Pjunik – Vardar 1:0 (kon.) | Ventspils – Luftëtari 5:0 (kon.) | Čichura – Beitar Jeruzalém 0:0 (kon.)
Partizani Tirana – Maribor 0:1 (kon.) | KuPS – Kodaň 0:1 (kon.) | Levadia Tallinn – Dundalk 0:1 (kon.)
Riteriai – Irtyš Pavlodar 0:0 (kon.) | Narva – Željezničar Sarajevo 0:2 (kon.) | Balzan – Keşla FK 4:1 (kon.)
Lahti – Hafnarfjördur 0:3 (kon.) | Gabala – Niederkorn 0:2 (kon.) | Tampereen Ilves – Slavia Sofia 0:1 (kon.)
FK Liepāja – Häcken 0:3 (kon.) | Milsami – Slovan Bratislava sk 2:4 (kon.) | Ferencvároš – Tel Aviv 1:1 (kon.)
Stumbras – Limassol 1:0 (kon.) | Neftçi Baku – Újpest FC 3:1 (kon.) | Derry City – Minsk 0:2 (kon.)
Connah's Quay – Soligorsk 1:3 (kon.) | CS Petrocub – Osijek 1:1 (kon.) | CSKA Sofia – Riga FC 1:0 (kon.)
Široki Brijeg – Domžale 2:2 (kon.) | Racing FC – Constanta 0:2 (kon.) | B36 Tórshavn – Titograd Podgorica 0:0 (kon.)
Zabrze – Zaria Balti 1:0 (kon.) | Engordany – Almaty 0:3 (kon.) | Vestmannaeyjar – Sarpsborg 0:4 (kon.)
Shamrock – Štokholm 0:1 (kon.) | Rudar – Partizan 0:3 (kon.) | Budućnost Podgorica – Trenčín sk 0:2 (kon.)
Rangers – Shkupi 2:0 (kon.) | Spartak Subotica – Coleraine 1:1 (kon.) | Cliftonville – Nordsjælland 0:1 (kon.)
Lech Poznań – Gandzasar 2:0 (kon.) | Hibernian – Runavík 6:1 (kon.) | Dunajská Streda – Dinamo Tbilisi sk 1:1 (kon.)
Niš – Gżira 4:0 (kon.) | Stjarnan – Kalju 3:0 (kon.)
koniec
Milsami Orhei
2:4 (0:3)
ŠK Slovan Bratislava
Štvrtok 12.07.2018, 19:00 • District Sport Complex, Orhei • Európska liga (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Milsami Orhei a ŠK Slovan Bratislava. Zápas sa začína o 19:00.

    Necelý týždeň pred štartom Fortuna ligy začínajú predkolá v európskych pohárových súťažiach, už tradične aj so slovenskou účasťou. Kam to však až naše tímy dotiahnú, v tejto chvíli nevieme. Všetky fortunaligové celky, ktoré si vybojovali právo štartovať v pohárovej Európe, začínajú svoju púť v prvom predkole. Majster z Trnavy v Lige majstrov, Slovan Bratislava, Trenčín a Dunajská Streda v Európskej lige. Práve na najúspešnejší klub s najvyšším počtom získaných trofejí, teda Slovan sa v tomto prenose zameriame.

    FC Milsami Orhei:
    Na futbalovej mape je tento moldavský súper dosť neznámy, takže ťažko povedať, čo od neho presne čakať, ale určite sa tento celok bude prezentovať pevnou defenzívou. Moldavský tím má možno menšiu výhodu pred svojim súperom, kedže tamojšia súťaž sa hrá systémom jar – jeseň, takže je už v plnom zápasovom kolotoče. Po štrnástich kolách sa Milsami nachádza na druhom mieste, pričom prehral len dva zápasy. V histórii tejto súťaže jednoznačne kraľuje známejší Šeriff Tiraspoľ, s ktorým má Slovan veľmi príjemné skúsenosti v pohárovej Európe. Milsami získalo historický titul v sezóne 2014/2015, v uplynulom ročníku obsadilo druhé miesto a tak sa predstaví v prvom predkole Európskej ligy.

