Maďarsko – Austrália 1:2 (kon.) | Fínsko – Bielorusko 2:0 (kon.) | Estónsko – Maroko 1:3 (kon.)
Srbsko – Bolívia 5:1 (kon.) | Švédsko – Peru 0:0 (kon.) | Dánsko – Mexiko 2:0 (kon.)
Izrael – Argentína 0:0 (zruš.) | Tunisko – Španielsko 0:1 (kon.) | Francúzsko – USA 1:1 (kon.)
koniec
Francúzsko
1:1 (0:1)
USA
Sobota 09.06.2018, 21:00 • Groupama Stadium, Lyon, Francie • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas začalo aktívnejšie USA, ale postupne sa Francúzsko dostávalo častejšie k lopte a prebralo réžiu hry na svoje kopačky. Tlak domácej reprezentácie stále stúpal, až nakoniec v 78. minúte Mbappé vyrovnal na 1:1! Viacej sa už nestalo a tak Francúzsko pred odchodom do Ruska zaznamenalo remízu, s ktorou až tak spokojné zrejme nieje, ale ostré zápasy ich čakajú až na samotnom šampionáte.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok neskorého sobotného večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (23:01:22)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Predsa len sa Francúzsko mohlo dostať do vedenia! Najprv prišla nebezpečná strela z veľkej vzdialenosti, ktorú Steffen výborne vyrazil. Odrazená lopta sa dostala ešte k Dembélému, ale jeho zakončenie už smerovalo mimo bránu súpera!
     
    90+3
    Pri lopte sú teraz hostia, ktorí sa snažia čo najdlhšie podržať loptu na svojich kopačkách. Zrejme to už teda vyzerá, že sa nič zaujímavé nestane a zápas skončí remízou 1:1!
     
    90+2
    USA sa úspešné bráni aj v nadstavenom čase a už sa snaží udržať tento nerozhodný výsledok, ktorý je pre neho určite veľmi prijateľný.
     
    90+1
    Pred bránu hostí však smeroval len ďalší nepresný center, ktorý nič zaujímavého neponúkol a bude to len odkop od brány, o ktorý sa postará Steffen.
     
    90
    Tak napokon sa ešte nadstavujú 4 minúty! To ešte dáva priestor domácemu Francúzsku niečo vymyslieť.
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní, čakáme na údaj o nadstavenom čase. Hlavný rozhodca tohto zápasu Willie Collum zo Škótska však nemá veľa dôvodov, aby výrazne predlžoval druhé dejstvo.
     
    87
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Mbappé, prichádza Lemar.
     
    86
    USA všetky náznaky zo strany súper rieši s absolútnym prehľadom a po zisku loptu sa nikam neponáhľa. To sa divákom v hľadisku nepáči, hostia sa snažia o zdržiavanie hry.
     
    85
    Do konca druhého polčasu ostáva približne päť minút, možno ešte nejaký ten nadstavený čas, ale v prípravných zápasoch to nebýva pravidlom. Stále teda platí vyrovnaný stav 1:1!
     
    84
    Ale pozor! Dopredu sa ešte dostali aj hostia, v pokutovom území predviedol zakončenia z uhla Corona, jeho pokus len tesne minul priestor domácej brány.
     
    83
    Francúzsko ide ešte určite za víťazstvom. Hrá veľmi aktívne a tlačí na svojho dnešného súpera. Do konca zápasu však už veľa času neostáva a tak sme ešte určite zvedaví, čoho všetkého budeme svedkami.
     
    82
    Striedanie v tíme USA: z ihriska odchádza Robinson, prichádza Villafana.
    81.
     
    81
    Nasledoval teda ešte priamy kop domácej reprezentácie, ale ten nič zaujímavého neponúkol a USA sa teraz aspoň na malú chvíľu môže oslobodiť.
     
    80
    Veľa nechýbalo a Francúzsko mohlo dokonať svoj obrat v tomto zápase! K exekúcii priameho kopu sa postavil Fekir a jeho priamy pokus na bránu súpera musel výborným zákrokom zlikvidovať brankár Steffen!
     
    79
    Žltú kartu dostáva McKennie (USA).

    Miroslav Revaj

    Góly: 78. Mbappé – 45. Green

    Karty:   68. Moore (USA), 79. McKennie (USA)


    Francúzsko: Lloris (C) – Sidibé, Varane, Umtiti, Mendy – Pogba, Kanté, Matuidi – Mbappé, Griezmann, Giroud
    Náhradníci: Areola, Mandanda – Dembélé, Fekir, Hernández, Kimpembe, Lemar, N'Zonzi, Pavard, Rami, Thauvin, Tolisso

    USA: Steffen – Moore, Carter-Vickers, Miazga, Parker, Robinson – Adams, Trapp (C), McKennie – Green, Wood
    Náhradníci: Hamid – Corona, Lichaj, Palmer-Brown, Rubin, Sargent, Villafana, Weah, Yedlin

    Rozhodca: Willie Collum (Škótsko)