Skalica – Petržalka 1:1 (kon.) | Karviná – Kraków 2:4 (kon.) | Podbrezová – Poprad 1:2 (kon.)
Trebišov – Lok. Košice 0:2 (kon.) | Nitra – Inter Bratislava 2:2 (kon.) | Ostrava – Ružomberok 1:0 (kon.)
Liberec – Ústí n. L. 1:2 (kon.) | Č. Budějovice – Příbram 2:1 (kon.) | Sigma Olomouc – L. Mikuláš sk 3:1 (kon.)
Jihlava – Pardubice 1:1 (kon.) | Sparta Praha – Trenčín 1:2 (kon.) | Sparta Praha – Trenčín 4:2 (kon.)
Opava – Vítkovice 2:1 (kon.) | Opava – Žilina sk 1:0 (kon.)
koniec
FC Baník Ostrava
1:0 (0:0)
MFK Ružomberok
cz Sobota 23.06.2018, 11:00Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Baník Ostrava nakonec zvládl dnešní přípravné utkání, o jedinou branku se patnáct minut před koncem postaral Milan Jirásek. Dnešní utkání nám nabídlo hodně vyrovnanou podívanou, avšak druhé dějství patřilo hráčům Baníku. Ružomberok se postupem času vytratil ze hry, z jeho strany jsme spíše sledovali řadu nedovolených zákroků. (12:48:59)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Další obrovská příležitost Ostravy! De Azevedo se postaral o rozehrávku rohového kopu, který málem ve druhou branku přetavil Poznar.
     
    89
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Sám na branku pádil Bolf, kterého na poslední chvíli doběhl protihráč, který mu střelu srazil na roh.
     
    88
    Konec utkání se nám pomalu a jistě blíží. Nyní do konce zbývají necelé dvě minuty, těžké říci, jestli se bude něco nastavovat.
     
    87
    Tentokráte se u míče sešla hned trojice hráčů v modrém. Příležitost k rozehrávce dostal Breda, jehož obstřel byl sice lepší než De Azevedův, i tak míč putoval těsně nad.
     
    86
    Aby toho nebylo málo, tak se bude konat další volný kop, tentokráte zhruba z pětadvaceti metrů. Ružomberok častokrát sahá k faulům.
     
    85
    Kochan chtěl odkopnout míč do bezpečí, avšak kopačkou ho dokázal zastavit Hlinka. I tak to bylo s faulem druhého jmenovaného.
     
    84
    Nakonec to sám na sebe vzal De Azevedo, kterému se sice podařilo obstřelit zeď. Míč ale skončil zhruba dva metry vedle.
     
    83
    Šašinka si velmi dobrým pohybem řekl o faul, který Baníku přinese standardní situaci. U balónu se nachází De Azevedo a Jirásek.
     
    82
    Mezitím se nám časomíra dostala do poslední desetiminutovky. Baník vstřelil kýženou branku, nyní je na tahu jeho dnešní soupeř.
     
    81
    Nakonec z toho byl rohový kop pro MFK. Vysoký centr směřoval na kapitána Masla, jehož hlavička byla zablokována.
     
    80
    Kupec si sbíhal za obranu soupeře, i tak ho Kochan ignoroval a místo toho přihrál na opačnou stranu. Obrana Ostravy je i nadále velmi dobrá.
     
    79
    I po vstřelené brance jsou hráči Baníku aktivnější. De Azevedo si potáhl míč na pravačku, posléze na jeho centr jen těsně nedosáhl Poznar.
    75. JIRÁSEK - 1:0
     
    75
    Baník právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Pokorný výborně vystil přihrávku soupeře, následně poslal do sólového nájezdu MILANA JIRÁSKA, který zakončil přesně do šibenice.
     
    74
    Na druhé straně se Baník dostal k dalšímu rohovému kopu. Tentokráte to signálem zkoušel Bolf, který sice našel Bredu, jeho hlavička nebyla nebezpečná.
     
    73
    A rázem další zakončení ze strany Ružomberoku. Budinský musel bleskově k zemi, k jeho štěstí putoval míč doprostřed.
     
    72
    Další z řady průnikových přihrávek měla směřovat na Kostadinova, který byl u míče jako druhý. I tak se Baník zbavil míče.
     
    71
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. V posledních vteřinách je směrem dopředu nebezpečnější slovenský celek.
     