    Čo sa týka pôsobenia Milsami v Európe, tak najlepší výsledok dosiahlo v sezóne 2015/2016, keď v druhom predkole Ligy majstrov vyradilo bulharský Ludogorec Razgrad. V treťom predkole potom Milsami nestačilo na Korce a po veľkom boji nezvládlo baráž o Európsku ligy, kde vypadlo s favorizovaným St. Étienne.

    ŠK Slovan Bratislava:
    Ako už bolo spomenuté, Slovan je náš najúspešnejší klub s najvyšším počtom získaných trofejí, čo potvrdil aj v uplynulej sezóne, keď sa mu podarilo vyhrať slovenský pohár. Dlho bojoval aj o ligový titul, ale ten napokon pár kôl pred koncom po dlhých rokoch vybojoval rival z Trnavy. V lige obsadil Slovan v skupine o titul druhé miesto a tak ho čaká boj v predkolách Európskej ligy, kde začína už v prvom predkole. Naša súťaž sa ešte nazačala, Slovan má tak za sebou len prípravné zápasy, kde sa nášmu zástupcovi darilo striedavo, ale podarilo sa mu triumfovať na podujatí v Česku.

    V novodobej histórii európskych súťaží sú najväčším úspechom Slovana dve účastí v základnej skupine Európskej ligy, ani v jedom prípade sa však ďalej nedostal. Pochopiteľne, najväčším úspechom je triumf v Pohári víťazov pohárov z roku 1969.

    Favorit:
    Podľa papierových predpokladov môžme označiť za favorita na celkový postup nášho pohárového zástupcu. V Európe je však každý zápas špecifický a stať sa môže čokoľvek. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

    Z miesta komentátora sa na vás teší Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Milsami Orhei: Mîţu – Antoniuc, Craciun, Bogdan, Bolohan – Plătică, Cojocari (C) – A. Antoniuc, Andronic, Platica – Bugaev

    Náhradníci: Chirinciuc – V. Jardan, Ciobanu, Rusnac, Ibrean, Surdu

    ŠK Slovan Bratislava: Šulla – Apau, Bajrić, Božikov (C), Suchockij – de Kamps – Nono, Holman, Moha – Čavrić, Šporar

    Náhradníci: Grief – Savićević, Dražić, Cmiljanić, Saláta, Van Haaren, Hološko

    Rozhodca: Vitaliy Romanov – Serhiy Bekker, Semen Shlonchak – Denys Shurman (všetci Ukrajina)
     
    Prajem príjemný futbalový večer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Po včerajšej výhre Spartaku Trnava v prvom predkole Ligy majstrov 1:0 nad HŠK Zrinjski do hry vstupujú aj ďalší naši pohárový zástupcovia v Európe, všetci začínajú v prvom predkole Európskej ligy.

    Ako prvý sa na scénu dnes dostáva náš najúspešnejší klub s najvyšším počtom získaných trofejí, teda ŠK Slovan Bratislava, ktorý sa predstaví na moldavskej pôde, kde zvedie prvý súboj s FC Milsami Orhei. Zostavy oboch celkov sú už známe a zverejnené, môžte si ich prezrieť. Toto stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni z Ukrajiny, konkrétne Vitaliy Romanov ako hlavný, ktorému na čiarach budú asistovať Serhiy Bekker a Semen Shlonchak. Štvrtým náhradným rozhodcom bude Denys Shurman.

    Papierovým favoritom na celkový postup by mal byť náš zástupca, ale na horúcej moldavskej pôde ho nečaká nič ľahké. Uvidíme, aký výsledok si Slovan prinesie do domácej odvety.

    Na stretnutie je tak už všetko pripravené, futbalový štadión District Sport Complex v Orhei už len čaká na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásime.
     
    Obe mužstvá v sprievode rozhodcov zápasu prichádzajú na trávnik, prvý polčas tohto stretnutia sa tak čoskoro začne!

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Úvodné formality už prebehli, čoskoro sa stretnutie začne. Zápas by sa mal odohrať vo výbornej atmosfére, domáci fanúšikovia dávajú o sebe už hlasito najavo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už odštartoval, aj keď je to o pár minutiek skôr. Výkop mal Slovan, ktorý odohrá toto stretnutie v tradičných belasých dresoch, domáci celok má na sebe bielo-červenú kombináciu dresov.
     
