Čeljabinsk – Jekaterinburg 1:4 (kon.) | Omsk – Metallurg Magnitogorsk 0:1 (kon.) | CSKA Moskva – Čerepovec 1:2 (kon.)
HC Slovan – D. Moskva sk 3:2 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Avtomobilist Jekaterinburg
cz Štvrtok 13.09.2018, 16:00 • Traktor Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 26:32.
    Zblokované střely – 5:15.
    Vyloučení – 6:7.
    Využití přesilovek 1/7 – 1/6.
    Vhazování – 31:33. (18:34:33)
     
    Je konec! Jekatěrinburg si v dnešním utkání připisuje vítězství, v novém ročníku stále neucítil hořkost porážky, s dvanácti body pak kraluje celé východní konferenci. Nutno dodat, že více ze hry měl domácí celek, avšak te se dlouhou dobu nedostával k ničemu nebezpečnému. Naopak to byl právě Avtomobilist, který byl směrem dopředu výrazně nebezpečnější, možná i proto v dnešním utkání vítězí. Traktor si připisuje už třetí porážku, momentálně mu patří až devátá pozice.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Stanislav Jegoršev – 2 min., držení).
    59:27 Dan SEXTON - 1:4
     
    59:27
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom další branka v domácí síti! Čeljabinsk se nedokázal dostat k žádnému náporu, naopak se u červené čáry dostal k puku DAN SEXTON, který bezpečně uklidil puk do prázdné brány.
    Asistence: Stéphane Da Costa.
     
    59:23
    Bergström se zmocnil puku, který okamžitě posílal do prázdné brány. Kotouč nakonec skončil těsně vedle levé tyče.
     
    59:20
    Domácí to přeci jenom zkouší v šesti!
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:13
    Paré si narazil puk o mantinel a poté ho dovezl za bránu soupeře, kde o něj přišel. I tak dokázal natáhnout čas, domácí se zatím k odvolání nedostali.
     
    58:13
    Nyní jsme se pro změnu dočkali zakázaného uvolnění domácích, hra se tak bude stěhovat před branku Sudnicina. Uvidíme, zda domácí budou odvolávat.
     
    57:48
    Domácí se dožadovali odpískání nedovoleného zákroku, jenomže sudí nechává pokračovat ve hře. Traktoru se na případné vyrovnání krátí čas.
     
    56:17
    Až nyní se hosté konečně dostali k menšímu náporu, Krikunov u vzdálenější tyče ale nedokázal prohodit puk na volného Milovzorova.
     
    55:12
    Na druhé straně se dostal do velkého úhlu Stoa, jehož bekhendová střela směřovala hodně vedle brány. Jekatěrinburg se při následném kontru dopustil ofsajdu.
     
    54:07
    Sexton si to namířil po pravém křídle až před brankáře, kterého se snažil překvapit takovým lehkým náhozem. Sudnicin musel vyrazit puk do strany.
     
    53:31
    Individuálním způsobem to nyní zamýšlel Krikunov, který ale neprošel přes posledního obránce. Následně puk skončil v ochranné síti.
     
    53:07
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Igor Polygalov – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    52:25
    Rychlý protiútok v podání hostů nepřinesl žádné zakončení. Dawes se totiž s pukem vrátil, druhá formace Avtomobilistu nyní svírá soupeře.
     
    51:45
    Z druhé vlny to ránou z první zkoušel obránce Ljamin, jeho dělovka trefila pouze nohu protihráče. Do konce zápasu zbývá méně než deset minut.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 7. Szczechura (Bergström, Bailen) – 12. Sexton (S. Da Costa, Višnevskij), 20. Golyšev (Belousov, Timašov), 39. S. Da Costa, 60. Sexton (S. Da Costa)


    Traktor Čeljabinsk: Sudnicin (Demčenko) – Bailen, (C), Nikitin, Riasenskij, N. Chlystov, Borodkin, Isajev, Šolochov – Gynge, Szczechura, Bergström – Kravcov, Stoa, Penkovskij (A) – Glinkin (A), Polygalov, Lapenkov – Kokujov, Rybakov, .
    Avtomobilist Jekaterinburg: Jakub Kovář (Sochackij) – D. Bodrov (A), Mamkin, Višnevskij, Timašov, Ľamin, Jegoršev, Valitov, Kuzněcov (A) – Krikunov, Kučeriavenko, Milovzorov (C) – Dawes, S. Da Costa, Sexton – Belousov, Paré, Golyšev – Česalin, Obidin, Litovčenko.

    Rozhodca: Gusev, Ščenjov – Ivanov, Černyšjov

    Diváci: 6890