    70
    Budinský nyní chyboval při rozehrávce a jeden z hráčů soupeře málem vsítil branku. Míč ale proskákal kousek vedle branky.
     
    69
    Nejdříve přišla zbytečná ztráta od hráčů MFK, posléze se naprosto stejně prezentoval také Baník. Je tu autové vhazování pro slovenské mužstvo.
     
    68
    K odraženému míči se ještě dokázal natlačit kapitán Helešic, kterému se ale absolutně nepovedlo zakončit. Balón doskákal do zámezí.
     
    67
    Bolf se přeci jenom u rohového praporku dostal k míči, odkud posílal před branku centr. Míč se nakonec stal kořistí Macíka.
     
    66
    Poslední vteřiny nám nabízí poklidnou pasáž hry. Ružomberok marně hledá cestičku kupředu, Baník vychází ze zajištěné obrany.
     
    65
    Kupec nejprve naznačil nákop vpřed, posléze si tento záměr rozmyslel a místo toho zvolil přihrávku na vedle stojícího Kochana.
     
    64
    Breda dobře zakročil u středového kruhu, posléze se míč dostal až k brankáři Budinskému, který okamžitě odkopl balón.
     
    63
    Na hrací plochu se dostala velká řada nových tváří. Oba týmy poslaly na trávník čerstvé síly, uvidíme, jestli to přinese kýženou branku.
     
    62
    De Azevedo nevyhodnotil předchozí akci dvakrát nejlépe, neboť přihrával Šašinkovi do těžké pozice. Navíc došlo ke srážce s brankářem Macíkem.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Druhý poločas je o poznání nezáživnější, zápasu by určitě prospěla vstřelená branka.
     
    60
    Pokorný si hned dvakrát vyměnil balón s Maciejem, avšak druhý jmenovaný nepřesně rozehrál. Qose se ale daleko s míčem moc nedostal.
     
    59
    Až nyní se slovenský celek dostal k souvislejší práci s míčem. Baník ale vzorně napadal rozehrávku, Hrubý pak sebral volný míč.
     
    58
    Tentokráte má zdravotní problémy Kostadinov, který ale bude pokračovat ve hře. Lékaři jsou v posledních minutách ve velkém zápřahu.
     
    57
    Ružomberok se na polovinu soupeře dívá čistě sporadicky. Naopak český celek má výraznou územní převahu, v posledních minutách je hra často přerušená.
     
    56
    Nakonec se zdá být všechno v pořádku, jeden z hráčů Ružomberoku ale odkulhal za postranní čáru. Snad bude všechno v pořádku.
     
    55
    Pětapadesátá minuta nabídla hodně ostrý střet mezi dvěma protihráči. Na hrací plochu přispěchali lékaři obou celků.
     
    54
    A po rohovém kopu další slušná příležitost. Z druhé vlny si nabíhal Pazdera, který ale nedokázal sklopit svá mířidla.
    53. Jiráskova exekuce.
     
    53
    Tentokráte to přímo na branku zkoušel Jirásek, který sice propálil mohutný blok protihráčů, avšak jeho střelu dokázal Macík vyrazit.
     
    52
    Český celek je v úvodu jednoznačně aktivnější. Nyní bude mít k dispozici volný kop přesně z hranice pokutového území.
     
    51
    Jakub Šašinka měl za pokutovým územím hodně prostoru na zakončení, i tak si vybral pouze prostředek branky soupeře.
     
    50
    Dlouhý pobyt na útočné polovině je u konce, naopak se autového vhazování ujme Ružomberok. Konkrétněji to bude Maslo.
     
    49
    Akce ostravských ještě pokračovala, nicméně ani další vzdušná nabídka nenašla kýženého adresáta. Fleišman se ujme autu.
     
    48
    Hned v úvodu si Baník přichystal rohový kop z pravé strany. Hrubého exekuce směřovala k malému vápnu, kde se Šindelář neprosadil.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Ružomberoku. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám žádnou branku nenabídl. Viděli jsme ale vyrovnanou podívanou, které nechybělo vyložené šance. Oba celky si přichystaly hned několik tutovek, avšak ani jedna nepřinesla úspěšné řešení.
     
    45
    První poločas skončil.
    43. Velká šance Baníku.
     
    43
    Fleišman rozehrál standardku na zadní tyč, kde byl trestuhodně nekrytý Jakub Šašinka. Jeho placírka ale přinesla ránu nad.
     
