Egypt – Uruguaj 0:1 (kon.) | Maroko – Irán 0:1 (kon.) | Portugalsko – Španielsko 3:3 (kon.)
koniec
Maroko
0:1 (0:0)
Irán
Piatok 15.06.2018, 17:00 • Krestovský štadión, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme moc záživné stretnutie nesledovali. Navrch mala reprezentácia Maroka, ktorá mala najväčšiu šancu v 80. minúte, ale pri strele Zijacha výborne zasiahol brankár Baíranvánd. Už keď sa zdalo, že v tomto zápase gól neuvidíme, tak v závere nadstaveného času bol nariadený priamy kop pre Irán. Po centri na prednú tyč si loptu nešťastne do vlastnej brány zrazil Buhaddúz a tak zariadil famózne víťazstvo Iránu 1:0, ktorý tak získava tri body do tabuľky! Skončila sa tak šnúra 18 zápasov bez prehry na strane Maroka, brankár Baíranvánd však naťahuje šnúru 13 zápasov bez inkasovaného gólu.

    Aj takéto momenty prináša futbal, Maroko na toto stretnutie len tak ľahko nezabudne, navyše stratilo dôležité body. Uvidíme, aký to napokon bude mať vplyv na vývoj v skupine.

    Napokon aj v druhom zápase dnešného hracieho programu padol len jeden gól a podobne tomu bolo v jeho závere. Od 20:00 sa odohrá ešte jedno stretnutie, uvidíme prvý veľký šláger, o ktorý sa postarajú Portugalsko a Španielsko. Aj tento zápas vám ponúkneme prostredníctvom nášho online textového prenosu, tešiť sa na vás bude kolega Michal Bakoš.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:06:19)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    90+5. Azíz Buhaddúz (IRN) - 0:1
     
    90+5
    Irán dal gól!

    Neuveriteľné! Aký vie byť ten futbal nevyspytateľný, Maroko má hlavu v smútku, ale hrá sa až do záverečného hvizdu a Irán zvládol lepšie záver nadstaveného času. Sledovali sme teda priamy kop Iránu z veľmi nebezpečnej vzdialenosti, centrovaná lopta smerovala na prednú tyč, kde sa ju snažil do bezpečia dostať AZÍZ BUHADDÚZ, ale loptu si nešťastne hlavou poslal do vlastnej siete a tak Irán ide do vedenia 1:0 a s najväčšou pravdepodobnosťou toto stretnutie vyhrá!
     
    90+4
    Teraz sme sledovali nedovolený zákrok zo strany Maroka a tak sa ich súper dostáva k priamemu kopu z celkom zaujímavej vzdialenosti. No, Maroko sa teraz musí mať na veľkom pozore.
     
    90+3
    Pri lopte je v týchto chvíľach Maroko, ktoré má však problémy s prechodom na útočnú polovicu. Navyše pribúdajú ďalšie fauly a tak už len čakáme na hvizd rozhodcu, ktorý ukončí toto stretnutie.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Karím Ansárífárd (Irán).
     
    90+1
    Ubehla prvá minúta nadstaveného času, skôr sledujeme boj o loptu na oboch stranách. Zrejme to už teda vyzerá, že v tomto zápase sa gólu nedočkáme.
     
    90
    Moje slová sa potvrdili, nadstavuje sa až 6 minút! To dáva ešte jednému z tímov šancu niečo vymyslieť, ale oba tímy už nemajú dostatočný počet síl.
     
    89
    Čakáme už aj na údaj o nadstavenom čase. Boli tam časté ošetrovania a hra sa kúskovala, dá sa teda ešte očakávať nejaká porcia nastavených minút.
     
    88
    No a práve Irán je teraz pri lopte, ale nedarí sa mu v prechode na útočnú polovicu. Na oboch tímoch je už aj čitateľné, že hráčom chýbajú sily. Remíza by v tomto zápase bola zrejme spravodlivá, aj keď o čosi aktívnejšie dnes hralo Maroko.
     
    87
    Ako som už spomínal, záver zápasu bude zrejme patriť Maroko. Táto reprezentácia je častejšie pri lopte a tlačí sa pred pokutové územie. Irán však dnes predviedol nejeden nebezpečný rýchly protiútok, na ktoré si Maroko musí dať pozor.
     
    85
    Do konca tohto zápasu už veľa času neostáva, stále sme nevideli žiaden presný zásah. Zatiaľ teda toto stretnutie smeruje k deľbe bodov, ale podobne tomu bolo aj v zápase Egypt – Uruguay, tam gól padol tesne pred koncom zápasu.
     
    84
    Striedanie v tíme Irán: z ihriska odchádza Alírezá Džahánbachš, prichádza Sámán Ghoddos.
     
    83
    Znova sa hra musela prerušiť kvôli zdravotným problémom na strane Iránu. Džahánbachš zrejme nebude môcť v hre pokračovať, hlavný rozhodca Çakır už povoláva nosítka.
     
    82
    Striedanie v tíme Maroko: z ihriska odchádza Amín Harít, prichádza Manuel da Costa.
     
    81
    Nasledoval tak ešte spomínaný rohový kop, ale ten už Irán ustál. Maroko je však stále usadené na útočnej polovici a zrejme záver zápasu bude patriť tejto reprezentácii.
    80. Hakím Zijach (MRK)
     
    80
    Konečne prišla veľká šanca v druhom polčase! K dispozícii ju malo Maroko, keď sa k strele spoza pokutového územia dostal Zijach, ale jeho šikovnú strelu vyrazil brankár Baíranvánd na rohový kop.

    Miroslav Revaj

    Góly: 90+5. Buhaddúz (vla.)

    Karty:   34. El Ahmádí (MRK) – 10. Shojaei (IRN), 47. Džahánbachš (IRN), 90+2. Ansárífárd (IRN)


    Maroko: Mohand – Hakimí, Benatia, Saïss – Busufa, Zijach, El Ahmádí, Harít (82. M. da Costa) – N. Amrabat (75. S. Amrabat), El Kábí (77. Buhaddúz), Bilhanda.
    Náhradníci: Bunú, Tadnautí – Mendyl, M. da Costa, Fadr, Butaíb, Aït Bennasser, Dirár, Buhaddúz, Nasjrí, Carcela-González, S. Amrabat.

    Irán: Baíranvánd – Rezaeian, Češmí, Púralígandží – Ansárífárd, Ebrahimí (79. Ezatolahí), Hadžsáfí, Shojaei (67. Taremí) – Džahánbachš (84. Ghoddos), Azmún, Amirí.
    Náhradníci: Mazáherí, Abadzáde – Torabí, Mohammadí, Chanzáde, Ghoddos, Montazerí, Ghúčanedžhád, Taremí, Hosejní, Dadžagá, Ezatolahí.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır (Turecko) – Tarik Ongun (Turecko), Bahattin Duran (Turecko) – Sergey Karasev (Rusko)