B. Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:5 (1:2 po s.n.) | Žilina – Detva 4:5 (kon.) | Košice – Zvolen 5:2 (kon.)
Trenčín – Poprad 4:2 (kon.) | Nitra – Miškovec 6:1 (kon.) | Budapešť – Nové Zámky 1:7 (kon.)
koniec
MAC Budapešť
1:7 (1:2, 0:2, 0:3)
HC MIKRON Nové Zámky
Piatok 14.09.2018, 19:00 • Ice rink MAC Budapest • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Aj tretia tretina bola bohatá na góly, hostia v nej dosiahli ešte tri presné zásahy. Dvoma gólmi sa v tomto stretnutí blysli Štrauch a Pospíšil, gólovo sa k nim ešte pridali Jurík, Zbořil a Fábry. Nové Zámky si teda povezú domov tri body, maďarským mužstvám sa teda v prvom kole nedarilo, ale sezóna je ešte veľmi dlhá.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (21:38:33)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:16
    Hostia v plnom počte.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a teda už aj tohto stretnutia.
     
    57:46
    Hostia úspešne vyhadzujú puky do bezpečia, zo strany domácich tu už ani nie sú náznaky ešte niečo vyskúšať.
     
    57:26
    Domáci ešte získavajú v závere zápasu presilovku, ale nedarí sa im v prechode do útočného pásma.
     
    57:16
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Videlka – 2 min., podrazenie).
     
    56:28
    Aj v závere zápasu sa domáci musia brániť, hostia ešte skúšajú pridať nejaký ten presný zásah. Nové Zámky skúšajú aj riskantnejšie akcie, môžu si to dovoliť.
     
    55:48
    Netreba však robiť unáhlené závery, je to len prvé stretnutie. Budapešť a aj Miškolc sa musia oťukať, aby zistili, na čo reálne majú a ako treba hrať. Prvá tretina bola v celku vyrovnaná, ale postupne maďarský tím začal odchádzať aj vlnou vylúčení na jeho strane.
     
    55:09
    Ostáva dohrať posledné minúty tohto stretnutia, Nové Zámky sú ešte pri chuti. Pri niektorých góloch sa ukázalo, že to len stačí nahodiť na bránku domácich a puk si nájde cestu do siete.
     
    54:08
    Nové Zámky tak tromfli čo sa týka v počte gólov Nitru, druhému maďarskému tímu nasúkali zatiaľ sedem gólov. Zo sektora hostí sa ozýva hlasitý pokrik desať!
     
    53:08
    HC Nové Zámky dali gól!

    Dlho netrvalo a je tu aj siedmy gól v Rajnovej sieti! Po buly sa Nové Zámky znova presunuli do útočného pásma, Henrich Ručkay aj v tomto prípade z uhla výborne nahodil puk pred domácu bránku a do dráhy vložil perfektne svoju hokejku ADAM ZBOŘIL a zaznamenal tak po dvoch asistenciách aj presný zásah – 1:7!
    Asistencia: Henrich Ručkay.
     
    52:27
    HC Nové Zámky dali gól!

    Skóre stretnutia sa však ešte mení, pretože sme boli svedkami krásnej kombinácie hosťujúceho celku! Pospíšil potiahol puk do útočného pásma, následne presnou prihrávkou našiel pred bránkou súpera zle porkytého ANDREASA ŠTRAUCHA a ten puk ako na zlatom podnose dopravil do siete – 1:6!
    Asistencia: Tomáš Pospíšil.
     
    51:49
    Nové Zámky sa po zisku puku už moc dopredu nehrnú, snažia sa v pokoji dohrať toto stretnutie. Ani domáci nejavia žiadnu aktivitu ohľadom napádania.
     
    51:18
    Čo je však podstatné, že maďarské tímy vypadnúť nemôžu. Budapešť aj Miškolc tak môžu len prekvapiť, ale úvodné stretnutia ich zrejme uzemnili.
     
    50:49
    Už aj menšie chybičky pribúdajú na oboch stranách, čo je pred koncom stretnutia logické. Z povinnosti sa dohráva tento zápas, maďarské mužstvo si tak bude musieť na prvé body v Tipsport Lige ešte počkať.
     
    50:05
    Po dlhšej dobe zaútočil aj domáci celok, ale krátky pobyt Budapešti v útočnom pásme nič neponúkol a pri puku je tak opäť súper. Druhá polovica poslednej tretiny už plynie.
     
    49:41
    Momentálne teda sledujeme, ako sú domáci zavretí vo svojom obrannom pásme. Nové Zámky predvádzajú úspešnú kombináciu, ale strely teraz hosťujúcemu celku nevychádzajú tak ako by mali.
     
    48:19
    Predsa len je ešte aktivita na hokejkách Nových Zámkov, ktoré sa snažia pridať nejaký ten gólik a vylepšiť si tak svoje skóre. Atmosféra na štadióne však stále panuje, ľudia sa bavia hokejom.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 11. Langkow (Macaulay) – 10. Jurík (Zbořil), 13. Fábry (Fábry, Novák), 35. Pospíšil (Štrauch, Videlka), 39. Štrauch (Hruška, Zaťko), 41. Pospíšil (Zbořil, Zaťko), 53. Štrauch (Pospíšil), 54. Zbořil (H. Ručkay)


    MAC Budapešť: Rajna (Bálisz ) – Pozsgai, Macaulay, Burt, Dudás, Vokla, Garát, Fejes – Klempa, Langkow, Dansereau – Odnoga, K. Nagy, Terbócs – Orban, Brown, Bodó – Szabad, Kreisz, Szigeti
    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, König – Štrauch, Hruška, Pospíšil – J. Jurík, Zbořil, H. Ručkay – Rogoň, Fábry, Nejezchleb – Ondrušek, Videlka, Bajtek

    Rozhodca: Milan Novák, Milan Adamec – Peter Šefčík, Tomáš Gegáň – J. Konc st. (video)