    2
    Je tu už prvá žltá karta v tomto zápase! Holman prenikol s loptou do pokutového územia, kde následne nasimuloval pád a tak ho hlavný rozhodca zápasu Romanov trestá žltou kartou.
     
    3
    V úvode stretnutia sledujeme útočný futbal z oboch strán, oba tímy sa v búrlivej atmosfére snažia prezentovať ofenzívnym poňatím hry.
     
    4
    Belasí ubránili nápor súpera a pokúsili sa o rýchly útočný výpad na súperovu polovicu. K lopte sa dostal Suchockij, ale bol faulovaný. Domáci teda zastavili útok nášho zástupcu a stihli sa včas vrátiť na svoju polovicu.
     
    5
    V pokutovom území domáceho tímu sa do zakončenia hlavou dostal Šporar, ale nemieril presne a nič zaujímavého tak neponúkol. Pri lopte je brankár domácich Mîţu a už ju rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    6
    Ani útočná snaha domácich nepriniesla jednu z prvých zaujímavých situácii, Platica sa pred šestnástkou hostí dopustil nedovoleného zákroku a tak futbalisti Orheiu strácajú loptu.
     
    7
    Sledovali sme ďalší pokus o rýchly útočný výpad zo strany Slovana, ale Šporar si pri spracovaní prihrávky pomohol rukou a tak hlavný rozhodca zápasu prerušuje útočnú snahu nášho zástupcu.
     
    8
    Na druhe strane sa do útoku dostával Antoniuc, ale v rozhodujúcej chvíli sa ocitol len v postavení mimo hru. Belasí rozohrávajú loptu zo svojej polovice.
     
    9
    Registrujeme prvú zaujímavú situáciu v tomto zápase! Slovan ubránil útok svojho súpera a založil rýchly brejk, po ktorom sa do zakončenia na bránu domácich dostal Šporar, ale jeho pokus je zrazený na rohový kop.
     
    10
    Slovan dal gól!

    Je tu prvý gól tohto stretnutia a dáva ho slovenský zástupca! Domáci futbalisti síce ubránili rohový kop, ale Slovan ostal usadený na útočnej polovici. MOHA sa po peknej individuálnej akcii dostal až do pokutového územia súpera a presnou strelou k vzdialenejšej tyčke prekonáva domáceho brankára – 0:1!
     
    11
    Veľmi dôležitý moment pre nášho pohárového zástupcu. Strelený gól prišiel pomerne skoro a to môže belasích upokojiť. Domáci sa momentálne len veľmi ťažko dostávajú na útočnú polovicu.
     
    12
    Slovan sa usadil aj s loptou na súperovej polovici a snaží sa vymyslieť ďalšiu podobnú situáciu ako pri prvom góle. Domáca obrana pôsobí dosť dezorientovane, čo určite treba využiť.
     
    13
    Teraz však prišiel rýchly protiútok domáceho tímu, ale nevydarený center pred bránu končí len v rukaviciach brankára Šullu. Ten už rozohral loptu na svojich spoluhráčov, ktorí momentálne kombinujú na svojej polovici.
     
    14
    Postupným prihrávkami sa Slovan presúva na útočnú polovicu, zo strany domácich však prichádza vysoké napádanie rozohrávky. Belasí však pohodlne kombinujú na súperovej polovici.
     
    15
    Holman odcentroval pred bránu domáceho tímu, ale tento pokus pohodlne berie do svojich rukavíc brankár Mîţu. Ten takisto výraznejšie zasahovať nemusel, ale loptu už zo svojej brány loviť musel.
     
    16
    Orhei založilo rýchly protiútok a po nedovolenom zákroku získava priamy kop na útočnej polovici. Slovan sa teraz bude musieť brániť, ale táto štandardná situácia nieje z nijak nebezpečnej vzdialenosti.
     
    17
    Aj napriek tomu to Platica skúsil priamou strelou na bránu súpera, ale nepodarilo sa mu prepáliť obranný múr slovenského zástupcu. Pri lopte sú tak už belasí, ktorí sa nikam neponáhľajú.
     
    18
    V pokutovom území domáceho tímu sa útočným faulom previnil Šporar a tak nemohol pokračovať vo svojom ťažení na bránu. Pri lopte je už Orhei, ktorý musí doháňať náskok Slovana.
     
