Belgicko – Tunisko 5:2 (kon.) | J. Kórea – Mexiko 1:2 (kon.) | Nemecko – Švédsko 2:1 (kon.)
koniec
Južná Kórea
1:2 (0:1)
Mexiko
Sobota 23.06.2018, 17:00 • Rostov Arena • Majstrovstvá sveta • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Aj v druhom polčase sme ešte boli svedkami presných zásahov. Južná Kórea v tomto dejstve zlepšila svoju hru, ale stále sa trápila v koncovke. V 66. minúte zakončil rýchly brejk pekným gólom z vnútra pokutového územia J. Hernández a poslal tak Mexiko do vedenia o dva góly. Už sa teda zdalo, že nič zaujímavého neuvidíme, ale predsa len sa Južná Kórea dočkala prvého gólu na tomto šampionáte, keď v nadstavenom čase Son Hung-min krásnou strelou pripravil Ochou o čisté konto a stanovil konečný výsledok zápasu na 1:2!

    Mexiko tak nadviazalo na víťazstvo proti Nemecku a na svojom konte už má 6 bodov a výrazne tak posilňuje svoje šance na postup do osemfinále. Južnú Kórea tak neobodovala ani v tomto zápase a je tak už z hry o postup von.

    Dnes je na programe ešte jedno stretnutie, ktoré sa odohrá práve v skupine F. Nemecko sa bude snažiť odčiniť prehru s Mexikom v zápase so Švédskom. Zápas sa začína o 20:00 a ponúkame vám ho formou nášho online textového prenosu.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:02:27)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Nadstavený čas je už minulosťou, ale ešte hra plynie ďalej. Južná Kórea sa však stále nedostala po góle k lopte a tak je už zrejme o osude zápasu rozhodnuté.
     
    90+4
    Mexiko má však loptu na svojich kopačkách a už nič neriskuje. Snaží sa kombinovať na útočnej polovici a zbytočne nevymýšľať. Južná Kórea však stále vysoko napáda rozohrávku súpera.
    90+3. Son Hung-min (KOR) - 1:2
     
    90+3
    Južná Kórea dala gól!
    Je tu prvý gól ázijského celku na šampionáte v Rusku! Po spomínanom priamom kope vyrazila Južná Kórea do rýchleho protiútoku, pred pokutovým územím sa k lopte dostal SON HUNG-MIN a krásnou umiestnenou strelou berie Ochoovi čisté konto a ešte z tohto môže byť dráma – 1:2!
     
    90+2
    Nasledoval nedovolený zákrok zo strany I Sung-ua a tak Mexiko ešte získava priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Južná Kórea však úspešne ubránila túto štandardnú situáciu a má tak ešte šancu vyraziť smerom dopredu.
     
    90+1
    Zo strany ázijského celku však stále neprichádza žiaden výrazný tlak. Mexiko si tak pohodlne drží svoj náskok a pomaly môže oslavovať zisk troch bodov.
     
    90
    Napokon sa nadstavuje ešte 5 minút!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní. Sme tak ešte zvedaví, koľko hlavný rozhodca Mažić zo Srbska ešte nadstaví.
     
    88
    Ani tento pokus z väčšej vzdialenosti od najväčšej hviezdy juhokórejského celku nebol úspešný, strela od Son Hung-min išla vysoko nad mexickú bránu.
     
    87
    Mexiko kombinuje na svojej polovici a súpera tak do ničoho nepúšťa. Južná Kórea sa ešte snaží o vysoké napádanie a vybojovať tak loptu na svoje kopačky.
     
    86
    Po peknom prechode na útočnú polovicu sa do zakončenia spoza pokutového územia dostal I Sung-u, ale nemieril presne a bude to len odkop od brány súpera.
     
    85
    Mexiku sa darí držať hru ďalej od svojej brány a zatiaľ nič nenasvedčuje, žeby sme boli ešte svedkami nejakej drámy. Snahu ázijskému celku nemožno uprieť, ale stále sa v koncovke trápi.
     
    84
    Striedanie v tíme Južná Kórea: z ihriska odchádza Kim Min-u, prichádza Hong-čchol.
     
    82
    Dnešné stretnutie sleduje 43472 divákov.
     
    81
    Južná Kórea sa tak ešte snaží o útočné výpady, ale nedarí sa jej dostávať sa do zakončenia na súperovu bránu. Mexiko teda zatiaľ smeruje k druhému čistému kontu na šampionáte.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Čong U-jong (Južná Kórea).
     
    78
    Mexiko tak aj naďalej vyhráva o dva góly a smeruje tak za dôležitými troma bodmi z tohto zápasu. Do konca zápas však ešte ostáva nejaký ten čas, ale Južná Kórea má pred sebou veľmi náročnú úlohu.

    Miroslav Revaj

    Góly: 90+3. Son Hung-min – 26. Vela (pen.), 66. J. Hernández

    Karty:   57. Kim Jong-kwon (KOR), 63. I Jong (KOR), 72. I Sung-u (KOR), 80. Čong U-jong (KOR)


    Južná Kórea: Čche Hjon-u – I Jong, Čang Hjon-su, Kim Jong-kwon, Kim Min-u (84. Hong-čchol) – Mun Son-min (77. Čong U-jong), Ču Se-čong (64. I Sung-u), Ki Song-jung, Hwang Hi-čchan – I Če-song, Son Hung-min.
    Náhradníci: Kim Čin-Hjon, Kim Sung-kju – Čong Song-hjon, Hong-čchol, Jun Jong-Sun, Ko Jo-han, O Pak-suk, Pak Ču-ho, Čong U-jong, I Sung-u, Ku Ja-Čeol, Kim Šin-uk.

    Mexiko: Ochoa – E. Álvarez, Salcedo, H. Moreno, Gallardo – Layún, H Herrera, Guardado (67. R. Márquez) – Vela (76. G. dos Santos), J. Hernández, Lozano (71. J. M. Corona).
    Náhradníci: José Corona, Talavera – Ayala, R. Márquez, Aquino, J. M. Corona, G. dos Santos, J. dos Santos, É. Gutiérrez, Fabián, Jiménez, Peralta.

    Rozhodca: Mažić – Ristić, Đurđević (všetci Srbsko)

    Diváci: 43472