Škótsko – Albánsko 2:0 (kon.) | Srbsko – Rumunsko 2:2 (kon.) | Čierna Hora – Litva 2:0 (kon.)
koniec
Srbsko
2:2 (1:0)
Rumunsko
cz Pondelok 10.09.2018, 20:45 • Partizan Stadium, Bělehrad • Liga národov UEFA - Liga C • Skupina 4
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, dobrou noc! (22:53:03)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:11.
     
    Dnešní utkání vítěze nepoznalo, Srbsko se rozešlo s Rumunskem nerozhodně 2:2. Domácí musí být zklamaní, po většinu hrací doby totiž dominovali a navíc hned dvakrát přišli o jednobrankové vedení. Jako první se prosadil Aleksandar Mitrović, krátce po přestávce ale hosté vyrovnali, když pokutový kop s přehledem proměnil Nicolae Stanciu. Svěřenci trenéra Krstajiće si ztracený náskok vzali zpět zásluhou ve velké pohodě hrající Aleksandara Mitroviće, jenže Rumuni se nevzdali a pět minut nato se po rohovém kopu trefil George Ţucudean.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ciprian Tătăruşanu si připsal ještě jeden zákrok, když nadvakrát zasáhl proti dalekonosnému voleji z kopačky Matiće. Rumunský gólman dnes odchytal kvalitní utkání.
     
    90+4
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Chipciu, přichází Rotariu.
     
    90+3
    Rumunsko nezvládlo rozehrávku rohového kopu, naopak muselo čelit rychlému protiútoku, jenže Filipa Kostiće ve středovém kruhu zastavil Anton.
     
    90+2
    Velmi dobrou práci odvedl Mitriță, který se dokonce dostal až k zakončení, jeho nepříliš důrazný přízemní pokus ale Marko Dmitrović s přehledem lapil.
     
    90+1
    Ojedinělou ofenzivní akci hostí nemohl táhnout nikdo jiný než Nicolae Stanciu, Keșerü ale balon po jeho nahrávce zpracovával v ofsajdu.
     
    90
    Nastavovat se bude hned šest minut.
     
    89
    Tadićův přetažený centr vracel zpět před branku hostí Aleksandar Mitrović, Rumuny ale opět podržel výborně hru čtoucí gólman Tătăruşanu .
     
    88
    Na herním projevu Srbů je vidět, že chtějí dnešní utkání zvládnout. Naopak Rumuni vypadají s aktuálním stavem spokojeni, což je, vzhledem k průběhu zápasu, pochopitelné.
     
    86
    V hodně zajímavé možnosti se zjevil Prijović, střídajícímu útočníkovi ale nevyšel krok, což se na výsledku jeho střely levačkou pořádně podepsalo.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Tătăruşanu (Rumunsko).
     
    84
    Mitrović je v hlavičkových soubojích neuvěřitelně silný a potvrdil to i nyní, když si naskočil na Prijovićovu nabídku, ale hlavičkoval mimo tři tyče.
     
    83
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Ţucudean, přichází Keșerü.
     
    82
    Drobný zdravotní problém zřejmě trápí i Ţucudeana. Cosmin Contra už připravuje další střídání, tak se nechme překvapit, kdo bude stažen ze hry.
     
    81
    Ţucudean zvládl vzdušný souboj s Urošem Spajićem, jeho následný pas pro Marina se ale už tolik nevydařil. Rumuni budou mít k dispozici alespoň aut.
     
    80
    Na trávníku zůstává ležet hostující obránce Bancu, kterého s největší pravděpodobností trápí křeče. Uvidíme, zda bude Cosmin Contra muset sáhnout k vynucené změně.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 26. Mitrović, 63. Mitrović – 48. Stanciu (pen.), 68. Ţucudean (Stanciu)

    Karty:   47. Kolarov (SRB) – 42. Chipciu (RUM), 85. Tătăruşanu (RUM)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:11.
    Srbsko: Dmitrović – Rukavina, Spajić, Veljković, Kolarov (C) – Maksimović, Lukić (71. Matić) – Ljajić (77. Prijović), Milinković-Savić (64. Kostić), Tadić – Mitrović
    Náhradníci: Rajković, Vasiljević – Rodić, Milenković, Živković, Prijović, Vuković, Krstičić, Kostić, Radonjić, Matić

    Rumunsko: Tătăruşanu – Manea, Bălașa, Săpunaru (C), Bancu – Marin, Anton, Chipciu (90+4. Rotariu) – Stanciu, Ţucudean (83. Keșerü), Drăguş (61. Mitriță)
    Náhradníci: Pantilimon, Niță – Benzar, Toşca, Băluţă, Stoian, Rotariu, Maxim, Keșerü, Budescu, Mitriță

    Rozhodca: Vladislav Bezborodov – Valerij Dančenko, Maxim Gavrilin (všichni Rusko)