    19
    Domáci futbalisti však majú čoraz väčšie problémy s prechodom do útoku. Slovan sa tak o svoje tesné vedenie strachovať nemusí, ale určite by sa mal snažiť pridať ďalšie góly.
     
    20
    Hostia dlho kombinovali na útočnej polovici, ale nič zaujímavého už nevymysleli. Pomaly sa zo zápasu vytráca aj búrlivá atmosféra, domáci priaznivci zrejme nečkali, že ich tím takto skoro inkasuje.
     
    21
    Po dlhšej dobe sa pripomenuli aj domáci futbalisti, Bugajev hlavičkoval v pokutovom území nášho zástupcu, ale nemieril presne a tak Šulla stále čaká na svoj prvý vážnejší zákrok.
     
    22
    Slovan dal gól!

    Hneď je to na strane Slovana veselšie! Belasí založili ďalší rýchly protiútok, v tesnej blízkosti pokutového územia prišiel center z ľavej strany na hlavu ANDRAŽA ŠPORARA a ten prekonáva brankára domácich, čím posiela svoj tím do vedenia 2:0!
     
    23
    Slovan aj naďalej predvádza koncentrovaný výkon, dokázal už dať dva góly na pôde súpera a spravil tak ďalší dôležitý krok k postupu do druhého predkola. Na takéto závery je však ešte priskoro.
     
    25
    Belasí teraz úspešne držia loptu na svojich kopačkách a nikam sa neponáhľajú. Snažia sa o prechod na súperovu polovicu cez postupné prihrávky.
     
    26
    Aj keď sme už mali možnosť vidieť dva presné zásahy, tak zatiaľ nijak oslnivé stretnutie to nieje. Podstatné však je, že Slovan už dokázal dať dva góly na pôde súpera.
     
    27
    Črtal sa rýchly útočný výpad nášho zástupcu, ale niekde v strede poľa bol faulovaný Nono a tak je celá akcia Slovana zastavená. Belasí sú však aj naďalej pri lopte.
     
    28
    Domáci sa po dosť dlhej dobe pokúšali o založenie útoku, ale prezentovali sa len nepresnou prihrávkou a tak opäť kombinuje Slovan.
     
    29
    Zatiaľ to pre Slovan vyzerá skôr ako prípravný zápas pred začiatkom našej súťaže. Zo strany domácich nevidíme žiadne veľké nasadenie a to sa hrá predkolo Európskej ligy.
     
    30
    Domáci Bugajev sa snažil s loptou niečo vymyslieť, ale napokon sa ocitol len v postavení mimo hru a tak jeho tím loptu stráca. Zo svojej polovice rozbieha kombináciu Slovan.
     
    31
    Polhodina z tohto zápasu už uplynula, Slovan aj naďalej vyhráva o dva presné zásahy. Belasí sa však ešte určite pokúsia nejaký pridať, domáca obrana je dosť zraniteľná.
     
    32
    Toto útočné snaženie hostí je prerušené, nedovoleným zákrokom sa previnil de Kamps. Domáci rozohrávajú loptu zo svojej polovice, ale na tú útočnú sa stále nemôžu dostať.
     
    33
    Z hranice pokutového územia to strelou na bránu domácich vyskúšal Moha, ale jeho pokus smeroval len tesne vedľa troch žrdí! Mîţu sa za loptou len obzrel.
     
    34
    Ďalší nevydarený prechod domácich na útočnú polovicu, nepresná prihrávka putuje za postrannú čiaru a Slovan získava autové vhadzovanie na svojej polovici.
     
    35
    Belasí sa pokúsili o rýchly útočný výpad na súperovu polovicu, ale tesne pred pokutovým územím dobre zasiahla obrana Orheiu a Slovan sa tak vracia späť na svoje územie.
     
    36
    Približne desať minút ostáva do konca prvého polčasu, Slovan stále vyhráva 2:0. Nijak záživné stretnutie to však nieje, naozaj to skôr pripomína prípravný zápas.
     
    37
    Škoda, že sa vytratila aj tá pekná atmosféra z úvodu zápasu. Domáci fanúšikovia zrejme už stratili nádej, žeby sa dalo niečo s týmto zápasom ešte spraviť.
     
