřka se v nahuštěné tabulce posunul na páté místo.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:14.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (22:47:55)

    Michal Břuchanský

    Góly: 27. Jota – 39. Phillips

    Karty:   68. Kieftenbeld (BIR), 72. Dean (BIR) – 55. Townsend (WBA)

    Nepremenená penalta: 29. Jota (BIR), brankár Johnstone zneškodnil


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:14.
    Birmingham City: Camp – Colin, Morrison (C), Dean, Pedersen – Maghoma, Kieftenbeld, Gardner, Jota – Jutkiewicz (85. Solomo-Otabor), Adams (74. Bogle).
    Náhradníci: Trueman – Bogle, Harding, Lakin, Mahoney, Roberts, Solomon-Otabor.

    West Bromwich Albion: Johnstone – Dawson, Hegazy, Bartley – Phillips, Livermore, Barnes, Brunt (C) (78. Barry), Towsend – Rodriguez (75. Robson-Kanu), Gayle.
    Náhradníci: Myhill – Adarabioyo, Barry, Burke, Edwards, Gibbs, Robson-Kanu.

    Rozhodca: Madley – Meredith, Venamore