    43
    Nyní to s důrazem přehnal Šindelář, který se za každou cenu snažil získat balón u opačné šestnáctky. Hlavní sudí si nakonec všiml tahání za dres.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes tři minuty. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Zničehonic se do dobré šance mohl dostat Jakub Šašinka, kterého ale na poslední chvíli vyrušil ze zakončení protihráč.
     
    40
    Další centr tentokráte směřoval na Macieje, který se k němu vůbec nedostal. I tentokráte zasáhla pozorná obrana Ružomberoku.
     
    39
    Jirásek to zkoušel šajtlí do pokutového území, jeho centr se ale nesetkal s úspěšným řešením. Těžiště hry se mezitím přesunulo ke středovému kruhu.
     
    38
    Rázem se do nadějného přečíslení dostával Ružomberok, Qose svojí přihrávku signalizoval příliš dopředu, což přečetl Budinský.
     
    37
    Azackij zapojil do kombinace také Budinského, kterého napadala hned dvojice protihráčů. Brankář Baníku nakonec zvolil konstruktivní přihrávku k autové čáře.
     
    36
    Opět se nehraje, tentokráte skončil na zeleném pažitu Madleňák, avšak na nic vážného to nevypadá. Mezitím soupeř vzorně vrátil balón.
     
    35
    Po delší době jsme se dočkali střeleckého pokusu na Budinského, nyní se sám brankář Baníku postaví k odkopu od branky.
     
    34
    Ružomberok měl k dispozici velice zajímavou standardku. K rozehrávce se postavil Maslo, který svůj pokus stočil směrem od branky.
     
    29
    Nakonec to zkoušel druhý jmenovaný, který vzdušnou nabídkou našel Šindeláře. Hlavička ale neměla potřebnou razanci.
     
    28
    A nakonec z toho bude rohový kop, neboť Qose nepřesvědčivě odvracel balón. K rozehrávce se jistě postaví Hrubý, či De Azevedo.
     
    27
    Hra se i nadále přelévá z jedné strany na druhou. Tentokráte Baník nepochodil s dalším centrem, naopak vhazovat bude Madleňák.
     
    26
    Na opačné straně se De Azevedo zbavil svého strážce a poté se do zakončení dostal Azackij. Jeho rána minuka branku.
    25.
     
    25
    To nebylo vůbec špatné! Po standardní situaci se do balón opřel Čurma, který zamířil vedle tyče. Další velká šance Ružomberoku.
     
    24
    Qose upadl na zem kousek před pokutovým územím, hlavní sudí ale odpískal až následný faul na Madleňáka.
     
    23
    Gal si při rozvíjení nadějného protiútoku počkal na podporu svých kolegů. Nakonec si ale neporozuměl s Kostadinovem.
     
    22
    Takáč raději zahrál na jistotu, neboť před napadajícím protihráčem poslal míč od zámezí. Baník bude vhazovat na útočné polovině.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Vyloženější šance si vytvořil Ružomberok, avšak ani jedna nebyla zužitkována.
     
    20
    Podél autové čáry se pokoušel dostat Pazdera, který ale narazil na protihráče. Následné autové vhazování skončilo u brankáře.
     
    19
    Zdá se, že Baník má v tomto momentu zápasu územní převahu. De Azevedo se nadechl k sólu, avšak si ho nakonec rozmyslel.
     
    18
    Dalekonosný nákop nakonec skončil u Bidnského, který ale předvedl nejisté odkopnutí. K míči se tak dostal Qose, jenž ale nepřehodil brankáře.
     
    17
    Právě jeden z hráčů českého celku měl menší zdravotní problémy, po kterých se hra přerušila. Nyní se zdá být všechno v pořádku.
     
    16
    De Azevedo se musel vrátit do obramy, kde pomáhal s bráněním nepříjemné akce soupeře. Nakonec se Ostrava dostane k autu.
     
    15
    Baník přežil těžké minuty, nyní bude moci rozehrávat od své svatyně. Vypadá to, že Budinský zvolí odkop na druhou stranu.
     
    14
    Daniel zkoušel vyprodukovat adresný centr na Kostadinova, který ale míč vůbec nezasáhl. Naopak si další zákrok připsal Budinský.
     