    38
    Slovan má v podstate od úvodného výkopu zápas plne pod svojou kontrolou. Netreba však zaspať na vavrínoch a treba aj naďalej pristupovať k tomuto zápasu s plnou zodpovednosťou.
     
    39
    Slovenský zástupca presúva kombináciu na vlastnú polovicu a snaží sa cez postupné prihrávky vymyslieť ďalšiu útočnú akciu. Belasí ani nečelia vysokému napádaniu zo strany súpera.
     
    40
    Za obranu domácich si nabiehal Šporar, ale od spoluhráčov sa dočkal len nepresnej prihrávky a lopta putuje za postrannú čiaru. Slovanisti sa tak sťahujú späť na svoju polovicu.
     
    41
    Slovan dal gól!

    Zdá sa byť už o osude tohto zápasu rozhodnuté a zrejme aj o postupujúcom do druhého predkola! Belasí predviedli krásnu výmenu lôpt v pokutovom území súpera, presná prihrávka bola adresovaná MOHOVI a ten sám pred brankárom domácich nezaváhal! Svojim druhým gólom v tomto zápase posiela Slovan do vedenia 3:0!
     
    42
    Sledovali sme ojedinelý útok domáceho tímu, center do pokutového územia odvrátila belasá obrana na rohový kop. Slovan si tak teraz vyskúša aj bránenie.
     
    43
    Rohový kop žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, lopta je tak už na kopačkách slovenského zástupcu. Pomaly sa blíži záver prvého polčasu, Slovan už vyhráva rozdielom triedy.
     
    44
    Belasí teraz trocha upustili a nechávajú hrať pred záverom prvého dejstva svojho súpera. Orhei má síce loptu na svojich kopačkách, ale stále sú tu problémy s prechodom do útoku.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Už po prvom polčase sa zdá byť rozhodnuté o postupujúcom do druhého predkola. Možno sú to priskoré závery, ale moldavský celok nepredvádza žiaden oslnivý výkon, skôr mi to pripadá, ako by tento zápas hral len z povinnosti, keďže už je domáca súťaž v plnom prúde a zrejme sa chce Orhei sústrediť na ňu. V prvom polčase sa za Slovan postupne presadili Moha, ktorý skóroval dokonca dvakrát a do listiny strelcov sa zapísal aj Šporar. Domáci prakticky neohrozili belasú bránu.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:58.
     
    Oba tímy sa už spoločne s rozhodcami zápasu vrátili späť na hraciu plochu, druhý polčas sa čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Milsami Orhei: z ihriska odchádza Maxim Antoniuc, prichádza Vasile Jardan.
     
    47
    Orhei sa radoval z prvého gólu v tomto zápase, ale ten napokon pre ofsajd neplatí! Bugajev si prebral výbornú prihrávku a prekonal aj Šullu strelou pod brvno, ale toto bola jasná ofsajdová situácia.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Bolohan (FC Milsami Orhei).
     
    49
    Slovan sa už snaží nadviazať na hru z prvého polčasu a rozbieha kombináciu na súperovej polovici. Domáci sa tak opäť musia brániť.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Artur Craciun (FC Milsami Orhei).
     
    51
    Belasí už zahrávali aj prvý rohový kop v druhom polčase, ale ten nič zaujímavého nepriniesol. Čo je však podstatné, že domáci začínajú ožívať a tlačiť sa na útočnú polovicu.
     
    52
    K strele spoza pokutového územia sa dostal de Kamps, ale jeho pokus nebol úspešný a bránu domácich netrafil. Mîţu už stihol rozohrať loptu na svojich spoluhráčov.
     
    53
    Na druhej strane sme sledovali postupný útok domácich futbalistov, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Aj brankár hostí Šulla bude rozohrávať od svojej brány.
     
    54
    Belasí sa púšťajú do kombinácie na svojej polovici, oproti prvému polčasu však už čelia aj vysokému napádaniu zo strany súpera. Sme tak ešte zvedaví, či sa Orhei pokúsi niečo s týmto zápasom spraviť.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Apau (ŠK Slovan Bratislava).
     
    55
    Teraz sa bude musieť slovenský zástupca brániť. V tesnej blízkosti pokutového územia došlo k nedovolenému zákroku a domáci získavajú priamy kop, ktorý môžme označiť ako veľmi skrátený rohový kop.
     
