Brugge – Kortrijk 3:0 (kon.)
koniec
Club Brugge KV
3:0 (2:0)
KV Kortrijk
cz Piatok 10.08.2018, 20:30 • Jan Breydelstadion, Bruggy • Belgická Jupiler Pro League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:5. (22:19:28)
     
    Je konec! Bruggy nakonec dovedly dnešní utkání do vítězného konce, svého soupeře porazily poměrem 3:0. Nutno dodat, že favorit tohoto zápasu měl výraznou územní převahu, avšak ani Kortrijk nepředvedl vůbec špatný výkon. Hostující hráči ale většinu času naráželi na obranu soupeře, brankář Letica tak neměl moc práce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Až nyní se do zakončení natlačil Kanu, avšak rozruch před domácí brankou byl zbytečný, hostující útočník se totiž pohyboval v ofsajdu.
     
    90+1
    Hosté se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, stále se jim to ale nedaří.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Očekávat se dá nastavený čas. Čtvrtý rozhodčí by klidně mohl nastavit i tři minuty.
     
    88
    Kanu napodobil svého kolegu, avšak s mnohem větším úspěchem. Brazilský forvard dokázal vybojovat aut, který obstará pravý bek Golubović.
     
    87
    Kagelmacher si to namířil mezi přesilu protihráčů, Mitrović ale zasáhl v rámci pravidel. Bruggy se tak ženou do dalšího protiútoku.
     
    83
    Opendova nabídka byla zablokována k osamocenému Vanakenovi, který ale trefil pouze protihráče. Kaminski tak nemusel zasahovat.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Kortrijk se stále nemůže dostat ke kontaktní brance, domácí nemají s bráněním žádné starosti.
     
    81
    Autové vhazování obstaral Poulain, který si na pravé straně vybral Vormera. Domácí záložník se ale nacházel v ofsajdu.
     
    80
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Jelle Vossen, přichází Loïs Openda.
     
    80
    Už se zdálo, že se Azouni dokáže dostat za záda bránícího Denswila, nakonec ale přiběhl Mitrović, který poslal míč až k Leticovi.
     
    79
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Abdul Ajagun, přichází Kanu.
     
    78
    Bruggy to pro změnu zkusily po pravém křídle, odkud přiletěl do vápna pohotový centr. Zakončující Vossen našel pouze rukavice brankáře.
     
    77
    Střídající Dennis se zapojil do útočného výpadu svého celku, který vzal sám na sebe. Centr levačkou se mu ale vůbec nepovedl.
     
    76
    Odpovědnost na sebe vzal Vormer, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. Jeho tvrdá rána skončila na dobře postavené zdi.
     
    75
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl Hines-Ike, který si řekl o žlutou výstrahu. Nakonec to hlavní sudí vyřešil důraznou domluvou.
     
    74
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Teddy Chevalier, přichází Jovan Stojanović.
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Arnaut Groeneveld, přichází Emmanuel Bonaventure Dennis.
     
    73
    První vážnější zákrok pro Leticu! Na centrovaný míč si totiž naběhl nikým neatakovaný Mboyo, který ale zamířil přímo do rukavic brankáře.
     
    72
    Ajagunovi se nepodařilo nasadit jesličky Denswilovi, míč se ale odrazil na kopačku prvně jmenovaného, který trefil nohu Mitroviće.
     
    71
    Vanaken si chtěl hodit míč kolem napadajícího Ajaguna, což se ale příliš nezdařilo. S balónem si nyní pohrává křídelník Chevalier.
     
    70
    Bruggy si po delší době vyzkoušely rozehrávku rohového kopu, ten ale nakonec nepřinesl nic vážnějšího. Naopak v poklidu zasáhl Kaminski.
     
    69
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Dion Cools, přichází Ivan Tomečak.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Dion Cools (Club Bruggy KV).
     
    64
    Zároveň za sebou máme něco málo přes hodinu hry. Zdá se, že Bruggy mají na dosah další vítězství, Kortrijk se ale rozhodně ještě nevzdává.
     
    63
    Záhy si ale centr z levé strany přichystal D'Haene, který málem našel hlavu Mboya. Před ním zasáhl za cenu rohového kopu Mitrović.
     
    62
    Schrijvers se nyní prezentoval vzorným napadáním, díky kterému dostal míč alespoň do autu. Kortrijk je v posledních vteřinách pod tlakem.
     
