Manchester United – Leicester 2:1 (kon.)
koniec
Manchester United
2:1 (1:0)
Leicester City
Piatok 10.08.2018, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
    90+2. Jamie Vardy (LEC) - 2:1
     
    90+2
    Leicester City dáva gól! Ale pozor! Center Ricarda Pereiru z hranice veľkého vápna trafil brvno. Loptu detailne sledoval JAMIE VARDY, ktorý sa odpútal od Baillyho a hlavou loptu doklepol do siete!
     
    90+1
    A Jamie Vardy mal na kopačke zníženie! Eric Bailly si Vardyho nepokryl, center na pravačku Angličana bol presný. Volej pravou nohou skončil iba na tribúne.
     
    87
    Teraz však David de Gea zahral na nervy všetkým priaznivcom Red Devils. Jeho rozohrávka z bránkovej čiary zastihla Shawa nepripraveného, Rachid Ghezzal ale nedokázal poslať guľatý nezmysel v rýchlosti do brány.
     
    84
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Paul Pogba, prichádza Marouane Fellaini.
    83. Luke Shaw (MAN) - 2:0
     
    83
    Manchester United dal gól!
    LUKE SHAW strieľa vôbec svoj prvý profesionálny gól po príchode medzi seniorov po obhodení Ricarda Pereiru v šestnástke! Parádna robota, ľavého obrancu po centri Matu. Prízemné zakončenie z hranice malého vápna, Schmeichel bol bez šance.
     
    80
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Adrien Silva, prichádza Vicente Iborra.
    78. Romelu Lukaku (MAN)
     
    78
    Čo teraz zahodil Romelu Lukaku! Obrovská chyba Morgana, ktorú nezahasil ani Maguire. Lopta sa dostala k úplne voľnému Lukakuovi, ktorý prácu Alexisa premenil iba na bravúrny zákrok Kaspera Schmeichela! Neskutočný reflex Dána v bráne Leicestru. Belgičan zakončoval z približne desiatich metrov, keď sa snažil skórovať technickou strelou.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Fred, prichádza Scott McTominay.
    75. Demarai Gray (LEC)
     
    75
    Domácim sa nepodarilo odkopy, rovnako podcenil situáciu aj Luke Shaw. Ľavého obrancu obral o loptu Vardy, ktorý prudkým centrom našiel Graya. Ten tiesnený Baillym aj tak vystrelil a de Gea predviedol zásah na bránkovej čiare!
     
    69
    Claude Puel môže striedať ešte raz, francúzsky manažér sa teraz ale prizeral faulu hodnému žltej karty na Adriena Silvu. Previnil sa Andreas Pereira, teda aj druhý Brazílčan v kádri United.
     
    67
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Romelu Lukaku.
     
    64
    Protiútok aj pre United! Alexis podržal loptu, dvihol hlavu a videl nabiehajúceho Matu. Španielova strela bola tečovaná rukou padajúceho Morgana, roh sa však kopať nebude.
     
    63
    Striedania v tíme Leicester City: z ihriska odchádzajú Daniel Amartey a James Maddison, prichádzajú Rachid Ghezzal a Jamie Vardy.
     
    62
    Ale pozor! Dlhá lopta za obranu na Iheanacha, ktorý si loptu spracoval, no už nevystrelil, keď ho parádne odstavil od lopty druhý raz v zápase Eric Bailly!
     
    55
    Ocenený kartou je aj James Maddison, ktorý unikajúceho Freda v zárodku akcie podkopol.
     
    54
    Tvrdé súboje za posledné okamihy musel riešiť hlavný arbiter. Ako som avizoval pred niekoľkými sekundami, Fred vidí za svoje zákroky druhú žltú kartu stretnutia v krátkom slede.
     
    51
    Chybná rozohrávka Morgana len na nohu Alexisa, ktorý prešiel niekoľko metrov, no potom už neudržal rovnováhu po zatiahnutí za dres od Amarteyho. Ten vidí prvú kartu ročníka.
     
    36
    José Mourinho by mal začať niečo robiť, inak to s jeho zverencami nedopadne dobre. Kelechi Iheanacho sa už tlačil do koncovky, keď ho v poslednom momente odstavil od lopty Victor Lindelöf.
    29. James Maddison (LEC)
     
    29
    Červení diabli sa zahrávajú s ohňom po veľmi slabom bránení pred vlastným veľkým vápnom! James Maddison z jeho vnútra donútil de Geu k vážnemu zákroku, po ktorom uvidíme ďalší roh.
     
    16
    Manchester dáva súperovi možnosť držania lopty a mohlo to dopadnúť zle! Kelechi Iheanacho sa dostal k zakončenie z hranice malého vápna a minul pravú žrď domácej brány iba o niekoľko centimetrov. Gól by aj tak neplatil, pískal sa tesný ofsajd.
    3. Paul Pogba (MAN) - 1:0
     
    3
    Manchester United dal gól!
    Maximálne pomalý rozbeh, s kľudom Angličana však PAUL POGBA skóruje nechytateľne do ľavého rohu Schmeichelovej brány!
    2. Daniel Amartey (LEC)
     
    2
    Bola nariadená penalta v prospech United po ruke Daniela Amarteyho v pokutovom území Leicestru.

    Viktor Kalinács

    Góly: 3. P. Pogba (pen.), 83. Shaw – 90+2. Vardy

    Karty:   54. Fred (MAN), 69. Pereira (MAN) – 51. Amartey (LEC), 55. Maddison (LEC)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 1:2. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:8.
    Manchester United: de Gea – Darmian, Bailly, Lindelöf, Shaw – Fred (76. McTominay), Pereira, P. Pogba (C) (84. Fellaini) – Mata, Rashford (67. R. Lukaku), Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Grant – Smalling, Young, Fellaini, McTominay, R. Lukaku, Martial.

    Leicester City: Schmeichel – Amartey (63. R. Ghezzal), Morgan (C), Maguire, Chilwell – Ndidi, Adrien Silva (80. Iborra) – R. Pereira, Maddison (63. Vardy), Gray – Iheanacho.
    Náhradníci: D. Ward – J. Evans, Fuchs, Albrighton, Iborra, R. Ghezzal, Vardy.

    Rozhodca: André Marriner