    56
    Andronic to skúsil rovno z priameho kopu zaujímavou strelou, ale Šulla bol pripravený a pripisuje si prvý vážnejší zákrok v tomto zápase, keď vyráža loptu na rohový kop!
     
    57
    Slovan už rohový kop bez problémov ubránil a získava tak loptu na svoje kopačky. Domáci sa však ešte nevzdávajú a skúšajú opäť vysoké napádanie.
     
    58
    Striedanie v tíme FC Milsami Orhei: z ihriska odchádza Gheorghe Andronic, prichádza Romeo Surdu.
     
    59
    Tím Milsami práve strelil gól!
    Ale pozor! Domáci tím vstúpil do druhého polčasu ako vymenení a je tu gólová odpoveď. Belastí nezvládli túto situáciu vo svojom pokutovom území, keď nedokázali dostať do bezpečia centrovanú loptu, pokus spoza obrancov vyrazil Šulla len pred seba a IGOR BUGAJEV už dopravil loptu do siete – 1:3!
     
    60
    Po hodine hry sa tak znova mení skóre zápasu, prekvapivo dávajú gól aj domáci futbalisti. Netreba však robiť paniku, stále je v lepšej pozícii náš zástupca. Neviem či poľavil vo svojej hre, alebo sa domáci tak výrazne zlepšili.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Andrei Cojocari (FC Milsami Orhei).
     
    62
    Celkovo päť žltých kariet už udelil hlavný rozhodca v tomto zápase. Momentálne sú pri lopte belasí, ktorí sa nikam neponáhľajú a snažia sa kombinovať na súperovej polovici.
     
    64
    Domáci ustáli nápor nášho zástupcu a založili rýchly protiútok. K strele spoza pokutového územia sa dostal Surdu, ale jeho pokus pohodlne kryje brankár Šulla, ktorý tak nedávno prišiel o čisté konto.
     
    65
    Postupne sa už striedajú útoky na oboch stranách, takýto obraz hry sme teda v druhom polčase určite nečakali. Stále je však na tom lepšie bratislavský Slovan.
     
    66
    Ani center od Bolohana do pokutového územia nášho zástupcu nič zaujímavého neponúkol, do útoku už vyráža Slovan.
     
    67
    Pred pokutovým územím domácich teraz hostia dlho kombinovali, ale výsledkom bola len nepresná strela v podaní Čavriča. Stále tak čakáme na gól zo strany Slovana v druhom polčase.
     
    69
    Dlhšiu dobu sa teraz nehralo, pretože domáci brankár utrpel menšie zranenie a bolo potrebné jeho ošetrenie. Oba tímy sa tak zatiaľ občerstvili a nazbierali sily do zvyšku zápasu.
     
    70
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Holman, prichádza Savičevič.
     
    72
    Zrejme sa očakávalo, že po tom domácim góle hra výrazne ožije, ale opak je pravdou. Už dlhšiu dobu sme nič zaujímavého nevideli, ale domáci sa v druhom polčase zlepšili.
     
    73
    Určite ťažko teraz niečo predpovedať smerom do budúcna, ale ak by sa už výsledok nemenil, mohli by sme zo strany Slovana označiť domácu odvetu ako formalitu. Avšak, ten inkasovaný gól môže určite mrzieť.
     
    74
    Čavrićove útočné ťaženie zastavuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. K lopte sa tak dostáva domáci celok, ktorý však už má opäť problémy s prechodom do útoku.
     
    75
    Zakrátko Slovan zahrával rohový kop, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Na útočnú polovicu sa už tlačí domáci celok.
     
    75
    Tím Milsami práve strelil gól!
    Nuž, žeby si chcel Slovan ešte všetko skomplikovať? Belasí stratili na útočnej polovici loptu a tak domáci vyrazili do rýchleho protiútoku. Pred pokutovým územím sa dostal k lopte ROMEO SURDU, ktorá po krásnej individuálnej akcii prekonáva Šullu a znižuje na 2:3!
     
    76
    Takže, tie slová o domácej odvete beriem späť. Toto je ešte výsledok, s ktorým sa dá pracovať, hlavne Slovan zbytočne stráca trojgólové vedenie. Čaká nás tak ešte zrejme zaujímavý zvyšok zápasu.
     
