Egypt – Uruguaj 0:1 (kon.) | Maroko – Irán 0:1 (kon.) | Portugalsko – Španielsko 3:3 (kon.)
koniec
Portugalsko
3:3 (2:1)
Španielsko
Piatok 15.06.2018, 20:00 • Olympijský štadión Fišt (Soči) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme ešte príjemný zvyšok večera. Veríme, že doposiaľ najlepší duel 21. majstrovstiev sveta bol pre vás najlepšou pozvánkou, aby ste si vychutnali i naše ďalšie prenosy. (21:58:39)
     
    Iberské derby medzi Portugalskom a Španielskom či konfrontácia posledných dvoch šampiónov starého kontinentu priniesli geniálne futbalové divadlo so šiestimi presnými zásahmi.

    Portugalci po polčase viedli 2:1, Španielom sa však podarilo vyrovnať v 55. minúte zásluhou druhého gólu Diega Costu a o tri minúty nato ich vydarenou strelou spoza šestnástky dostal do vedenia 3:2 sviatočný strelec Nacho Fernández.

    Keď už sa zdalo, že Španielsko duel vyhrá, prišla 88. minúta a priamy kop Cristiana Ronalda. 33-ročná legenda portugalského futbalu ho premenila na fantastický zásah, ktorým Ronaldo zavŕšil zápasový hetrik a rozhodol o remíze dvoch susediacich krajín.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Hrá sa aj v 95 minúte, ale loptu bude vhadzovať Portugalsko. Zdá sa, že iberské derby skončí deľbou bodov.
     
    90+4
    Španieli sa snažili o jednu z posledných útočných iniciatív zápasu. Do koncovky sa však nedostali.
     
    90+3
    Nehrá sa. Zdravotné problémy hlási hviezda dnešného futbalového večera Cristiano Ronaldo. Nemalo by však ísť o nič vážne, Ronaldo je späť na nohách a pripravený zvládnuť absolútny záver stretnutia.
     
    90+2
    Portugalsko je po strelení vyrovnávajúceho gólu na koni a snaží sa strhnúť vedenie na svoju stranu. João Mário odcentroval loptu do pokutového územia, Ronaldo sa však do šance na štvrtý gól nedostal.
     
    90+1
    Portugalci rozohrávali dva rohové kopy za sebou. Do zakončenia sa síce nedostali, ale držia loptu vo svojej moci.
     
    90
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    90
    Plynie posledná minúta riadneho hracieho času. Skončí sa prvý veľký šláger svetového šampionátu v Rusku remízou alebo ešte padne nejaký gól?
    88. Cristiano Ronaldo (POR) - 3:3
     
    88
    Portugalsko dalo gól!
    Priaznivci Selecao das Quinas sa tešia, Španieli smútia! Opäť je vyrovnané, o čo sa zavŕšením hetriku zaslúžil CRISTIANO RONALDO. Hviezda svetového futbalu si vybojovala priamy kop a nádherným spôsobom ho premenila na tretí zásah v zápase! Fantastická strela famózneho hráča.
     
    87
    William Carvalho našiel vzdušnou prihrávkou na hrot útoku Cristiana Ronalda, ktorý ju dostal pod kontrolu a následne bol faulovaný. CR7 má možnosť vyrovnať z priameho kopu.
     
    86
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Lucas Vázquez.
     
    85
    Rýchla kombinácia Španielov na útočnej polovici po nepresnosti Saoresa sa skončila bez finalizácie. Hostia chystajú tretie striedanie.
     
    84
    Nacho Fernández sa pekne zbavil napádajúceho protihráča, ale nasledujúcou prihrávkou našiel len stopérsku dvojicu Portugalska.
     
    82
    Do zakončenia sa dostal novic na trávniku a klubový spoluhráč slovenských reprezentantov Róberta Mazáňa a Stanislava Lobotku. Iago Aspas však svojou strelou len pozdravil Ruia Patrícia.
     
    81
    Piqué je po krátkom ošetrení späť na trávniku. Španieli držia loptu na polovici súpera a snažia sa kontrolovať záverečnú fázu duelu tým, že nútia Portugalčanov behať bez lopty.
     
    80
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Gonçalo Guedes, prichádza André Silva.

    Michal Bakoš

    Góly: 4. Ronaldo, 45. Ronaldo, 88. Ronaldo – 24. D. Costa, 55. D. Costa, 58. Nacho Fernández

    Karty:   28. B. Fernandes (POR) – 17. Busquets (ESP)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 8:12. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:10.
    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – W. Carvalho, Moutinho – B. Silva (69. Quaresma), Guedes (80. André Silva), B. Fernandes (68. Mário) – Ronaldo (C).
    Náhradníci: Beto, A. Lopes – Alves, Manuel Fernandes, André Silva, Rúben Dias, R. Pereira, Rui, Mário, Adrien Silva, G. Martins, Quaresma.

    Španielsko: de Gea – Nacho Fernández, Piqué, Ramos (C), Alba – Busquets, Koke – D. Silva (86. L. Vázquez), Isco, Iniesta (70. Th. Alcântara) – D. Costa (77. Aspas).
    Náhradníci: Arrizabalaga, Reina – Azpilicueta, Carvajal, Monreal, Odriozola Arzallus, Th. Alcântara, Asensio, Saúl Ñíguez, Aspas, Rodrigo, L. Vázquez.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini