Francúzsko – Argentína 4:3 (kon.) | Uruguaj – Portugalsko 2:1 (kon.)
koniec
Uruguaj
2:1 (1:0)
Portugalsko
Sobota 30.06.2018, 20:00 • Olimpijskij stadion Fišt, Soči • Majstrovstvá sveta • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Po Argentíne vypadáva aj Portugalsko! V štvrťfinále tak neuvidíme Messiho a ani Ronalda. Úvod druhého polčasu tohto zápasu však lepšie vyšiel Portugalsku, keď v 55. minúte prvýkrát prekonal Pepe brankára Musleru na tomto šampionáte po rohovom kope a stav osemfinálového zápasu tak vyrovnal na 1:1. Pre Uruguaj bol však dnes rozdielovým hráčom Edison Cavani, ktorý v 62. minúte dal svoj druhý gól v tomto zápase a zariadil tak výhru svojho celku 2:1 a juhoamerické mužstvo teda postupuje do štvrťfinále! Celkovo sme však sledovali vyrovnané stretnutie, ale Portugalcom sa dnes v útočnej fáze nedarilo a tak sa so šampionátom v Rusku musí rozlúčiť.

    Dnes sme teda spoznali prvých dvoch štvrťfinalistov, stali sa nimi Francúzsko a Uruguaj. Dnešné osemfinálové stretnutia určite naplnili naše očakávania, bolo sa na čo pozerať a tak verme, že tomu bude aj zajtra, keď na seba narazia Španielsko s Ruskom a Chorvátsko s Dánskom. Aj s týchto zápasov vám ponúkame náš online textový prenos.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem pekný zvyšok neskorého sobotného večera. Dnešným hracím dňom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:03:06)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Rohový kop sa podarilo Uruguaju odvrátiť, ale stále sa ešte hrá. Fakt neviem, prečo ešte hlavný rozhodca neodpískal koniec, až tak moc sa hra v nadstavenom čase nenaťahovala.
     
    90+5
    Quaresma sa dostal v pokutovom území k odraznej lopte, ale jeho pokus vyráža na rohový kop brankár Muselera. Pred bránu súpera už prichádza aj brankár Patrício, to je posledná šanca Portugalska.
     
    90+4
    Ronaldo dostáva za protesty žltú karu. Uruguaj ide rozohrávať zo svojej polovice, nadstavený čas sa ešte predĺži.
     
    90+3
    Na druhej strane mal rozhodnutie na kopačke Rodríguez! Z pravej strany vyslal center pred bránu súpera Suárez, ale prvému menovanému chýbal krok či dva, aby loptu zachytil.
     
    90+2
    Laxalt predviedol v pokutovom území výborný obranný zákrok, ktorým odvrátil nebezpečný center. Keby sa mu to nepodarilo, hneď dvaja Portugalci by mohli v tesnej blízkosti strieľať na bránu!
     
    90+1
    Druhý polčas sa predlžuje o 4 minúty!
     
    90
    V závere riadneho hracieho času sa strelou spoza pokutového územia prezentoval Ronaldo, ale nemieril presne. Majster Európy je na pokraji vypadnutia.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní, čakáme na údaj o nadstavenom čase. Dá sa zrejme očakávaj väčšia porcia minút.
     
    88
    Portugalci sa na súperovej polovici previnili len útočným faulom a tak strácajú loptu. Uruguaj zbiera ďalej cenné sekundy, záver zápasu sa blíži.
     
    87
    Uruguaju sa teraz darilo operovať s loptou na súperovej polovici. Aj keď nič nebezpečného tento tím nevymyslel, nazbieral cenné sekundy. Portugalsko už bude musieť všetko vsadiť na jednu kartu.
     
    86
    Strelecké pokusy od futbalistov v bielych dresoch sú veľmi nepresné a tak sa Uruguaj nedostáva do žiadnych nebezpečných situácii. Juhoamerický tím je čoraz bližšie k štvrťfinále.
     
    85
    Ani tento pokus spoza šestnástky úspešný nebol, lopta smerovala do stredu brány a tam stál pripravený brankár Muselera. Uruguaj sa však musí stále brániť.
     
    84
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza João Mário, prichádza Manuel Fernandes.
     
    83
    Zakrátko sa však už Portugalsko presúva na útočnú polovicu a rozbieha kolotoč pred súperovou šestnástkou. Čas sa začína rýchlo krátiť, takýto výsledok posúva Uruguaj do štvrťfinále.
     
    82
    Rohový kop futbalisti v modrých dresoch ubránili a vyvážajú loptu do bezpečia, ďaleko od svojej brány. Zo strany súpera prichádza faul a tak sa Uruguaj môže usadiť na útočnej polovici.
     
    81
    Striedanie v tíme Uruguaj: z ihriska odchádza Nahitan Nández, prichádza Carlos Sánchez.

    Miroslav Revaj

    Góly: 7. Cavani, 62. Cavani – 55. Pepe

    Karty:   90+4. Ronaldo (POR)


    Uruguaj: Muslera – Cáceres, J. Giménez, Godín (C), Laxalt – Nández (81. C. Sánchez), Torreira, Vecino, Bentancur (63. C. Rodríguez) – L. Suárez, Cavani (74. Stuani).
    Náhradníci: Campaña, Silva – Varela, C. Sánchez, C. Rodríguez, De Arrascaeta, Stuani, G. Silva, Maxi Pereira, Gómez, Coates, Urretaviscaya.

    Portugalsko: Patrício – R. Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva, W. Carvalho, Adrien Silva (65. Quaresma), Mário (84. Manuel Fernandes) – Guedes (73. André Silva), Ronaldo (C).
    Náhradníci: A. Lopes, Beto – Alves, Manuel Fernandes, Moutinho, André Silva, Rúben Dias, B. Fernandes, G. Martins, Rui, Quaresma, Soares.

    Rozhodca: Ramos – Torrentera, Hernández (všetci Mexiko).