    61
    Nyní se kompletně celý domácí tábor dožadoval odpískání nedovoleného zákroku Hinese-Ikea, nakonec je ale pískán faul Vossenovi.
     
    60
    Nakonec to centrovaným balónem zkoušel Poulain, který ale na malém vápně nenašel Vossena. Hosté odkopli míč pouze do zámezí.
     
    59
    Do operativního postavení se dostal Rits, který přihrál pouze vedle stojícímu Vormerovi. Bruggy se řítí do další šance.
     
    58
    V tuto chvíli to s hostujícím celkem vypadá hodně špatně. Kortrijk totiž prohrává už o tři branky, do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
    57. Siebe SCHRIJVERS - 3:0
     
    57
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Domácí se dostávají do tříbrankového vedení! SIEBE SCHRIJVERS doslova vyškolil bránícího Lepointa, který se nakonec do kliček protihráče zamotal natolik, že upadl na zem. Následně domácí forvard bezpečně zamířil pod horní tyč.
     
    57
    Kolmice směřovala na rychlonohého Groenevedla, před kterým dokázal včas vyběhnout Kaminski. Hostující brankář nakonec odkopl míč do zámezí.
     
    56
    Na hrací ploše zůstal ležet Schrijvers, který to pořádně schytal při pokusu o manévr kolem protihráče. Nakonec to nevypadá na nic vážného.
     
    55
    Pomezní rozhodčí signalizoval ofsajdové postavení Schrijverse, který se nakonec do akce vůbec nezapojil. Místo toho bude vhazovat soupeř.
     
    54
    Mitrović si nechtěl komplikovat život a míč raději poslal až k brankáři Leticovi, který okamžitě vyslal odkop na druhou stranu hrací plochy.
     
    53
    Kaminski si dával s rozehrávkou od své svatyně hodně načas, nakonec balón poslal pouze do zámezí. Aut pro domácí hráče.
     
    52
    A ten nakonec nebyl vůbec špatný. K míči se dostal zcela osamocený Lepoint, který ale nedokázal propálit hlouček fotbalistů.
     
    51
    Chevalier vyslal kolmici na rozběhnutého Goluboviće, který trefil hned prvního protihráče. Na pořadu dne bude rohový kop.
     
    50
    Menší zmatek v hostující šestnáctce nakonec vyřešil brankář Kaminski, který sevřel míč do své náruče. Nyní se dá očekávat odkop od branky.
     
    49
    Na vzdušný centr si nabíhal Mboyo, který nakonec dokázal míč zasáhnout. Hostující útočník se ale nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    48
    Ihned v úvodu to po levém křídle zkoušel Azouni, který ale narazil hned na prvního protihráče. Kortrijk to znovu zkusí od vlastní poloviny.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Idir Ouali, přichází Larry Azouni.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám přineslo hned dvě branky. O obě trefy se postaral domácí křídelník Groeneveld, jenž obě branky vstřelil totožným způsobem. Kortrijk hraje s favoritem tohoto zápasu velice vyrovnané utkání, avšak do žádné velké šance se nedostal. Ke konci poločasu to byly právě Bruggy, které se jevily mnohem živějším dojmem. Druhý poločas začne přibližně ve 21:33.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Další zákrok Kaminskiho! Groeneveld mohl zkompletovat hattrick, avšak jeho střelu k tyči dokázal belgický brankář vyrazit.
     
    44
    Bruggy stupňují svůj nápor, soupeř sáhl k dalšímu nedovolenému zákroku, po kterém mířil těsně nad branku zadák Denswil.
     
    43
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Zdá se, že žádnou další branku už neuvidíme.
     
    42
    Domácí měli k dispozici velice lukrativní přímý kop, který nakonec rozehrál Vanaken. Jeho prudký centr se nakonec snesl na horní konstrukci.
     
    41
    Nyní to Bruggám absolutně nevyšlo, Rits si totiž neporozuměl s Coolsem. To ale nemuselo příliš vadit, Kortrijk se daleko s míčem nedostal.
     
    40
    Cools to zkoušel velice čitelnou nahrávkou na Vossena, se kterou počítal také D'Haene. Hostující hráči ale nedokázali vyvézt hrací předmět.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    To nebylo vůbec špatné. Vormer obdržel přihrávku za obranu, načež na jeho přízemní nabídku jen těsně nedosáhl Schrijvers.
     
    37
    Do útočného výpadu se zapojil také křídelník Chevalier, který ale nevyzrál na Ritse. Další autové vhazování pro hráče v oranžovém.
     
