Egypt – Uruguaj 0:1 (kon.) | Maroko – Irán 0:1 (kon.) | Portugalsko – Španielsko 3:3 (kon.)
koniec
Egypt
0:1 (0:0)
Uruguaj
Piatok 15.06.2018, 14:00Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Uruguajská futbalová reprezentácia vstúpila do finálového turnaja majstrovstiev sveta tesným víťazstvom 1:0 nad Egyptom. Juhoamerický tím bol počas celého duelu nebezpečnejší, ale v koncovke sa dlho trápil. Viacero príležitostí zahodili Luis Suárez a Edinson Cavani, no v 90. minúte na seba zobral zodpovednosť obranca José Maria Giménez a presnou hlavičkou zabezpečil svojmu tímu tri body. (15:57:10)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Ahmed Hegází (Egypt) nedovolene atakoval Luisa Suáreza, ktorý k tomu rád pridal teatrálne prejavy. Hlavný rozhodca preto vytiahol žltú kartu.
     
    90+5
    Trézéguet má problémy s pohybom, pretože ho teraz zastihli kŕče. Egypťania však nemôžu striedať a musia sa so situáciou vyrovnať.
     
    90+4
    Mohamed Salah nezasiahol do dnešného stretnutia a narodeninový deň strávil na lavičke. Egyptský kanonier dlho rozdával úsmevy, ale teraz je na jeho tvári badateľné sklamanie.
     
    90+3
    Juhoamerický výber nedovoľuje súperovi ani dotyk s loptou. Egypťanom došli sily a ťažko vstrebávajú Giménezov presný zásah.
     
    90+2
    Fernando Muslera podržal loptu, pretože ho nikto nenapádal. Uruguajčania kontrolujú duel a idú za víťazstvom.
     
    90+1
    Egypťanom nevyšla stávka na defenzívu. Teraz majú k dispozícii posledných päť nadstavených minút na to, aby mohli vyrovnať.
    89. José Giménez (URU) - 0:1
     
    89
    Uruguaj dal gól! Juhoamerický favorit v úplnom závere riadneho hracieho času zaslúžene skóroval. Carlos Sánchez rozohral štandardku z pravej strany, loptu posadil na hlavu JOSÉHO MARÍU GIMÉNEZA a ten napol sieť.
     
    88
    Edinson Cavani si vypýtal faul pred šestnástkou Egypta a potom sám rozohral priamy kop. Jeho technická strela skončila na žrdi a následné dorážky spoluhráčov neboli presné.
     
    87
    Videli sme posledné striedanie v tomto zápase. Matías Vecino prenechal miesto na trávniku Lucasovi Torreirovi.
     
    86
    Edinson Cavani a Luis Suárez dnes potvrdili svoje výnimočné futbalové schopnosti, no v kľúčových momentoch nemierili presne. Preto sa Uruguaj stále trápi a nedokáže streliť gól.
     
    85
    Uruguaj nevyužil rohový kop. Po centri Carlosa Sáncheza spadla lopta do šestnástky Egypta, no nikto z jeho spoluhráčov ju nezískal.
    83. Edinson Cavani (URU)
     
    83
    Edinson Cavani mal na dosah presný zásah. Uruguajský superstrelec predviedol krásny volej spoza šestnástky a Egypt zachránil pohotový zákrok El-Shenawyho.
     
    82
    Posledné tretie striedanie na egyptskej strane. Z ihriska schádza Amr Warda, ktorého nahradí mladý ofenzívny záložník Ramadán Sobhi.
     
    81
    Martín Cáceres stratil loptu pri svojom ofenzívnom výpade a sledoval protiútok egyptského výberu, ktorý to vo finálnej fáze prekombinoval.
     
    79
    Naopak, rýchly brejk prišiel na druhej strane. Striedajúci Kahraba potiahol loptu až do uruguajskej šestnástky, kde zvolil nepresnú prihrávku.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 89. J. Giménez

    Karty:   90+6. Hegází (EGY)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:6.
    Egypt: El-Shenawy – Fathy (C), Gabr, Hegází, Abdel-Shafy – Elneny, Hamed (50. Morsy) – Warda (82. Sobhi), Saíd, Trézéguet – Mohsen (63. Kahraba).
    Náhradníci: Ekramy, El-Hadary – Elmohamady, Ashraf, Gaber, Hamdy, Samir, Kahraba, Morsy, Shikabala, Sobhi, M. Salah.

    Uruguaj: Muslera – Varela, J. Giménez, Godín (C), Cáceres – Nández (58. C. Sánchez), Bentancur, Vecino (87. Torreira), De Arrascaeta (59. C. Rodríguez) – L. Suárez, Cavani.
    Náhradníci: Silva, Campaña – Stuani, Gómez, Urretaviscaya, Torreira, C. Sánchez, C. Rodríguez, Laxalt, G. Silva, Maxi Pereira, Coates.