    13
    Ružomberok je v posledních minutách více aktivní. Další centr přiletěl z levé strany, na hranici malého vápna ho odvrtáil Šašinka.
    12. Velká šance domácích MFK.
     
    12
    Velká šance slovenského celku! Přihrávku za obranu obdržel Daniel, který jen o vlásek minul branku. Budinský si na míč vůbec nesáhl.
     
    11
    Šindelář se podíval vpřed, načež zkoušel poslat dalekonosnou kolmici. Té se ujal Maciej, který se vůbec nedostal do zakončení.
     
    10
    Brankář Budinský se postaral o rozehrávku od své svatyně, která putovala po zemi. Následně si jeden z hráčů Ružomberoku pomohl faulem.
     
    9
    Takáč měl na pravém křídle hodně prostoru, i tak si vybral naběhnuvšího Daniela, který zvolil přenesení hry na levou stranu.
     
    8
    Jeho odkop nabídl slibně vypadající akci Ružomberoku, která ale skončila na kopačce protihráče. Hrubý ale nedokázal vyvézt balón.
     
    7
    O malý moment později přišel další faul, tentokráte s ním přispěchal Šašinka. S míčem se opět pomazlil Macík.
     
    6
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval Pazdera, který kousek před středovým kruhem fauloval Kostadinova. Slovenský celek okamžitě rozehrál.
     
    5
    Fleišman měl na operaci s míčem hodně prostoru, vzorně ho ale napadala smečka protihráčů. I tak to hráč Baníku zvládl na jedničku.
     
    4
    Hodně povedenou střelu si přichystal Qose, který nemířil vůbec špatně, Jeho navštívenka nakonec skončila kousek nad břevnem.
     
    3
    Poprvé se s míčem seznámil také hostující brankář Macík, který si s ním pohrál a poté ho poslal na druhou stranu hrací plochy.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Ostravy, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Budinský – Pazdera, Šindelář, Azackij, Fleišman – Bolf, Kaloč, Hrubý, De Azevedo – O. Šašinka, Macej
    Náhradníci: Lapeš, Stronati, Pokorný, Mešaninov, Willweber, Jirásek, J. Šašinka.

    MFK Ružomberok: Macík – Kunca, J. Maslo, Čurma, Madleňák – Qose, Kostadinov, Takáč – Daniel, R. Kružliak, Gal Andrezl.
     
    MFK Ružomberok

    Na opačné straně stojí slovenský Ružomberok, který se v základní části slovenské ligy umístil na šesté pozici, čímž si zajistil skupinu o titul. Tam se Ružomberok umístil právě na šesté pozici, přičemž měl na mistrovský Spartak manko více než dvaceti bodů. Ružomberok by chtěl podobný "úspěch" zopakovat i v nadcházející sezóně, což rozhodně není nereálné. K tomuto cíli má pomoct také nový trenér, kterým je někdejší lodivod Slovanu liberec David Holoubek. Asistentem tohoto sedmatřicetiletého kouče bude velezkušený obránce Jiří Jarošík.
     
    FC Baník Ostrava

    Fotbalisté Baníku Ostrava se s velkým štěstím vyhnuli sestupu do druhé české ligy. Baník totiž dělilo od sestupového pásma pouze jediný bod, o posledním sestupujícím muselo rozhodnout až poslední ligové kolo. Ostravští tak těžili ze zlepšené jarní formy, díky které si zajistili prvoligovou příslušnost i pro další sezónu. Kádr Baníku se ale během letní přestávky začal výrazně hýbat, v týmu skončilo hned několik fotbalistů. Zatím jedinou posilou je navrátilc Patrizio Stronati, který se Baníku upsal na čtyři roky.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Letní příprava se nám pomalu a jistě rozjela, v dnešním přípravném utkání budeme sledovat střetnutí mezi FC Baník Ostrava a MFK Ružomberok.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    David Suchý

    Góly: 75. Jirásek


    FC Baník Ostrava: Budinský – Pazdera, Šindelář, Azackij, Fleišman – Bolf, Kaloč, Hrubý, De Azevedo – O. Šašinka, Macej
    Náhradníci: Lapeš, Stronati, Pokorný, Mešaninov, Willweber, Jirásek, J. Šašinka.

    MFK Ružomberok: Macík – Kunca, J. Maslo, Čurma, Madleňák – Qose, Kostadinov, Takáč – Daniel, R. Kružliak, Gal Andrezl