    36
    Hostující hráči měli k dispozici rohový kop z pravé strany, prudká nabídka nakonec pouze proletěla velkým vápnem. Hrát tak bude soupeř.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Hannes Van der Bruggen (KV Kortrijk).
     
    34
    Groeneveld postupoval do velice nadějného protiútoku, který se ještě snažil řešit ve spolupráci s Vanakenem. Druhý jmenovaný skončil na zemi, hlavní sudí ale nechává pokračovat.
     
    33
    Zároveň máme za sebou něco málo přes třetinu hry. Zdá se, že Kortrijk opět začal hrát, stále ale potřebuje vstřelit minimálně dvě branky.
     
    32
    Kortrijk se opět dostal k opačnému pokutovému území, kde musel těžkou situaci řešit Denswil. Domácí zadák to nakonec vyřešil odkopem do zámezí.
     
    31
    Na opačné straně se o střelecký projektil přihlásil Lepoint, jehož rána nebyla vůbec povedená. Míč skončil vysoko na tribuně.
     
    30
    Schrijvers si chtěl potáhnout míč kolem stojícího Kagelmachera, avšak druhý jmenovaný mu nechal v cestě dolní končetinu.
     
    29
    Obrázek hry se nikterak nemění. Bruggy mají stále více ze hry, avšak k žádnému výraznějšímu ohrožení branky nedošlo.
     
    24
    Po něm se v pokutovém území strhla menší mela, po které zůstal na zemi ležet hostující Hines- Ike. Domácí hráči sportovně zakopli balón.
     
    23
    Po delší době se nám předvedl Groeneveld, který to tentokráte zkusil manévrem na levačku. Výsledkem je zisk rohového kopu.
     
    22
    Mitrović se celkem snadným způsobem dostal na druhou stranu, vzorně se ale vrátila hrstka protihráčů, která zablokovala centrovaný balón.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Bruggy mají na kontě dvoubrankové vedení, hostující celek se zatím k ničemu vážnějšímu nedostal.
     
    20
    Další nepřesnost z hostující strany. Tentokráte se jí dopustil Ajagun, jehož přihrávku absolutně nepochopil pravý bek Golubović.
     
    19
    Kortrijk je v posledních vteřinách častěji na míči, do zakončení se ale dostat nedokáže. Nyní se neujal ani centr od Goluboviće.
     
    18
    Rits vyslal famózní přihrávku na Vossena, který se ale dostal do značného úhlu. Následný centr tak stačil odvrátit Hines-Ike.
     
    17
    Nyní měl spoustu času na ideální přihrávku van der Bruggen. Hostujícímu záložníkovi to ale naopak uškodilo, míč totiž skončil za brankovou čárou.
     
    16
    Lepoint se ihned po zisku míče pokoušel vysunout Ajaguna, před kterým se včas k balónu dostal Mitrović. Hosté ale zůstávají u míče.
     
    15
    Golubović se s míčem ocitl na pravém křídle, odkud se pokoušel odcentrovat. Jeho nabídka trefila hned prvního protihráče.
     
    14
    Na druhé straně se Schrijvers probíjel za volným míčem, nakonec včas zakročil Kagelmacher, který navíc vybojoval odkop od branky.
     
    13
    Golubović si nakonec vyzkoušel hned dva autové vhazování, po tom druhém se Chevalierovi nepodařilo ideálně zpracovat neposedný balón.
     
    12
    Až nyní se van der Bruggen dostal za středový kruh, přihrávku na pravou stranu ale stačil zastavit Denswil. Autové vhazování pro Kortrijk.
     
    11
    Přetahovanou u postranní čáry lépe zvládli domácí hráči, kteří si navíc vybojovali volný kop. O rozehrávku se postará zadák Poulain.
     
    10
    Belgický brankář se snažil ve vzduchu najít Mboya, důraznější ale byl Mitrović, který následně vyvezl míč do bezpečí.
     
    9
    Domácí to opět zkusili dalekonosnou kolmicí, naběhnuvší Vossen ale na ní nedosáhl. Míč tak doskákal do moci brankáře Kaminskiho.
    8. Arnaut GROENEVELD - 2:0
     
    8
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Domácí se dostávají k druhé brance! ARNAUT GROENEVELD si opět potáhl míč na svojí silnější nohu a poté vyslal přízemní střílenou jedovku. Nikdo se zúčastněných se míče nedotkl, kulatý nesmysl tak zaplul až do sítě.
     
