Ostrava – Příbram 3:0 (kon.) | Zlín – Jablonec 1:1 (kon.) | Liberec – Teplice 2:2 (kon.)
Sigma Olomouc – Plzeň 0:1 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
0:1 (0:0)
FC Viktoria Plzeň
cz Sobota 04.08.2018, 19:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • Česká FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý poločas přinesl sice znovu velkou taktickou bitvu, ale Plzeň přeci jen měla nakonec v částech této hrací části velkou herní převahu. Olomouc s obrovským štěstím mnoho šancí ustála, jenomže Sigma se postupem času také začínala objevovat v tutovkách. Vše vypadalo, že Olomouc i Plzeň uhrají koncovku na bezbrankovou remízu, jenomže jedna náhodná šance vše překazila, když se prosadil Roman Procházka. Viktoria tak slaví už třetí vítězství v tomto ročníku a zůstává v kontaktu se Slavií, Olomouc naopak má stále jen tři body a do prvního duelu 3. předkola Evropské ligy nejde v úplně nejlepším rozpoložení. Ode mě je to pro dnešek z Olomouce vše, přeji hezký zbytek sobotního večera. (20:56:29)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 9:10. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:15.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hubník je sice viditelně otřesen, ale už dokázal zvednout na vlastní nohy. Sudí zřejmě ještě k nastavenému času pár minut přidá.
     
    90+1
    Jakub Yunis (OLO) nyní obdržel žlutou kartu za tvrdý zákrok při hlavičkovém souboji s Hubníkem, který zůstává ležet na trávníku.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 2 minuty nad standardní hrací čas!
     
    89
    Václav Jílek ještě vše zkouší risknout, místo Davida Housky jde na hřiště útočník Jakub Yunis.
     
    88
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A Plzeň jde přeci jen do vedení! Obrovská radost zaplavuje celou střídačku hostí, když se po náběhu ze druhé vlny dokázal prosadit střelou ve vzduchu ROMAN PROCHÁZKA, jenž zamířil k protilehlé tyči. Buchta se sice snažil střele po přetaženém centru zabránit, na skok k druhé straně branky už ale neměl dostatečnou sílu.
     
    87
    Sladký se vehementně snažil o zabránění rohu, nicméně míč přeci jen ztečoval. Plzeň tak cítí velkou šanci.
     
    86
    Plzeň přistupuje k poslednímu možnému střídání, místo Michaela Krmenčíka jde na trávník Jakub Řezníček.
     
    85
    Plzeň měla v poslední minutě obrovské penzum štěstěny na svojí straně, neboť Hanáci hned pětkrát zkoušeli vypálit z různých pozic ve vápně. Ani jednou však defenzívu soupeře nepropálili, Falta pak vše ukončil ránou mimo tři tyče.
     
    84
    Olomouc sice měla možnost rohového kopu, ale jeho provedení bylo od Falty až příliš ukvapení. Volej přeletěl všechny hlavičkující hráče.
     
    Dnešní utkání sleduje 7049 diváků.
     
    83
    A znovu Houska! Tentokrát se dostal k dalekonosné palbě zpoza vápna, jenomže dlouhý nápřah mu moc nepomohl. Hubník i tak jeho projektil zblokoval kopačkou.
     
    82
    Na trávníku leží po tvrdém zákroku soupeře Houska, nicméně zjevně je vše v pořádku s jeho stavem. Po chvíli se totiž zvedá.
     
    81
    Hrošovský moc svou situaci neřešil a po vyhraném souboji Hubníka tak poslal míč okamžitě ke Kozáčikovi. Ten sice míč ještě odkopl, ale hned při dalším přerušení žádá plzeňského kapitána o úprav kopačky. Šlo však jen o formalitu.

    Johan Čáp

    Góly: 88. Procházka (Ma. Zeman)

    Karty:   90+1. Yunis (OLO) – 23. M. Petržela (PLZ)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 9:10. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:15.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek (C) – Kalvach – Zahradníček (66. Hála), Plšek, Houska (89. Yunis), Falta – Nešpor (74. Texl).
    Náhradníci: Mandous – Manzia, Surzyn, Texl, Hála, Polom, Yunis.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, R. Hubník (C), Pernica, Limberský – Hořava, Hrošovský – M. Petržela (57. Ma. Zeman), Al. Čermák (74. Procházka), J. Kopic – Krmenčík (86. Řezníček).
    Náhradníci: A. Hruška – Procházka, Ma. Zeman, Chorý, J. Kovařík, Řezníček, Ekpai.

    Rozhodca: Berka – Kříž, Flimmel

    Diváci: 7049