Zrinjski Mostar – Trnava sk 1:1 (kon.) | Karabach – Ljubljana 0:0 (kon.) | Tiraspol – Kutaisi 3:0 (kon.)
Rosenborg – Valur 3:1 (kon.) | Sutjeska – Astana 0:2 (kon.) | Celtic – Alaškert 3:0 (kon.)
koniec
HŠK Zrinjski Mostar
1:1 (0:1)
FC Spartak Trnava
Streda 18.07.2018, 19:00 • Stadion pod Bijelim Brijegom, Mostar (Bosna a Hercegovina) • Liga majstrov (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sa domácim predsa len podarilo skórovať, kedže ho začali veľkým náporom a z nenápadnej akcie stanovil konečný výsledok 1:1 Todorović. Po tomto momente mala Trnava už viacmenej všetko pod svojou kontrolou a v súčte oboch zápasov vyhráva 2:1 a postupuje tak do druhého predkola Ligy majstrov! To je určite skvelá správa pre slovenský futbal, pretože, aj keby Trnava v súboji s Legiou Varšava úspešná nebola, dostala by sa do tretieho predkola Európskej ligy a tak na nášho majstra čakajú ešte minimálne štyri zápasy v pohárovej Európe.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Za pozornosť vám ďakuje Miroslav Revaj. (20:54:41)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Toto by však už mal slovenský majster zvládnuť, Trnava sa môže tešiť z postupu do druhého predkola Ligy majstrov, kde ju čaká poľský súper.
     
    90+2
    Teraz to poriadne vrelo pred trnavskou bránou! Najprv sa do zakončenia dostal Galić, ale Chudý úspešne zasiahol. Potom sa domáci ešte tlačili k zakončeniu, ale hlavou upratal loptu do bezpečia Hladík.
     
    90+1
    Filipović sa postavil k priamemu kopu, ale jeho pokus končí len na obrannom múre. Mostar ešte ostáva usadený na útočnej polovici.
     
    90
    Mostar ešte získava po faule Greššáka priamy kop na útočnej polovici. Trnava sa tak teraz bude musieť brániť, druhý polčas sa predlžuje o tri minúty!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní, môžme očakávať údaj o nadstavenom čase.
     
    88
    No a slovenský majster získal ďalšie dva rohové kopy. Trnava tak získala peknú porciu minút na súperovej polovici a približuje sa k postupu do druhého predkola Ligy majstrov.
     
    87
    Trnava získala po individuálnej akcii Jirku rohový kop, ktorý rozohrala nakrátko a nikam sa neponáhľa. Čas už hrá proti domácim futbalistom.
     
    86
    Miesenbock teraz trocha zbytočne stratil loptu, ale domácim odpoveď nevyšla, nepresnú prihrávku si prebral do svojich rukavíc brankár Chudý, ktorý dlhým výkopom posiela spoluhráčov smerom dopredu.
     
    85
    Ani ten však nič nepriniesol, aj tento vzdušný súboj dokázali hostia vyhrať pred svojou bránou. Ešte však nieje koniec, Trnava potrebuje zvládnuť posledné minúty.
     
    84
    Mostar ešte neskladá svoje zbrane, ale dnes to domácim v útoku nejde podľa predstáv. Teraz však musel zasahovať Čonka a domáci získavajú rohový kop.
     
    83
    Filipović potiahol útok domácich, následne sa pokúšal o center, ale jeho pokus bol nepresný a Chudý sa pripravuje k rozohrávke od svojej brány.
     
    82
    Približne desať minút ostáva do konca zápasu aj s nadstaveným časom. Trnava stále drží postupový výsledok a s pribúdajúcim časom sa už môže tešiť na súboj s poľskou Légiou.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Egho, prichádza Jarovic.
     
    81
    Striedanie v tíme HŠK Zrinjski: z ihriska odchádza Hairlahović, prichádza Pezer.
     
    80
    Peknú individuálnu akciu predviedol teraz Jirka, podarilo sa mu z otočky aj zakončiť na bránu súpera, ale jeho pokus ide vysoko nad domáci bránu.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Grendel, prichádza Oravec.
     
    78
    Sledovali sme pekný prechod do útoku v podaní Trnavy, ktorej sa otváral priestor v obrane súpera, z pravej strany centroval Jirka, ale jeho pokus nenašiel nikoho v trnavskom drese.

    Miroslav Revaj

    Góly: 58. Todorović – 15. Godál

    Karty:   22. Todorović (ZRI), 65. Stojkić (ZRI) – 18. Miesenbock (TRN)


    HŠK Zrinjski Mostar: Brkić – Galić, Jakovljević, Barišić, Stojkić (C) – Rustemović (54. Bencun), Hairlahović (81. Pezer) – Filipović, Bilbija, Todorović – Ačimović (75. Jović)
    Náhradníci: Soldo – Bekrić, Bencun, Jović, Kadušić, Lastro, Pezer

    FC Spartak Trnava: Chudý – Tóth (17. Miesenbock), Hladík, Godál (C), Čonka – Kadlec, Greššák, Rada – Jirka, Grendel (79. Oravec), Egho (81. Jarovic)
    Náhradníci: Rusov– Brigant, Dangubić, Jarovic, Miesenbock, Oravec, Yilmaz

    Rozhodca: Weinberger – Kolbitsch, Heidenreich (všetci Rakúsko)
    11.07.2018
    Trnava - Zrinjski Mostar 1:0

    Góly: 80. Jirka

    Karty:   25. Hladík (TRN), 84. Čanturišvili (TRN) – 19. Stojkič (ZRI), 62. Čirjak (ZRI), 90+1. Jovič (ZRI)   89. Čanturišvili (TRN) – 69. Čirjak (ZRI)