    7
    K oné rozehrávce se postavil Lepoint, který stáčel míč směrem od branky. Zakončující Mboyo se ale v dobře přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    6
    Ouali se snažil prodrat kolem bránícího Poulaina, avšak druhý jmenovaný nakonec fauloval. Další standardka pro Kortrijk.
     
    5
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat. Bruggy udeřily hned z první vyložené šance, na tahu je tak soupeř.
     
    4
    Mitrović se dostal s míčem ke středovému kruhu, odkud se mu podařilo najít Groenevelda. Přihrávka druhého jmenovaného mířila pouze k Ikemu.
    3. Arnaut GROENEVELD - 1:0
     
    3
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Tak to bylo hodně rychlé, domácí se totiž dostávají do vedení! Těžiště hry se přesunulo na levou stranu, kde si ARNAUT GROENEVELD navedl míč na pravačku a posléze fantastickým obstřelem překonal Kaminskiho.
     
    3
    Kortrijk to při první akci tohoto zápasu zkoušel po levém křídle, napadající Vossen si ale pomohl faulem. Volný kop pro hostující hráče.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Club Bruggy KV: Letica – Poulain, Mitrović, Denswil – D. Cools, Vormer, Vanaken, Rits, Groeneveld – Vossen, Schrijvers.
    Náhradníci: Horvath – Baiye, Decarli, Dennis, Peres, Openda, Tomečak.

    KV Kortrijk: Kaminski – Golubović, Hines-Ike, Kagelmacher, D'Haene – Van der Bruggen, Lepoint – Chevalier, Ajagun, Ouali – Mboyo.
    Náhradníci: Bruzzese – Azouni, Bacula, Hoxha, Kanu, Naderi, Stojanović, Toualy, Camara..
     
    KV Kortrijk

    Na druhé straně se nachází Kortrijk, kterému v minulé sezóně jen těsně unikla šance zahrát si ve skupině o titul. Kortrijk se nakonec musel smířit se sedmou pozici, díky které zabojoval alespoň o Evropskou ligu. Hostující tým dnešního utkání sice podával velice povedené výkony, avšak na první Waregem ztrácel devět bodů. Start do letošního ročníku se Kortrijku moc nevydařil, v prvním kole totiž přišla porážka proti Anderlechtu, v předchozím zápase se naopak fanoušci dočkali bezbrankové remízy na půdě Antverp. I tak platí, že favoritem dnešního zápasu jsou Bruggy, které navíc vyhrály poslední tři vzájemné zápasy.
     
    Club Bruggy KV

    Fotbalisté Brugg by určitě chtěli navázat na minulý ročník, který nakonec dovedli do mistrovského konce. Bruggy se ale ke konci ročníku nenacházely ve vůbec dobré formě, rozdíl mezi první a druhou pozicí byl pouze tříbodový. Domácí tým dnešního utkání velmi dobře vstoupil také do letošního ročníku. Bruggy mají po dvou odehraných zápasech na kontě plný počet bodů, v dnešním utkání se dá očekávat další poklidné vítězství. Bruggy si v úvodním kole poradily s Eupenem, přičemž se o hattrick postaral Vossen. Druhé utkání nabídlo o poznání vyrovnanější partii, Bruggy totiž dohrávaly utkání v deseti hráčích, avšak i tak se o jedinou branku postaral Cools.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická nejvyšší soutěž je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Club Bruggy KV a KV Kortrijk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Góly: 3. Groeneveld, 8. Groeneveld, 57. Schrijvers

    Karty:   67. D. Cools (BGY) – 35. Van der Bruggen (KRT)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:5.
    Club Brugge KV: Letica – Poulain, Mitrović, Denswil – D. Cools (69. Tomečak), Vormer, Vanaken, Rits, Groeneveld (74. Dennis) – Vossen (80. Openda), Schrijvers.
    Náhradníci: Horvath – Baiye, Decarli, Dennis, Peres, Openda, Tomečak.

    KV Kortrijk: Kaminski – Golubović, Hines-Ike, Kagelmacher, D'Haene – Van der Bruggen, Lepoint – Chevalier (74. Stojanović), Ajagun (79. Kanu), Ouali (46. Azouni) – Mboyo.
    Náhradníci: Bruzzese – Azouni, Bacula, Hoxha, Kanu, Naderi, Stojanović, Toualy, Camara.