    77
    A pochopiteľne už začínajú znova ožívať aj domáce tribúny. Orhei výrazne ožilo v druhom polčase, aj keď tie dva góly čo dostal Slovan nebolo z nejakého tlaku, ale len zo zaváhania obrany.
     
    78
    Belasí mali teraz aj kus šťastia! S. Platica sa dostal k zakončeniu na bránu hostí, ale jeho pokus rozvlnil len bočnú sieť. Slovan si zahráva s ohňom.
     
    79
    Slovan dal gól!

    Veľmi dôležitý gól nášho zástupcu! Slovan sa po rýchlom protiútoku dostal až pred pokutové územie súpera, presnú prihrávku od Mohy si prebral Šporar a presnou strelou posiela Slovan do vedenia 4:2, ale napokon je tento gól pripísaný Craciunovi ako vlastný.
     
    81
    Do konca zápasu tak ostáva približne desať minút. Slovan sa tak môže upokojiť, ale nesmie znova zbytočne poľaviť. Treba už v pokoji dohrať toto stretnutie bez inkasovaného gólu.
     
    83
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Čavrič, prichádza Dražič.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Šporar (ŠK Slovan Bratislava).
     
    85
    Päť minút pred koncom riadneho hracieho času sú pri lopte hostia, ktorí sa ešte snažia útočiť a pridať ešte nejaký ten presný zásah. Dôležité je, že sa Slovan po tom druhom inkasovanom góle nezosypal.
     
    86
    Hostia si však musia dávať pozor aj v zadných radoch, keďže aj Orhei ešte skúča útočiť. Bugajev bol však teraz v postavení mimo hru.
     
    88
    Záver zápasu sa však už nezadržateľne blíži, skóre zápasu sa nemení. Uvidíme, či ešte budeme svedkami nejakej zaujímavej situácie pred jednou či druhou bránou.
     
    89
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Šporar, prichádza Hološko.
     
    90
    Pomaly sa už čaká na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    Druhý polčas sa predlžuje ešte o 3 minúty!
     
    90+2
    Po nedovolenom zákroku budú ešte domáci zahrávať priamy kop.
     
    90+3
    Jeden z domácich sa po rohovom kope dostal do zakončenia na belasú bránu, ale Apau zblokoval loptu na rohový kop.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Nono (ŠK Slovan Bratislava).
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas ešte priniesol menšiu drámu, keďže sa domácim podarilo znížiť na 2:3! Slovan však ešte po strele Šporara a vlastnom góle Craciuna dal gól na 4:2, takže pred domácou odvetou si tak vytvorili dobrú východiskovú pozíciu.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:48:53)

    Miroslav Revaj

    Góly: 59. Bugaev, 75. Surdu – 10. Moha, 22. Šporar, 41. Moha, 79. Craciun (vla.)

    Karty:   48. Bolohan (MLS), 50. Artur Craciun (MLS), 61. Andrei Cojocari (MLS) – 2. Holman (SBA), 55. Apau (SBA), 84. Šporar (SBA), 90+3. Nono (SBA)


    Milsami Orhei: Mîţu – Antoniuc, Craciun, Bogdan, Bolohan – Plătică, Cojocari (C) – A. Antoniuc, Andronic, Platica – Bugaev
    Náhradníci: Chirinciuc – V. Jardan, Ciobanu, Rusnac, Ibrean, Surdu

    ŠK Slovan Bratislava: Šulla – Apau, Bajrić, Božikov (C), Suchockij – de Kamps – Nono, Holman, Moha – Čavrić, Šporar
    Náhradníci: Grief – Savićević, Dražić, Cmiljanić, Saláta, Van Haaren, Hološko

    Rozhodca: Vitaliy Romanov – Serhiy Bekker, Semen Shlonchak – Denys Shurman (všetci Ukrajina)
    Štvrtok 19.07.2018
    Slovan Bratislava - Milsami 5:0

    Góly: 14. Šporar, 25. Šporar, 33. Moha, 52. Cmiljanič, 77. Moha

    Karty:   29. Rusnac (MLS), 85. Platica M. (MLS), 89. Platica M. (MLS)